呢間店嘅月餅,真係要黎講下!🌕先講下佢個經典流心雙輝月餅,隻流心奶黃太正喇!入口即溶,奶香味濃郁得嚟又唔會太甜,啖啖香滑,令人食完仲想再食。流心芝麻月餅都唔差,黑芝麻嘅香味夠晒濃,而且香滑得黎有啲咸甜相間,食落意猶未盡。香軟嘅皮,獨特嘅餡料,配搭得就嚟好好,實在係食完會掂嘴。真係要贊下佢嘅包裝,高貴又唔過火,分開兩層,唔會一攤子就冚唪唥,而家食落去又有傳統味,又有創新感,難怪排隊都咁多人。You個流心,吖傾到!包裝潮味道更潮,食一嚐流心奶皇,呢個中秋,就算係屋企都會好有節日氣氛,個個嗌正!🥮👍💖

就黎到中秋喇🌝中秋佳節賞月 食月餅🥮系中國人🇨🇳既傳統既慶祝節目所以我今日就去左皇玥買月餅準備過中秋仲系我男神古天樂代言架店內多款禮盒月餅選擇 月餅味道唔單止有流心奶皇,仲有好多其他款、榴槤、綠茶、紅豆、芝麻、姜汁、五仁、烏龍茶味、低糖!我揀左 經典流心雙輝月餅 一盒$348有兩款味 ·流心奶黃月餅/流心芝麻月餅6個一盒每款味道各3個而家仲有優惠:買四送一添皇玥流心月餅系香港出名好食😋😋😋買黎送禮自用佳宜,仲有我男神代言🥮皇玥月餅門市旺角店📍香港旺角砵蘭街215號地鋪成個香港共有30間皇玥月餅門市點遍布香港九龍新界 總有一間系你左近
就黎到中秋喇🌝中秋佳節賞月 食月餅🥮

有兩款味 ·流心奶黃月餅/流心芝麻月餅
6個一盒每款味道各3個

而家仲有優惠:買四送一添
皇玥流心月餅系香港出名好食😋😋😋
買黎送禮自用佳宜,仲有我男神代言

🥮皇玥月餅門市
旺角店📍香港旺角砵蘭街215號地鋪

成個香港共有30間皇玥月餅門市點
遍布香港九龍新界 總有一間系你左近
經典流心雙輝月餅 一盒$348
皇玥在香港是無人不知曉的,原本想著進去購買穿越時空的糖果子(唐朝的甜品,只有皇玥有賣),沒想到最後還品嚐了皇玥的月餅,簡直就是前所未有的味蕾享受呀!🏅️包裝採用了高檔精美的包裝,外觀簡約得來給人以高貴典雅的感覺(盒子還可以做首飾盒喔),無論是送禮還是自用,都是一個不錯的選擇!🥰口感:價格合理,口感一流,食材優質,有名氣!每一顆月餅都散發著濃郁的香味,口感綿密,讓人回味無窮!(店裡可以免費試食)
🏅️包裝
🥰口感:
不足一個月又到農曆新年,雖然因為疫情嚴重,家人和朋友們的聚會可免則免,但送禮這些傳統禮節則不可缺少。今日行經旺角朗豪坊附近,見到“皇玥”,係時候揀下新年禮品。店子以白色作主調,環境光猛舒適,禮品分類整齊清晰,最重要原來出品是由米芝蓮二星大厨和前半島酒店大師傅主理,更榮獲世界食品最高金獎,確是信心的保證。產品分類頗為豐富,有蛋卷糸列,曲奇餅系列,薄脆系列,蝴碟酥糸列,白芝麻脆條,唐果子系列囍餅系列和茶葉等。我揀了一盒休閒薄脆禮盒$198,一盒共有四種口味,分別為蕃茄,檸檬,芝士和 伯爵茶。薄脆以法國天然牛油和上等麵粉製成,金黃香脆,牛油味香濃,口感輕盈爽脆,其中以芝士和伯爵茶味道最令我喜愛。芝士薄脆~薄脆加入大量意大利芝士粉,奶香味非常濃郁,充滿鹹香味。伯爵茶薄脆~採用英國上等伯爵茶葉,茶味清新而不澀口。檸檬薄脆~新鲜搾取檸檬汁混合蛋白製成,酸中帶甜,有淡淡檸檬清香。蕃茄薄脆~以德國新鮮蕃茄粉,新鮮蕃茄混入香草,有微微的蕃茄酸味。
係時候揀下新年禮品。

