2022-05-20 673 views
想食啲平嘅 又好食嘅韓國菜 真係要來Hungry Korean💓鐵板燒一定係我嘅真愛 上次就食咗個韓式牛肉鐵板餐牛肉甜甜地 肉質都幾嫩滑 再加埋勁多雜菜一齊炒 好爽甜 又清新😋餸係好多 不過飯量就唔算大碗 男仔可能未必夠飽😔
鐵板燒一定係我嘅真愛 上次就食咗個韓式牛肉鐵板餐
2022-04-06 755 views
-餐廳:Hungry Korean🍴-P1 辣年糕公仔麵🍜辣得嚟又夠爽而且年糕勁彈牙,可以加$25有埋個粉絲卷超正😚P2 甜雞肉鐵板燒🐤雞肉就同平時嗰啲差唔多但個調味就幾好食🤤P3 韓式牛肉鐵板燒🐮牛肉嘅份量都算多而且唔會話好難咬好硬整體嚟講都幾好食🤭P4 辣魷魚鐵板燒🦑魷魚有少少辣辣地送飯就啱啱好唔會話辣到食唔到 咬落”煙煙銀銀”唔錯🤫P5 牛肉石鍋飯🥘建議鍾意啲熱辣辣嘅人食石鍋飯就啱 佢會有枝辣醬俾你撈 所以鍾意食辣嘅人可以落多啲 自己調校個辣嘅程度😜-評分CP值 : 8/10好味😋: 8/10賣相 :6.5/10-
餐廳:Hungry Korean🍴

CP值 : 8/10
好味😋: 8/10
賣相 :6.5/10
2022-03-09 656 views
10年後仲係度😅.久違的Hungry Korean🇰🇷.久違的石頭拌飯😭.係時候要試吓啦.今次試吓呢個《牛肉石鍋拌飯》.所有食材都夠新鮮,加埋秘製醬汁.辣得來又好食😋.另外嗌多杯《抹茶鮮奶》,好有茶味--#韓國菜#石鍋拌飯 #尖沙咀美食 #香港美食#香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食分享 #852 #hkg#hkig #hkfood#hkfoods #hkfoodie #hkfoodies #discoverhk#discoverhongkong #travelcation #hungrykorean #홍콩스타일#홍콩여행 #홍콩관광#홍콩음식#한국음식
10年後仲係度😅
久違的Hungry Korean🇰🇷
久違的石頭拌飯😭
係時候要試吓啦
今次試吓呢個《牛肉石鍋拌飯》
所有食材都夠新鮮,加埋秘製醬汁
辣得來又好食😋
另外嗌多杯《抹茶鮮奶》,好有茶味
#韓國菜
#한국음식
雞肉石鍋拌飯
2022-03-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$65 (Tea)
雞肉石鍋拌飯
2021-12-27 828 views
呢間餐廳係飯堂之一😋 每次突然想食韓國野都會黎呢度🥰泡菜豆腐鍋🤤 岩岩拎到時熱辣辣仲滾緊🔥 酸酸辣辣既湯底飲左即時覺得暖笠笠❤️ 豆腐好滑吸收埋啲辣湯,好惹味👅 雖然材料吾係好豐富,但都好好飲🥰
呢間餐廳係飯堂之一😋 每次突然想食韓國野都會黎呢度🥰

