2023-12-25 42 views
其實冇諗過竟然會為麥當勞寫一篇食評,但係因為實在擦出左低水準嘅新下限。今晚叫咗一個脆辣雞腿包餐再加兩件脆香雞翼,個脆辣雞腿包真係冇得頂:乾、扁、硬..加上一堆黃過秋天落葉嘅菜絲。佢哋而家嘅水準似乎係只要你冇食到肚痾就OK。記得以前細個嘅時候麥當勞所有嘅包都係預先做好擺響度等人買,跟住突然間某一年俾人收購咗之後就開始所謂即叫即整,願意好似話係保持新鮮到令到食物好食啲,但係照我呢間嚟睇完全唔成立,仲每況愈下。我明白麥當勞係平靚嘅代表,但你都冇理由差到咁,我係麥當勞以前嘅水準比,唔係同其他餐廳
2023-12-24
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2023-12-24 1 views
其實冇諗過竟然會為麥當勞寫一篇食評,但係因為實在擦出左低水準嘅新下限。今晚叫咗一個脆辣雞腿包餐再加兩件脆香雞翼,個脆辣雞腿包真係冇得頂:乾丶扁丶硬….加上一堆黃過秋天落葉嘅菜絲。佢哋而家嘅水準似乎係只要你冇食到肚痾就OK。記得以前細個嘅時候麥當勞所有嘅包都係預先做好擺響度等人買,跟住突然間某一年俾人收購咗之後就開始所謂即叫即整,願意好似話係保持新鮮到令到食物好食啲,但係照我呢間嚟睇完全唔成立,仲每況愈下。我明白麥當勞係平靚嘅代表,但你都冇理由差到咁,我係麥當勞以前嘅水準比,唔係同其他餐廳比
2021-10-28 342 views
比食物個人態度好差!想要個膠袋入住一杯飲品都冇!話用手拎住!對手拎緊食物又有咩拎飲品就係想箍住係隻手!買完外賣返屋企食時發現原來無比麥樂雞醬!同朋友講起睇都講服務態度好差,上兩次去都比留嘢!
2021-10-27
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Lunch
2021-08-17 156 views
食麥當勞就唔會好趕講咩要求,我要求好簡單快同乾淨,好唔好食就睇廚房心情!琴日趕時間就去咗麥當勞食!呢間麥當勞出餐速度快,跟住嘢食大致良好。唔好凍冰冰出嚟!整潔程度理想,員工們對客人好有禮貌!如果大家喺銅鑼灣做嘢,而且又好趕時間嘅話,我覺得值得你呢間麥當勞,啲間麥當勞座位都闊的,對正車站同學校,方面學生👍👍
琴日趕時間就去咗麥當勞食!
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2020-10-13 188 views
雖然麥當當成日都係凍曬做定好耐,但So Far食呢個炸雞餐都OK,次次都熱,新鮮炸,為左打低炸雞店既努力啊。佢個雞又係炸得幾好食既,皮脆肉嫩又多汁,調味有正呢,辣辣地易入口。件雞又大件,食呢個雞餐都幾飽,食佢唔使加野。另一日食左雙層芝士漢堡餐,呢個包甘細就加多個菠蘿批,話曬又出返之前有無試過,當係試下新野。菠蘿又幾香喔,唔算太甜,不過都係鍾意蘋果批多D。麥當當一如以往地多人,一位難求,而加半數入座更難揾位,但依然有無多無消費者係度打躉,食燒味飯都有,有無搞錯。

2020-09-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
2020-09-23 98 views
同媽媽大人行街行到攰, 想找個方便的地方坐下休息, 見到「總有一間在左近」的麥當勞就進去, 順道食個tea.本來想食普通麥當勞, 但見到McCafe新出的伯爵茶蛋糕, 就被吸引過去. 叫咗個午後combo, 有蛋糕食仲有飲品, 加5蚊仲可以轉沖繩黑糖珍珠奶茶以下是媽媽大人的comments.🍰伯爵茶蛋糕: 伯爵茶味很濃, 很creamy, 味道不錯.🥤沖繩黑糖珍珠奶茶 : 黑糖味道突出, 也有茶味. 珍珠煙韌有咬口. 連平時不愛甜飲的媽媽大人都覺得可以encore.

以下是媽媽大人的comments.
2020-01-03 132 views
呢期麥當勞推出新優惠,日日都有不同精選,試咗四重芝士孖寶,有兩片漢堡扒,加埋汽水只係$18, 雪糕$2, 蘋果批$3, 奶昔$4, 好抵呢,可惜每次推出優惠,又是1月1日加價嘅時候了,但麥當勞依然是百吃不厭的。
蘋果批
2019-01-03
作為一名健身教練, 食早餐梗係要熱辣辣啦今朝一心諗住食個靚早餐, 靚薯餅, 靚雞扒, 靚豬骨湯通粉。點知, 外賣由拎到開個刻只有10分鐘, 但已經涼到好似開住蓋攤左半個鐘咁好明顯攤左係度又加唔夠熱, 大佬呀朝頭早食個涼通粉都好唔開心姐, 唯有自己叮番熱佢另外個豬骨湯都真係幾咸下, 就好似食公仔麵落太耐水咁, 唔知係又係咁岩咁咸定係本身既standard就係咁咸既呢? 明明平時買開包都唔會話涼浸浸架..可幸既係杯熱奶茶都夠熱同好飲既。
作為一名健身教練, 食早餐梗係要熱辣辣啦

