2017-05-04 1891 views
這是利苑的新分店,名為利小館,名符其實,菜式與利苑完全不同,不是食小菜,而是食精巧創意的小點心、甜品及粉麵。價錢雖不是十分大衆化,但設於元朗Yoho Mall內,這種價錢,我認為也算是公道的!內裡空間寬敞,座位也舒適,與其他酒樓不同之處⋯⋯是它沒有一壺壺的茶,侍應並不會為你開茶,要飲茶,得在餐牌上點,侍應會為你送上精美的茶包,不喜歡飲茶的朋友可以揀奶茶、汽水、果汁、竹蔗矛根水、意米水、豆漿、羅漢果茶⋯⋯應有盡有!我選了天山雪菊,非常清香,濃淡任君自行沖調!食物貴精不貴多,客人可以試多幾款口味,符合香港人心態;用新穎的運輸帶運送食物,不但節省人手,食物也保持衞生,令人食得安心!談談食物方面:青芥末螺肉,份量不多,但辣味夠激,爽口好食。密汁火方,蝴蝶包軟,好食,火腿肥瘦參半,但瘦肉部分較硬,略為遜色。蜂巢芋盒,皮脆鬆化,餡料豐富。楊枝金露,料多,甜度適中。义燒包,皮軟,好食。
我選了天山雪菊,非常清香,濃淡任君自行沖調!
談談食物方面:
青芥末螺肉,份量不多,但辣味夠激,爽口好食。
蜂巢芋盒,皮脆鬆化,餡料豐富。
楊枝金露,料多,甜度適中。
义燒包,皮軟,好食。
2017-04-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2017-04-14 947 views
去過屯門果間菜色精緻,味道好。點知呢間同屯門果間唔一樣,菜色賣相不好,味道差,好似微波爐整翻熱甘,根本無服務仲要加一。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。,,,,,,,去過屯門果間菜色精緻,味道好。點知呢間同屯門果間唔一樣,菜色賣相不好,味道差,好似微波爐整翻熱甘,根本無服務仲要加一去過屯門果間菜色精緻,味道好。點知呢間同屯門果間唔一樣,菜色賣相不好,味道差,好似微波爐整翻熱甘,根本無服務仲要加一

2017-04-14
2017-03-10 1037 views
電話訂位時,職員強調用餐時間只有一小時十五分鐘,當場感到非常詫異,因為用餐當日並非星期五六日假期日子,職員亦無話如果無客人訂位可以繼續坐,對於我與朋友黎講都感到無奈,因難得一聚,仲要朋友本身住大埔特意遷就我到元朗食飯(因我懷有身孕),無理由坐一坐就走,所以諗住去到再決定情況入到餐廳,客人人數唔多,不過無諗過中菜館竟然有自動傳菜輸送帶響卡位旁邊,檯旁仲有個水喉可以自行斟熱水,最方便就係可以用Pad點菜,圖文並茂,我地兩個女仔點了以下菜式:原湯野菌娃娃菜:味道超淡,只食到娃娃菜原味,可能因此命名為原湯(當初以為原湯=上湯),但諗唔到細細碟已經$45雞絲粉皮:麻醬味超香,雞絲略咸,但略嫌部份粉皮黏埋一舊,味道都ok秘製瑤柱荷葉飯:味道唔錯,不過糯米飯可能蒸過長時間,所以飯質好軟及太腍身椒鹽魷魚鬚:脆漿厚度適中,味道唔錯蘿蔔絲酥餅:酥餅皮咬落鬆化,蘿蔔餡清甜,味道唔錯南京素鵝:內餡有菇碎,咬落外脆內軟,配喼汁食唔錯南翔小籠包:味道好普通,略嫌外皮比較厚栗蓉焗布甸:內餡有濃厚栗子蓉,味道不算太甜,好好食,不過用紙碗上略嫌奇怪元肉雪梨茶:味道普通以一間中菜館黎講,食物味道普通,菜單選擇並不多,由於

