2019-09-22 9756 views
由於減肥嘅緣因,好耐未試過食咁多澱粉質,但係有時真係要放縱一下所以今日去咗食譚仔過橋米線,佢嘅份量真係夠晒大碗,又有好多唔同嘅餸,而我最鍾意嘅就係佢嘅酸菜竹笙,以佢嘅加辣湯底真係冇得頂,仲有佢嘅土匪雞翼真係一試難忘,雞翼夠大隻好入味,價錢合理份量足夠,但係食完呢餐之後又要減肥啦!
2019-08-08 5575 views
今日屋企停水,無水煮飯,成屋企都懶得落街食,於是決定叫外賣黎醫肚。講到外賣,真係幾鍾意買譚仔,雖然感覺上譚仔外賣既份量比堂食少,但係正正因為咁樣,我覺得唔錯,因為堂食既時候成日都食唔哂啲米線,感覺好浪費。而且外賣有個好處,就係同一個膠碗內,湯同米線係分開上下兩層的,做到分湯之餘,又唔洗用兩個兜裝,唔會搞到要拎好多兜野咁。我叫左魚腐同炸醬,味道同堂食差唔多,另外我地仲叫左個土匪雞翼同皮蛋,每次幫襯譚仔都係必食既小食😋次次都食到停唔到口🤣

TakeAway
2019-07-26 3520 views
譚仔有啲唔同 佢嘅蕃茄湯畀三哥嘅湯底 更加濃蕃茄味 一直都係我最鍾意點嘅湯底 今日我就叫咗 墨丸牛肉蕃茄湯米線 墨魚丸彈牙 好香墨魚丸味 牛丸都係彈牙冇筋 米線煮得偏林 如果可以轉硬少少比較好 蕃茄湯底好正 煮到啲蕃茄爛曬用喺個湯度 勁滿足
2019-06-28 3133 views
朗豪隔離樓上鋪睇戲前上去食 抵食如果唔係都諗唔到附近有咩好食唔洗等位即坐即叫 已經係熟客仔炸醬雞肉三小辣土匪雞翼必食啦lamlam利加cold OT $6 可以草分草印仔我細食會叫小米線 -$1 廢事浪費
朗豪隔離樓上鋪

可以草分草印仔
我細食會叫小米線 -$1 廢事浪費
  • 凍檸茶
2019-06-23 1919 views
來譚仔最愛吃它的小食。不過當然也要叫上一碗雞肉酸菜蕃茄湯十小辣米線啦!譚仔的番茄湯加辣是不錯的!酸菜配上米線十分夾!而我去談譚仔最鍾意的都係佢地既麻辣豬兒,大份之餘真係好好食!冰凍爽口,有時候會單獨外賣一碟回家呢!
2019-06-22 1622 views
譚仔米線一直係我嘅平食之選, 今日又同老公去食午餐, 叫咗一碗過橋米線(麻辣, 四小辣), 一個大香草雞翼, 一個麻辣豬耳, 一份香辣烤豬大腸(好似係新出嘅), 同埋一杯鹹檸七個過橋米線套餐原本有包酸菜同炸醬, 但係阿姐淨係上咗酸菜俾我, 冇炸醬於是我同阿姐講: 阿姐差炸醬喎🙈點知阿姐答我: 你係咪走炸醬啊🤨我心諗我走炸醬我仲會唔會問你😂另外見到枱面招牌推介緊新出嘅香辣烤豬大腸, 於是好奇心驅使之下就叫一個嚟試吓, 點知一上枱, 啲豬大腸起晒泡咁樣😨見到真係怯怯哋... 還好味道都中規中舉.. 但之後真係唔會再叫..
於是我同阿姐講: 阿姐差炸醬喎🙈
點知阿姐答我: 你係咪走炸醬啊🤨
我心諗我走炸醬我仲會唔會問你😂
2019-06-01 1913 views
譚仔雲南米線 (旺角)旺角豉油街 50號1樓~~~月底錢包越來越單薄 跟朋友出去都要吃得省錢一些 這天我們去旺角逛完街 找了譚仔坐下休息 一個過橋米線只需要50幾元 兩個人一人只需要20+元就能解決一餐了 而且還是沒美味的!這是我們第一次叫番茄湯 番茄湯一點點酸 多多的甜 非常好吃 材料好豐富 過橋就是什麼都有 而我最喜歡吃的就是他們的炸豆腐 還有炸醬 但個人感覺他們的墨魚丸 牛丸 還有魚蛋不及譚仔三哥那麼好吃呢 雖然是這樣 還是很不錯很出色的 糧尾恩物啊~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥(最高5🔥)
譚仔雲南米線 (旺角)
旺角豉油街 50號1樓
~~~
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥(最高5🔥)
2019-05-18 1661 views
譚仔雲南米線 (我不是三哥)人人食譚仔,唔通人人都食譚仔咩?無錯我係食開三哥既。事關好多人都話我知三哥係好食d既,我都無去深究過呢一個問題。所以今日就去食譚仔,睇下邊一間好食d雞肉魚腐米線,份量ok既湯底同麵之間感覺上無點掛勾,米線煮得比較硬,雞肉又無乜味 ,份量比較少魚腐ok既,不過有小小腥,始終無佢哥哥個間咁大咁入味!韮菜芽份量都算適中整體來說,我覺得真係好似其他人咁講三哥米線好食d,食過兩間係真係有分別的!
