2022-07-27 23 views
店鋪小巧而簡潔,雖然小巧,但每一個位置都好多裝修,打卡一流,而店內更是好多貓貓造型既擺設,睇得出店家係一個愛貓人士,為店鋪增貼了一份色彩WAFFLE ·窩夫🧇CPRNED BEEF FLAVOUR ·鹹牛肉風味甜口既窩夫大家都食得多,今日就特登試下加咸牛肉既。窩夫金黃香望似脆而形綿綿軟軟,配上感覺同平常食茶餐廳唔一樣咸牛肉,呢到呢個既厚實又細膩,普通既食材格外感受到一份專治認真,當正半個正餐食😋😋CROFFLE·牛角包x 窩夫🧇SEAWEED & PORK FLOSS ·紫菜肉鬆第一次見CROFFLE 以為係窩夫,仲以為店員搞錯,確認之後係我見識少🤣,滿滿紫菜肉鬆鋪墊,讓我在尋找CROFFLE有種開箱驚喜感覺~SKAKEN ICED PEACH TEA 夏日清涼茶 ·清淡茶中隱約透著一股清甜的桃味,仲有桃肉蓉座底,可見店家用心製作,而唔係香精勾兌。CREAMY BLACK悠閒既上午係cafe正式結束,叫多杯黑啡精腦提神,為餘下既半晝充充電😏

WAFFLE ·窩夫🧇
CPRNED BEEF FLAVOUR ·鹹牛肉風味
甜口既窩夫大家都食得多,今日就特登試下加咸牛肉既。

CROFFLE·牛角包x 窩夫🧇
SEAWEED & PORK FLOSS ·紫菜肉鬆

SKAKEN ICED PEACH TEA

CREAMY BLACK

2022-07-13 22 views
完全唔會諗到係呢個環境入面會有一間水泥風既文青Cafe😝 呢度大概只係得6個座位, 雖然裝修唔係好fancy, 但係環境幾舒服, 有種會令你想係度坐成日既感覺😎 除左咖啡之外, 呢度主打就係waffle🧇 今次揀左呢度既Combo Set (輕食+$40以下飲品)Fried Chicken Waffle Combo 🐓($108)Fusion款式既waffle, 鹹鹹既雞肉配上充滿蛋香既waffle, 鹹鹹甜甜味道又幾夾😋Maple Syrup Croffle Combo 🥐($102)呢排大熱既牛角包waffle, 簡單既楓糖漿配埋少量既乾玫瑰花同埋香滑既cream, 係一個食完唔會令人有罪惡感既甜品😉 個人覺得乾玫瑰花做左個好好既點綴, 花香提升左成個甜品既層次🤩Matcha Expresso Fusion 🍵比較少見既Matcha Expresso, 咖啡味好香, 抹茶既味道淡淡咁減輕左expresso既濃度, 兩種味道幾夾, 如果想飲expresso又唔想咁悶既話可以試下🙃Shaken Iced Peach Tea 🍑除左咖啡, 呢個iced tea 都相當出色, 除左igab

Matcha Expresso Fusion 🍵

Shaken Iced Peach Tea 🍑
除左咖啡, 呢個iced tea 都相當出色, 除左igable 之外, 味道都好有層次☺️ 飲落好refreshing, 有濃濃天然桃既香甜仲帶有真桃肉, 係戶外暴曬完熱辣辣飲真係會好有降溫🤤

呢度既野食同飲品都係即叫即整, 所以新鮮度係無可置疑👍🏽 食物同飲品既質素都睇感受到老闆係有用心製作🥳
2022-07-09
$100 (Lunch)
  • Matcha  Expresso  Fusion
  • Fried Chicken Waffle Combo
  • Maple Syrup Croffle Combo
  • Shaken Iced Peach Tea
一路都想搵次試下呢間小店,但佢個位置係巷仔,附近環境比較舊,有幾次經過都有種衝動但最後又冇入到去試。有次wfh決定break時去試下,入到去冇諗到真係好細...我嗰次係堂食既,可能因為地方細啦,等食到埋單全程聽住店主同個?fd?員工大大聲吹水,對食客黎講個感覺唔係好relax,所以真係唔建議堂食...waffle我見其他食評話好食,就點個榛子+nuts試下。食時的確覺得同平時食既口感唔係好同...切開嗰下係難切既,外邊硬但食落入面係鬆軟,口感係幾得意,味道都ok既幾特別 ,出面少見呢個配搭但又真係幾夾咖啡就不過不失拉花同味道都不錯,係值得支持既小店,

