2023-01-14 508 views
First off. They noted absence from my reservation and put in a no show. The food wasn’t great. Ordered medium rare steak and asked if the fries could be swapped for salad without dressing. Server replies it already has some salad. Asked if i can get some more instead of the fries but not really an answer.Food arrives tiny piece of well done steak with a tiny portion of green leaves slathered with balsamic dressing?Don’t come for the food. Ice-cream? Maybe…

2022-12-31
前日黎到中環Holly Brown食炒雪糕🍦因為Holly Brown中環分店宣布12月31號為最終營業日,並係琴日30號及31號推出一連兩天結業限定優惠!聽講12年前就推出全港首創的炒雪糕,即叫即炒的藍色雲呢拿雪糕配上自選配料,雖然學生時期有見過,不過無食過🥹依家知道佢要結業所以特登抽時間過黎試下😭我同男朋友叫左熊貓抱抱及邱比特❤️現場仲可以睇到店員點樣炒個雪糕☺️不過堂食係用玻璃杯裝架,所以我揀左外賣,藍色兜影相打卡靚好多😂如果都想同我一樣用藍色兜影相既話就要叫外賣啦,可以坐係門口度食架❤️熊貓抱抱🐼由牛奶、朱古力醬、朱古力碎及Oreo製成,食落去唔會話太凍,亦都唔會好甜同好流,餅碎係有芝麻味😗不過份量唔算大,$88都偏貴🥲不過係食佢炒雪糕架姐🤤邱比特🧚🏻‍♂️由牛奶-忌廉、海棉蛋糕同士多啤梨製成,士多啤梨同有粒疑似蔓越莓係有啲酸,不過海棉蛋糕溝左雪糕就好好食😋12月30日及12月31日下午3時後,到Holly Brown中環分店,購買任何款式及口味的炒雪糕,即可享有第2杯半價優惠,堂食及外賣都適用。
前日黎到中環Holly Brown食炒雪糕🍦

不過堂食係用玻璃杯裝架,所以我揀左外賣,

熊貓抱抱🐼
不過係食佢炒雪糕架姐🤤
熊貓抱抱

邱比特🧚🏻‍♂️
邱比特

熊貓抱抱
邱比特
Holly Brown嘅炒雪糕🤤🍨可以話係曾經風靡一時,我中學嘅時候已經好鍾意食朗豪坊個間(暴露年齡haha最近佢地趁結業前重推炒雪糕,不過只係去到31/12,所以我都把握機會食埋最後一次🥹-Holly Starlet $88佢地嘅gelato糖分同脂肪都比一般雪糕低🤩作為 signature,Blue Vanilla係必點吧,配料有彩色個d sprinkles同埋Honey Star,店員將d sprinkles同雪糕炒勻,所以食落口感軟滑中帶點脆脆,而且雲呢拿味道好香好濃,不過就比一般雪糕更快溶,可能因為gelato成分唔同。-佢地嘅炒雪糕去到31/12(中環店最後營業日)咋!🙈
Holly Brown嘅炒雪糕🤤🍨
可以話係曾經風靡一時,
我中學嘅時候已經好鍾意食朗豪坊個間(暴露年齡haha
最近佢地趁結業前重推炒雪糕,
不過只係去到31/12,
所以我都把握機會食埋最後一次🥹
Holly Starlet $88
佢地嘅gelato糖分同脂肪都比一般雪糕低🤩
可能因為gelato成分唔同。
佢地嘅炒雪糕去到31/12(中環店最後營業日)咋!🙈
係附近返工成日都會經過hollybrown,最近知道做到12月31日,呢段時間當然要日日去食返夠皮,以後冇左個聚腳點,真係好唔捨得😐講返炒雪糕,我最鍾意係honey starlet,blue vanilla gelato底加上sprinkle同starlet真係好正,完全搵返中學時期嘅味道,假期個日仲試左4-courses fry gelato dinner set ,豬鞍超好味,肉質彈滑夠嫩,之後聖誕會想再食。😁
以後冇左個聚腳點,真係好唔捨得😐
2022-12-11 238 views
my go to place for gelato and the danish toasts are to die for! Would definitely recommend it to my friends and family. Always have new offers like pizza free flow and all you can eat gelato! Will try out the other branches soon as well. ❤️❤️❤️❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️
2022-12-11
Celebration
Birthday
  • Gelato
  • Oh  Fudge!
  • 西班牙慢煮乳豬
見佢有任食gelato就去試下啦 叫咗2個set 連嘢飲同starter我同朋友就叫咗一個沙律同一個餐湯(羅宋湯) 普普通通 嘢飲叫咗matcha latte同凍檸茶 兩杯都好淡 完全冇味 Main就叫咗義大利餛飩同ribsRibs 有啲乾同硬到重頭戲gelato啦 waiter會比張紙你 每次剩係可以叫2個味 可能因為個日太夜 已經冇咩味可以揀 得最普通嘅vanilla 朱古力 曲奇等 朱古力算係幾好食 但tiramisu味真係好難食上菜有啲慢 我地剩係叫咗2次 去到後尾個waiter無啦啦比咗2杯我地冇叫嘅嘢 呆咗 可能想清貨 但我地都食唔曬總結 冇必要為咗佢個gelato而去食 唔值得
兩杯都好淡 完全冇味

