2017-11-27 494 views
經常換meau嘅Etoo!終於俾我食到充滿期待嘅煙三文魚雜菌忌廉意大利飯!唔鐘意食菇嘅我淨係接受到有菇味🤣🤣啲飯煮得岩岩好!睇落好少咁,但其實係啲飯粘埋一齊🤤,煙三文魚分量唔蛋,會捲成花狀🤣🤣(但一野就俾我整開放入肚)跟餐可以揀茶或咖啡,無咩特別~~
唔鐘意食菇嘅我淨係接受到有菇味🤣🤣
煙三文魚雜菌忌廉意大利飯
煙三文魚雜菌忌廉意大利飯
2017-11-27 48 views
每個月總帶幾日,媽媽無準備到飯盒俾自己....不過唔緊要!行去愛琴坊都有好多選擇!對espuma情有獨鍾嘅我繼續揀佢地嘅Etoo!呢個拿破崙海鮮燴飯,夠晒足料!有好多細帶子,仲帶蝦帶青口! 唯一扣咗分係個汁帶少少辣,唔係食唔琴嘅,只係成個飯都咁辣,趕時間真係會食唔切🤣🤣
對espuma情有獨鍾嘅我繼續揀佢地嘅Etoo!
拿破崙海鮮燴飯
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
拿破崙海鮮燴飯
2017-11-21 68 views
天氣終於開始變凍啦!又係時候食飽啲等個人唔好咁易凍親🤓🤓返工附近有Etoo隨時可以飲到暖笠笠又好味嘅西湯☺️☺️之前已經飲過南瓜湯、蕃茄同龍蝦湯,每次都好滿意啊🤤今次嘅煙肉薯仔湯會杰身啲,薯仔味濃,但煙肉就唔一定會食到啦~
天氣終於開始變凍啦!又係時候食飽啲等個人唔好咁易凍親🤓🤓
返工附近有Etoo隨時可以飲到暖笠笠又好味嘅西湯☺️☺️
之前已經飲過南瓜湯、蕃茄同龍蝦湯,每次都好滿意啊🤤
薯仔煙肉湯
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$10 (Lunch)
薯仔煙肉湯
2017-09-28 442 views
喜歡飲湯,特別是西湯。簡單午餐,一碗湯和麵包,開心的!在觀塘上班,這天發現巧明街食堂中一間屬於espuma的餐廳,售賣$10湯品,款式天天不同,這天是南瓜湯。南瓜味濃,不會過稀,喝得出是新鮮的。份量還很足!性價比超高,推薦👍🏻👉🏻設計還很漂亮❤
喜歡飲湯,特別是西湯。
簡單午餐,一碗湯和麵包,開心的!
是日湯品
南瓜味濃,不會過稀,喝得出是新鮮的。份量還很足!
南瓜湯

性價比超高,推薦👍🏻
👉🏻設計還很漂亮❤
2017-09-27
$10 (Lunch)
是日湯品
南瓜湯
2017-06-09 672 views
明明叫咗黑松露意粉加熱檬水,點知返到寫字樓先知俾咗個海鮮飯加咖啡我還好我無對海鮮敏感,但海鮮飯不是我杯茶濃蝦汁配一隻連殼蝦同青口加幾粒小帶子同蜆仔個汁幾重口味偏腥應該無下次啦⋯🤦🏽‍♀️

還好我無對海鮮敏感,但海鮮飯不是我杯茶
濃蝦汁配一隻連殼蝦同青口加幾粒小帶子同蜆仔
個汁幾重口味偏腥

應該無下次啦⋯🤦🏽‍♀️
TakeAway
$58 (Lunch)
2017-01-18 1233 views
觀塘只要周圍發掘都唔難搵到好嘢食嘅,有次行過鴻圖中心,發現原來係一個food court,一直都想試好耐。入面有呢間西式餐廳,我地幾個同事都有幫襯佢,我叫左牛肉飯加溫泉蛋,好快就有啦!佢係餸同飯分開上,牛肉多而且夠味,飯就略微唔夠乾。將牛肉倒落去飯撈都幾正。同事叫左喇沙都ok,唔會太辣。值得推下嘅係佢杯咖啡,我試左同事嘅凍咖啡,出乎意料之外嘅好飲,好滑,我叫左奶茶就淨小小啦。係food court都算易攞位,係陣味勁左小小。

係food court都算易攞位,係陣味勁左小小。
2016-11-24 1073 views
今日跟同事一起到這兒食lunch, 衆多餐廳中"e too"menu 挺吸引,加上sell spain nouvell 咖啡茶包,我們便決定試試。我選了黑松露意大利飯,朋友選拿破崙海鮮意粉,大家都飲咖啡。意大利飯賣相唔錯,可惜煮得不夠熱,汁不夠匀,有些飯裏面没有汁,但佢俾的黑松露算幾多!朋友評意粉太淋了。咖啡很香!
2016-11-24
$58 (Lunch)
  • 咖啡
2016-07-23 1754 views
午餐唔知食咩好,所以就行咗去浪琴海食野, 貪果道選擇多, 想試呢間嘅好耐不過每次都好多人排隊, 襯今日冇乜人牌就去試下,Lunch set:XO醬海鮮炒烏冬,有D失望,份量小,味道淡近冇味,海鮮冇鲜味,下次試其他餐廳!加錢既飲品不錯
2016-07-14 1208 views
除左日式拉麵外,還試了這間e too。這間餐廳在入面5間餐廳中是樣子裝潢得最好的,像一般的西餐廳。所佔的地方最大,但是都是自助型式的,感覺與其裝潢有點不配襯。而且地方看落去與主題地中海不太相應,有點簡陋。這家看煮出來的食物都是很漂亮的,午餐有幾個選擇,都是套餐,而且可以選擇咖啡(咖啡應該是特別出名的,單點都需要20多元一杯)。午餐我點了照燒雞扒溫泉蛋飯,樣子甚為討好,溫泉蛋有流心的,不錯。飯最然用了珍珠米,但是很硬身,而且完全唔熱。雞排份量不多,肉質不太鮮嫩,有點乾,味道不好吃)。我最不喜歡的是用來盛著飯嘅紙盒,起初問題不太的,愈吃紙盒底顏色都變了,有種霉嘅感覺,感覺十分不好。唯一比較好的就是咖啡,飲落去挺香的,飲過後口嚨還有淡淡的香味,又不會太苦澀。