伯爵茶薄脆~採用英國上等伯爵茶葉,茶味清新而不澀口。

蕃茄薄脆~以德國新鮮蕃茄粉,新鮮蕃茄混入香草,
有微微的蕃茄酸味。

2021-01-19
Other
  • 悠閒薄脆禮盒
2021-01-19 235 views
🌕Hello我係Moon🌕就嚟新年啦,😳因為今年唔會出去聚會所以就決定揀樣得體啲嘅新年禮盒送俾啲親戚朋友,😍諗咗好耐最後決定送呢一間嘅新年禮盒🎁因為包裝大方得體,🤪而且入邊嘅選擇真係好多好多!🤩新年禮盒當然要試真啲先再送俾人㗎啦!😚雖然見到店舖入邊有做推廣買三送一!😋買咗幾盒薄脆同埋幾罐新年禮盒,😂包裝好得體,😍入邊嘅店員服務態度都好好,😳會根據你想要嘅口味再提供意見!🤣講一講蕃茄薄脆,🤣味道好清新食得出唔係味精味,🙈而且入邊仲加入左香草令成個味道提升左,😍呢個真係趣卜卜,🥰好過癮會食上癮㗎!😛一盒入邊有兩包,😙當一個小食都唔錯,佢仲有好多口味㗎!🤪新年禮盒,😍我買咗經典脆曲奇禮盒,😊入邊有四款曲奇,🤩分別係榛子脆曲奇,🥳芝麻脆曲奇,😝紫菜脆曲奇,😏椰絲脆曲奇,😤一盒入邊有四種口味入邊每一個口味都有6包,😏我最鍾意就係芝麻口味,😎芝麻好香好濃,🤪每一啖都充滿着黑芝麻同埋白芝麻嘅芝麻香濃味道,😜食完之後齒頰留香成個口都會有芝麻嘅香濃味道,🤓曲奇嘅口感好正,😝作為一個茶點我覺得係唔錯,😛相信親戚朋友都好鍾意!😗🌕最後MoonMoon好滿意依間嘅脆卜卜薄脆and曲奇,今年嘅新年就決定送佢哋啦
🌕Hello我係Moon🌕

講一講蕃茄薄脆,
🤣味道好清新食得出唔係味精味,
🙈而且入邊仲加入左香草令成個味道提升左,😍呢個真係趣卜卜,
新年禮盒,
😍我買咗經典脆曲奇禮盒,
😊入邊有四款曲奇,
🌕最後MoonMoon好滿意依間嘅脆卜卜薄脆and曲奇,今年嘅新年就決定送佢哋啦!🌕
2021-01-19 178 views
前日去左旺角既皇玥買禮盒比家人,系網站上見到皇玥有好多新年禮物套裝,所以想買一盒比家人。最後,買了—新年金裝精選禮盒。新年金裝精選禮盒包有原味蝴蝶酥、棒子蝴蝶酥、原味蛋卷、黃金脆條。原味蝴蝶酥:依款原味款式味道甜甜地,口感好香脆。酥皮中幾鬆化,食落又吾油膩!顏色為金黃色,吾會太過黑。榛子蝴蝶酥:除左原味,仲可以一次過食埋另一種味道—榛子。榛子味道令整個蝴蝶酥帶上甜甜地既味道,感角上吾會太單調。原味蛋卷:蛋卷口感好鬆化,層次非常豐富,蛋香味十足。細細包易於食用之餘,仲岩晒女士吾怕肥食太多添!黃金脆條:利用新鮮鹹蛋黃焗熱再加人酥皮中,酥皮上有薄薄既白芝麻,增加香味又有口感!脆條有厚度,香脆中帶有鹹蛋黃香味。

2020-11-24 174 views
Made in HK既月餅💕之前都有食過奶皇月餅,但相比之下,個餅皮真心香,放入微波爐叮30秒左右,熱辣辣個陣食,有少少流心既效果🤤除左奶黃外,食得出有咸蛋黃既香味,兩者配合得剛剛好,同屋企人食完都覺得唔錯🥰
Made in HK既月餅💕