咖啡就不過不失
拉花同味道都不錯,係值得支持既小店,

2022-06-12 618 views
《隱世幽靜咖啡店💠》———————————————-#Insane 🔷-早排朋友約咗我去呢間北角嘅隱世cafe,可以靜靜地傾下計談下心☺️小店位於月園街小巷之中,以簡潔水泥工業風為主軸🤍 門口大大隻字寫住COFFEE嘅霓虹燈招牌就講到明係主打高質咖啡😙-🧇 Waffle Combo🐥 Fried Chicken with Honey Mustard Sauce 窩夫蛋味濃郁,烤到好似雞蛋仔一樣,外皮香脆,內裡好煙韌😍 上面嘅炸雞好足料,兩個人一齊share食都得😉香脆而不油膩,啖啖厚肉好嫩滑,雞肉唔嚡口,配搭蜜糖芥末同七味粉更加惹味☺️☕️ Cappuccino小店即叫即磨咖啡豆,更顯咖啡香味,口感順滑,而且拉花幾靚😍 -🍫 Chocolate Croffle🥐Croffle 顧名思義 croissant同waffle嘅合體,以牛角包嘅麵團而整成嘅窩夫,質地特別鬆脆,牛油味夠哂濃郁,口味出眾,配搭忌廉、朱左古力醬、脆片同玫瑰碎層次好豐富🌹-⭐ 參考價錢︰Waffle Combo: $108Chocolate Croffle: $68🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$100
《隱世幽靜咖啡店💠》
———————————————-
#Insane 🔷
🧇 Waffle Combo
☕️ Cappuccino
小店即叫即磨咖啡豆,更顯咖啡香味,口感順滑,而且拉花幾靚😍
🍫 Chocolate Croffle
⭐ 參考價錢︰
Waffle Combo: $108
Chocolate Croffle: $68
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$100
2022-06-11
$100 (Lunch)
2022-06-05 340 views
位於北角同炮台山之間嘅小型coffee shop☕️店舖位置較為隱藏 連日日喺北角返工嘅朋友或者住北角嘅朋友都唔係好知😅😅不過係值得推薦、支持嘅小店😌雖然店舖得6個位 但係如果同姊妹過嚟靜靜地傾吓計都OK入去見menu除咗咖啡☕️仲有近來興起嘅Croffle🥐仲有Waffle🧇Scone🥧Chiffon Cake🍰鍾意食烘焙嘢嘅你都總有樣會啱 ★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🥐𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆 + ☕️𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 $102🥐紫菜肉鬆Croffle🧇 +$18我都係今年先認識Croffle呢種東東 其實都係waffle吧 但就牛角包嘅外型🥐揀左紫菜肉鬆因為之後會食蛋糕🍰🤣雖然店內得一人工作 但好用心製作⏱係滿瀉嘅肉鬆喺croffle上😍😍唔好以為一定要好甜嘅醬先夾 原來紫菜肉鬆一樣夾!而且Croffle焗到外脆內軟 口感極好😋我秒速KO😂🍵𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰 𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 +$20好想飲熱飲 可以有拉花。但。真係好熱🥵都係飲凍🧊揀左不常見嘅咖啡+抹茶😃係Double嘅咖啡因😂😂😂啡🤎綠💚嘅分層好靚🥰先
不過係值得推薦、支持嘅小店😌

雖然店舖得6個位 但係如果同姊妹過嚟靜靜地傾吓計都OK

🥐𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆 + ☕️𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 $102

🥐紫菜肉鬆Croffle🧇 +$18

🍵𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰 𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 +$20

啡🤎綠💚嘅分層好靚🥰先試左2啖espresso後 我就攪勻飲🧊每一啖都同時飲到濃郁抹茶同咖啡味☕️After Taste仲long lasting架💚
Matcha  Espresso  Fusion