譚仔雲南米線 (我不是三哥)

雞肉魚腐米線,份量ok既
魚腐ok既,不過有小小腥,始終無佢哥哥個間咁大咁入味!
韮菜芽份量都算適中
-呢排見譚仔多左做廣告,真係會令我不知不覺多左想去譚仔食碗米線既念頭。呢日出到黎行街,都忍不住去左食番碗。-清湯米線 + 魚片頭 + 雞肉 $39 好中意嗌魚片頭同雞肉做配料 雞肉新鮮配清湯 簡單得黎又鮮甜魚片頭都係好彈牙爽 湯底方面,個人中意清湯,簡簡單單,鮮甜,而且好專一,好少食酸辣或者蕃茄haha。下次都係轉下口味,試下新野先得 -👅味道: 7/10🍽賣相: 7/10🏰環境:7/10🙇🏻‍♂️服務: 7/10💎CP值: 8/10⚖️人均:$30-50↩️回頭值:100%
清湯米線 + 魚片頭 + 雞肉 $39
💎CP值: 8/10
⚖️人均:$30-50
↩️回頭值:100%

2019-04-30 1352 views
魚蛋清湯米加土肥雞翼 $31一碗魚蛋清湯米 再嚟多個$30嘅大土匪雞翼 咁就一個晚餐啦 有魚蛋有雞翼有米線 好過周圍走唔知食咩好 講到食雞翼就最鍾意食佢嘅土匪雞翼㗎啦 唔知點解佢嘅雞翼特別香口 雖然次次都等成20分鐘咁耐 其實有啲等得唔耐煩架 不過雞翼次次拎出嚟都係新鮮滾熱辣 未食都已經聞到陣雞翼味 所以就已經唔記得咗要等20分鐘咁耐 清湯就真係清湯啦冇咩特別 魚蛋都幾彈牙 米線份量都算多㗎 全部食晒都幾飽
2018-11-09
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
2019-03-27 1969 views
真心推介比全部譚仔fans, 雞肉腩肉,麻辣小辣,走韭菜芽菜,凍奶茶。呢個組合真係無得輸,次次去到譚仔都係食佢,唔食得辣嘅可以清湯, 一樣咁好食 😁😁😁😁😁💪🏻
2019-03-23 929 views
喺香港搵到一間價錢相宜而且好味嘅餐廳真係得好少雖然譚仔近幾年加價加幅都唔細,但仍然會係我選擇去食嘅餐廳。雖然質素已經冇以前咁好,但總係會記掛着米線🍜同小食嘅味道特別係蒜泥白肉無論食幾多次都好,我依然都係咁鍾意食,堂食一定會叫嘅小食今日屋企人話冇乜餸菜食,所以就外賣左蒜泥白肉返屋企加餸,都算係我第一次小食叫外賣🥡。一打開個盒,就覺得份量好似有啲少,有啲傷心呀!下次都係堂食算啦😭😭但係外賣嘅味道都係差唔多,好味嘅!
喺香港搵到一間價錢相宜而且好味嘅餐廳真係得好少

特別係蒜泥白肉
無論食幾多次都好,我依然都係咁鍾意食,堂食一定會叫嘅小食

TakeAway
2019-03-11 1087 views
每次去完旅行返嚟最掛住嘅味道一定係譚仔點都要落去食今次去到竟然唔使排隊快靚正不過次次都好飽有時想叫小米線都會唔記得有啲浪費 如果大家去食嘅時候記得叫小米線呀 如果食唔曬
每次去完旅行返嚟最掛住嘅味道一定係譚仔
點都要落去食
今次去到竟然唔使排隊
快靚正
不過次次都好飽有時想叫小米線都會唔記得
有啲浪費 如果大家去食嘅時候記得叫小米線呀 如果食唔曬
2019-03-10 757 views
譚仔會食到上癮 差唔多兩星期就要食一次個人覺得譚仔好食過三哥必叫土匪雞翼最鐘意叫竹笙加雞肉十小辣啲竹笙加埋個十小辣湯 吸哂啲湯 勁夾!仲有必叫麻辣皮蛋 皮蛋同個辣醬勁好食
譚仔會食到上癮 差唔多兩星期就要食一次
個人覺得譚仔好食過三哥
必叫土匪雞翼
最鐘意叫竹笙加雞肉十小辣
啲竹笙加埋個十小辣湯 吸哂啲湯 勁夾!
仲有必叫麻辣皮蛋 皮蛋同個辣醬勁好食
2019-02-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 皮蛋
2019-03-10 911 views
譚仔雲南米線一向出品穩定,土匪雞翼更是一絕, 今次嘗試新菜式就是口水豬耳, 豬耳爽口配特製辣醬,口感刺激但又不會太辣,令我不由自主把整碟豬耳都全數吞下, 蕃茄米線湯底 有鮮番茄, 魚蛋一讚 夠爽口彈口 ,但是在彈口方面還是比不上南記。
米線蕃茄湯底連豬腩 再加魚蛋
豬耳