香香宮煮 (Golden Glory Mansion)

Restaurant: Tasty Hotpot Palace (Golden Glory Mansion)
Terms & Details:
2024-04-27 134 views
此店特別之處是有著中國宮廷式裝潢,一進門就能看到金光閃閃的龍椅,令人眼前一亮。店內還提供宮廷服飾供顧客穿著,確是玩味十足,當然不要錯過打卡留念。而食物質素也相當不錯,朝聖一下,體驗帝王般的快樂。雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻) $328先來喝碗濃郁的雞湯來滋補一下,味道唔錯。湯裡有多塊厚實的花膠,骨膠原萬歲,而半隻的三黃雞份量十足,雞肉已經半熟,滾一滾可快食得,肉質嫩滑不錯。艾莎公主牛肉寶盒 $498打開寶盒仙氣飄飄,各種牛肉盡在其中,包括頂級安格斯牛肉、頂級雪花肥牛和手切本地牛肉,每一種都帶著濃郁的牛肉風味。新鮮的牛展彈牙可口,牛黃喉特別爽脆,牛肉粒更是爆汁,而牛舌則帶著彈牙的口感。伊比利亞橡果豬 $188豬肉片冰鎮上桌,,呈現大理石紋般的油花分佈,肉味清香,口感軟嫩,比得上和牛,上網查了一下,,才發現它的脂肪主要是不飽和脂肪酸,營養價值高且與橄欖油相似,所以非常健康。香宮煮響鈴拼盤 $98拼盤有兩種口味,原味和黃金響鈴。後者有鹹蛋黃加持下,邪惡的誘惑難以抗拒,好食到呢。陳年花雕醉海蝦 $98海蝦已經去殼,浸泡在花雕酒中入味,海蝦肉鮮嫩彈牙,帶著淡淡的酒香,非常美味。蟹籽鮮蝦丸 $72有

而食物質素也相當不錯,朝聖一下,體驗帝王般的快樂。

醬料

雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻) $328
雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)

花膠

香宮煮響鈴拼盤

陳年花雕醉海蝦 $98
陳年花雕醉海蝦

蟹籽鮮蝦丸 $72
有四粒丸大大粒,鮮甜蝦肉,爽口彈牙。
蟹籽鮮蝦丸 (4粒)

自家製足料竹蔗茅根 $78
一渣分到六杯的,味道清甜可口,打邊爐飲prefect。
自家製足料竹蔗茅根
2024-04-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)
花膠
艾莎公主牛肉寶盒
香宮煮響鈴拼盤
陳年花雕醉海蝦
蟹籽鮮蝦丸 (4粒)
自家製足料竹蔗茅根
2024-04-21 195 views
𝘼𝙩𝙢𝙤𝙨𝙥𝙝𝙚𝙧𝙚 古代宮廷風火鍋,入口有張超大龍椅,十足十甄嬛傳裡看見的,卡座都是中國宮廷風,我坐的是「景仁宮」😆𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 B2出口直行2分鐘就到𝙁𝙤𝙤𝙙 湯底揀咗清熱消暑嘅椰青水三黃雞湯,清甜又富雞油香╭┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈╮┊艾沙公主牛肉寶盒 🥩┊╰┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈╯打開木質寶盒仙氣溢出!!!頂級安格斯牛肉、手切本地肥牛、牛肉粒、牛王喉等等,各有所愛響鈴即叫即炸,上檯還是溫熱不油膩!下湯泡兩秒還有點脆脆的,大愛!♡ 伊比利亞橡果豬,連平時不愛吃豬肉片的我都覺得超香甜,陣陣油花甘香,食左半碟😂 最後連竹蔗茅根個壺都充滿中國風,手感超好,自家製清甜得很—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:▮邵陽公主椰子雞湯鍋▮艾莎公主牛肉寶盒▮手打蝦丸▮伊比利亞橡果豬▮香香宮煮響鈴拼盤▮油麥菜▮竹蔗茅根—————————————————𖠿𖥣香香宮煮 @tasty_hotpot_palace〒尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 B2出口直行2分鐘就到