🍰𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑪𝒉𝒊𝒇𝒇𝒐𝒏 𝑪𝒂𝒌𝒆 $48

我諗佢嘅戚風蛋糕係間唔中會轉款 所以Menu上面係冇寫咩味㗎 我嗌之前問咗店員係咩味先 聽到係黑芝麻🖤我對眼就發光了👁👁✨即嗌!
戚風蛋糕嘅好 就係唔會好漏好飽 輕盈嘅口感 加埋喜愛嘅黑芝麻味 完全滿足了我的星期日🖤🤍🍰
Sesame  Chiffon  Cake

Matcha  Espresso  Fusion
Sesame  Chiffon  Cake
  • Croffle
2022-06-05 20 views
🇭🇰Hong kongAverage expense pp: HKD$50-100+📍Address: Insane cafe, North Point好難得可以喺香港搵到一間寧靜嘅Cafe,可以喺週末放鬆一下。呢間主打水泥工業風格,Cafe主要以售輕食及蛋糕為主,餐廳只係得六個位,所以好容易會滿座。我哋點左窩夫套餐,蛋味香濃,上面有少少杏仁薄脆,奶油同埋榛子醬放咗喺旁邊,客人可以按自己嘅喜好沾點,可見店員都幾細心。另外重點咗戚風蛋糕,當日係芝麻味,配上細膩嘅奶油,價錢好實惠!作為matcha latte lover,非常推介佢地matcha latte,用上日本小山園抹茶粉,奶味偏重,但亦有有茶味回甘嘅味道,拉花嘅圖案非常適合打卡!而另外一杯Iced shaken peach tea,飲落去感覺清新,可以食得出有桃肉蓉,而唔係用香精調製出呢杯飲品。
🇭🇰Hong kong

2022-05-29 18 views
今日決定扮一扮靚,去同朋友食個下午茶,飲杯咖啡,要嘆就梗係唔想去迫人嘅地方,就決定去做這間隱世嘅咖啡店。的確,佢係好多工廠大廈附近,唔係好容易搵,但係唔好見佢舖頭細細,但係佢嘅裝修就充滿工業風,而且音樂都好chill,我就同朋友逗留左成個下午。朱古力CROFFLE 牛角包窩夫 $68 呢個係而家韓國好流行嘅牛角包窩夫,恨咗好耐今日見到依間餐廳有得叫就試吓,果然唔會失望,因為牛角包窩夫嘅特別之處係佢嘅窩夫好趣,同傳統窩夫外脆內軟嘅質感有啲唔同,但係牛角包多咗牛油香味,配上朱古力,仲有冇諗過會配上玫瑰花瓣,感覺更加清新,更加有少女心❤️❤️提子鬆餅 $25提子鬆餅都OK,我鍾意係佢口感唔會太乾,配上咖啡就一流。Dirty $45呢杯Dirty由個杯嘅選擇已經好特別。上面窄,下面闊嘅設計令到杯咖啡嘅層次感都出晒嚟。真係唔飲得都睇得。但係個重點係其實佢好好飲。奶味同咖啡嘅比例啱啱好。唔太鍾意飲咖啡味太濃嘅朋友就啱晒。洪都拉斯 水洗 $65呢杯hand drip真係又有fruity 同nutty 嘅感覺。我呢啲咖啡嘅初階者都飲得出兩種唔同嘅感覺。仲要呢杯hand drip 可以有紅茶,提子,柚子集

朱古力CROFFLE 牛角包窩夫 $68

提子鬆餅 $25
提子鬆餅都OK,我鍾意係佢口感唔會太乾,配上咖啡就一流。

Dirty $45
洪都拉斯 水洗 $65

呢杯hand drip真係又有fruity 同nutty 嘅感覺。我呢啲咖啡嘅初階者都飲得出兩種唔同嘅感覺。仲要呢杯hand drip 可以有紅茶,提子,柚子集於一身,真係好特別。店員都好悉心為我哋介紹。👍👍
今日嚟北角做野,搵到呢間Cafe 享受吓早餐。雖然店舖小小,卻充滿人情味,論賣相同味道都好高質即叫即製,等待之際已經飄來陣陣窩夫香味。「WAFFLE🧇」甜味窩夫試得多,竟然有「炸雞配蜜糖芥未醬」咁創新...所以又試下Wow...炸雞大大粒...肉質好Juicy完全唔乾身,原來同窩夫可以咁夾,果然有驚喜。「Matcha Latte🍵 」識飲一定飲熱嘅...皆因味道更香更濃,奶味同抺茶比例恰當,配合埋拉花...超正
今日嚟北角做野,搵到呢間Cafe 享受吓早餐。