難得一個人去到尖沙咀又想食韓國菜,就諗到附近有間性價比高嘅餐廳Hungry Korean🇰🇷12點左右午飯時間嚟到,餐廳靜靜地得幾位客人堂食,主要以外賣為主,讓我可以好好享受獨處的時光! 😆叫左魷魚石鍋飯($50),上到枱面熱辣辣,打完卡就迫不及待撈埋啲飯同配菜🤩呢個價錢比起其他餐廳絕對平好多,食物嘅份量比想像中多,配菜亦有唔同款,好有驚喜,性價比極高!見到其他食物都好吸引,可惜一個人食唔到咁多,下次一定要帶埋朋友仔同屋企人嚟食!😋呢兩年疫情冇得飛去韓國,喺到可以品嘗住韓國既味道😚
呢兩年疫情冇得飛去韓國,喺到可以品嘗住韓國既味道😚
魷魚石鍋飯
魷魚石鍋飯
2021-10-10 749 views
呢間尖沙咀店係第一間店,由開業到依家都有幫襯,佢地整韓國菜嘅味道真係好好味😋✨我係忠實粉絲✨🙈(*≧ω≦)最鍾意食就係韓式泡菜豆腐湯飯,入面會有少少海鮮- 蜆肉、青口、蝦。 湯底好鮮味,有少少辣,配埋個白飯真係好正。😍✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外韓式炒年糕都好好味,少少辣,個醬汁少少甜味,個醬汁配埋隻雞蛋好夾✨✨❤️(*≧ω≦)份量啱啱好👍🏻✨座位都算寬敞,不過係快餐店形式,食飽通常都會即時離開餐廳㗎喇✨(#^.^#)

份量啱啱好👍🏻✨

2021-07-28 1155 views
呢間一個係食咗咁多年質素都係一樣咁好嘅韓國餐廳🥰辣豬肉呢個餐係必食🤩因為真係好好味 就咁睇張相好似覺得冇乜特別 但係其實佢係鐵板上盤 熱辣辣 入面啲豬肉應該係有醃過所以都好入味 比較偏重口味 但係你唔會覺得好好辣 反而覺得好開胃😋😋入面唔單止淨係辣豬肉同泡菜啦梗係 仲有大量嘅椰菜 切到一條條 仲有大量泡菜仲有蘿蔔絲 仲有啲蔥同埋芝麻 再加個白飯真係冇得輸啲汁完全係勁正 滲入啲豬肉入面 真係好鍾意呢一個餐之前都有食過辣魷魚同埋辣雞肉 但係都比唔想呢一個辣豬肉大大力讚下佢下午茶餐仲會平啲添 尖沙咀呢一間係海防道嗰邊 平時都唔算太多人食 不過如果外賣平台叫就有少少貴 今次我哋都係下午茶時段過去食又乾淨又快 下午茶食仲平啲添😆😆抵食夾大件 份量方面都好足㗎 唔單止碗飯係滿滿的!! 其實啲菜都好多仲有肉都好多 唔會話多菜少肉 或者小飯 真係咁多年都冇變過仲係咁鍾意食🥰🥰推薦大家一定要食呢一個餐 加杯凍檸茶絕配 完美啊❤️❤️❤️❤️

入面唔單止淨係辣豬肉同泡菜啦梗係

2021-07-15
$50 (Tea)
  • 鐵板辣豬肉
2021-05-29 1611 views
到如今,Hungry Koreans 在香港已经有差不多 10 家分店。近年比较低调了,早年很红,经常排长龙。尖沙咀亚士厘道,本来是热闹的食街,從 2019 年至今不断的摧残,已经倒闭了好多餐厅。而 Hungry Koreans 则仍然安好健在。2014 年就有来这里吃。后来不在附近工作就没再來,今天路过,再度光顾。味道仍然保持。它这里是韩国式快餐,味道還不错。是我喜欢的餐厅。不過,装修開始有点舊了。應该翻新一下,

2021-05-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-05-24 1014 views
點了雞肉炒年糕丶辛辣冷麵兩樣都甜到不得了,下次送也不吃了。怪不得晚上人氣不多,店家真的要檢討下。限80個字以上的食評真的有點多餘,Open Rice 也要修改一下了。
點了雞肉炒年糕丶辛辣冷麵兩樣都甜到不得了,下次送也不吃了。
怪不得晚上人氣不多,店家真的要檢討下。
2021-05-24

CP值 : 8/10
好味😋: 8/10
賣相 :6.5/10
2020-12-16 2166 views
一直都想試呢間韓式快餐,但次次路過都排長龍🤪今次路過可能未到晚飯時間,又或者受疫情影響,竟然唔使排隊😯【泡菜湯+韓式粉絲配白飯】加$9就有大大堆韓式粉絲,浸咗泡菜湯入晒味好正🤩泡菜份量十足,白飯都大大個,成個餐都係$60左右...今時今日去邊度搵😋【大醬湯配白飯】主要材料有豆腐,菜,金菇,份量都好足😯雖然食唔番喺韓國嗰種味道,不過以呢個價錢嚟講都抵食嘅👍🏼呢兩款湯可能滿足唔到食肉獸,因為成兜湯只有幾片肉碎😂😂😂一分錢一分貨,可以接受啦😌
一直都想試呢間韓式快餐,但次次路過都排長龍🤪
今次路過可能未到晚飯時間,又或者受疫情影響,竟然唔使排隊😯