原湯野菌娃娃菜:
原湯野菌娃娃菜
雞絲粉皮:
麻醬味超香,雞絲略咸,但略嫌部份粉皮黏埋一舊,味道都ok
秘製瑤柱荷葉飯:
味道唔錯,不過糯米飯可能蒸過長時間,所以飯質好軟及太腍身
椒鹽魷魚鬚:
脆漿厚度適中,味道唔錯
椒鹽魷魚鬚
蘿蔔絲酥餅:
酥餅皮咬落鬆化,蘿蔔餡清甜,味道唔錯
蘿蔔絲酥餅
南京素鵝:
內餡有菇碎,咬落外脆內軟,配喼汁食唔錯
南京素鵝
南翔小籠包:
味道好普通,略嫌外皮比較厚
南翔小籠包
栗蓉焗布甸:
元肉雪梨茶:
味道普通
元肉雪梨茶
以一間中菜館黎講,食物味道普通,菜單選擇並不多,由於每個餸菜份量唔多,所以比較適合細食客人到此用膳
2017-03-08
椒鹽魷魚鬚
蘿蔔絲酥餅
南京素鵝
栗蓉焗布甸
今日5打5撞黎到呢間有自助送餐服務既利小館中菜餐館黎講,呢間餐廳算得上十分智能化。唯一擔心既係老年人不能駕馭這種high-tech既restaurant. 😂 今晚4條友食飯,甘就叫左7樣食物啦1. 燒乳鴿 - 味道 炸得乾身而小油2. 擔擔麵 - 花生味道偏重,食過詠黎園既人可能會五太中意3. 老干媽四季豆 - 比較夠汁,我中意夏麵館既乾炒4. 荷葉飯 - 一上枱有好香既荷葉味,感覺好清新,味道又岩岩好,五太咸5. 鮑汁鳳爪 - 巧巧食耶,中意食鳳爪既你五好錯過6. 青爪縲肉 - 一個字 正! 口感清新帶有wasabi既味道肉感煙銀7. 醉雞 - 無咩酒味既醉雞岩哂小朋友食啦,值得一提既係雞肉軟硬適中好味道!下次有機會都想再試其他菜式
今日5打5撞黎到呢間有自助送餐服務既利小館

中菜餐館黎講,呢間餐廳算得上十分智能化

今晚4條友食飯,甘就叫左7樣食物啦

好味道!

下次有機會都想再試其他菜式
2017-01-27
2017-01-26 686 views
本來想去隔離牛陣打鞭爐,但姪女話喉嚨痛想食其他,就去左利小館,見到價錢唔算貴,食物精緻,唸住可叫多幾款就入左去食啦,沒太大驚喜之餘還有點失望,不過最特別係佢竟然採用左同元氣一樣既送餸軌道,好特別,d餸菜係你隔離飛黎飛去,同全部卡位,好舒服
雲吞烏冬
梨味排骨
小籠包
津白
擔擔麵
2017-01-25
2016-12-30 412 views
同人去利小館,叫咗幾樣嘢.花雕醉雞以價錢嚟講個份量比較少,好彩當日係雞髀位,肉質比較多同嫩滑,味道就帶酒香唔澀.陳醋雲耳入面加咗百合,青瓜,紅椒,酸香爽脆,都幾開胃.XO醬煎蘿蔔糕,蘿蔔糕切成骰仔大小,不過XO醬味唔濃,糕身亦比較濕潤鬆散.鮮蝦意式白汁意粉,粗身嘅意大利粉表面蘸滿白汁,當中有蝦肉,青紅椒等.奶味濃郁.有啲西式嘅感覺.蜜汁火方,金華火腿表面蘸咗稠身嘅蜜汁,夾晌包子之間嚟食,既甜又中和咗金華火腿嘅膩感.四喜烤麩,烤麩吸滿醬汁,都幾香甜,雲耳同花生就令成碟嘢更有咬口.香檳汁海鮮焗飯,鋪咗厚厚芝士同醬汁焗成,下面嘅飯粒粒分明,同埋加咗啲海鮮,對芝士控嚟講都幾滿足.
花雕醉雞
同人去利小館,叫咗幾樣嘢.