雖然店舖小小,卻充滿人情味,論賣相同味道都好高質

即叫即製,等待之際已經飄來陣陣窩夫香味。

「WAFFLE🧇」

甜味窩夫試得多,
完全唔乾身,原來同窩夫可以咁夾,果然有驚喜。

「Matcha Latte🍵 」

識飲一定飲熱嘅...
皆因味道更香更濃,奶味同抺茶比例恰當,配合埋拉花...超正

2022-05-20
Type of Meal
Breakfast
  • Matcha Latte
  • 炸雞配蜜糖芥未醬  窩夫
2022-04-18 23 views
呢間嘢完全係唔起眼,我諗唔係住喺附近嘅人都未必知道呢間嘢,四周圍都係車行,唯獨有一間就係cafe畀車行包圍住😶細細間最多只可以坐九個人,但係佢嘅食物質素係絕對係高質🤪同埋呢度夠曬靜,鍾意同朋友吹下水食個tea都ok,而且冷氣係好足夠㗎,大熱天時入到嚟都會好快涼返❄️🔸楓糖漿窩夫 $58去之前已經見到好多人,力推waffle🧇算係皇牌食品👑我就叫咗個試一試啦😏完全畀佢驚艷到,佢個waffle係超級超級超級超級好食👍👍自問好嘴刁嘅我,以前食過好多waffle都係唔好食,一係食落口就冇蛋味麵粉太多,一係就佢做得唔夠脆😭佢外面係脆到你攞把刀係好難切嘅, 我切咗幾下已經放棄咗😔於是成嚿食,質素完全做到外脆內軟,每一啖都好重蛋味,而且佢有一定嘅厚度,完全唔輸蝕🥰🔸戚風蛋糕 $48人生第一次食,好大件,打卡able📸蛋糕好鬆軟, 鮮忌廉亦都唔會話做好甜,夾埋個cake一齊食,冇咁dry ,我一個人都差唔多食咗半個有多🤪另一個嘅必點之選♥️🔸提子鬆餅🍇 $25本身想叫蘋果餡餅,可惜冇曬😏😭之後轉咗提子鬆餅,呢個相對前兩個嘅甜品就有啲失色🙈鬆餅有啲似外面現成買返嚟嗰啲口感,但係我個人覺得佢個士多啤梨醬🍓有酸

🔸楓糖漿窩夫 $58

🔸戚風蛋糕 $48

🔸提子鬆餅🍇 $25
本身想叫蘋果餡餅,可惜冇曬😏😭之後轉咗提子鬆餅,呢個相對前兩個嘅甜品就有啲失色🙈鬆餅有啲似外面現成買返嚟嗰啲口感,但係我個人覺得佢個士多啤梨醬🍓有酸左少少😎整體都不過不失嘅