𝙁𝙤𝙤𝙙

湯底揀咗清熱消暑嘅椰青水三黃雞湯,清甜又富雞油香

╭┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈╮

〒尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2024-04-21
$400 (Lunch)
  • 竹蔗茅根
Holiday mood係唔同啲嘅…老細今晚又帶我去食靚嘢!!呢間嘢聽就聽過好多次~今次第一次嚟,果然名不虛傳!!一入門口驚見龍椅一張~夠曬氣勢!🥳👍🏻店內陳設精緻,仲提供中國服飾畀你打卡,佢用唔同嘅宮同殿嚟分區,好有皇宮氛圍~咁就等哀家好好介紹一下有乜好嘢食啦!🥳🤣昭陽公主椰子雞湯鍋:個湯用咗新鮮椰子同半隻雞,湯底仲有大蜆,未打邊爐,一煲滾就飲返碗先!!湯底非常清香甜美,淡淡嘅椰子味…濃濃嘅雞香…真係飲到停唔到口!!雞肉用慢火慢慢浸熟,非常嫩滑!!艾沙公主牛肉寶盒:呢個好明顯係打卡必備啦!😍一上枱噴出濃濃嘅仙氣~寶盒內有安格斯牛肉、本地牛肉、本地手切肥牛、頂級雪花肥牛、牛腱、牛舌心、牛肉粒同黃喉~色澤鮮紅亮麗,全部都好香肉味,各有唔同嘅質感,配埋雞湯,真係一絕!!伊比利亞橡果豬:呢個係真係可以媲美和牛嘅豬肉片~肉質非常爽脆,又有肉汁,輕輕涮幾下就搞掂,肉味香濃,我覺得係今日mvp!必點!手打蟹子墨魚丸:大大粒~成個乒乓波咁~兩個人叫四粒啱啱好,墨魚丸口咁非常彈牙,而且有濃濃嘅墨魚香味!香香公主響鈴拼盤:老細打親邊爐就一定要食響鈴,拼盤即係普通響鈴+黃金響鈴,炸到脆卜卜~就算唔浸湯就咁

香香公主響鈴拼盤:老細打親邊爐就一定要食響鈴,拼盤即係普通響鈴+黃金響鈴,炸到脆卜卜~就算唔浸湯就咁食都好好味!黃金響鈴再加上淡淡嘅鹹蛋黃香味,食味一流!!

香香公主雜菇拼盤:除咗蔬菜之外,仲有金菇、秀珍菇、雞髀菇同木耳,正好中和一下大量嘅蛋白質!

自家製竹蔗茅根水:一上枱個壺就已經夠曬睇頭啦!清清甜甜…感覺好潤喉,打邊爐就啱曬啦!

其實選擇真係好多,淨湯底都有六七款,全部食材都好新鮮,連飲品都非常多元化,見隔離枱仲叫咗大大個啤酒塔,原來九點半後入座仲有七八折~真係好抵呀!!下次真係要約埋班friend嚟大擦一餐!!
2024-03-27
$400 (Last Night Supper)
  • 伊比利亞橡果豬
  • 黃金響鈴
2 day(s) ago 0 views
尖沙咀宮廷風火鍋店🍲呢間香香公主喺尖沙咀有兩間分店,走宫廷式主題風格,裝潢充滿古代宮廷氣息,好古色古香!🐥雍穆公主•花膠雞湯鍋($328)簡左半隻雞嘅份量,花膠雞湯湯底濃郁,花膠大塊之如,嚼勁十足 ,加上雞肉口感鮮嫩🐮艾莎公主牛肉寶盒($498)牛肉寶盒有7款不同部位既牛肉 ,包括安格斯牛肉、牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌,每個部位都各有不同口感,而且上菜嗰陣仲會有乾冰效果,打卡一流🐷伊比利亞橡果豬($188)豬肉片油花十足,口感好爽口🫔響鈴拼盤($98)特別有原味同鹹蛋黃口味響鈴,炸得香脆可口。🦀蟹黃餃($108)蟹黃餃好飽滿,餡料亦都好多!
尖沙咀宮廷風火鍋店🍲