陳醋雲耳
陳醋雲耳入面加咗百合,青瓜,紅椒,酸香爽脆,都幾開胃.
XO醬煎蘿蔔糕
鮮蝦意式白汁意粉
蜜汁火方
四喜烤麩
2016-12-26 1434 views
在明珠閣完成了一頓太豐盛的冬至午餐,來到晚上其實沒多少胃納剩下。不過難得一家人做冬,也來記錄一下吧!十月才到訪元朗這設備先進、自動化下單+上菜的利小館,沒想到很快它就改 menu 了;新餐單的小菜更少,點心及粉麵飯的選擇則更豐富了,還幸是食物水準還是一樣的不錯。來這裡必點 三層肉 ($78@),之前是$32四小粒,現變成$78碟,也好,不用像上回連點4碟才夠吃,而且香脆好吃之餘,感覺也比利苑便宜抵食許多!其實,說我有一半是為了這名物再訪,也不為過啊~來到點心環節:流沙包 ($33@) 也要打孖點,因為單是Chloe就會吃掉兩個!後來我由姨姨處分了小半個嚐,無驚無喜味道中等,相比下半月叉燒包會好吃些。還有 南翔小籠包 ($36),一籠四隻,樣子不太吸引關係,不浪費原本就不多的胃納了~最後一款點心是 XO醬煎蘿蔔糕 ($36) 香口惹味而不糊口,不錯的。這裡沒咕嚕肉卻有 咕嚕蝦球 ($78),也來一份吧;菜式不算大,但蝦隻頗巨也爽口,酸甜開胃的滋味兩兄妹都愛~海鮮湯烏冬配雲吞 ($55) 是給小兄妹點的主食,湯底算清鮮,雲吞又皮薄餡鮮,大家都來爭吃。川味牛筋湯生麵 ($58) 不用說是老公
三層肉
川味牛筋湯生麵 ($58) 不用說是老公的心頭好,基本上全被他私有化了,相信味道不錯。
金蒜乾貝炒飯 ($52) 是穩陣之選,大圍人都適合吃,炒得夠乾身又帶鮮味,可以一試。
鮑魚汁叉燒撈粗麵 ($58) 找不到有叉燒啊... 不過粗麵盡收鮮香不鹹的鮑魚汁,效果十分好吃,已經值回票價了~
鮑魚汁叉燒撈粗麵
這裡的 茄汁豬扒焗飯 ($52) 個子比附近的茶記要少一半,就是芝士夠香,因此成為肥囝的心頭好~
媽媽我一早肚滿腸肥,還是多吃 油鹽水灼菜心 ($42) 吧;菜芯很靚、味道嫩甜,就是味道較鹽。沒辦法,以前的鮮茄湯/豆漿泡時蔬已經沒有了!
冬至當然要吃湯圓:這裡的 黑糖薑茶湯圓 ($25) 每碗只有一粒(大)湯圓,所以要按人頭點,那薑湯及芝麻湯圓都好吃,吃完徹底滿足了。
不能吃薑湯的小朋友及姐姐就吃 香芒雪米糍 ($28@) 吧,成品果肉不算多,我試了少許覺得麻麻。
總的來說:不執著要圓檯的話,這裡的確是食物質素不錯,上菜又高效之選!
2016-12-21
鮑魚汁叉燒撈粗麵
三層肉
2016-12-04 401 views
想吃利小館一向都到屯門V City,今次元朗開分店即管試試,看似小吃價錢不太貴,但原來份量是出乎意外之少… 非常的"精緻小巧"軟殼蟹配蒜蓉麵包多士,超厚的蒜蓉面層(不合我口味)麵包烘得勁脆若不小心吃容易弄損口腔軟殼蟹也像是炸得過龍…豬骨濃湯豬扒拉麵 豬扒炸得香脆不太油膩清雞湯鮮蝦水餃都算真材實料還有一大件雞髀肉以上的份量要加埋甜品才剛剛好栗蓉焗布甸但栗蓉餡料不多,不算甜! 招牌棗皇糕另一半必吃… 就是喜愛它煙靭軟糕,很濃的紅棗味香又不會太甜不過…說到尾…若果下次想再吃利小館都係去返屯門 V city好啲
… 非常的"精緻小巧"
水晶魚米餃, 湖北黃金蝦
軟殼蟹配蒜蓉麵包多士,超厚的蒜蓉面層(不合我口味)
麵包烘得勁脆
若不小心吃容易弄損口腔
軟殼蟹也像是炸得過龍…
軟殼蟹配蒜蓉包
都算真材實料
還有一大件雞髀肉
以上的份量要加埋甜品才剛剛好
栗蓉焗布甸
但栗蓉餡料不多,不算甜!