🔸小山園🍵 (C) $55
熱辣辣,叫咗杯凍飲,抹茶latte🍵抹茶味好濃沃😎 好正,絕對叫得過😀

🔸蝶豆花latte☕ $45
飲落去都有淡淡嘅蝶豆花味,幾fresh🌿出面都比較少拎蝶豆花嚟做latte☕
2022-04-17 417 views
🥚🥚🐷 水泥風抹茶新品咖啡✨性價比:7/10🍳食物:8/10🌏環境:7/10🕺🏻服務:8.5/10💰是次消費:$ 95#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在北角🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe————————回頭的寧靜角落café,水泥風外牆,幾個座位,售輕食為主。楓糖漿窩夫 Maple Syrup Waffle窩夫即叫即製,就算影相打卡後都保持酥脆口感。蛋味香濃,楓糖漿和窩夫搭配得非常好,還很有心思地加上了玫瑰花瓣,優雅感大增。值得一提的是,小店的窩夫,用的蛋漿是自家混製,Cream也是自家打發的。Matcha Espresso Latte 小店的新產品 - 層次感豐富,咖啡、牛奶、抹茶層層分明,相當吸睛。小山園抹茶的苦澀味融入牛奶中,兩者取得平衡。咖啡味相對突出,第一口是咖啡的苦味,再有奶的甜味衝入口腔,複雜而有趣的口味。店員熱情好客,主動與客人溝通,提出美食/咖啡上的交流。小店雖然位置和空間較小,但一樣任坐唔嬲,不會趕客,在此享受了一個寧靜的咖啡時光。INSANE🚦北角月園街10-16號嘉運大廈地下4號舖(尖沙咀站 A 出口, 步行約6分鐘)🕰營業時間:10:00 – 18:00 (
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在北角
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe
————————
回頭的寧靜角落café,水泥風外牆,幾個座位,售輕食為主。

楓糖漿窩夫 Maple Syrup Waffle
窩夫即叫即製,就算影相打卡後都保持酥脆口感。
楓糖漿窩夫
楓糖漿窩夫

INSANE
🚦北角月園街10-16號嘉運大廈地下4號舖
(尖沙咀站 A 出口, 步行約6分鐘)
🕰營業時間:10:00 – 18:00 (星期一休息)
2022-04-14
$95 (Tea)
  • 楓糖漿窩夫
  • Matcha Espresso Latte
北角的咖啡店其實蠻多的 尤其地鐵站附近屈指一數也有 𝟺 - 𝟻 間的程度 (笑)不過這次去的則是遠離熱門咖啡店地區來到了月園街的小小咖啡店 ɪɴsᴀɴᴇ店內外十分簡潔 水泥風的牆身跟店面大招牌很簡單的寫著 "ᴄᴏғғᴇᴇ" 長又窄的店只有六個座位 滿座時要耐心等候喔當天店員也只有一位 備餐需時也要多體諒 𓋪 𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘊𝘰𝘮𝘣𝘰 - 𝘕𝘶𝘵𝘦𝘭𝘭𝘢 & 𝘈𝘭𝘮𝘰𝘯𝘥𓋪 𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘊𝘰𝘮𝘣𝘰 - 𝘔𝘢𝘱𝘭𝘦 𝘚𝘺𝘳𝘶𝘱𓎺 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦餐牌大多提供輕食跟蛋糕等等而窩夫 牛角窩夫 和貝果都有實惠的套餐ʜᴋᴅ 𝟽𝟶-𝟾𝟾 就有餐點加咖啡了所以我們點了 ᴡᴀғғʟᴇ 和 ᴄʀᴏғғʟᴇ 的套餐ᴡᴀғғʟᴇ 有大大的兩件 灑上增加口感的杏仁片 ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ 榛果醬沒有像外面的淋在上面而是放在旁邊 客人可因應個人喜好再蘸雖然賣相看起來不怎麼樣 但還是覺得蠻貼心ᴄʀᴏғғʟᴇ 則是比較小巧精緻的兩件熱熱的 外脆內軟 配上楓糖醬 甜而不膩兩口很快就被 ᴋ.ᴏ. 了!友人點的抹茶鮮奶用上小山園抹茶粉甜度很剛好 奶味跟抹茶味比倒剛好 很不錯我的拿鐵則偏苦了少許 但熱度很
北角的咖啡店其實蠻多的 尤其地鐵站附近
屈指一數也有 𝟺 - 𝟻 間的程度 (笑)
不過這次去的則是遠離熱門咖啡店地區
來到了月園街的小小咖啡店 ɪɴsᴀɴᴇ
店內外十分簡潔 水泥風的牆身跟店面
大招牌很簡單的寫著 "ᴄᴏғғᴇᴇ"
長又窄的店只有六個座位 滿座時要耐心等候喔

而是放在旁邊 客人可因應個人喜好再蘸
雖然賣相看起來不怎麼樣 但還是覺得蠻貼心
ᴄʀᴏғғʟᴇ 則是比較小巧精緻的兩件
熱熱的 外脆內軟 配上楓糖醬 甜而不膩
兩口很快就被 ᴋ.ᴏ. 了!
友人點的抹茶鮮奶用上小山園抹茶粉
甜度很剛好 奶味跟抹茶味比倒剛好 很不錯
我的拿鐵則偏苦了少許 但熱度很夠 ~

