🐾四味奶油曲奇(細) $80/320g4mix Butter Cookies-S🐾🥛奶油花香脆鬆軟 超香奶油味 入口即溶☕️咖啡花既鬆脆又香奶油味之餘 仲增添咗咖啡香 一食就停唔到口🧈脆牛油比起奶油花缺少咗層次感冇咁鬆軟但仍然好香奶油味 🍪提子燕麥香濃嘅提子味蓋過奶油的香味對比起其他味嚟講比較遜色 🐾 夏威夷果仁可可脆片 $110/255gMacadamia Cocoa Crisp 🐾🥜大大粒嘅果仁好香口混合薄薄嘅可可味脆片 享受雙重脆味🐾朱古力奶油花曲奇 $60/220gChocolate Butter Flower Cookies🐾🍫朱古力花超濃郁嘅朱古力味 蓋過哂所有嘅奶油香食落口感鬆軟 但朱古力味太濃而有啲苦比較之下 都係奶油花最好食🫶🏻😢下午三點去已經有唔少嘢都賣哂😢好彩排隊都唔洗排太耐 15分鐘左右就可以買到
🐾四味奶油曲奇(細) $80/320g

😢下午三點去已經有唔少嘢都賣哂😢
好彩排隊都唔洗排太耐
15分鐘左右就可以買到
TakeAway
以為尖沙咀賣的是珍尼曲奇,當日進入店鋪示意選一盒兩味曲奇(咖啡&牛油)。回到家一開發現與上環的「珍尼」曲奇完全兩碼事。感覺自己做了儍仔!請大家看看照片決定沒有下次!
咖啡+牛油味曲奇
2024-03-11 564 views
營業時間10點至7點,早去最好,大約到中午12點1點左右人氣六號夏威夷果仁可可脆片就賣曬了。大部分時間都有3~4條隊,大約排10-20分鐘就買到,記住預留排隊時間。推薦人氣六號夏威夷果仁可可脆片,最多人推,最易賣曬,仲限購每人二罐,果仁味勁香濃,每塊都有好多粒果仁,又不甜食唔停口。必試十一號四味奶油曲奇 ,有齊奶油花、咖啡花、提子燕麥、脆牛油,可以試到人氣的二味奶油曲奇。必回購十二號二味奶油花咖啡花曲奇,曲奇界天花板,咖啡的香氣撲鼻,曲奇的厚實松脆正!十五號朱古力奶油花曲奇,朱古力味無咖啡咁香濃,朱古力味不算突出。只收現金

推薦
六號夏威夷果仁可可脆片

十五號朱古力奶油花曲奇

只收現金
2024-03-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
六號夏威夷果仁可可脆片
十五號朱古力奶油花曲奇
2023-10-17 3327 views
📍珍妮曲奇 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道54-64號美麗都大廈1樓42號舖營業時間:10:00~19:00今日我閨蜜送我一盒珍妮曲奇😂😂😂😂好多好多年無食過🤭✨四味奶油曲奇 有兩個Size揀 四味奶油曲奇一罐有四種口味 一打開罐 牛油味香濃 ✨牛油花曲奇(Butter Flower)勁濃奶油味✨咖啡花曲奇(Coffee Flower)咖啡鬆軟 入口溶化✨脆牛油曲奇(Shortbread)食落牛油味就偏淡 粉粉地嘅口感✨燕麥提子曲奇(Raison Oat)四款之中最為脆口
📍珍妮曲奇 (尖沙咀)
今日我閨蜜送我一盒珍妮曲奇😂😂😂😂
好多好多年無食過🤭
✨四味奶油曲奇
有兩個Size揀
四味奶油曲奇一罐有四種口味
一打開罐 牛油味香濃
✨牛油花曲奇(Butter Flower)
勁濃奶油味
✨咖啡花曲奇(Coffee Flower)
咖啡鬆軟 入口溶化
✨脆牛油曲奇(Shortbread)
食落牛油味就偏淡 粉粉地嘅口感
✨燕麥提子曲奇(Raison Oat)
四款之中最為脆口
2023-09-04 3072 views
早前上內地公幹想買盒香港手信俾內地同事,專登去小紅書睇下近期最熱賣香港手信係咩,竟然發現珍妮曲奇出左果仁脆片!今次買左夏威夷果仁朱古力脆片同松子仁咖啡脆片試試。⭐️夏威夷果仁朱古力脆片⭐️➡️每塊脆片都黏滿果仁,薄薄朱古力脆片唔算甜,焗過既夏威夷果仁香脆,一食就停唔到,一食就停唔到口🤣🤣🤣罐仔都裝得好滿的,但實在太好入口,大人細路都岩食👍🏻⭐️松子仁咖啡☕️脆片⭐️➡️松子仁本身細細粒,所以每片脆脆相對無甘多果仁,但咖啡味☕️超濃香!咖啡味濃度係連罐仔嘅膠紙都未撕開已經聞到,開罐時咖啡味係非常香,食落冇夏威夷果仁嗰款甘甜,鍾意飲咖啡嘅朋友仔一定鍾意溫馨提示:每款每人每日限買兩罐~另外呢間店只收現金,職員都冇咩服務提供,keep住有人排隊,揀好先埋去counter俾錢就唔會阻到後面了~