🐥雍穆公主•花膠雞湯鍋($328)

🐮艾莎公主牛肉寶盒($498)

🐷伊比利亞橡果豬($188)
豬肉片油花十足,口感好爽口

🫔響鈴拼盤($98)
特別有原味同鹹蛋黃口味響鈴,炸得香脆可口。

🦀蟹黃餃($108)
蟹黃餃好飽滿,餡料亦都好多!
2 day(s) ago 0 views
今日係結婚周年紀念日老公知道我好鍾意打邊爐Book咗呢間餐廳去試吓一去到已經俾個裝修吸引咗真係幾特別 仲有服裝可以打卡😂我哋叫咗一個卜卜蜆鍋今個月有半價嘅手切牛肉估唔到牛肉嘅味道都唔錯,有厚得來又軟熟好容易咬得開,份量都唔少㗎兩個人食 夠晒數我哋仲叫咗個蟹黃餃,感覺係蟹粉小籠包嘅變奏版🤣整體嘢食都唔錯🫶🏻
今日係結婚周年紀念日
老公知道我好鍾意打邊爐
Book咗呢間餐廳去試吓

一去到已經俾個裝修吸引咗
真係幾特別 仲有服裝可以打卡😂

我哋叫咗一個卜卜蜆鍋
今個月有半價嘅手切牛肉
估唔到牛肉嘅味道都唔錯,有厚得來又軟熟
好容易咬得開,份量都唔少㗎
兩個人食 夠晒數

我哋仲叫咗個蟹黃餃,
感覺係蟹粉小籠包嘅變奏版🤣

整體嘢食都唔錯🫶🏻
香香宮煮係一間以古代公主、妃嬪為主題嘅宮廷式火鍋店,裝修得古色古香、卡位以妃嬪宮殿命名,連器皿用具都貫徹主題,真係到處都要打卡位。當然一步入火鍋店嘅龍椅最eye catching, 仲可以着埋火鍋店提供嘅宮廷服打埋卡。✔️蘭陵公主·胡椒酸菜魚鍋$308酸菜係餐廳自家製,加上胡椒調味,湯頭酸酸辣辣,十分惹味,金黃色湯底令人食慾大增!配上新鮮龍躉片,去走魚骨,魚片厚實唔易鬆散,又有口感!指定動作先飲幾碗湯,再淥其他食材!✔️艾莎公主牛肉寶盒$498侍應捧住大木盒,嚟到我哋面前打開蓋,面前瀰漫着乾冰散發嘅霧氣,令人眼前一亮!呢個拼盤包括咗七種唔同質感、部位嘅牛肉:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,足夠三至四人享用!✔️伊比利亞橡果豬$188伊比利亞豬肉,肉質口感有保證,色澤同肉紋理都好靚,擺盤夠晒精美!✔️香香宮煮響鈴拼盤$98雙拼原味、鹹蛋黃味,餐廳選用特選腐皮即炸而成,更香脆!✔️竹笙$88完整大塊,爽口吸湯汁!✔️手打蟹籽鮮蝦丸(四粒) $72手工製作嘅蟹籽鮮蝦丸,非常彈牙!✔️自家製竹蔗茅根$78竹蔗茅根水清熱下火,味道清甜,仲好解渴!

✔️蘭陵公主·胡椒酸菜魚鍋$308

✔️艾莎公主牛肉寶盒$498

✔️伊比利亞橡果豬$188

✔️香香宮煮響鈴拼盤$98
雙拼原味、鹹蛋黃味,餐廳選用特選腐皮即炸而成,更香脆!

✔️竹笙$88
完整大塊,爽口吸湯汁!