如果外面沒有人等位的話
ɪɴsᴀɴᴇ 也算是一個蠻 ᴄʜɪʟʟ 的地方耶!
跟友人分享著輕食 小聊一下 度過美好的下午
2022-04-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2022-04-09 23 views
街坊系列 – INSANE 💚香港人真係好捱得👍🏻不經不覺捱過左第5波雖然唔知黎緊係咪會有第6波🥺(希望唔好有)小編係度祝願大家可以盡快回歸正常生活🙏🏻可以約朋友食飯🤗出外國旅行同埋健康人生------------------------------環境: 小店岩岩新開張無幾耐👻整體都好新淨座位就唔算多🪑大約7-8個左右,主打外賣為主開放式廚房設計👀可以見到店員沖咖啡既手勢店主愛貓之人😺好多貓貓既相同埋擺設,好可愛------------------------------食物: 窩夫套餐 ($88) 🧇窩夫即叫即整🔥除左夠哂新鮮之餘一路傳出陣陣香氣😋嗅到已經好想食了窩夫味道香甜得黎夠哂蛋香🥚份量正常配埋榛子醬同雲呢拿雪糕😍味道好夾好好味牛角包X窩夫套餐 ($82) 🥐食完個甜就想食個鹹既🧀叫個芝士煙肉邪惡下牛角包窩夫牛油好香濃🤤口感鬆化,味道帶微微鹹同芝士煙肉好夾😋熱溶芝士仲加強齒頰留香既感覺Butterfly Pea Tea (套餐+$5) 🥛蝶豆花茶外觀唔錯🥰漸變紫藍色好岩用黎打卡味道清幽☺️唔會太甜🤗奶味會比較出一啲Dirty (套餐+$5) ☕同樣係漸變色系既飲品😅但杯身影響左
街坊系列 – INSANE 💚

香港人真係好捱得👍🏻不經不覺捱過左第5波
雖然唔知黎緊係咪會有第6波🥺(希望唔好有)
小編係度祝願大家可以盡快回歸正常生活🙏🏻
可以約朋友食飯🤗出外國旅行同埋健康人生

環境: 小店岩岩新開張無幾耐👻整體都好新淨
座位就唔算多🪑大約7-8個左右,主打外賣為主
開放式廚房設計👀可以見到店員沖咖啡既手勢
店主愛貓之人😺好多貓貓既相同埋擺設,好可愛

食物: 窩夫套餐 ($88) 🧇

窩夫即叫即整🔥除左夠哂新鮮之餘
一路傳出陣陣香氣😋嗅到已經好想食了
窩夫味道香甜得黎夠哂蛋香🥚份量正常
配埋榛子醬同雲呢拿雪糕😍味道好夾好好味

牛角包X窩夫套餐 ($82) 🥐

食完個甜就想食個鹹既🧀叫個芝士煙肉邪惡下
牛角包窩夫牛油好香濃🤤口感鬆化,味道帶微微鹹
同芝士煙肉好夾😋熱溶芝士仲加強齒頰留香既感覺

Butterfly Pea Tea (套餐+$5) 🥛

蝶豆花茶外觀唔錯🥰漸變紫藍色好岩用黎打卡
味道清幽☺️唔會太甜🤗奶味會比較出一啲

Dirty (套餐+$5) ☕

同樣係漸變色系既飲品😅但杯身影響左少少打卡
咖啡品質唔錯,夠哂香濃唔會太苦澀😉仲有三款奶揀添

服務: 一人小店👏🏻所以事都係一個人處理哂

服務: 7 /10

地址: 北角月園街10-16號嘉運大廈地下4號舖
人均消費: $50 - $100
2022-03-29 22 views
【隱藏於車行間的隱世小悠閑cafe】黎到北角試下第2間新cafe😂 insane呢間有combo set, 多啲野食,空間較細,所以較適合tea time 叫一份waffle 小聚/一個人chill下 👍🏻☕️___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ✨waffle combo $88 🧇包一杯$40飲品或補差價Chocolate & Caramel 朱古力&焦糖窩夫新鮮整起,份量岩岩好1-2人食,有外脆內軟嘅口感,加上面頭大量朱古力脆米更豐富嘅口感,搭cream都唔會好甜,好食😋 但就食唔出焦糖味✨Flat white $45 Nutty 香氣平平,味道偏苦少少,個人認為一般✨Ice hand-drip $75沖得偏淡 ✨hot earl grey tea $39
【隱藏於車行間的隱世小悠閑cafe】

