2016-07-10 364 views
睇完寒戰2,和男友四圍逛吓,買埋永x隆燒肉,食埋個下午茶先反歸,超爽晉家門~我們被懐舊的大紅燈籠吸引住了bar&scare蒜香蜆肉露筍白酒意粉$88~蒜香味濃郁,蜆肉新鮮,露筍爽口,意粉煙韌有咬口巴馬火腿哈密瓜沙律$108~pama ham好好味,油膩分佈極幼細,不會過鹹和肥膩,配合哈密瓜清甜爽口,夏日頭盤必選沙律菜新鮮爽口配合意大利醋更有層次味道水牛城雞翼$68~雞翼醃料好入味,每一口也皮脆肉嫩,香草味減輕油膩感、但如果可以加辣更出色紫薯草莓窩夫$88~這個是我的最愛,一個甜品滿足我三重口味紫薯作饀料特別,窩夫甜中帶鬆軟口感,但外層再加上綠茶雪糕,外冷內熱更有雙重口感和味道士多啤梨新鮮這個窩夫令我一試難忘,誠意推介補充少少,忘記了熱情果沙冰$48~炎炎的夏日為我降溫之選,酸甜適中,我一口氣已經飲了3分1,男友再飲才發現沒有影相,其實好大杯又好味本來打算食下午茶,但坐下食下和店員傾下計原來已經兩個鐘,本店環境舒適令我平時急促的步伐relax服務態度好好,一間很有心思又特別bar&cafe,食物款式多,而且甜品非常有心思又好味,比起甜品店更比色,餐牌上的咖啡還有拉花,下次weekend再
晉家門~我們被懐舊的大紅燈籠吸引住了
bar&scare
沙律菜新鮮爽口配合意大利醋更有層次味道
紫薯草莓窩夫$88~這個是我的最愛,一個甜品滿足我三重口味
士多啤梨新鮮
這個窩夫令我一試難忘,誠意推介
,其實好大杯又好味
服務態度好好,一間很有心思又特別bar&cafe,食物款式多,而且甜品非常有心思又好味,比起甜品店更比色,餐牌上的咖啡還有拉花,下次weekend再去享受一番
2016-07-09
$200 (Tea)
  • 巴馬火腿哈密瓜沙律
  • 熱情果沙冰
  • 水牛城雞翼
  • 紫薯草莓鬆餅
  • 蒜香蜆肉露筍白酒意粉
2016-07-08 139 views
今日收工行去太子買完野,行到肚餓就俾浦東既門口吸引,所以入去食晚餐。意式野菌海蜆意粉 ($88):賣相相當吸精,碟傍有幾滴意大利陳醋,用來點一點意粉確實可以提升意粉的味道。海蜆不但新鮮而且非常爽口彈牙,食落仲有一陣陣的海鮮鮮味,而個意粉醬汁亦非常特,相信用了鮮忌廉加茄汁打成,所以食茄酸酸甜甜。漁人海鮮薄餅 ($98):薄餅用上了薄批打造,所以食落唔會太膩,加上用上鮮茄膏,所以食落有非常濃香的蕃茄味,再加上用了意大利芝士,味道唔會太濃。再加上用上鮮蝦,魷魚,石斑,作為材料,所以食落整個薄餅都散發出海鮮的味道。蜜瓜巴馬火腿 ($98):用上新鮮的蜜瓜配上正宗的巴馬火腿,相信係用上18個月以上的黑毛豬,食落除了有一陣陣的橡樹果實香味外,豬肉的咸香亦散發出很濃的味道,配上冰凍的蜜瓜,兩者一齊食更顯出巴馬火腿的鮮味。朱古力香蕉鬆餅 ($78):鬆餅非常特別,除了面層香脆外,內層亦做到軟滑鬆軟,完全係大師傅的製作,加上朱古力醬來吃,甜味更加突出。總括來說,這裡的食物用了非常突出,四周環境亦非常有中西合壁的情懷,加上店員貼心服務,實係必到的食店。

意式野菌海蜆意粉
意式野菌海蜆意粉
漁人海鮮薄餅
蜜瓜巴馬火腿
朱古力香蕉鬆餅
上星期六約左班同學仔聚一聚太子等,但早左收工就諗住去食慣食熟既茶記食個LUNCH,但係行行下發現有間意大利西餐廳酒吧新開張,班同學仔被門口傳統中式裝修吸引,經討論後就來LEE度膽粗粗試下,一入到去,環境舒適,座位寬敞,格調中式古典風格,坐底左,我就點了一個Seared Sirloin Steak with Mixed Vegetable, Set Lunch,服務員話自家製麵包係佢地既招牌。未正式開餐前,先嚟個麵包,靚湯,給大家開開胃!這個麵包鬆化而帶糖味,不一定你吃了後會覺得好吃。西冷最好食係西冷微脆嘅外表亦煎得恰到好處,邊位煎得香脆,肉質嫩滑,好有牛味肉汁完全留係塊扒入面。 如此用心制作, 值得一讚。其他食品未有品嚐,有機會再去一試。如果大家還未決定好聖誕節去邊慶祝,這裡絕對值得考慮哦!

未正式開餐前,先嚟個麵包,靚湯,給大家開開胃!
這個麵包鬆化而帶糖味,不一定你吃了後會覺得好吃。

西冷

如此用心制作, 值得一讚。

其他食品未有品嚐,有機會再去一試。

如果大家還未決定好聖誕節去邊慶祝,這裡絕對值得考慮哦!
2013-12-07
$58 (Lunch)
2013-12-07 325 views
餐廳環境好舒服,有情調。中式佈置加上西式食物,別有一番風味。自家製麵包所用嘅香料好獨特,鬆軟具彈性 主菜叫左伏特加茄蓉煮大蝦扁意粉,好香蕃茄同酒味,而且落足料有多隻新鮮大蝦 抵食!!
餐廳環境好舒服,有情調。
中式佈置加上西式食物,別有一番風味。
自家製麵包所用嘅香料好獨特,鬆軟具彈性

抵食!!
  • 自家製麵包