✔️手打蟹籽鮮蝦丸(四粒) $72
手工製作嘅蟹籽鮮蝦丸,非常彈牙!

✔️自家製竹蔗茅根$78
竹蔗茅根水清熱下火,味道清甜,仲好解渴!
2024-05-01 0 views
尖沙咀鄰近地鐵站既樓上火鍋店裝修有特色之餘食物質素服務態度都好好🙌🏻🌟 特色卜卜蜆鍋鍋內有大量沙白蜆 仲要粒粒蜆肉都漲卜卜食落完全無沙💯湯底吸收哂蜆肉既鮮味 再加上有蒜蓉,辣椒同芹菜等食落清甜得黎又唔會太寡 用黎打邊爐真係岩哂!🌟艾莎公主牛肉寶盒牛肉寶盒係非常搶鏡📸一打開就仙氣四散 🧚‍♀️而寶盒內有七款不同部分既牛 🐮包括有頂級安格斯牛肉,手切本地牛肉,新鮮牛展, 頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒同牛舌每款口感味道都好好👍🏻🌟手打蟹子墨魚丸手打丸真係必食 夠哂爽口彈牙🌟伊比利亞橡果豬油脂豐富肉質軟滑 唔會嚡口帶有淡淡橡果香味 🐖🌟香香宮煮響鈴拼盤有響鈴同鹹蛋黃響鈴兩款都用左特選腐皮即叫即炸🌟韭菜餃皮薄且內餡非常足料韭菜香氣十足👍🏻🌟竹蔗茅根打邊爐必飲下火竹蔗茅根甜度適中 清甜解渴
尖沙咀鄰近地鐵站既樓上火鍋
裝修有特色之餘
食物質素服務態度都好好🙌🏻

🌟 特色卜卜蜆鍋
鍋內有大量沙白蜆 仲要粒粒蜆肉都漲卜卜
食落完全無沙💯
湯底吸收哂蜆肉既鮮味
再加上有蒜蓉,辣椒同芹菜等
食落清甜得黎又唔會太寡 用黎打邊爐真係岩哂!

🌟艾莎公主牛肉寶盒
牛肉寶盒係非常搶鏡📸
一打開就仙氣四散 🧚‍♀️
而寶盒內有七款不同部分既牛 🐮
包括有頂級安格斯牛肉,手切本地牛肉,
新鮮牛展, 頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒同牛舌
每款口感味道都好好👍🏻

韭菜香氣十足👍🏻

🌟竹蔗茅根
打邊爐必飲下火竹蔗茅根
甜度適中 清甜解渴
收工同朋友好想打邊爐見到呢間裝修好吸引既香香宮煮即刻上嚟試一下門口已經有打卡位仲有衫俾你著黎影相勁得意湯底我哋揀咗個清清地嘅-昭陽公主椰子雞湯鍋湯頭好甜絕對適合飲用返到屋企仲要冇口渴 值得一試雞嘅份量都好多 足夠3-4人食-艾莎公主牛肉寳盒寶盒好大個啱晒鍾意打卡既我😝肉質都幾靚 油花都好平均 寶盒入面既牛有唔同部位 -手打蟹子鮮蝦丸爽口彈牙仲有啖啖蝦肉佢仲有得俾你揀一份四粒我同朋友兩個人食,都唔使驚食唔晒-伊比利亞橡果豬豚肉片比較薄身 好快就熟 份量都唔少擺盤好靚,啱晒影相😍-香香宮煮響鈴拼盤響鈴拼盤有兩種味道有原味同埋我最鍾意嘅黃金響鈴啱啱炸出嚟勁香鹹蛋香一放落去湯度就可以即刻拎返上嚟食得-美濃水蓮香港好少地方有得食嘅水蓮一見到就要即刻嗌水蓮好新鮮翠綠色推薦推薦👍🏻👍🏻👍🏻-自家製足料竹蔗茅根嘢飲方面就叫咗竹蔗茅根下下火怕打邊爐熱氣😝😝餐廳門口仲有大量宮廷服飾可以俾你喺門口打卡位着住慢慢影👍🏻
收工同朋友好想打邊爐

