2017-06-19 832 views
午餐勁難食,服務態度勁差,以後唔會去!1. 叫咗個黑椒汁牛脷午餐跟薯菜, 因為我要俾啲薯條小朋友食,怕黑椒汁有啲辣 ,所以叫佢幫忙薯條分開上, 佢話唔可以分開上,啲汁係唔會淋到落啲薯條度, 送餐嚟的時候, 啲汁都淋咗上去啲薯條度, 我即刻同佢講,佢好冇禮貌黑曬面咁攞咗一兜薯條畀我放低就走!2. 餐湯跟羅宋湯, 我從未飲過咁難飲嘅羅宋湯, 個湯好似飲水咁淡而無味!3. 我用88蚊叫咗一個卡邦尼意粉, 個意粉又硬同啲卡邦尼汁勁少又無味, 直頭係干食硬意粉, 食咗一啖已經唔想食, 跟住我同佢講話好難食我唔食喇, 佢笑一笑同我講唔好意思跟住就收咗碟意粉走, 但最後錢照收我!
午餐勁難食,服務態度勁差,以後唔會去!

2015-12-23 3600 views
今天想吃平價西餐,因同區花園餐廳已食多次, 便想到來七重天。首先羅宋湯不錯, 足料, 我個人喜歡多雜菜, 湯底較清, 不會有很重的茄膏味。我點了意粉,個牛脷咬落口感較實. 唔會好淋pat pat 果種, 個汁就一般, 絕對無酒味,但撈意粉食都唔錯。
我點了[砵酒牛脷]意粉,個牛脷咬落口感較實. 唔會好淋pat pat 果種, 個汁就一般, 絕對無酒味,但撈意粉食都唔錯。

砵酒牛脷
2015-12-10 2254 views
我地係新界人,今晚突然黎左港島區揾食。睇完食評,又見價錢相宜所以入去試下。現場只有3個食客,後尾多返幾個。其實唸緊佢地其實cover 到唔到呢?!入正題,我叫左個洋蔥湯,黑毛豬配黑醋汁,先生叫左羅宋湯,羊扒。洋蔥湯,咸左少少,羅宋湯就好足料。仲有2塊蒜茸包。主菜,黑毛豬好鬆軟同juicy,加埋黑醋汁,好醒胃。先生既羊扒有3塊,唔會太so同埋好淋。我地都係叫焗薯,面頭有煙肉粒同沙律醬。最後有餐飲同什果啫喱。餐廳唔收加一,而且服務都好好。

洋蔥湯,咸左少少,羅宋湯就好足料。仲有2塊蒜茸包。

最後有餐飲同什果啫喱。餐廳唔收加一,而且服務都好好。
2015-12-10
2015-11-05 1602 views
這間於美食林立的天后附近, 所以有點偏遠, 失色◦ 但其實味道不錯, 價錢相宜◦ 今次平日的晚餐來到, 只有小貓三,四買隻◦是日晚餐之選有:菠菜忌廉汁扒三文魚 $88澳洲西冷扒 $88蜜糖咸豬手 $108紐西蘭蘑菇汁羊柳 $118西班牙黑毛豬鞍扒 $118T骨扒 $118大蝦牛柳 $138餐湯有羅宋湯, 忌廉湯, 洋蔥湯可選, 配蒜蓉法包◦ 忌廉湯有點偏咸, 洋蔥湯有種肉骨茶的味道◦可以配飯, 意粉, 薯菜◦ 而薯是一個焗薯, 有沙律醬跟煙肉碎◦ 較外面特別, 值得一試◦T骨扒- 好大塊扒, 即使我要全熟, 也煎得很淋, 好有肉味, 好滿意◦ 蜜糖咸豬手- 賣相不錯, 好大隻豬手, 有點難處理, 但$108真的好抵◦ 由於蜜糖味重, 所以有點over甜◦ 連墊底的菜也沾上蜜糖甜香◦甜品則是最節省成本的菠蘿啫喱柸◦
是日晚餐之選有:
西班牙黑毛豬鞍扒 $118
T骨扒 $118
大蝦牛柳 $138
餐湯配蒜蓉法包
可以配飯, 意粉, 薯菜◦ 而薯是一個焗薯
, 有沙律醬跟煙肉碎◦ 較外面特別, 值得一試◦