【泡菜湯+韓式粉絲配白飯】
加$9就有大大堆韓式粉絲,浸咗泡菜湯入晒味好正🤩

【大醬湯配白飯】
主要材料有豆腐,菜,金菇,份量都好足😯
雖然食唔番喺韓國嗰種味道,不過以呢個價錢嚟講都抵食嘅👍🏼

呢兩款湯可能滿足唔到食肉獸,因為成兜湯只有幾片肉碎😂😂😂
一分錢一分貨,可以接受啦😌
泡菜湯+韓式粉絲配白飯
大醬湯配白飯
2020-12-14 1256 views
疚情下 被迫要外賣自取叫咗辣雞飯 少辣 佢係甜雞嘅辣版勁好食!!!!! 汁甜得泥又唔會勁鹹 加上叫咗少辣 勁正😍😍😍雞肉肉質啱啱好仲有好多配菜, 例如紅蘿白同白菜 夠曬均衡營養😽呢間超正 經過必食!!!!😍😍😍
疚情下 被迫要外賣自取
叫咗辣雞飯 少辣 佢係甜雞嘅辣版
仲有好多配菜, 例如紅蘿白同白菜 夠曬均衡營養😽

呢間超正 經過必食!!!!😍😍😍
辣雞
辣雞
2020-10-30 1439 views
取消左去長洲既念頭,就去尖沙咀行下,由佐敦諗食唔食澳×定榮×雞扒,見澳牛比平時仲多人,老婆想食韓國野,所以決定去尖沙咀食韓國野,唔係去韓國街,因為食過一次都幾出名既令到我好失望,所以食呢間,食過幾次,九龍灣既鐵板就凍既,所以多數食尖沙咀呢一間,叫左個魷魚飯,豬肉飯同凍檸茶,第一次係呢間食魷魚,有魷魚味係咬落有絲個種,調味岩岩好,幾好,鐵板豬肉都係配甜辣醬既味道,同之前食一樣,呢度個檸檬茶堅西利,係雀檸加檸檬,咁都比佢諗到,真係有茶味得黎又有新鮮檸檬,除時好過好多茶餐廳,呢間真係幾好食因為本人對韓國食物一般般,除左港式韓國燒烤之外,好少覺得好食,呢間野食得過,我比7.5分
2020-09-26 1530 views
職員非常有禮,環境一般。令人驚喜的是店內職員雖不是韓國人,但水準卻不錯,特別是韓式年糕, 煙韌入味。配上豆腐泡菜湯飯,簡直一流👍🏻👍🏻唯一美中不足就是炸雞不夠脆,有些少重口味🌝🌝
2020-09-16
  • 韓式炒年糕
2020-08-01 1796 views
2020/08/01出尖沙咀搵老友取件,順便買外賣回家晚餐,去Hungry Korean買韓食返去,食住睇韓劇。經網上外賣平台 訂購仲有七折添點可以唔幫襯呀!韓式三小碟$11.20 :有泡菜、薯蓉及魚餅,全部都好味道!韓式豆腐湯$35 :有大件滑豆腐、一隻雞蛋、一粒青口、一隻蝦、翠玉瓜及洋蔥,辣辣地好味道!魷魚石鍋飯$35 :我選咗多麻油及多芝麻,佢另外有比一小盒韓式辣醬,方便唔夠再加,打開個盒先知道原來已經攪拌,已變成魷魚拌飯,佢拌嘅手勢都唔錯,每啖都食到魷魚、蔬菜及醬汁,我沒有另外再加醬汁調味,因為已經很足夠。
經網上外賣平台 訂購仲有七折添
點可以唔幫襯呀!
2020-08-01
  • 魷魚石鍋飯