2024-04-14 58 views
Pepper lunch 嘅質素好似都好穩定,我覺得最抵食就係佢個黑椒牛肉飯,份量都好夠,又可以食到好食嘅牛,我自己就鍾意加蛋加芝士更加香濃,雖然佢唔算係一個好平嘅地方,但係$70食到咁熱騰騰嘅牛肉飯,真係返咗全日工嘅獎賞,最緊要如果唔鍾意我太熟嘅話一拎到埋位就要即刻把飯拎起佢😂。
今日行過Pepper Lunch,心諗好耐無嚟食過鐵板嘢喇,就決定入去鬆一鬆。揀咗個蒜香牛肉意粉,鐵板嘟緊緊,牛肉片咁軟滑,夾埋啲意粉食,嘩!真係香到不得了,個口味嗆鼻,夠晒味!再嘆一啖,啲意粉Q彈齊齊,當真係一絕。係嗰陣,旁邊嘅蒜香黑椒牛肉飯都嚟咯,原塊牛肉鬆化得嚟,黑椒醬料嘅香辣味溝進牛肉纖維入面,已經係料理界嘅畫龍點睛。失手冇叫隻蛋,真係後悔,下次要記緊。Pepper Lunch嘅食物真係簡簡單單都好味得嚟,食罷個人仲回甘回味。啱啱好,唔會太過,又唔會唔夠格調,真係食得開心!👍🍽️😋
2023-09-29 278 views
Pepper Lunch果然係大人細路都好鐘意,星期六晏晝去到要等15分鐘左右先入得😢見到餐牌有新品推出左,係牛五花燒肉丼$78,就即刻叫左黎試下😋除左牛五花之外配料仲有粟米、西蘭花、泡菜同煎蛋👍🏻不過我就覺得泡菜唔應該放係鐵板上🤣因為放係下面個啲好快就燶左啲啲🤏🏻同埋泡菜都係凍食好食啲~牛五花份量都唔少,食到最後都仲有👍🏻飯都會有紫菜係上面,非常之易入口,不過個飯分開上就好快凍,都係放埋上鐵板惹味啲🤣🤣
2023-09-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-07-15 262 views
琴日買咗兩盒外賣,一份係三文魚意粉,一份係三文魚炒飯。外賣盒已經細盒,仲要得半盒份量,真係暈😵‍💫每份都成80蚊,好心唔好咁孤寒,以為食兒童餐😡好耐無去堂食,唔知份量係咪都係咁細

每份都成80蚊,好心唔好咁孤寒,以為食兒童餐😡

好耐無去堂食,唔知份量係咪都係咁細
TakeAway
住係大西北嘅我,到咗大學時期先開始出多咗出九龍港島區。而想食Pepper Lunch 就會去朗豪坊食。幾年無食,見唔洗排隊就入去食吓。🥘黑椒牛肉拼雞肉飯 $63應該都唔使多介紹,牛肉、雞肉、粟米、香蔥同飯。水準味道都無變,係價錢上升咗少少。店員上餐時鐵板溫度好夠熱,熱到撈好個飯仍然熱到辣咀♨️ 桌上仲有胡椒、蜜糖醬、蒜味醬等,自行調味。老實講可能年紀大咗,覺得有啲油。轉套餐Set C +$22有汔水同100ml Haagen-Dazs雪糕(當日有雲呢拿曲奇同士多啤梨)自助區有水供應,仲有牙籤🌱值得一提🌱生酮之選,可選擇黑椒燒牛肉沙律& 黑椒燒雞肉沙律素食之選,可選擇黑椒芝士粟米飯

🥘黑椒牛肉拼雞肉飯 $63

轉套餐Set C +$22
有汔水同100ml Haagen-Dazs雪糕(當日有
雲呢拿曲奇同士多啤梨)