2020-09-24 180 views
大佬一句話今年想食奶皇月餅,我就搜索邊間今年大熱。發現好多媒體都推介皇玥,仲主打「100%香港製造」。咁我就上星期去旺角門市睇睇。去到大排長龍,原來個個都係嚟攞月餅,而買月餅卷就唔洗排隊,況且都仲有大半個月先中秋,咁嗱嗱臨買咗一盒6個迷你流心奶黃月餅嘅月餅卷就離開。日前大佬話想攞月餅食,咁尋日(星期三)再去旺角門市攞月餅,條人龍比上次更誇張,當時大概6:00已經有成30人左右排緊隊,需時15分鐘先輪到我,職員會喺你面前開盒確認,非常貼心。當日晚飯過後嘅甜品就開咗一個迷你流心奶黃月餅嚟嚐嚐。包裝盒都幾靚同豪華,分開兩層,每層3個,每個都係獨立包裝。其實自用的話我就覺得個包裝好嘥。如果有啲既環保又簡約啲嘅包裝選擇就更好。打開個獨立包裝,手感軟棉棉,一刀切開已經見到流心奶黃緩緩流出,一啖食落去即時一股濃郁奶黃及鹹蛋黃香味充斥口腔,奶黃流心口感幼滑而且甘香無比。雖然唔係低糖系列,但係甜度適中,感覺好似健康啲。

雖然唔係低糖系列,但係甜度適中,感覺好似健康啲。
2020-09-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Last Night Supper
  • 流心奶黃月
2020-09-18 108 views
中秋節就到拉,提早一家人做節,我就負責買月餅🥮🥰🥰終於揀咗皇玥既 經典流心雙輝月餅😀😀喺朗豪坊隔離,皇玥地方好方便,而且店鋪好大,店員仲招呼得好好添👍👍真味流心雙輝月餅 🥮一盒有六件,三件係經典嘅流心奶黃,三件流心薑汁, 啱曬媽咪,佢最鍾意薑汁口味😍😍果然大家都非常鍾意!🤩🤩流心奶黃月餅 ,鹹蛋黃香味好濃沃,一搣開個袋已經即刻聞到陣陣嘅鹹蛋香味 ,而且唔會太甜,綿軟香滑 媽咪對流心薑汁 讚口不絕 🤭🤭薑汁濃度恰到好處 ,又唔會太辣,卻保留咗薑嘅獨特香味 ,非常喜歡💕依家早鳥優惠仲有買五送一㖭 ,當然可以攞卷啦 送俾親戚朋友就更加方便啦 😉😉其實除咗月餅之外,仲有蝴蝶酥曲奇等等 😝😝仲要全香港製造香港品牌 ,下年都繼續揀你啦😬😬

Delivery
【 中秋人氣禮盒 】 中秋臨近,至啱跟親朋好友一邊賞月一邊分享月餅。 月餅花款多多,除了傳統口味外還有多款新派選擇, 睇家買邊款心水月餅未呢?奶黃月餅近年深受年輕一代歡迎,連我家小寶姐都嚷著叫我買, 除了最基本的奶黃月及人人瘋搶的流心奶黃外, 近年多左好多間店家都推出不同口味的奶黃月餅, 今次就試下人氣皇玥月餅特色奶黃月餅, 由半島奶黃月餅始創人葉永華大師傅及米芝蓮二星餅藝大師黎永冠大師傅精心呈現, 100%香港製造,並連續兩年榮獲世界食品最高金獎,大受推祟。低糖迷你奶黃月餅(四個裝)HK228/ 盒流心奶黃月餅 及 流心芝麻月餅(各三個)— 迷你月餅(約45 克/個) 流心芝麻月餅搭配流心奶黃月餅的完美組合,嚴選上等食材, 嚴格控制焗烤火候。芝麻流心清香回味,奶黃流心如絲般幼滑。 流心奶黃月餅:葉永華師傅延續迷你奶黃月餅的經典力作。精選法國天然牛油與頂級咸蛋黃秘制餡料,月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,奶黃流心如絲般柔滑。低糖迷你奶黃月餅(四個裝) — 迷你月餅 (約45 克/個) 奶黃月餅始創人葉永華師傅親自監製,更花上兩年時間研發出全新低糖奶黃月餅。
【 中秋人氣禮盒 】
中秋臨近,至啱跟親朋好友一邊賞月一邊分享月餅。
月餅花款多多,除了傳統口味外還有多款新派選擇,
睇家買邊款心水月餅未呢?