Main就叫咗義大利餛飩同ribs
義大利餛飩

Ribs 有啲乾同硬

總結 冇必要為咗佢個gelato而去食 唔值得

義大利餛飩
一行3人晚上6:11左右入座,最後叫咗個Pizza餐,按人頭收費$190一位,包一個Pizza 及一人一個Drink, 之後Pizza and Drink都可以free flow添加。由於7點要到LKF出席公司Party,所以大慨7點左右已經食完,咁啱有另一同事到咗附近,咁咪約埋一齊去LKF,呢位同事入咗餐廳坐低咗,我地食淨一件Pizza ,諗住唔好浪費食物,咪叫呢位啱啱坐低既同事幫口食埋就一齊出發啦。(上載收據,上面清楚例明入座及埋單時間)點知原來餐廳都收咗$190。我承認,首先唔應該叫呢位同事入餐廳坐,反正我地都起行,即使叫咗佢入嚟坐我地可以問清楚係咪入咗餐廳不論有無點餐都按人頭收費,更加唔應該叫佢幫手食埋件淨咗既Pizza 。不過餐廳既職員都可以問一句,呢位後入嚟既朋友食唔食嘢?或者問下佢揀個Pizza及飲品,咁咪可以避免誤會。到埋單果下我地問點解多咗4個人頭收費,佢只只係坐低咗5分鐘,食咗件我地食淨咗既Pizza (每人包一件Pizza,我地只係叫咗3個Pizza),咁就收$190?回答係佢食咗件Pizza就要收費。最後因為我地趕住走,無再同佢理論。希望其他人唔好好似我地咁,不

最後因為我地趕住走,無再同佢理論。希望其他人唔好好似我地咁,不幸中伏。

Order咗3個Pizza, 分別係Margarita、板燒及夏威夷,味道正常,不過不失。

2022-11-03
中環Holly Brown 推出左Gelato 雪糕放題🍨 只要惠顧晚市套餐就可以任食Gelato~晚市套餐包括前菜 主菜 飲品🥗 分別叫左意大利餛吞 燒豬仔肋骨 泰式金不煥虎蝦意粉 美國牛扒配大蝦及帶子🤤 意大利餛吞配上雜菌汁 味道唔錯 令人一啖接住一啖🍄 燒豬仔肋骨份量不太多 切到6條 一切落去就骨肉分離 肉質軟嫩 配上燒烤汁都幾開胃🍖 泰式金不煥虎蝦意粉 有陣陣泰式香料味 辣辣地 有少少似冬蔭功味 推介🌶 燒牛扒叫左5分熟 但整得嚟就似7分熟 偏韌 大蝦帶子口感彈牙 香煎後更加惹味🥩 食完主菜就到最期待既All you can eat gelato 🍨 一人限叫2球 所以我地都諗住食多幾round 食哂所有味道🤤 但雪糕嚟到既時候 發現我地係用醬汁杯裝 而唔係其他枱咁用透明雪糕杯裝 相對賣相就冇咁討好🤔 同埋唔知啲味係唔係亂比 因為我地叫左2球wild berry 但最後都只有一球 而啲味道配搭都唔同左 出現左啲冇叫到既口味😫 講返味道 個人覺得比較水… 味道唔太出 而且大部分熱門味道 例如藍色雲呢拿 提拉米蘇 花生醬都冇哂☹️ 個人推介烏龍茶同埋蘋果批 比較特別 味道突出🍎 其他

