2024-02-16 235 views
開工飯諗住食好啲,見佢有少少人龍諗住應該不俗,點知真係今人失望!夾埋同枱叫咗三個餐,坐足大半個鐘先上齊第一個set,大佬你估你做fine dining?同事order酸辣湯set,一上枱就得番半碗都無,係咪有人負責試飲試食定試毒?啲餃子真係似即叫即整呀,等咁耐,應該係由搓餃子皮開始啦,難為班姐姐俾人問到口啞。特别個粟米芝士餃,重伏咪食。成餐飯最正係太興罐裝奶茶。唔明哪來自信自稱餃子駅仲收咁貴!!!咁難食點解有人龍?因為要等囉。

咁難食點解有人龍?因為要等囉。
2024-02-14
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2023-09-03 830 views
今晚同呀媽去咗宜家家私睇咗椅之後搵咗呢間野食晚餐。我哋簡咗晚市套餐 炸豬扒湯麵配六隻 紅菜頭雞肉餃子 同埋 雪菜肉絲 配六隻韮菜豬肉餃🥟炸豬扒湯麵正常發揮,炸豬扒皮薄白色肉感覺用料算新鮮。但兩款餃子紅菜頭雞肉餃,如果唔加醋會冇乜味而且賣相唔太好🙈而韮菜豬肉餃,如果唔加醋會食到豬肉果種腥味🙈而且餃子皮唔爽口可以簡煎餃會好少少,但勝在價錢低 兩個餐包飲品都係$178👍🏻
今晚同呀媽去咗宜家家私睇咗椅之後搵咗呢間野食晚餐。

炸豬扒湯麵正常發揮,炸豬扒皮薄白色肉感覺用料算新鮮。

但兩款餃子紅菜頭雞肉餃,如果唔加醋會冇乜味而且賣相唔太好🙈

2023-07-29 617 views
這店就在商場顧客服務台旁邊,人流多的,這商場,食肆的黃金期只有午餐時段,然後就⋯⋯我在超市血拼完後,已經是兩點多,午餐沒吃,都應該來個下午茶吧!看見門口的展示,下午茶是$38!(原來上次吃是四十多元,湯底有不同)這次安坐後,服務員在附近,我就直接跟她點餐。(最討厭手機落單!)服務員親切有禮,解答疑難,精準。落單後,我觀察她的活動,手腳麻利,還在帶一個類似暑期工的少年做事。飲品、餃子送到。今天是昆布玉米湯麵。兩種餃子是芹菜豬肉和蝦滑帶子椰菜。豬肉餃子好味道D。這個價錢,我不會有過份要求。質素、份量、味道,我完全接受。沒有投訴。在megabox一個人要找點吃的,這裡是個好選擇。
這店就在商場顧客服務台旁邊,人流多的,
這商場,食肆的黃金期只有午餐時段,然後就⋯⋯
飲品、餃子送到。

在megabox一個人要找點吃的,這裡是個好選擇。
2023-07-26
$40 (Tea)
2023-06-13 255 views
下午兩點多,午膳的人群都散了。在商場裡看看有什麼好吃的,說到餃子,其實我有點掛念以前在超市外的八方雲集、不過這個已經沒有了。處理完泊車優惠,看見這店有下午茶。有座位,那就吃個下午茶吧。這種店,有座位,合理空間,手機落單(最討厭!)搞定後,就等吃。餐具自己在桌子的抽屜裡自便。算是乾淨企理。一小碗胡椒豬骨湯麵,配4隻餃子(韭菜豬肉、芹菜豬肉各2隻)配一杯熱豆漿,味道OK的,沒有超級的驚喜。如果路經此地,可以一試,不用特意來光顧。
這種店,有座位,合理空間,手機落單(最討厭!)
搞定後,就等吃。
餐具自己在桌子的抽屜裡自便。算是乾淨企理。
味道OK的,沒有超級的驚喜。
如果路經此地,可以一試,不用特意來光顧。
2023-05-10
$50 (Tea)
2023-05-01 613 views
唔係第一次食,一直以來炸猪扒都中規中矩,尚算足料。今次叫咗兩個猪扒餐,第一份送過黎嘅時候,甩頭甩計仲有啲紅色,問職員換,佢都肯幫手,隨後第二份炸猪就送到喇,同以前一樣,無問題。好喇好喇,叫佢幫手換嘅送返黎喇…由本身切得開6件嘅…變成4件。有圖有真相!我都嬲到費事出聲,原來佢就其拎走兩件比返我!咁就當無嘢?!跟著經理行過話幫我重新炸嘅,真係唔該晒,我比返張相佢對比,話唔洗換返比我,問良心啦,唔會再幫襯!
2023-01-03 955 views
行開MegaBox見無咩食,經過呢間餃子駅捻住睇下有咩食,點知門口個姐姐好好招呼😂於是決定入去試下! 除左餃子之外,仲有多款湯麵套餐!選擇都算多!食落其實冇評論講到咁差,$88蚊左右一個餐,有杯豆漿、有餃子、有麵算不錯了🤪 餐廳環境闊落,坐得舒服,員工態度幾好👍

