Restaurant: Genki Sushi
Info:

收工去左食飯、同事要食壽司、唸五到邊間、就決定元氣啦、因為品質有保證、味道、新鮮度都係上盛架起碼五會中伏先🫢首先叫左碗熱野打下底😆、每次都會叫、滑蛋海鮮味十足、原隻扇貝蝦、啖啖海鮮肉😆魚皮鬆脆可口、每咬一啖都會咔咔聲、加埋7味粉、每到魚皮升華🫣黑松露帶子,只係食到佢個帶子架鮮美、厚實、食五到有黑松露😅必叫、入口即溶、油而不膩!海膽鮮味濃郁、沒有腥味同埋有creammy口感、次次都會叫黎食😆開心果出眾、旦我就略嫌沒有果仁粒在裏面、不過食落都比較creammy 😆其他都ok架、不過冇咩特別啦😆
起碼五會中伏先🫢

蟹肉蟹膏茶碗蒸

炸三文魚皮

炙燒黑松露帆立貝壽司

黑松露帶子,只係食到佢個帶子架鮮美、厚實、食五到有黑松露😅

左口魚裙邊

必叫、入口即溶、油而不膩!

海膽壽司

濃厚生朱古力 – 開心果味

其他都ok架、不過冇咩特別啦😆
蟹肉蟹膏茶碗蒸
炸三文魚皮
炙燒黑松露帆立貝壽司
左口魚裙邊
海膽壽司
濃厚生朱古力 – 開心果味
2023-12-10 113 views
嗰日去尖沙咀行街,行到肚餓,所以決定去食嘢,咁啱嗰日想食日本嘢,就去元氣食下。元氣選擇好多,壽司,手卷,刺身,湯麵,大部份都有得選擇,而每一樣食物嘅價錢都唔貴,又唔會有限時。
2023-07-15 281 views
元氣壽司係一間好正嘅日本壽司餐廳,呢度嘅壽司真係好好食!我上次去就叫咗幾款唔同既壽司,有油甘魚,三文魚,三文魚腩,吞拿魚同左口魚,全部都好新鮮同幾好食。每一件壽司都好好食,尤其係油甘魚,仲有三文魚腩,真係好滑好鮮味,令人回味無窮。壽司飯都好好食,唔會太緊太乾,而且啲米好粒粒分明。除咗壽司之外,呢度嘅茶碗蒸都好好食,好滑好嫩。價錢都好實惠,好適合同朋友一齊嚟食。總括而言,元氣壽司係一間好正嘅壽司餐廳,食物好好食,價錢又實惠,真係幾推介。

2022-12-27 523 views
都好耐無食元氣壽司啦~咁岩同男朋友係尖東呢邊staycation,夜晚行行吓海傍行到肚餓啦~周圍食店都關得7788,又想坐低食吓壽司,見到呢度仲未關門就入咗嚟啦!呢間分店比較少人,基本上唔洗等,就有位坐!呢度d卡位枱面同座位都幾乾淨!職員服務都幾好,唔錯~壽司大部分都新鮮!我自己就最鐘意蝦壽司! 不過toro就有d失望啦…因為魚肉有d黑黑瘀血~ 而帆立貝望落雖然比較乾,不過食落係有鮮甜味,又唔腥添~!
2022-09-19 471 views
又到吃晚飯的時候,途經元氣壽司,就想吃一下魚生和壽司,於是就前去光顧,入到店內服務員帶位,坐下來之後就用數碼相機的鏡頭,掃描賬單紙上的二維碼,進入頁面後就點餐,這次點了二碟吞拿魚壽司,三碟蟹肉蟹膏軍艦,柚子醬油鰹魚壽司一碟,白鳥貝壽司一碟,麵鼓湯一碗,牛肉烏冬湯麵一碗,和黑松薯條,大板章魚燒,紅鱈蟹忌廉餅各一碟等,等了一段時間後餐來了,之後就開始吃,軍艦和壽司的用料新鮮,用日式芥辣加海鮮醬油點來吃份外入味,麵鼓湯和牛肉烏冬的湯底夠清甜,麵條夠柔韌彈牙不黏喉,黑松薯條,大板章魚燒,紅鱈蟹忌廉餅外層炸夠香脆可口,沒有麵粉味的感覺和很好吃,整體上很不錯,服務員的態度也很好,店內裝潢整潔雅緻,坐位舒適好座,冷氣也夠涼,下次再來光臨,而且鄰近於酒店區海傍,吃完後可以順道在這裏的星光大道散步吹風,和欣賞漂亮的夜海景
2022-08-23 295 views
一個人食午餐,揀壽司絕對係一個好選擇,食幾多自己話事😉,新品九州和牛壽司好食,有和牛既油香,正🤤!估唔到章魚燒都幾好食喎,有驚喜呀😋!其他壽司就正常質素啦,無乜特別!
2022-08-18
Lunch
2022-07-23 288 views
已經是第二次光顧外賣,如果係附近staycation, 真係非常好既選擇,食物性價比高,門口既女外賣員,同男店員都很貼心,男店員仲主動介紹更優惠既食物俾我,女外賣員走時見我攞較多外賣,仲主動開門,比起酒店服預豪不輸蝕👍👍👍☺️