招牌棗皇糕
另一半必吃… 就是喜愛它煙靭軟糕,很濃的紅棗味香又不會太甜
不過…說到尾…若果下次想再吃利小館
都係去返屯門 V city好啲
2016-10-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
濃豬骨湯拉麵配豬扒
2016-11-29 230 views
小弟曾光顧屯門Vcity 的利小館而且十分滿意食物質素,所以希望再品嚐其他未試菜式,但元朗此間利小館卻十分差勁。食物賣相十分不濟,味道一般。好似用微波爐反叮熱再𣺉上汁似的。令人感覺難受。
Type of Meal
Dinner
2016-11-27 179 views
首先我叫左個湯,天麻燉魚王,因為太耐冇湯水飲,所以近近地就去咗呢間食,個湯飲落去都足料,唔係淡茂茂,之後叫左個脆化三層肉,佢個皮燒到趣卜卜,係幾好食嘅,但係得四粒,唔係好夠喉,$32 得4粒覺得貴咗啲,仲叫咗個黃金蝦送飯,賣相一嚟到佢真係一般,但食落口又唔錯,如果我食呢款餸,一定唔會食個蝦殼,但份量真係好少😭但埋單價錢偏貴咗啲,仲有+1服務
但埋單價錢偏貴咗啲,仲有+1服務
2016-11-13 199 views
第三分店開張已有兩個月,終於有時間去試,中午近一時午餐時間,不用等太久便可以入座,當然坐有卡位啦!因為先可以俾我哋感受到自動傳菜的新樂趣!點心款式選擇少,份量又細又少。鮑魚汁鳳爪$32得三隻,好搵笨。但係涼伴小食價錢合理,夠凍和入未。我哋endcore 咗鷄絲粉皮,好香花生醬味。有西式的焗豬扒飯,夠熱,豬扒切有四件,洋蔥和蕃茄,盛謂$42。鳳尾茘芋盒,鬆脆好味,清雞湯鮮蝦水餃,湯熱清甜,雲吞皮又薄又滑,估不到真係鷄腿肉放在湯盅底,真係叫寶物沉鷄底,連水餃六粒祇不過是$32。整體來說食物份量少可以嚐試不同食品,但是見意增加多些不同菜式,好似蛋散,馬拉糕,燒賣,蛋撻⋯⋯。
但係涼伴小食價錢合理,夠凍和入未
鳳尾茘芋盒,鬆脆好味

