2011-10-29 676 views
十月份係傳統德國啤酒節,雖然係香港既節日氣氛唔係太濃厚. 但是一定也好熱鬧. 十月份有好友生日,約定在BIERGARTEN慶祝既, 係德國風味,都好吖,少食德國菜! 一去到都幾多人,坐底坐有個Waiter行埋黎,細心介紹Menu,然後suggest咗隻啤洒俾我飲, 我們叫杯德國啤酒涼下先.有3種選擇,女仔揀最淺色既就ok,入口一d都唔苦,少泡,好飲! 我們叫左德國脆豬手,蘑菇天使麵及sausage platter.德國脆豬手-個人一向唔太好,食左好少.係做得好脆,好乾身,但肉唔算好嫩.還好有薯蓉及酸菜伴碟我們order左2碟.sausage platter-幾好味!有不同款,味道既腸,惹味既,鹹既,少辣既都有,唔錯!mushroom angelhair -portion比較細,如果多人share會唔夠食.味道可以.整晚來講食物/環境係唔錯既.老闆好好,我們一行六人本訂坐地面,我搞錯左去了地庫,原來地庫環境更好,有啤酒桶形卡座. 我們各人都吃得好開心. 服務方面,待應有笑容,樂意解答問題,走嘅時候都有say goodbye..幾nice.
2011-10-27
$150.00 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 德國脆豬手
  • sausage platter
  • 蘑菇天使麵.