寶盒入面既牛有唔同部位

-手打蟹子鮮蝦丸
爽口彈牙仲有啖啖蝦肉
佢仲有得俾你揀一份四粒
我同朋友兩個人食,都唔使驚食唔晒

-伊比利亞橡果豬
豚肉片比較薄身 好快就熟
份量都唔少擺盤好靚,啱晒影相😍

-香香宮煮響鈴拼盤

餐廳門口仲有大量宮廷服飾
可以俾你喺門口打卡位着住慢慢影👍🏻
2024-04-24
  • 香香宮煮響鈴拼盤
好耐冇食過花膠雞湯底打邊爐,見去開尖沙嘴就試試呢間(其實都有啲係比佢個鹹蛋黃響鈴吸引到👀̣̩⋆̩*̣̩⋆̩✧ 雍穆公主花膠雞湯鍋(半隻) $𝟑𝟏𝟖✧ 艾莎公主牛肉寶盒 $𝟒𝟗𝟖✧ 伊比利亞橡果豬 $𝟏𝟖𝟖✧ 即炸黃金炒響鈴 $𝟖𝟖✧ 松露芝心墨魚丸 $𝟔𝟖✧ 蜂巢冰豆腐 $𝟓𝟖✧ 娃娃菜 $𝟒𝟖✧ 自家製足料竹蔗茅根 $𝟔𝟖湯底我地揀咗【雍穆公主花膠雞湯鍋】,雞油味幾香但唔會覺得膩,店員建議我地先飲咗啖湯,再落配料,呢個湯底係包咗半隻雞既,份雞半身已經係半熟,大家記得食幾多落幾多先可以𝐤𝐞𝐞𝐩到啲雞肉嫩滑啲(꒪´꒳`꒪ )跟住就到最𝐟𝐚𝐧𝐜𝐲既【艾莎公主牛肉寶盒】~見佢有會多款唔同部位既牛就叫咗佢,點知上菜嗰陣超𝐟𝐚𝐧𝐜𝐲( •̀ ω •́ )舖唒乾冰咁好啱打卡~個寶盒有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛柳粒同埋牛舌,我最欣賞既係佢既安格斯牛肉同牛黃喉,安格斯牛既雪花好靚,油香好重,而牛黃喉就少啲地方有得食,爽脆入味(⸝⸝•‧̫•⸝⸝) 到咗我既最愛了!!就係【即炸黃金炒響鈴】喇🫶🏻首先上枱嗰刻已經聞到好香鹹蛋黃味,響鈴係即叫即炸既,食落脆得黎上面沾滿咗鹹蛋黃好出色!記得

̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
✧ 松露芝心墨魚丸 $𝟔𝟖
✧ 蜂巢冰豆腐 $𝟓𝟖
✧ 娃娃菜 $𝟒𝟖
✧ 自家製足料竹蔗茅根 $𝟔𝟖

到咗我既最愛了!!就係【即炸黃金炒響鈴】喇🫶🏻首先上枱嗰刻已經聞到好香鹹蛋黃味,響鈴係即叫即炸既,食落脆得黎上面沾滿咗鹹蛋黃好出色!記得淥一淥就快啲夾上黎喇,唔好比啲鹹蛋黃醬淥咗落嗰湯底到!!