TakeAway
2022-07-04 222 views
呢間分店嘅食物非常之差好唔新鮮!今日下晝5:00去買咗啲壽司,大概15分鐘返到屋企、啲炸蝦卷入邊嘅蝦係軟林林嘅,好明顯係擺咗好耐嘅凍嘅,超級難食!好明顯係賣唔出,凍同淋曬都照賣俾客人食,本人明白炸嘢擺攞返屋企食係口感會爭啲,但係唔止於會咁樣囉,平時喺黃埔嘅元氣買,食物質素非常之好,一定唔會再去
2022-07-04
TakeAway
我家兩位小公主一直都係【元氣壽司】🍣嘅鐵粉😍貪佢食物選擇夠曬多由前菜、壽司、軍艦、手卷、卷物、熱食再到甜品,可謂應有盡有可以一次過滿足晒唔同嘅願望🌈最近路過睇見【元氣壽司】換上全新餐牌兩姊妹就二話不說拉咗我入座 實行食咗先講🤣踏入餐廳我更發現佈置已換上兩位造型既可愛又活潑嘅全新代言人 💕「屋太君」X「德德」設計充滿玩味 令人耳目一新🥰無論大人小朋友見到都為之精神一振完全體現「LIVE THE GENKI LIFE」精神全新餐牌「賞味 ‧ 餐目」加入咗多款由日本🇯🇵產地直送新鮮食材對於我哋呢啲日本控嚟講簡直係一大喜訊由於新品款式眾多,未能一一盡錄唯有私心推介幾款個人認為必食嘅俾大家💢本鮪大拖羅:大拖羅顏色粉紅,肉質非常肥美,脂肪分佈就似雪花❄️一樣😍,咬落啖啖充滿魚油脂甘香,認真入口即溶😋,口感極佳,完全令我再三回味🤤。性價比超高,屬必食之選✌️💢愛媛縣產日本鯛魚:鯛魚肥大肉厚、肉質嫩滑、味道鮮甜美味😋,你懂的😉 當然係個人私心推介💕💢九州產油甘魚腩:魚腩係脂肪屯積部位,夠曬肥美,咬落啖啖都充滿魚油甘甜味道,再加上魚腩口感嫩滑,油甘魚粉絲一定唔可以錯過🤩💢辛辣吞拿魚蓉花卷🌶吞拿魚蓉鮮紅帶油光
我家兩位小公主一直都係【元氣壽司】🍣嘅鐵粉😍