食完主菜就到最期待既All you can eat gelato 🍨 一人限叫2球 所以我地都諗住食多幾round 食哂所有味道🤤 但雪糕嚟到既時候 發現我地係用醬汁杯裝 而唔係其他枱咁用透明雪糕杯裝 相對賣相就冇咁討好🤔 同埋唔知啲味係唔係亂比 因為我地叫左2球wild berry 但最後都只有一球 而啲味道配搭都唔同左 出現左啲冇叫到既口味😫 講返味道 個人覺得比較水… 味道唔太出 而且大部分熱門味道 例如藍色雲呢拿 提拉米蘇 花生醬都冇哂☹️ 個人推介烏龍茶同埋蘋果批 比較特別 味道突出🍎 其他就…

不得不提 個live band show實在太大聲 📣 傾偈基本上都要叫出嚟 大家都傾到好無癮😤 離開餐廳去到條街仲聽到大大聲🤨

主菜算係中規中矩 但如果係因為gelato雪糕放題而嚟既話 就真係唔推介啦🥺

意大利餛吞 $208
燒豬仔肋骨 $228
泰式金不煥虎蝦意粉 $248
美國牛扒配大蝦及帶子 $378

Holly Brown (中環)
📍中環士丹利街22號地下
2022-10-15 489 views
本來第一次食完感覺唔錯諗住再去,點知今日服務超差,下下都要主動叫先做,成餐飯都唔知叫左佢地幾多次,D侍應發緊夢都唔知自己做乜咁,好彩食物都重保持水準,唔係成個mood都俾佢破壞晒,但我嚴重不建議大家去
2022-09-29 805 views
甜品是daily dessert,拿到什麼看運氣我吃的百香果的一款,酸酸甜甜很不錯,就是不懂為什麼我朋友蛋糕的size是我的兩倍😂食物麻麻,pasta和烤雞都一般,pasta很油環境一般性價比一般,但是可以專門來吃蛋糕😆
甜品是daily dessert,拿到什麼看運氣
食物麻麻,pasta和烤雞都一般,pasta很油
環境一般
性價比一般,但是可以專門來吃蛋糕😆
grilled  filet  and  pasta
Drinks
Drinks
2022-07-25 1373 views
首先 一黎到 有勁多隻蚊滋喺度飛來飛去打死完一隻又有另外一隻飛過嚟🌚之後 唸咗好耐 唸住叫唯一想食個兩樣嘢 👨🏻:呢兩個今日無心唸 咁我仲要咩可以食價錢唔平wo 又唔想叫啲唔想食嘅嘢最後叫咗個牛排 普通 但之後原來突然發現 👨🏻之前問我地要still water 定sparking water.我地就唸住still water應該係普通水點知抬個頭發現 佢幫我地開咗支玻璃樽水結果埋單$60一支水🤯講都無講一聲****👎🏾最嬲係 食套餐話可以揀2scoope of gelato點知我最想食 開心果味 唸住開心下佢同我講 套餐唔包呢隻味🤯🤬咁我仲有咩可以食 🤯套餐個menu完全無寫 其實係可以去消委會投訴佢欺騙消費者囉 即你無白紙黑字寫明 你講乜都得啦…重點叫咗其他味 勁水 完全唔係gelato 仲難食過普通某間放題雪糕最後埋單 四百尾 一個餐 兩個share食🙂多謝曬
首先 一黎到 有勁多隻蚊滋喺度飛來飛去

最後埋單 四百尾 一個餐 兩個share食🙂
多謝曬

2022-07-21
2022-07-11 1170 views
SET DINNER湯同沙律只能二選一,我揀左沙律,朋友揀左湯,都係普通Menu上面寫燒羊架,估唔到佢既做法係雲寶酥燒羊架,即係搽上芥末、香料同麵包糠去焗,想做到脆皮既感覺增加口感,可惜咬落一啲都唔脆,食唔慣亦覺得味道怪怪地,唯有整開d醬同麵包糠食。羊肉方面揀左medium,熟度燒得岩岩,無咩羶味。朋友叫既香煎盲曹魚柳檸檬草薑茶呢隻杯唔美觀,飲落個嘴型唔係好夾,茶包味道唔錯既,飲完個人好舒服。朋友叫嘅flat white甜品揀左蛋糕,應該係吉士千層酥,千層酥比較淋身知道遲收工9點3先可以到中環,預先上openrice搵間星期五開到11點既餐廳,想同朋友傾多陣偈,點知到10點店員就話要收工,結果匆匆忙忙食。
SET DINNER