自助區
有水供應,仲有牙籤

🌱值得一提🌱
生酮之選,可選擇黑椒燒牛肉沙律
& 黑椒燒雞肉沙律
素食之選,可選擇黑椒芝士粟米飯
Pepper lunch歷史悠久記得細細個呢喺啲大型商場啲 美食廣場 度先會有得食我以前以為佢叫Paper lunch 因為喺佢個返到呢會有張紙圍邊 😆😆誤會咗佢個名好多年 而家就開咗間分店喺附近所以又可以成為我嘅飯堂啦每次我都會揀套餐因為加$18就可以有一款小食同飲品同埋 都好享受佢自己喺度煎熟啲牛肉嘅過程啲肉嘅份量同飯嘅份量都比較多我見有啲媽媽呢,帶啲小朋友係兩個人食一個餐 大食嘅我就梗係要一個人食一個餐啦好味 推薦推薦非常推薦大家食
Pepper lunch歷史悠久

每次我都會揀套餐

因為加$18就可以有一款小食同飲品

同埋 都好享受佢自己喺度煎熟啲牛肉嘅過程

啲肉嘅份量同飯嘅份量都比較多

我見有啲媽媽呢,帶啲小朋友係兩個人食一個餐

大食嘅我就梗係要一個人食一個餐啦

好味 推薦推薦非常推薦大家食

2023-02-04 310 views
今日同朋友仔一齊去食飯,原本一啲都唔肚餓,諗住陪坐唔食,一入到Pepper Lunch就俾滿滿嘅香氣同鐵板嘅滋滋聲吸引咗!叫咗個黑椒牛肉飯牛肉燒被鐵板到脆卜卜,仲要有飯焦加埋粒粒粟米,超正
牛肉燒被鐵板到脆卜卜,仲要有飯焦加埋粒粒粟米,超正
2023-02-04
$80 (Lunch)
2022-12-28 252 views
好好味😋,牛肉好林,飯都粒粒分明。其實我係大人,我都係第一次寫食評,希望你哋都會同意我講嘅話。講返正題先啦,細路仔都覺得好好食。佢哋話從來未試過食到咁好食嘅食物。我會俾95分。
pepper lunch差不多在每個商場的food court都會有 不過我還是第一次吃門店的pepper lunch 之前每次都是吃他們的招牌黑椒牛肉飯 這次第一次嘗試他們家別的系列🥩美國薄切牛排- 薄切的厚度剛剛好讓燒熱的石板煎熟兩面 配上黑胡椒和店內招牌的甜甜的那款醬 除了牛排還有一個薯蓉和小蔬菜在隔壁🧀牛肉拼芝士醬飯-除了滿滿的芝士可以蓋在飯和肉上之外還有咖喱汁或者忌廉番茄汁可以額外選擇一起拌飯吃我選擇的是忌廉番茄味道比較普通 趁著鐵板還是熱的時候把芝士跟肉和飯拌勻 每一口都可以拉出長長的絲 不過吃久了會有一點點膩

2022-11-05 215 views
細細個跟屋企人出九龍每次經過美食廣場都會聞到好香肉味鐵板上滋滋聲真係好好聽,成為童年回憶之一好耐無食過了,原來依家PEPPER LUNCH唔再係FOOD COURT獨有有唔少已經入咗舖,剛好去醫院探完病行返出嚟夜媽媽醫肚唔諗了,食個熱辣辣牛肉飯啦﹗有自己店舖食物選擇都多咗好多唔再得鐵板飯了,不過童年回憶係無可代替來個黑椒牛肉飯加芝士加蛋PLEASE~~~~出去畀完錢隔十分鐘左右有職員送到埋檯,鐵板上滋滋聲心心眼呀﹗唔少得要加蒜味醬油撈撈撈放入口簡直係畫龍點睛﹗﹗﹗一啖接一啖食唔停口份量十足加上肉嘅油脂,其實都真係幾飽同滯下次真係要量力而為,少食多滋味先得啦~
細細個跟屋企人出九龍
每次經過美食廣場都會聞到好香肉味
鐵板上滋滋聲真係好好聽,成為童年回憶之一

好耐無食過了,原來依家PEPPER LUNCH
唔再係FOOD COURT獨有
有唔少已經入咗舖,剛好去醫院探完病行返出嚟
夜媽媽醫肚唔諗了,食個熱辣辣牛肉飯啦﹗