⭐️夏威夷果仁朱古力脆片⭐️

⭐️松子仁咖啡☕️脆片⭐️

松子仁咖啡脆片
2023-08-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Other)
松子仁咖啡脆片
呵呵😒說是七點收鋪,結果六點五十去到已經唔俾入去,呵呵人地遊客講兩句咩去換錢啦換完返嚟一樣可以入去,香港人唔俾入~真係勁垃圾,等人地遊客買完,六點五十七收鋪呵呵真垃圾
之前一直聽講過珍妮曲奇好好味🍪但我成日覺得係target遊客,應該都麻麻哋。不過最近聽屋企人試過話真係好好食,就決定買返2盒試下。出面坊間原來真係好多抄襲嘅牌子,藥房係搵唔到珍妮曲奇,要去專門店門市買。weekend 嚟到尖沙咀門市,大排長龍……成程同旅客逼,等咗成10分鐘。買咗2盒細嘅4味曲奇,一盒$80。一盒自己食,一盒送俾女朋友屋企。返到屋企試,咖啡味真係最香,都鬆脆,總捨我覺得係好食嘅,但未至於我會願意要等又要用$80去再買😂推薦指數:💛💛

推薦指數:💛💛
2023-04-25 2507 views
看到這是香港手信路過就去買來食吓,有咩甘吸引!點知價錢又貴,食落真係無言,真係白癡先會買呢間,好食D乜?唔係難食,但絕對沒驚喜,這個價格跟味道完全不值得,怪唔得本地香港人唔會去呢間買,無下次,亦唔會推比朋友買,浪費金錢!
係十年前 曾經有個台灣既朋友問我有無食過珍妮曲奇 我答佢 ᴡʜᴀᴛ 加黑人問號?! 最後發現原來好多亞洲籍遊客都知呢個香港出名既𝒥𝑒𝓃𝓃𝓎 𝒷𝒶𝓀𝑒𝓇𝓎 每次去台灣 朋友們都指定要呢個手信 所以今次我買左𝟛罐四味奶油曲奇 𝟚罐係圓形$𝟟𝟝 𝟛𝟚𝟘𝕘 𝟙罐係正方形$𝟡𝟘 𝟛𝟠𝟘𝕘每次買圖案都唔一樣 不過都係圍繞住熊𝟜款曲奇都好好味 好鬆脆 好香 好正 最愛係咖啡花 咖啡既香味好濃 好鬆軟 一食係想食多塊 但係一罐真係得好幾塊 所以要忍一忍 如果唔係真係會好肥要注意既係 1. 要比ᴄᴀsʜ! 2.係要排隊(男朋友嚇親 完全唔知原來錦出名 而且佢都係第一次聽到𝒥𝑒𝓃𝓃𝓎 𝒷𝒶𝓀𝑒𝓇𝓎) 不過好快就買到! 3.唔好比周圍既鋪呃左 尖沙咀得𝟙間有買 其他既係扮𝒥𝑒𝓃𝓃𝓎 𝒷𝒶𝓀𝑒𝓇𝓎畫同罐既質感係完全唔同嫁 高級好多 後話 見到好多人話員工態度好差 但係我覺得佢地幾好 因為我唔小心夾多$𝟚𝟘埋單 員工係叫住我還返比我 如果唔係我比多左都唔知

每次買圖案都唔一樣 不過都係圍繞住熊

𝟜款曲奇都好好味 好鬆脆 好香 好正

要注意既係
1. 要比ᴄᴀsʜ!

態度超級惡劣,給完錢不給收據,還說早不說。哪裡不是給了錢再給收據,要怎樣早說,超無語啦。為什麼會不給收據呢?想瞞什麼呢,不想退貨嗎?而且只收現金,其他支付不收。太沒品啦
TakeAway
佢以前喺赤柱仲有舖頭嗰陣我已經開始幫襯一直食開都係正正常常,今次冇貨又想食第一次買呢種瑕疵品,估唔到而家水準去到呢個地步,極度失望😑1月14號嗰陣買,下晝排緊長龍,排到去面前已經有預感話4 mix 冇曬貨,但店員推薦話自己食可以買瑕疵品(係用正價出售)👋🏻當時店員聲稱只係少少碎,咁我都以為程度只係小小既碎啦😂一打開發現… 如圖:即係咁,d曲奇冇排返位都已經算啦😒一打開好似成個垃圾咁樣廚餘,好唔好意思賣俾客?雖然店員有講係碎,而且底部亦有標上「碎」既字眼,但我真係冇諗過係呢個程度Normal 冇話有瑕疵嘅細盒版嘅四方形盒送左比親戚,希望唔會到時人哋打開果陣真係有驚喜😵否則真係尷尬,唔敢想像