2016-05-02 1619 views
又到星期六,食過上次後 ! 今次決定要試埋佢個喇沙 !! 今日係肥牛刺沙 !! 但同行朋友話唔食牛 ~~ 我就問下有冇得轉其他野...可以轉左雞扒 !! 不錯 ~~個喇沙好正呀 ~~ 好香好濃蝦既味道 !! 我既肥牛就老左D...但牛味都好濃架 !! 唔錯 !! 你唔好睇佢份量好似好少咁...其實佢既米粉份量都好多架 !! 食完都好飽 !! 工廠區雖然唔少呢類小店 !! 但呢間都真係可以再 ENCORE 呀 !!

2016-04-23
  • 喇沙
2016-05-02 722 views
放工黎左個 FOOD COURT 試下,呢間小店不錯 ~~ 選擇都幾多 !! 今日試左個 HAWAII PIZZA !!個 PIZZA 好脆身 ~~ 餡料亦都算多 ~~ 菠蘿沙樂美腸同粟米 ~~ 茄汁唔似係罐頭 ~~ 味道唔錯 !!係覺得芝士唔太夠 ~~ 哈哈哈 !! 下次再試其他菜先得 !!

2016-04-16
2016-03-18 676 views
話時話,係觀塘返工咁耐我都未去過呢間餐廳食LUNCH,大家話去食,我就一於跟啦!入到去嗰個聞到一陣PIZZA既香味,再望一望個牌,原來今日既午餐有PIZZA食呀!係辣肉腸薄餅!!唔怪得咁香啦,二話不說,叫左叫辣肉腸薄餅食!等左大概15分鐘,熱辣辣既薄餅就黎到啦! 薄餅份量同一個細批差唔多,一人份量一定夠! 辣肉腸又脆又香口,色澤紅亮,最重要係食起上黎夠辣!!!滿足到我既味蕾!!!! 薄餅都令人驚喜萬分,因為食到有拉絲架!!!$48一個PIZZA居然食到拉絲,證明餐廳落重芝士,唔怪得上菜時咁香芝士味啦! PIZZA外面脆脆的,內里鬆厚可口,上配上好多芝士人造成長長既拉絲,真係好好味!我都毫不客氣食晒一個PIZZA!!!減肥?食完先有力減架嘛XD

2016-03-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$48 (Lunch)
2015-12-04 519 views
下午一丁友TEA 一TEA,走左入觀塘FOODCOURT, 見到呢間ESPUMA就行左入去。Tea set 下午茶都要成50蚊..但係費事等就入左去order。我order左芝士肉醬薯蓉。佢即叫即做,都香口同重芝士味,但係薯蓉食到咁上下好漏..所以食左2/3 就冇食到。 不過我我都仲會返到去再食既~

2015-11-20
2015-10-07 624 views
呢排落很大雨,習慣用大背包的我基本上有遮都無用,真係唔止blue,簡真係grey.今朝去左新商場仔避雨,順道看看有什麼早餐吃,見到有新餐廳。 雖然選擇不多,但都有心水,見到3,因為有湯麵,又有多士,仲有西班牙咖啡添!買左之後連包裝膠袋都靚過人,在觀塘第一次見咁靚包裝的外賣嫁。 雞扒係即煎的,仲要係雞上脾,唔會乾淨淨,肉質有彈性,仲配有生菜粟米,與麵分開放。 多士脆到返到公司,食完晒麵都仲脆的! 西班牙咖啡唔太濃,用即泡熱奶一起調,三十幾蚊一個咁正嘅早餐,真係偉大。

今朝去左新商場仔避雨,順道看看有什麼早餐吃,見到有新餐廳。

多士脆到返到公司,食完晒麵都仲脆的!

2015-10-06
TakeAway
$35 (Breakfast)
2015-09-22 601 views
經過見到e too 見到有杯咖啡好特別! 之前係韓國見過, 香港第一次見! 咖啡杯個膠杯蓋冇左, 變左做一個鬆餅! 好有趣! 有咖啡飲又有鬆餅食!我點左latte配藍莓味鬆餅, 不錯!! 下次會再試其他味個名叫Hat Box on Coffee另外, 仲有印仔卡儲印仔換咖啡!!!
經過見到e too 見到有杯咖啡好特別!
之前係韓國見過, 香港第一次見!

我點左latte配藍莓味鬆餅, 不錯!!
下次會再試其他味

個名叫Hat Box on Coffee

另外, 仲有印仔卡儲印仔換咖啡!!!
2015-09-21
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$38 (Breakfast)
  • Hat Box on Coffee