跟住就係【伊比利亞橡果豬】同【松露芝心墨魚丸】伊比利亞豬幾高質,睇片應該都睇得出佢啲油花分佈好平均,食落都好軟嫩~而松露墨魚丸都幾爽彈,中間仲有少少流心芝士,係款幾有驚喜既手打丸(๑´ㅂ`๑)
2024-04-23 41 views
📍$328 雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)雞湯入面有花膠,而啲雞係另上嘅👍🏻三黃雞嘅脂肪比一般嘅雞豐滿經煮過後,食落肉質嫩滑,好有鮮味🥳鐘意食雞嘅朋友可以一試✨.📍$498 艾莎公主牛肉寶盒望落去好豐富,有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花C小姐就鐘意食牛肉粒,因為食落爽口彈牙😋而本地牛肉食落幾鮮嫩☺️.📍$188 伊比利亞橡果豬豬肉嘅紋理有油亮嘅感覺😌食落肉質細膩更帶有淡淡嘅橡果香味😍.📍$72 手打蟹子墨魚丸一共有4粒食落口感彈牙🥰加上蟹子更加美味.📍$88香香宮煮響鈴拼盤必試鹹蛋黃響鈴👏👏食落滿滿嘅鹹香味,而且食到小小起沙嘅口感令人想一試再試.📍$88黑松露蟹肉餃子(4粒)每粒餃子都有好飽滿嘅蟹肉絲😇配上淡淡嘅黑松露做調味😙風味十足
📍$328 雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)
雞湯入面有花膠,而啲雞係另上嘅👍🏻
三黃雞嘅脂肪比一般嘅雞豐滿
經煮過後,食落肉質嫩滑,好有鮮味🥳
鐘意食雞嘅朋友可以一試✨

📍$498 艾莎公主牛肉寶盒
C小姐就鐘意食牛肉粒,因為食落爽口彈牙😋
而本地牛肉食落幾鮮嫩☺️

食落口感彈牙🥰
加上蟹子更加美味
📍$88香香宮煮響鈴拼盤
必試鹹蛋黃響鈴👏👏
食落滿滿嘅鹹香味,而且食到小小起沙嘅口感
令人想一試再試

📍$88黑松露蟹肉餃子(4粒)
每粒餃子都有好飽滿嘅蟹肉絲😇
配上淡淡嘅黑松露做調味😙
風味十足
Type of Meal
Dinner
2024-04-22 30 views
💡宮廷式火鍋餐廳尖沙咀依間主打宮廷式火鍋既餐廳由裝修、餐具、食物都十分精緻。整體食物質素高,服務又細心,係一班朋友出黎聚會既好選擇。🍽️香香公主鴛鴦湯鍋全部湯底都好吸引,所以今次揀左鴛鴦鍋,一邊是鮮嫩的花膠雞,一邊是特色卜卜蜆。花膠雞湯鍋既湯底清潤鮮甜,忍唔住飲左2碗先開始打邊爐。卜卜蜆份量多,仲粒粒都鮮甜脹卜卜,又冇沙,值得一試!🍽️艾莎公主牛肉寶盒牛肉寶盒一開蓋d煙霧飄出黎岩哂打卡,寶盒有7款不同部位既牛肉,肉質新鮮,色澤亦靚。最好食係金錢𦟌既部位,一間一間非常勻循。🍽️伊比利亞橡果豬伊比利亞橡果豬肉色澤紅亮,入口有豐富肉香,薄切夠大塊。🍽️香香宮煮響鈴拼盤響鈴拼盤有原味同鹹蛋黃味。2款都香脆唔油,特別係鹹蛋黃味,響鈴完全比鹹蛋黃包住,一咬超香,好邪惡。🍽️手打蟹子鮮蝦手打蟹子鮮蝦丸好出色!蝦滑打到起晒膠,勁彈牙,口感鮮美。🍽️香香宮煮雜菜拼盤雜菜拼盤份量大,有蕃茄、蓮藕、生菜等,豐富多樣,色彩繽紛。🍽️飲品打邊爐最緊要飲啤酒,啤酒選擇都夠。唔飲酒既亦有齊竹蔗茅根等打邊爐必備飲品。
💡宮廷式火鍋餐廳