湯同沙律只能二選一,我揀左沙律,朋友揀左湯,都係普通

朋友叫既香煎盲曹魚柳

檸檬草薑茶

朋友叫嘅flat white

甜品揀左蛋糕,應該係吉士千層酥,千層酥比較淋身

2022-07-08
同朋友食完飯諗住食啲甜品..行吓行吓嚟咗中環呢一間餐廳食我哋每人帶咗一杯 milkshake 我叫咗杯Willy Chocolate 朋友就叫咗杯double trouble其實兩杯 OK嘅不過有啲太甜同埋太多嘢食同埋完全唔值嗰個價錢囉講真你喺出面買杯雪糕再買冬甩加埋杯嘢飲都唔使百幾蚊啦Overall 嘅環境都OK舒服嘅但係我就唔會再嚟啦
同朋友食完飯諗住食啲甜品..行吓行吓嚟咗中環呢一間餐廳食

加埋杯嘢飲都唔使百幾蚊啦

Overall 嘅環境都OK舒服嘅
但係我就唔會再嚟啦
2022-05-08 1574 views
Holly Brown (中環)呢間餐廳嘅lunch set包左餐湯或沙律、主菜、甜品和餐茶今次飲咗餐湯係蘑菇湯味道正正常常而主菜方面我就試左燒春雞配炸薯條小春雞焗到金黃色賣相唔錯而且皮脆肉嫩好多肉汁薯條都好香脆朋友就食左帶子黑松露意大利飯味道亦都好好好香濃嘅黑松露味意大利飯又唔會過硬或者過軟口感剛剛好至於甜品方面可以選擇蛋糕或者雪糕我就試咗花生醬味雪糕雪糕超香滑有好濃郁嘅花生醬味個人認為雪糕比蛋糕好食好多蛋糕佢有好多唔同款式定期會更新我上次試過拿破崙同芝士蛋糕酥皮完全唔脆係好淋身而芝士蛋糕嘅餅底亦都係好濕好淋所以個人推介大家食雪糕比較好飲品方面都有好多選擇而我就飲咗杯薄荷茶味道好清新不過就應該唔係人人都接受到餐廳座位都坐得幾舒服不過上餐速度真係超慢等咗好耐先至有嘢食所以大家記得預留多少少時間
Holly Brown (中環)

今次飲咗餐湯係蘑菇湯

餐廳座位都坐得幾舒服
不過上餐速度真係超慢
等咗好耐先至有嘢食
所以大家記得預留多少少時間
因為住得近嘅關係,所以本身都係Holly Brown常客💛佢地有個去到25/4嘅應援Jeremy活動,然後上星期比一個鐘意Jeremy嘅朋友拉左入黎試新野😂就係呢個望落去好夢幻嘅獨角獸系列啦🦄️-Unicorn Gelato🍨佢聲稱係減少50%脂肪,食落又真係冇普通雪糕咁膩。由Blue Vanilla嘅藍色💙、Strawberry嘅粉紅色🍓同Mango嘅黃色組成,本身以為呢d夢幻色會中伏😂但食落果香又幾清新,溝埋有d似水果味果凍😂至少比之前食開個d好味好多啦-Unicorn Cookie Sandwich $56(消費券外賣優惠價)香港好少見到有,佢個曲奇標榜homemade同減糖想講佢個曲奇就咁食係好味嘅,不過連埋雪糕就有d甜啦😅不過朋友話為左支持Jeremy就嗌下啦🦄️
因為住得近嘅關係,所以本身都係Holly Brown常客💛
佢地有個去到25/4嘅應援Jeremy活動,
然後上星期比一個鐘意Jeremy嘅朋友拉左入黎試新野😂
就係呢個望落去好夢幻嘅獨角獸系列啦🦄️
Unicorn Gelato🍨
佢聲稱係減少50%脂肪,食落又真係冇普通雪糕咁膩。
但食落果香又幾清新,溝埋有d似水果味果凍😂
至少比之前食開個d好味好多啦
香港好少見到有,佢個曲奇標榜homemade同減糖
想講佢個曲奇就咁食係好味嘅,不過連埋雪糕就有d甜啦😅
不過朋友話為左支持Jeremy就嗌下啦🦄️