有自己店舖食物選擇都多咗好多
唔再得鐵板飯了,不過童年回憶係無可代替
來個黑椒牛肉飯加芝士加蛋PLEASE~~~~
出去畀完錢隔十分鐘左右
有職員送到埋檯,鐵板上滋滋聲心心眼呀﹗

唔少得要加蒜味醬油
撈撈撈放入口簡直係畫龍點睛﹗﹗﹗
一啖接一啖食唔停口
份量十足加上肉嘅油脂,其實都真係幾飽同滯
下次真係要量力而為,少食多滋味先得啦~
2022-10-27 188 views
今日試左個壽喜燒牛肉鍋,個汁香噴噴,撈落牛肉、蛋同豆腐個鐵板度,喳喳聲,好有童年回憶,份量唔多,真係想加多個飯撈晒D汁黎食囉😂而家會員仲有星期一至五減$6午餐優惠,萬勿錯過😁
而家會員仲有星期一至五減$6午餐優惠,萬勿錯過😁
2022-07-06 538 views
以前食晏都經常食pepper lunch隔左好耐都冇食 今日又再次去到幫襯今次叫左2個餐.分別係1.蒜香牛肉意大利麵2.蒜香黑椒牛肉飯(基本上我每次都係食呢個飯)先講講蒜香牛肉意大利麵每次個餐黎到都聞到好香,同埋好夠熱不過腦海會諗起茶餐廳既牛柳絲炒意粉不過pepper lunch當然香好多 同埋好食啦評價:間唔中都會想食 但都因為怕熱氣所以唔敢成日食而蒜香黑椒牛肉飯我每次都叫呢個飯都只係因為我個人特別鐘意蒜頭既香味同埋呢度既牛肉今次唔記得再加蛋 真係一個重大既錯誤總括而言epper lunch每次都有得玩又好食 值得推薦未試過既朋友唯一可惜既係 已經冇左以前好好味既果個藍色雪糕做甜品
以前食晏都經常食pepper lunch
隔左好耐都冇食 今日又再次去到幫襯
今次叫左2個餐.分別係
1.蒜香牛肉意大利麵
2.蒜香黑椒牛肉飯(基本上我每次都係食呢個飯)

先講講蒜香牛肉意大利麵
每次個餐黎到都聞到好香,同埋好夠熱
不過腦海會諗起茶餐廳既牛柳絲炒意粉

總括而言
唯一可惜既係 已經冇左以前好好味既果個藍色雪糕做甜品
2022-04-26
2022-06-19 304 views
週末就梗係家庭樂啦,同媽媽一齊嚟嘆個lunch,媽媽一向嘴刁腌尖,好難搵到佢鍾意食嘅嘢,唯獨是呢間,佢話夠熱! 食過咁多間食肆係最鍾意嘅一間.事實係,無論牛、雞、魚,都係好味嘅!係一個享受發生咗一個問題,就係唔記得用會員優惠,佢整咗個app,如果俾錢買單嘅時候提一提客戶有冇會員會更好,我咁樣就唔會浪費咗個機會俾人用優惠。冇提到就錯過咗個機會。
事實係,無論牛、雞、魚,都係好味嘅!係一個享受

2022-06-19
2022-02-26 542 views
午餐突然之間諗起鐵板餐,其中一間就係胡椒廚房Pepper Lunch,佢嘅鐵板燒飯好多款都幾惹味,見到佢餐廳有推廣德國香腸拼盤二人套餐,裏面包括有德國香腸拼盤、珍寶黑椒牛肉併雞肉飯、小食及飲品各兩份!其實份量都幾十足兩個人食剛剛好,因為平時食得多其他餐有德國香腸拼盤都幾好,而且味道都唔錯。不過呢個餐係不定時有㗎可能而家已經冇咗啦!
$80 (Lunch)
2021-09-16 778 views
首先個外賣得咗都無顯示返可以攞得已經有少少不滿,但知道佢哋忙所以呢樣算啦。一番到去見到個雙份漢堡扒感覺比堂食少太多了吧,價錢又無平到點解會咁…第一次失望到要寫評論
2021-09-16
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Dinner