奶黃月餅近年深受年輕一代歡迎,連我家小寶姐都嚷著叫我買,
除了最基本的奶黃月及人人瘋搶的流心奶黃外,
近年多左好多間店家都推出不同口味的奶黃月餅,
今次就試下人氣皇玥月餅特色奶黃月餅,

低糖迷你奶黃月餅(四個裝)HK228/ 盒

流心芝麻月餅搭配流心奶黃月餅的完美組合,嚴選上等食材,
嚴格控制焗烤火候。芝麻流心清香回味,奶黃流心如絲般幼滑。

採用天然麥芽糖醇,配上頂級芥花籽油、牛油和麵粉,匠心秘制奶黃餡,
將甜度降至5%以內,但仍然保留到牛油香氣和軟滑的口感。

門市尊享優惠:
門市有優惠價及買5送1優惠!送禮自用大方得體~

門市資料:

中環店:香港中環擺花街26號地舖 (港鐵中環D2出口)
銅鑼灣店:香港銅鑼灣利園山道40號地舖 (港鐵銅鑼灣F出口)
尖沙咀店:香港尖沙咀加連威老道43號地舖 (港鐵尖沙咀B2出口)
旺角店:香港旺角砵蘭街215號地舖 (朗豪坊側,港鐵旺角E1出口)
元朗店:香港康景街3號地舖 (港鐵朗屏D出口)
荃灣荃新天地一期UG82舖 (港鐵荃灣站A1/ 荃灣西站E2出口)
屯門市廣場店: 屯門市廣場1期1樓9號舖 (港鐵屯門站B出口)
東港城店: 將軍澳東港城258C舖 (港鐵坑口站A1出口)
電話: 2217 3638

"是次產品由品牌提供"
2020-08-28
TakeAway
Dining Offer
Tasting Event
  • 流心奶黃月餅
搭地鐵嘅時候經常見到皇玥嘅月餅廣告,我一向都唔鐘意食傳統蓮蓉月餅,但就對新派嘅月餅幾有興趣😛。呢日去旺角行街,見到近朗豪坊轉角有間「皇玥」嘅地舖。我進內八掛下之際,店員就已經好熱心咁向我介紹。另外,貨架好整齊咁擺放著各式各樣嘅商品。不過其實我早有目標,就係睇月餅🙈。我朋友都有興趣想試下啲月餅好無食,先決定買唔買,所以我買咗一盒同佢一齊試,不過買五盒就平啲!題外話,值得一讚嘅係店員服務超貼心👍,因為出面落緊雨,所以佢主動幫我用膠袋笠住個紙袋,咁就唔會淋濕啦。👨🏻‍🍳時尚系列Fancy Series:經典流心雙輝月餅Classic Assorted Lava Mooncakes 👨🏻‍🍳 (原價:$338, 優惠價$288)月餅包裝盒勁靚😍,湖水綠色嘅盒成個寶箱咁,送禮一流!六個月餅分兩層咁放,每層一款口味、三個獨立包裝月餅。賞味期限為2020年10月18日,咁即係中秋過後半個月都仲食得🏮。月餅係迷你Size,一次食哂一件都唔會太Heavy,而且甜度適中。流心奶黃Lava Custard,呢個係我至愛嘅月餅口味😋,奶黃帶點牛油同鹹蛋香,最重要係佢真係流心㗎!有時熱辣辣蒸起嘅奶黃包都未必有呢
月餅包裝盒勁靚😍,湖水綠色嘅盒成個寶箱咁,送禮一流!
流心奶黃Lava Custard,呢個係我至愛嘅月餅口味😋,奶黃帶點牛油同鹹蛋香,最重要係佢真係流心㗎!有時熱辣辣蒸起嘅奶黃包都未必有呢個效果,所以當一切開佢就爆漿嘅時候,我真係幾驚喜。
流心芝麻Lava Sesame,利申一向對芝麻製品一般嘅我都覺得幾好食🤤,流心方面睇圖已經説明一切。我估唔到黑芝麻做月餅口味原來都幾夾,並且融入咗鹹蛋黃味,毫無違和感。芝麻月餅好食過芝麻糊或者芝麻夾心湯圓好多!
由於幾好食嘅關係,我分到嘅四粒月餅喺到手後兩日就已經食哂🤣。我哋一致認為月餅係可以再入手的,我仲有啲興趣想試埋流心薑汁嗰款口味。另外,月餅其實連榴連味都有,但留番俾愛好者吧。
總括嚟講,我對皇玥嘅兩款經典流心月餅好滿意💯,果然係大師級水準;無論月餅味道定外盒包裝都值得拎好高分數,特別係有真.流心效果!不過價錢就偏貴少少啦,加上考慮到月餅本身比較的骰;如果可以嘅話同朋友夾份一齊買多幾盒就會平啲😜。
TakeAway
1K
2020-08-30 122 views
中秋節還有1個月多就到,是時候買月餅迎中秋,今次選購了由「皇玥餅藝」的「陳皮豆沙月餅」,不是到般的口味。我很喜歡他們嚴選上乘原料,製作工藝精巧,包裝典雅精緻,還有是100%香港製造。首先睇睇包裝是用粉藍色禮物盒裝上,有兩層,而且外觀很有少女味。每個月餅都是獨立包裝,保證衛生, 方便儲存。月餅有大大隻豆沙兩字, 切開後內裡有陳皮絲,吃到很香濃的陳皮味及微甜的豆沙,配上一杯中國茶的確不得了,我怕還未到中秋我已經將它們吃光光。