可幸既係杯熱奶茶都夠熱同好飲既。

Breakfast
2019-09-01 43 views
老麥免費送嘅大杯裝奶蓋飲品,今次有三種味,分別係菠蘿、提子同珍珠奶茶。有幸試左其中嘅兩種,就開心share下咩味啦!菠蘿味嘅奶蓋,奶蓋是厚身的,飲落係偏咸嘅芝士味。中間係沙冰口感,下面有好多菠蘿肉,食落似罐頭菠蘿。不過整體味道很配,幾好飲。提子味嘅奶蓋,奶蓋仍然仲好厚身,不過就無咁咸。第一啖飲落去似藥水,之後飲真係有種茶味,都幾香。然後底部有好多提子果肉,提子果肉都幾好味。杯野唔甜,整體來說都ok。珍珠個杯我就無試,不過聽聞有茶味,清清地不太甜,珍珠還好,芝士奶蓋略咸。總括來說,老麥今次算係做得幾好。我覺得菠蘿味比提子味好飲,不過聽聞珍珠還比菠蘿好飲。

Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
2019-08-31 28 views
麥當勞又推出左新芝士奶蓋新品,見有free trial於是就換來試試。今期芝士奶蓋試飲有3款,包括芝士奶蓋提子、芝士奶蓋菠蘿同芝士奶蓋黑糖珍珠茶。因為菠蘿飲品相對少,於是就選了菠蘿味~杯芝士奶蓋菠蘿都幾大杯。芝士奶蓋略帶點咸味,內有好多菠蘿果肉,只是覺得菠蘿有點像罐頭菠蘿的味道果汁是沙冰來的,混合芝士奶蓋飲尚可,不至於好伏。整體味道比上一次推出的芝士奶蓋系列好。奇異之處,就是朋友/同事取的芝士奶蓋都不是如此大杯...具體差別原因就沒有探討了。

2019-07-30 49 views
去麥噹噹最鍾意就係食脆香雞翼,但最近被軒仔同joey嘅廣告嚴重洗腦,所以點了18件麥樂雞餐,當中最想試的就當然是新口味的麥樂雞滋味醬喇~~~ 滋味醬一盒仔咁pack好哂,共4款口味(當中有3款係新口味),如要另外加購,每盒要收$1。 咸蛋黃醬(新口味)~ 醬既texture非常厚身,顏色像是廣告彩,而且非常咸,本來對佢非常期待,真的失望了! 南乳燒雞醬(新口味)~ 醬既texture及顏色感覺跟咸蛋黃醬一模一樣,但口味上真的似一舊南乳般,可以用「難以入口」來形容。 香草檸檬醬(新口味)~ 這款真心好味,因為佢清爽的檸檬可以中和油膩感,畢竟麥樂雞也是炸物,配上檸檬,一定是絕配吧!蜜糖芥末(舊口味)~這款不用多介紹,一定係好味、多人喜愛,才會保留唯一呢個舊口味。

2019-07-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
  • 香草檸檬醬
2019-07-19 36 views
平時個人好少食麥當勞,但係見到佢新出返呢個脆皮朱古力新地筒,都忍唔住同朋友一齊去食。唔知點解落咗朱古力脆皮嘅雪糕會有啲軟身,食落去好似就嚟溶咁,令到我都唔可以好享受咁品嚐呢個新地筒。如脆皮嘅部份亦都係非常之薄身咬落口之後都好似冇食過咁,同細細個識嘅印象好似有啲差距。
2019-07-18 22 views
原本諗住想食韓國野,因為可以食到炸雞🍗.但係最近麥當勞推出既18件麥樂雞塊十分吸引,而且叫套餐價錢又實惠,另外仲叫多左個雞翼加埋先70幾蚊.真係幫老公慳番吾少錢😆😆不過鹹蛋黃醬一般般其他醬汁反而仲好食.18塊既麥樂雞啖啖肉食得好過癮🤤🤤加埋汽水🥤超正👍🏻🤩
原本諗住想食韓國野,因為可以食到炸雞🍗.
2019-04-18 70 views
平時都唔會特登走去食麥當勞嘅雪糕,但今次見到廣告,佢出咗隻藍色嘅海鹽雪糕,自己都心郁郁去咗試!由於佢只係賣$5,所以自己對佢都冇好大期望。第一啖咬落去,都唔係話好難食,食得出個海鹽味。但食多幾啖之後,就會發現越嚟越咸,最後都冇食落去,就扔左落垃圾桶...加上個雪糕比平時麥當勞賣嗰啲雪糕更加軟身,食落去完全冇口感

2017-03-12 355 views
既然睇到麥記賣晒廣告出既signature collection,每個星期都會食麥記既我今次就食左個芝味磨菇安格斯套餐,雖然差不多四十個大洋,但質素都拍得住外面d過百蚊既burger店,材料配撘不俗,性價比夠高,如果一個人只係想食個好包既話,麥當奴真係殺晒!