Normal 冇話有瑕疵嘅細盒版嘅四方形盒

2023-01-14
2023-01-21 1387 views
店舖𥚃面大多數產品都冇貨,年三十晚己不用排隊,但是在沒有客人之下的服務態度也依舊惡劣,根本冇心做生意。問一句答半句,極度不耐煩….。只是同一件產品問多左一次貨源是否有存貨,職員就即刻黑面,而且即刻俾說話你聽。(職員即刻說:問完又問,問夠未)其實好欣賞曲奇made in hK,每年都有幫襯,但是服務質素就每況越下,可悲😔😔😔希望負責人可以正視職員態度問題。其實已經好多客人反映你們員工的服務質素。

2023-01-21
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
2023-01-07 1668 views
📍香港📍尖沙咀📍珍妮曲奇📍尖沙咀彌敦道54-64號美麗都大廈1樓42號舖 (我2023年1月去暫時搬左去地鋪)📍星期一至日 9:00~19:00🌹只收現金。好多人投訴佢既服務態度差,但我今次體驗還好,佢知道個女人打尖專登serve左我先無理佢住。🦄 四味奶油曲奇 $75 (320g)🦄 評分: 7.5/10經典四味包括牛油花,脆牛油,燕麥提子,咖啡花。一打開個盒聞到好濃郁既咖啡香,唔知系咪我期望太高,食落無其他人講到咁誇張咁好食咁濃味🤣牛油味唔夠平時聲稱用金罐牛油整嘅曲奇香,不過系好鬆脆既,唔會一咬就四散曲奇碎,隻手亦唔會好油。牛油份量重所以都幾飽肚。食得多會好膩。最愛牛油花同脆牛油。#foodieschu尖沙咀~~~~~~~~~~~~~~#香港美食 #尖沙咀美食 #曲奇 #珍𤤗曲奇 #美麗都大廈 #下午茶 #afternoontea #曲奇餅 #珍妮曲奇 #送禮 #cookies #cookie #牛油曲奇
📍香港📍尖沙咀
📍珍妮曲奇
📍星期一至日 9:00~19:00

🦄 四味奶油曲奇 $75 (320g)
🦄 評分: 7.5/10

#foodieschu尖沙咀
~~~~~~~~~~~~~~
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
珍妮曲奇真係勁出名,之前疫情前都勁多人買嚟做手信,我都食過好多次,不過好耐冇食,咁咁啱經過就買下!🍪四味奶油曲奇 大 $140 649g (10/10)🍪牛油花 (10/10)超級鬆化,勁香濃牛油味,食完都有好大浸牛油嘅香味同埋餘韻!但食多兩件會膩同漿住個喉嚨🤣🍪脆牛油 (10/10)比較香脆,冇另外一隻咁濃,但香啲,但有少少奶香嘅味道!冇牛油花咁heavy,輕盈啲!🍪燕麥提子 (9/10)比較香脆,同埋乾身,麥味比較重,帶有少少微苦,有燕麥同提子嘅香。🍪咖啡花 (10/10)非常鬆化,好香濃咖啡味,食到最後有少少咖啡甘香微苦。推薦指數: 10/10基本上每隻味都勁好食🤤全部都唔會甜,食得出本身味道嘅香味!暫時未揾到一隻好食過佢嘅曲奇?$140有640g都唔貴,咁大盒又高質,真心會再買!

🍪四味奶油曲奇 大 $140 649g (10/10)

🍪牛油花 (10/10)

🍪脆牛油 (10/10)

🍪燕麥提子 (9/10)

🍪咖啡花 (10/10)
非常鬆化,好香濃咖啡味,食到最後有少少咖啡甘香微苦。

推薦指數: 10/10
2022-04-03 1949 views
十多年前在赤柱小店時已定期幫襯, 曲奇味道多年不變, 非常好吃! 可惜因為自由行而寵壞了, 服務原本已經不是太好, 近年更每況愈下, 疫情下雖然不用排隊, 沒有客人之下的服務態度也依舊不變, 依然寸嘴, 問一句答半句, 唔耐煩....再講, 今時今日只收現金, 唔衛生又唔方便, 同街市冇分別. 坦白講, 他們賣的是高價曲奇, 應該配合好一點的服務, 真不明白為何遊客會願意受氣去買, 難度香港真的沒有其他更好選擇??  作為土生土長香港人, 我完全唔會因為呢間咁出名曲奇店感到光榮, 反而覺得羞恥, 如果大陸親朋真的想食, 我寧願我受氣去買, 都唔建議佢哋去見識他們差勁的服務!費事丟架.希望創辦人能夠看到這篇食評, 深切反省, 作出改善!

希望創辦人能夠看到這篇食評, 深切反省, 作出改善!
2022-03-31