🍽️香香公主鴛鴦湯鍋
全部湯底都好吸引,所以今次揀左鴛鴦鍋,

🍽️艾莎公主牛肉寶盒

🍽️伊比利亞橡果豬
伊比利亞橡果豬肉色澤紅亮,入口有豐富肉香,薄切夠大塊。

🍽️香香宮煮響鈴拼盤

🍽️手打蟹子鮮蝦
手打蟹子鮮蝦丸好出色!蝦滑打到起晒膠,勁彈牙,口感鮮美。

🍽️香香宮煮雜菜拼盤
雜菜拼盤份量大,有蕃茄、蓮藕、生菜等,豐富多樣,色彩繽紛。

🍽️飲品

2024-04-17 57 views
位於尖沙咀以宮廷風設計的火鍋店香香公主鴛鴦湯鍋 $316係最佳的選擇🍲一次過試哂胡椒酸菜魚鍋和麻辣鴨血鍋胡椒酸菜魚鍋開胃香濃麻辣鴨血鍋充滿辣和麻味的刺激同時享受兩種不同湯底的美味艾莎公主牛肉寳盒 $498(頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花)一打開牛肉寶盒真係嘩嘩聲精緻的擺盤充滿仙氣牛肉質素高最喜愛頂級安格斯牛肉、牛黃喉和牛舌花伊比利亞橡果豬 $188肉質有大理石紋般的油花煮完都能夠保持嫩滑多汁的特點平時多數火鍋配牛肉估唔到豬肉都咁夾手打蟹子墨魚丸(四粒) $72手打丸非常推介全部手工製作質地非常彈牙香香宮煮響鈴拼盤 $88打邊爐又點少得響鈴拼盤包括原味及鹹蛋黃味放落湯底煮1秒吸收湯汁依然脆口邪惡又好食食埋皇帝菜及唐生菜再飲杯自家製足料竹蔗茅根非常飽足(^○^)
位於尖沙咀以宮廷風設計的火鍋

艾莎公主牛肉寳盒 $498
一打開牛肉寶盒真係嘩嘩聲
精緻的擺盤充滿仙氣
牛肉質素高
最喜愛頂級安格斯牛肉、牛黃喉和牛舌花

伊比利亞橡果豬 $188

依然脆口
邪惡又好食

食埋皇帝菜及唐生菜
再飲杯自家製足料竹蔗茅根
非常飽足(^○^)
2024-04-15 36 views
香香宮煮🌟整體: 宮庭主題嘅火鍋 所有食材都擺得好夾主題☆║.............║☆‼️ 昭陽公主椰子雞湯鍋 $308✅ 一睇材料就知佢主攻一個字: 甜 有新鮮椰青水 蕃薯蜆 ✅ 三黃雞出名肉質嫩滑,脂肪豐滿和味道鮮美‼️ 艾莎公主牛肉寶盒 $ 498✅ 頂級安格斯牛肉2.手切本地牛肉3.新鮮牛展4.頂級雪花肥牛5.牛黃喉6.牛肉粒7.牛舌花✅ 牛肉盛宴 全部都係最受歡迎嘅部位✅ 寶盒有仙氣飄出嚟 係幾igable ‼️ 伊比利亞橡果豬 $188✅ 豬有少少橡果香味,肉質輕爽,肉味芳香濃郁。✅ 個擺盤靚到痴線 好似座山咁‼️ 手打蟹子墨魚丸(四粒) $ 68✅ 新鮮墨魚肉和蟹籽糅合一起,爽滑可口,汁味鮮甜‼️ 香香宮煮餃子拼盤 4粒 $ 88✅ 雖然因為叫個slogan 公主餃唔餃就叫咗不過食材都係皮薄餡靚‼️ 香香宮煮響鈴拼盤 $88✅ 佢黃金蛋黃沙響鈴 真係世一 不過好邪惡📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖Shop A, G/F, Kimberley House, 35 Kimberley Road, Tsim Sha Tsui⏰ 星期一至日 16:00 - 02