貪佢食物選擇夠曬多

由前菜、壽司、軍艦、手卷、卷物、熱食

再到甜品,可謂應有盡有

可以一次過滿足晒唔同嘅願望🌈

最近路過睇見【元氣壽司】換上全新餐牌

兩姊妹就二話不說拉咗我入座 實行食咗先講🤣

踏入餐廳我更發現佈置已換上

兩位造型既可愛又活潑嘅全新代言人 💕

「屋太君」X「德德」

設計充滿玩味 令人耳目一新🥰

無論大人小朋友見到都為之精神一振

完全體現「LIVE THE GENKI LIFE」精神

全新餐牌「賞味 ‧ 餐目」

加入咗多款由日本🇯🇵產地直送新鮮食材

對於我哋呢啲日本控嚟講簡直係一大喜訊

由於新品款式眾多,未能一一盡錄

唯有私心推介幾款個人認為必食嘅俾大家

💢本鮪大拖羅

💢愛媛縣產日本鯛魚

💢九州產油甘魚腩

💢辛辣吞拿魚蓉花卷🌶

吞拿魚蓉鮮紅帶油光,而且花卷足足有兩件壽司份量嘅飯,所以咬落啖啖口感豐富,再配合頂層嘅辣椒醬🌶,惹味又醒胃

另外仲試咗野菜辛辣秀牛卷及螺肉等等
味道清新 帶嚟全新用餐體驗
今次大人細路都好滿足

食飽飽 即時「元氣」滿滿🈵💪💪

《溫馨提示》

新品款式每日供應量有限,想體驗嘅朋友就要趁早把握機會,唔好錯過啦🍣🤤
2021-10-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • 本鮪大拖羅,
  • 愛媛縣產日本鯛魚,
  • 九州產油甘魚腩,
  • 辛辣吞拿魚蓉花卷,
2021-10-12 244 views
元氣壽司多人等位,平時Lunch 食飯要早D去拎位✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次試咗超級特大Size珍寶帆立貝,真係超級大件✨😋,好鮮甜✨❤️(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好正✨

2021-08-29 270 views
有時肚仔餓要食下午茶,食黎食去都係公仔麵、多士,食到有啲悶。就在尖東見到元氣,發現原來有日式下午茶,一碗麵+兩個壽司,好似一盅兩件咁。比起茶記黎講係有特式的,吾錯吾錯。

比起茶記黎講係有特式的,吾錯吾錯。

2021-08-23
Tea
2021-06-18 408 views
/ 同男朋友喺尖沙咀Staycation,又諗唔到食咩好,最後我地揀左元氣壽司🍣!呢間元氣壽司🍣都係高速線黎,所以你一點完,好快就有得食🤤!同男朋友唔係話食左好多野,但最吸引同埋最好食竟然係壽喜燒牛肉飯😋👍🏻
/ 同男朋友喺尖沙咀Staycation,
又諗唔到食咩好,最後我地揀左元氣壽司🍣!

呢間元氣壽司🍣都係高速線黎,
所以你一點完,好快就有得食🤤!

壽喜燒牛肉飯

同男朋友唔係話食左好多野,
但最吸引同埋最好食竟然係壽喜燒牛肉飯😋👍🏻

2021-06-10
Dinner
壽喜燒牛肉飯
高速線壽司 有得食有得睇 小朋友自然可以坐定定今個星期已經第三次壽司不過不失 不過尖東分店坐位舒服經理都有禮貌假日一般預等30分鐘不過會員可以經APP預先做booking
高速線壽司

經理都有禮貌

假日一般預等30分鐘
不過會員可以經APP預先做booking

2021-06-07 170 views
好多時候諗唔到食咩都會揀元氣,佢嘅要買濃茶真係好香濃同好飲,仲有可以不停添薑都醃製都好夠酸同埋好入味,影真唔錯😃呢間分店有高速線路,可以節省人手啲魚快速咁將嘢食新鮮送到枱面,結合高科技與現代感於一身,嘢食超有效率👍🏻我今次叫左傳統日式烏冬麵、三文魚手卷、三文魚特製壽司🍣、帶子軍艦、炸蝦壽司,呢個份量一個人食啱啱好😍全部嘢食都好新鮮之餘啲壽司都好好味😋個湯烏冬仲好足料同埋大份,入面仲有唔少嘅日式魚蛋,彈牙又爽口!即使我一個人坐都有張四人卡位,食得開心坐得舒服又唔會俾人趕走今次食咗大概100蚊,性價比好高,如果係會員嘅話仲可以儲分當錢下次用,仲有好多分店真係一間不過不失嘅日本連鎖壽司店

2021-05-15 167 views
今日做完training,落公司樓下就見到元気,食個late dinner,我真係幾年都無食過,而家食返有啲新鮮感,都算幾多,食左油甘魚,都算幾肥美👍🏻👍🏻💯💯,長腳蟹棒壽司,呢款我最鍾意食😋😋😋,條蟹真係好長😍😍,牡丹蝦刺身都好大隻,餐廳係幫你挑埋腸,真係值得讚👍🏻👍🏻👍🏻,因為有好多餐廳係唔會咁做,另外食左炸魷魚,呢樣就比較油啲,師傅做得唔夠技術👎👎👎,今餐算OK。
牡丹蝦
2021-05-06