焗豬扒飯
鳳尾茘芋盒
2016-11-13
$108 (Lunch)
焗豬扒飯
2016-10-24 1356 views
近期在不同平台都介紹’利小館’新店,它用上很多電腦化系統和改用路軌輸送食物,已很想去見識下,可惜店舖位於元朗,我們這些”九龍友”很難光顧呢。是晚難得要到元朗,首選當然是這間食店呢。開張套餐 $128-         半月叉燒卷形狀長長的,其實即是叉燒包,外皮軟熟,餡料香甜,味道不錯。-         焦糖排骨生炒骨吃得多,但焦糖排骨較為少見,焦糖排骨既甜而且脆脆的,很特別。-         龍蝦濃湯拉麵配雲呑湯底味道較淡,拉麵’淋淋的’,口感麻麻,但份量很多。一個套餐有五款食物和飲品,確是超值啊。香檳汁海鮮焗飯    $45想不到在酒樓會吃到一個出色的焗飯,芝士味道香濃,海鮮件數量合理,味道不錯。蟹粉小籠包     $33/個薄薄的外皮,入面是滿滿的湯汁,每淡都散發濃郁的蟹味,值得一試。雞絲粉皮      $18雞絲粉皮大多都用麻醬,但這裹是用花生醬的,雖然不是正宗,但又很合我胃口,算是一個開胃菜呢。改用路軌輸送食物既特別,上菜速度也很快,價錢合理,值得再幫襯呢。

開張套餐 $128

-         半月叉燒卷

形狀長長的,其實即是叉燒包,外皮軟熟,餡料香甜,味道不錯。
-         焦糖排骨
-         龍蝦濃湯拉麵配雲呑
湯底味道較淡,拉麵’淋淋的’,口感麻麻,但份量很多。
一個套餐有五款食物和飲品,確是超值啊。