蜜糖咸豬手
T骨扒
蜜糖咸豬手
甜品則是最節省成本的菠蘿啫喱柸
T骨扒
2015-10-04 816 views
最近多咗去七重天食晚飯以前都成個月先去一次點解?因為啲野抵食囉!!!以前去親都食燒羊架🐑不過最近去親都唔見有😵咁又係嘅...冇可能只係賣羊架賣足365日咁冇新意嘅唯有食下新嘢啦三文魚煎得啱啱好,唔會太熟,太熟會好乾好難食個柚子汁微酸,好開胃嘻嘻...下次都食先...唯一係個餐湯重手咗少少咸咗dd...仍然繼續支持 讚讚👍👍👍
最近多咗去七重天食晚飯
以前都成個月先去一次
點解?因為啲野抵食囉!!!
以前去親都食燒羊架🐑
不過最近去親都唔見有😵
咁又係嘅...冇可能只係賣羊架賣足365日咁冇新意嘅
唯有食下新嘢啦
三文魚煎得啱啱好,唔會太熟,太熟會好乾好難食
個柚子汁微酸,好開胃
嘻嘻...下次都食先...
唯一係個餐湯重手咗少少咸咗dd...
仍然繼續支持 讚讚👍👍👍
柚子汁煎三文魚
柚子汁煎三文魚
2015-05-05 697 views
返到公司處理一下野,就同老細去食個QUICK LUNCH唔想諗就是但落樓下過對面食算了人唔洗諗當然是SET LUNCH啦餐湯羅宋湯~~~好濃,味道不錯,夠HOT,不過就稍為咸左D肉醬意粉~~~NO GOOD!意粉冇味過"林"又好乾,意粉又凍凍地,肉醬得好少,味道麻麻
返到公司處理一下野,就同老細去食個QUICK LUNCH
唔想諗就是但落樓下過對面食算了人
唔洗諗當然是SET LUNCH啦
餐湯
羅宋湯
羅宋湯~~~好濃,味道不錯,夠HOT,不過就稍為咸左D
肉醬意粉
2014-10-28
$50 (Lunch)
羅宋湯
2015-04-28 890 views
有事去開嗰邊,見地方較靜就入去試吓。嗰湯好飲,有3款選擇,試咗忌廉湯先。個羊架太肥,個人不太喜歡肥野,好難咬。甜品有些hea, 比cake 或布丁會吸引d。下次可試吓個沙律。
2015-04-17 454 views
餐廳內用藍色做主題,像以地中海的感覺概念。有一種能令人放鬆的感覺,適合聊天。 今次點了一個牛扒餐,主湯有很多選擇,最後選了忌廉湯,牛扒六成熟,還能見小小血,但肉質不夠嫩,意粉味道不錯,適中。飯後還有驚喜的是啫喱甜品。餐飲,凍飲不用另收費。整體而言不錯,服務生也有笑容。

飯後還有驚喜的是啫喱甜品
餐飲,凍飲不用另收費。

整體而言不錯,服務生也有笑容。
2015-04-15
2015-01-26 348 views
跑完渣打馬拉松10公里,消耗晒D體力,係時候開餐補充番了! 銅鑼灣一帶的食肆定必好多人,所以我同老公及友人一行5人就由天后一路行一路搵食,直至行到呢間餐廳. 當時未夠9點,店內只得2個食客,大家都有點猶豫點解會無咩人,但同時間又被門面及店內裝修所吸引,所以決定一試!我叫咗沙嗲牛肉出前一丁,一上枱就聞到好香la,牛肉份量都唔少,底仲有一層,肉質鮮嫰,不錯! 而老公嗰set早餐就有脆脆豬仔包+煎雙蛋+薯角+牛扒,樣樣有D,啱晒佢,咁多嘢食都係$32,抵!食物不錯,環境舒適,價錢又唔貴(不用加一),有機會再嚟試下其他嘢食先!

2015-01-25
$29 (Breakfast)
2015-01-22 375 views
因為有事去炮台山,攞完嘢再醫肚,見到呢間餐廳,十幾年前在北角返工有食過,那間店已經關閉了,今日來呢度再食!店在一條較暗嘅橫街中,希臘藍白色門面好亮眼,店內貫切藍白色,新傢俬好光鮮,有啲日式西餐廳嘅感覺,環境乾淨!門口店員好笑容,招呼我坐低之後上杯水及餐具!已經下午茶時間,茶餐選擇都多!我未食午餐,所以叫個炒粉!食物好快上枱!老干媽肉絲炒意粉:其實唔知老干媽係乜,上網查先知係中國一種出名嘅辣椒醬,食一啖意粉,已經好鍾意嗰種微辣豆豉香,平時我唔鍾意豆豉,覺得好臭,但呢個辣椒豆豉好香好惹味,意粉有咬口,炒得乾身,肉絲用叉燒,淋身半肥瘦略甜嘅叉燒肉,辣辣地好味!中間夾雜洋蔥絲爽脆!好味道! 熱檸茶:茶餐廳水準,夠濃唔澀,有耳杯方便!店員都好好禮貌,上菜收碟都會招呼一聲!廁所女廁比較窄,不過乾淨企理!仲會用個好靚嘅藍色燈罩放乾花!好靚!希望佢可以保持到!

熱檸茶:茶餐廳水準,夠濃唔澀,有耳杯方便!

希望佢可以保持到!
叉燒肉
老干媽肉媽炒意粉
熱檸茶
2015-01-21
$32 (Tea)
Celebration
New Year's Eve