___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
✨waffle combo $88 🧇
包一杯$40飲品或補差價
Chocolate & Caramel 朱古力&焦糖

✨Flat white $45
Nutty 香氣平平,味道偏苦少少,個人認為一般

✨Ice hand-drip $75
沖得偏淡

✨hot earl grey tea $39
2022-03-17 331 views
近排太鐘意去café,今次去到北角一間小店,雖然店內環境唔大,只有4個位左右,但小店感覺人情味較濃,店員好nice,近距離望到店員沖製咖啡同預備食材見佢有Croffle, Waffle, Bagel,啱晒我,加上輕食食完都唔怕頂住個胃,慢慢飲返杯latte,relax晒😌🥐Croffle set💰$88牛角包質地嘅Croffle係我近期大愛,必食!有4款口味:🍫朱古力、🍯楓糖、原味、🧀🥓芝士煙肉我就要咗朱古力,朱古力配好多嘢食都係好正嘅👍🏻Croffle雖然一件細細咁,但佢有2塊,所以都同平時食嘅差唔多份量當然鐘意食croffle嘅我,如果佢再大啲就好,我都會食得晒😍🧇Waffle set💰$88一樣有4個味道:🍫朱古力+焦糖、🍯楓糖、🥜🧈HK style、🌰榛子醬+杏仁原來HK style係花生醬牛油,要咗呢個味Waffle相對Croffle就大件少少,一樣脆身內軟熟,都係幾好嘅輕食早餐☕️Latte🍵Matcha Latte店員沖得好快手,一樣有拉花,2杯都好香奶味🚩INSANE (北角) 📍北角月園街10-16號嘉運大廈地下4號舖

🥐Croffle set💰$88
牛角包質地嘅Croffle係我近期大愛,必食!
有4款口味:🍫朱古力、🍯楓糖、原味、🧀🥓芝士煙肉
我就要咗朱古力,朱古力配好多嘢食都係好正嘅👍🏻

🧇Waffle set💰$88
原來HK style係花生醬牛油,要咗呢個味

☕️Latte
🍵Matcha Latte
店員沖得好快手,一樣有拉花,2杯都好香奶味

🚩INSANE (北角)
📍北角月園街10-16號嘉運大廈地下4號舖

2022-03-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$88 (Breakfast)
假期好想搵個靜啲嘅角落坐低嘆杯啡 同朋友傾吓計 呢度真係好推薦💕位置唔多 但咖啡甜品高質到嚇親 $88窩夫+咖啡omg‼️🥺 ❣️WAFFLE COMBO 窩夫套餐 $88🧇CHOCOLATE & CARAMEL 朱古力&焦糖價錢真係冇得輸 配埋一杯咖啡真係小店先做到🥲店內有好香嘅蛋香味 原來就係呢個窩夫💕配料都幾簡單 但窩夫本人好好食🧇💁🏻‍♀️ 蛋味濃到雞蛋仔一樣 而且有啲煙韌 唔係得個脆皮🤣想試吓港式風味 配花生醬同牛油應該會好似格仔餅😌❣️Flat white +$5Set本身配一杯$40以下飲品 over咗加錢就得🆗真係超抵 就算就咁嗌杯啡都覺得質素對得住價錢‼️見到佢入咗一隻日本豆 onibus 真係冇點見過大家可以試吓🥳❣️Handdrip Columbia $65+呢度店員手沖都好用心🥰 見我哋兩個人俾咗兩隻唔同杯我哋試味 一隻個口大啲就會聞到多啲味🥸 的確白花味係幾突出‼️ 係一杯好似茶嘅咖啡☕️ 亦都帶水果同甜味 nice🍑🍒🍯
窩夫套餐

❣️WAFFLE COMBO 窩夫套餐 $88