香檳汁海鮮焗飯    $45
蟹粉小籠包     $33/個
雞絲粉皮      $18
2016-10-18
Celebration
Birthday
2016-10-23 972 views
今次憑商場活動獎賞券,再來利小館晚饍,品嚐四款指定菜式。包括有鮮肉小籠包、雞絲粉皮、湖北黃金蝦和香檳汁海鮮焗飯。由於上次帳單問題,餐廳主動提出送我們兩杯飲品,我們選了清甜的香檸薏米水(凍)($18),薏米美白袪濕,酸酸的檸檬醒胃又有益,美味又美顏。雞絲粉皮($18) 的粉皮比較乾硬,不像平常吃到的濕潤,醬汁味道可以,但雞絲的份量少得很,這道菜出自利小館當然難免叫人失望。鮮肉小籠包($22),尚算皮薄餡靚,湯汁也挺鮮甜,不錯。湖北黃金蝦($28)是我推介的菜式,薄殼的蝦炸香脆可口,連殼入口絕對沒有問題,外面的咸蛋黃極為邪惡,教人停不了地一口接一口,這道菜份量二人用恰好。香檳汁海鮮焗飯($45)有點驚喜,材料多樣化,有蝦、小元貝、菇、煙肉粒、紅椒粒和洋蔥,汁料上面是一層焗得金黃濃香的芝士,整體的配搭很很好,而且雖然是一人份,但都挺飽肚。我倆其實都是餓底加飯桶,兩小口子只吃了一人份量的飯,再就算再來十個精緻點心,最終還是會感到空虛,所以我們決定要在大碗麵項目再另點一份五穀類,老公選了龍蝦濃湯拉麵配豬扒($55),可能這刻目標只為填肚,沒帶很高期望,當看見熱騰騰炸得金黃香脆的厚切豬扒烈車抵達時
今次憑商場活動獎賞券,再來利小館晚饍,品嚐四款指定菜式。
包括有鮮肉小籠包、雞絲粉皮、湖北黃金蝦香檳汁海鮮焗飯
香檸薏米水(凍)
雞絲粉皮
鮮肉小籠包($22),尚算皮薄餡靚,湯汁也挺鮮甜,不錯。
鮮肉小籠包
香檳汁海鮮焗飯
我倆其實都是餓底加飯桶,兩小口子只吃了一人份量的飯,再就算再來十個精緻點心,最終還是會感到空虛,所以我們決定要在大碗麵項目再另點一份五穀類,老公選了龍蝦濃湯拉麵配豬扒($55),可能這刻目標只為填肚,沒帶很高期望,當看見熱騰騰炸得金黃香脆的厚切豬扒烈車抵達時,我倆登時雙眼發光
,那件豬扒真是頗為吸引!
龍蝦濃湯拉麵配豬扒
龍蝦湯底很濃郁,但不是濃稠那種,我覺得這樣反而好,否則再配炸豬扒的話,整體會略嫌太膩,拉麵質感不錯,豬扒更是主角,靈魂所在,又大又厚,外面炸得香脆但內裡仍保持肉質鮮嫩,實在是餓底一族的不二之選。
龍蝦濃湯拉麵配豬扒
吃罷上述五道菜加飲品,感到十分滿足,兩次到訪我們都沒有點它的精緻點心和健康蔬菜,主要由於我們是餓底,我們都深信「那些份量⋯⋯不是屬於我們的」
2016-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Coupon
香檸薏米水(凍)
鮮肉小籠包
  • 檸檬薏米水
2016-10-23 696 views
一架又一架的”新幹線”在眼前呼嘯而過, 真的好過癮呢!之前已經試過載著壽司的新幹線, 今次卻是載著熱騰騰的湯面, 點心等, 確是一大賣點. 值得一讚的是這幾輛新幹線可靠非常, 所點的湯面, 點心全部完好無缺, 熱辣辣的送到我們的面前, 可能比X鐵更可靠呢! (笑)*用平板電腦點食物, 好方便.當食物煮好後, 便由新幹線送到我們的面前,而玻璃門會自動打開, 我們要動動身子, 要企起身來舉手取食物, 不失為一個不錯的運動呢! (笑)開張套餐B ($128) (優惠期至2016年10月31日)- 陳醋雲耳 (小食)- 半月叉燒卷- 焦糖排骨 (小食)- 龍蝦濃湯拉麵配雲吞- 香檸薏米水 (熱)- 棗皇糕陳醋雲耳 雲耳比一般的小巧精緻,以黑醋調味,味道帶微酸,是一道美味的開胃菜。味道是跟利苑酒家一樣的,但價錢則便宜一大截!半月叉燒卷味道跟叉燒包沒兩樣, 不過內餡帶微甜, 毫無肥膩感.焦糖排骨排骨炸得香脆可口,外面覆蓋了一層蜜糖,非常香甜,略嫌排骨太過肥,吃完會滿口油。龍蝦濃湯拉麵配雲吞之前在利苑吃過驚艷的龍蝦湯泡飯, 當然對這道龍蝦湯面甚為期待!先呷一口湯, 嘩! 兩者真的差了十條街! 真的一
一架又一架的”新幹線”在眼前呼嘯而過, 真的好過癮呢!
*用平板電腦點食物, 好方便.

當食物煮好後, 便由新幹線送到我們的面前,

- 陳醋雲耳 (小食)

- 半月叉燒卷

- 焦糖排骨 (小食)

- 龍蝦濃湯拉麵配雲吞

- 香檸薏米水 (熱)

- 棗皇糕
陳醋雲耳

半月叉燒卷

味道跟叉燒包沒兩樣, 不過內餡帶微甜, 毫無肥膩感.
焦糖排骨

龍蝦濃湯拉麵配雲吞

先呷一口湯, 嘩! 兩者真的差了十條街! 真的一點龍蝦味都沒有, 唉! 不過一分錢一分貨, 收你幾十元, 還是不要要求太高好了!
可幸的是麵條爽滑, 而菜肉雲吞亦多餡好吃.