2020-08-28 128 views
皇玥 (旺角)旺角砵蘭街215號朗晴坊地舖又到中秋節係時候買月餅,之前老公買咗盒皇玥流心奶黃月餅俾我,真心一試難忘,超級爆好食,價錢都唔平,所以嗰時都慳住慳住食🤭,呢間餅店特式係會用好高級嘅盒裝住,送禮真係好大體!而家都仲有用嚟裝首飾😂勁高質好用!-榴連控的我今年中秋節買咗盒留心貓山王榴槤月餅,佢100%榴槤果肉流出黎,好夾🥺個Tiffany blue 既盒又勁靚🤣🤣🤣餅店出左超多口味,周圍都有分店架!
皇玥 (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊地舖

個Tiffany blue 既盒又勁靚🤣🤣🤣
餅店出左超多口味,周圍都有分店架!

2020-06-27 264 views
經過旺角朗豪坊附近的一間餅店~皇玥, 店內有很多客人, 吸引了我入去探點一番。 原來是一間香港製造的餅店, 店內有蝴蝶酥、唐果子、月餅、蛋卷、皇玥酥等餅食系列, 而我就買了一盒伯爵茶蝴蝶酥同家人一起分享。本身很喜歡伯爵茶的茶香, 第一啖的口感是 滿滿的伯爵茶精華融入於酥皮裏面,酥鬆脆口, 茶香味濃而不澀, 加上蝴蝶酥的牛油香味,份量拿捏得好好, 特別酥香。皇玥的蝴蝶酥有12款口味咁多, 客人可以選購自己喜歡的口味, 而我下次想試下麻辣蝴蝶酥, 一定另有一番風味。
經過旺角朗豪坊附近的一間餅店~
皇玥

本身很喜歡伯爵茶的茶香

2020-06-27
Tea
2020-06-26 178 views
端午節去朗豪坊行街,前往途中喺朗豪坊隔離見到開咗間新的皇玥餅藝。見到店舖裝修得美輪美奐,貨架上擺放中各款產品,吸引到我的眼球。因住入去行個圈見到有個脆曲奇系列,啱曬鍾意食曲奇餅嘅我。 原來呢個系列由葉永華及黎永冠大師傅共同研創,結合中式桃酥的鬆脆可口及西式曲奇的濃郁牛油香味。曲奇採用天然法國牛油、上等麵粉及鮮雞蛋為原料,棄用豬油、起酥油。決定入手榛子脆曲奇, 榛子脆卜卜,令到曲奇充滿果仁香。曲奇入口好脆,又有濃濃牛油香味,好高質。😋

決定入手榛子脆曲奇, 榛子脆卜卜,令到曲奇充滿果仁香。

曲奇入口好脆,又有濃濃牛油香味,好高質。😋