香香宮煮

🌟整體: 宮庭主題嘅火鍋 所有食材都擺得好夾主題

☆║.............║☆

‼️ 昭陽公主椰子雞湯鍋 $308

✅ 一睇材料就知佢主攻一個字: 甜
有新鮮椰青水 蕃薯蜆
✅ 三黃雞出名肉質嫩滑,脂肪豐滿和味道鮮美

‼️ 艾莎公主牛肉寶盒 $ 498

✅ 頂級安格斯牛肉2.手切本地牛肉
3.新鮮牛展4.頂級雪花肥牛5.牛黃
喉6.牛肉粒7.牛舌花
✅ 牛肉盛宴 全部都係最受歡迎嘅部位
✅ 寶盒有仙氣飄出嚟 係幾igable

‼️ 伊比利亞橡果豬 $188

✅ 豬有少少橡果香味,肉質輕爽,肉味芳香濃郁。
✅ 個擺盤靚到痴線 好似座山咁

‼️ 手打蟹子墨魚丸(四粒) $ 68

✅ 新鮮墨魚肉和蟹籽糅合一起,爽滑可口,汁味鮮甜

‼️ 香香宮煮餃子拼盤 4粒 $ 88

📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖

⏰ 星期一至日 16:00 - 02:00

☎️ 電話號碼 23888026 65214748

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

2024-04-12 63 views
講咗幾年終於食到。尖沙咀有兩間”香香宮煮”,都係宮廷式火鍋,同北角嘅滾得囍一樣。由於屋企人想試冬瓜盅,就冇叫到佢最signature嘅花膠雞湯。整體嚟講,食物中等以上。本地手切肥牛雖然有牛味亦都有嚼口,但冇咗肥牛嘅油脂感。所謂即炸響鈴,雖然鬆脆,但太細件,同契爺鮮入圍煮冇得比,更加唔使提101手工。黑松露餃都唔及其他同類型火鍋店好食。反而佢嘅貴妃蚌象拔蚌非常新鮮,瑤柱滑都有水準,整體嚟講都未至於得個影字,不過一定冇其他人講到咁神。
講咗幾年終於食到。

2024-03-30
2024-04-12 37 views
這次來到尖沙咀,試一試這家宮廷風的火鍋店❤️ 店內環境寬敞,還有打卡位給大家拍照📷🔎 茶樹菇雜菌濃雞湯鍋期間限定的湯底~菇菌味道濃郁,配上雞湯底,十分鮮甜👅🔎 艾苾公主牛肉寳盒由於每一款牛肉都想試,所以直接選了牛肉拼盤😌牛肉拼盤包括:頂級安格期牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,非常豐富,牛味濃郁~🔎 伊比利亞橡果豬豬肉油脂分布均勻,口感柔軟~🔎 紫菜櫻花蝦豬肉丸這個組合很特別,豬肉丸口感彈牙,鮮味十足~🔎 菜苗帶子餃比較少見的餃子口味🥟菜苗帶子餃很鮮甜🙌🏻🔎 香香宮煮響鈴拼盤有原味和黃金炒響鈴兩款,炸得香脆,而鹹蛋黃醬非常香👅🔎 自家製竹蔗茅根吃火鍋,怎麼少得了飲料🥤這次點了竹蔗茅根水,味道清甜,清熱解渴~🔱另收加一服務費和醬芥

🔎 茶樹菇雜菌濃雞湯鍋
期間限定的湯底~
菇菌味道濃郁,配上雞湯底,
十分鮮甜👅

🔎 艾苾公主牛肉寳盒
由於每一款牛肉都想試,
所以直接選了牛肉拼盤😌

🔎 菜苗帶子餃
比較少見的餃子口味🥟
菜苗帶子餃很鮮甜🙌🏻

🔎 香香宮煮響鈴拼盤
有原味和黃金炒響鈴兩款,
炸得香脆,
而鹹蛋黃醬非常香👅

🔎 自家製竹蔗茅根
火鍋,怎麼少得了飲料🥤
這次點了竹蔗茅根水,
味道清甜,清熱解渴~

🔱另收加一服務費和醬芥