香檸薏米水 (熱)

讓了給朋友喝,未能試一下是不是如雜誌介紹般像熱檸樂(走汽)的味道。
棗皇糕

棗皇糕是利苑的招牌糕點, 每逢新年都被搶購一空呢!
無它的, 因為利苑的棗皇糕真是真材實料,

啖啖都是紅棗的清甜, 絕無人工化的糖精味, 而口感則像年糕, 軟滑又帶點黏黏的.

***********

雞絲粉皮 ($18)

十八元一客雞絲粉皮,實在太超值了!一般的滬菜館起碼要三四倍價錢吧!

粉皮很幼身,配合同樣切得很幼的雞絲及青瓜絲,口感挺好。美中不足的是以花生醬調味,口感沒有麻醬般幼滑,亦沒麻醬般對味。
蟹粉小籠包 ($33)

每隻小籠包均由獨立的籠盛載,很可愛,而且亦令小籠包完好無缺。
黃澄澄的蟹粉小籠包, 未食已令人垂涎! 蟹粉下得多, 就快要”爆”出來的樣子, 我喜歡待小籠包放涼了些少, 然後一口把整個吃下去, 一啖湯都不會流失啊!

蟹羔味相當濃郁,鮮味滿載,吃罷會令人齒頰留香,相信蟹粉下得不少呢!小籠包的縐摺不夠漂亮,不過這裡不是專吃滬菜的地方,包容一下吧!
香檳汁海鮮焗飯 ($45)

想不到在中餐廳也能吃到西式食物啊!

不覺得有香檳的味道,可能是揮發掉吧!香檳味欠奉,但卻有濃濃的芝士味及香草味啊!芝士亦好煙韌,有牽絲的效果。有點像大x 樂焗豬的味道。配料方面,有少許蝦及帶子肉,有點到喉不到肺的感覺。
蕃茄湯泡娃娃菜 ($24)

蕃茄湯味道挺濃郁,起碼比龍蝦湯濃得多。用來浸娃娃菜,味道清新自然。
楊枝金露 (FB 打卡優惠價$10)

不說不知, 原來楊枝金露的始創者就是利苑,

味道當然是一等一的好!
其口感滑捋捋, 好像飲著芒果奶昔般, 而芒果汁和椰奶的味道也好平衡, 更有大量的柚子肉及西米, 好有咬口.

親民的價格, 加上有些食物貼近利苑酒家的質素,

最最最重要是”有得食, 有得玩”, 絕對值得一試吧!
2016-10-18
  • 棗皇糕
  • 蟹粉小籠包
  • 楊枝金露
2016-10-16 248 views
已經一早用apps拎定位,但去到都係過左一張號碼,要等補枱。本來無野等叫,但之後發現原來佢地個制度係正飛一定要有人入座才可以叫一次補飛,即我23,叫咗24,之後叫25無人入,叫26,直至叫到有人入,再下次叫飛係叫返之前補枱19!!如是這叫到30,咁我地話咪有排等!?另一個男人聽到又走嚟話自己26聽唔到叫飛,點知補飛叫完19叫返佢26!喂,我地23反而俾26入先?一句聽唔到見人地惡啲就俾人先!好啦,終於入到去,全部卡位,坐得幾舒服嘅,餐具全部喺枱下面,熱水連喺枱,好似壽司店,自己搞掂。之後全部用枱上面嘅ipad落單,包括茶包,不過只有一款天山雪菊食物好快喺輸送帶送上,有上下層,食物一到就會自動開門,唔怕對面會攞錯,之後按紅包制關門。整體係ok嘅,不過份量真係超少,如果大食嘅真係全部double上都唔夠食。最正係個楊枝甘露,fb like,打卡及upload相就可加10蚊換一碗,不過最後都無check我仲問要幾多碗

半月叉燒卷
豆漿泡菜芯苗
宮廷醬烤肉伴炸饅頭
楊枝甘露
2016-10-16
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
宮廷醬烤肉伴炸饅頭
楊枝甘露