2024-04-20 47 views
一到tea time,睇住個餐牌,次次都係叫熱狗餐加薯條,下午茶熱狗餐大大份,係銅鑼灣黎講價錢算係咁,食完一個熱狗餐加熱飲就已經飽肚。味道都唔錯,份量充足,無論咖啡定奶茶都唔錯。
熱狗餐
TakeAway
熱狗餐
2024-03-31 111 views
上星期平日 晚上 點了一個咸蛋蒸肉餅 點知等了超過半小時。 當時餐廳只有3分之一客人度, 啲伙記好得閒下 唯了幾次都冇乜反應,總結:。 食物質素普通 服務埋單要$91。 冇下次!
2024-03-31 71 views
去完花展順便同在附近食個晚飯,見呢間餐廳都幾多人,於於是坐低食個晚飯。見對面枱上點左條䱽魚好大條好吸引,於是我地都點左䱽魚套餐,雖然等左成半個鐘,但魚肉都算嫩口,豉汁味唔錯,最緊要係夠熱。另外仲點左碟菜心炒牛肉,呢個送餐速度勁快,味道一般般,牛肉肉質正常,但有啲韌。見到門外寫住香芋麻糬熱賣中,點個黎試下先,但入面好空心,無嘜香芋味,一般般。🔎富華冰室 (銅鑼灣)📍銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下1-3號舖

🔎富華冰室 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下1-3號舖

本身因為減肥,食茶餐廳都會叫雜菜煲,平時雜菜煲因為要煲熟啲菜俾你,都會要耐啲時間才出的,今次去呢度食海皇雜菜煲,勁速上菜,本來好開心,但一看個煲,發現全是不用煲,加熱水就食得的東西,這個跟本不應該叫煲吧~叫雜菜加湯吧~平時出面食雜菜煲都係好熱,啲湯都好有菜的甜味,這個食到一半已經開始凍了,非常失望,以後不會再來這裏叫雜菜煲食,不過其他食物還未食過太差,係這個真係差,89元都唔算太平呢~
2024-02-08 317 views
琴日去維園花市.經過新開嘅富華.於是入去試下四個人叫咗四個餐.牛扒沙律+雞髀薯角+一個豬扒炒公仔麵,+多個蒜蓉炒菜心..食到我有啲懷疑人生.份量少之餘.牛扒靭過紙皮沙律貴過牛扒,雞髀薯角一個薯仔都唔夠.豬扒炒一丁豬扒硬過石頭個面鹹到擺唔落口.菜心係烚到林晒.唔係炒到林晒.呢班廚房有啲心得係一班好嘅廚房,必須推薦比街坊.不妨一試難忘的早午晚餐.希望佢生意興隆..俾一餐咁好嘅回憶我.一世難忘嘅一餐多謝富華冰室不過一次足夠冇下次
不過一次足夠冇下次

2024-02-06 187 views
這間前身是翠華,見啱啱裝修好入去試吓。見到枱上面有食物碎,就行去攞張紙巾抺吓,點知個阿姐好大聲話「紙巾要收2蚊架」。What?!紙巾要收錢?再望下餐廳四圍,佢真係有寫住紙巾2蚊😦😦😦只能無語,買一包紙巾都係3蚊,餐廳用一張紙巾要收2蚊會唔會太過份?!
2024-02-04 170 views
新開嘅餐廳,外面有包買,可惜買包嘅服務員態度超級差,手腳慢吞吞,同客人講唔等得唔好買,冇禮貌,最近都有幫襯,因為提子包幾好食,但係員工方面真係要請啲比較有耐性嘅,因為始終直接面對客人
2024-02-04
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$20 (Breakfast)