2022-12-21 610 views
經歷兩次態度惡劣,兩次都係同一個人!!!決定寫食評!!!第一次,天氣涷,想食熱辣辣既餃子,當時見到Megabox有餃子駅,就試下買嚟食,佢午市套餐有餃子+麵+一杯野飲,外賣78蚊,餃子都有好多款揀,我見幾抵,就揀左呢個套餐,買左單之後先知,原來套餐得6隻餃子,我本身以為有10隻,所以我就去問下幫我落單個阿姐可吾可以改10隻餃子吾要麵,佢話吾得,冇得改,其後我客氣問多次如果師傅未整,咁我可吾可以轉另一個套餐,佢就即時語氣吾好面都黑埋話:小姐,都話冇得改囉,一係加單,單落左冇得改啦。之後直接行開,其實我好聲好氣都係問下得吾得姐,吾得咪算囉,使吾使咁扯火,我比錢買野問多幾句都好似有罪咁😤但其他人又服務好好,所以冇擺係心度,今日再來幫襯第二次今日我特登打左電話嚟落單先,去到比左錢,佢叫我係出面等,成間餐廳吾係特別多人,出面外賣等既人得一位,都要等左20分鐘都未有,後尾我見到收錢台有份外賣,我就問收錢嗰位呀姐(跟上次態度差同一個人)嗰份外賣係咪我嫁?然後佢望一望我一眼,應吾都應一句,直接無視我,繼續做自己野,我見到已經火火地,就算吾係我既都可以應一句姐?不過我都算,打算再等一陣,等其他人會見到拎
經歷兩次態度惡劣,兩次都係同一個人!!!決定寫食評!!!
但其他人又服務好好,所以冇擺係心度,今日再來幫襯第二次
今日我特登打左電話嚟落單先,去到比左錢,佢叫我係出面等,成間餐廳吾係特別多人,出面外賣等既人得一位,都要等左20分鐘都未有,後尾我見到收錢台有份外賣,我就問收錢嗰位呀姐(跟上次態度差同一個人)嗰份外賣係咪我嫁?然後佢望一望我一眼,應吾都應一句,直接無視我,繼續做自己野,我見到已經火火地,就算吾係我既都可以應一句姐?不過我都算,打算再等一陣,等其他人會見到拎出嚟,等左再幾分鐘,見其實人完全無視嗰份外賣,我忍吾住自己行入去睇,期間有個呀姐仲阻止我:外賣要小小時間,吾該出面等,我一眼望去見到收錢台係我份外賣,我即刻火都嚟埋,等等等,我份外賣擺係度冇人理,我等到天黑都未有

味道方面:餃子吾錯,帶子餃子偏咸

素菜餃
TakeAway
2022-11-09 500 views
本身經過諗住睇下餐牌有咩食,點知店員姐姐好好介紹🤣,見都係幾特別既餃子,又有湯麵套餐,口味款式幾多下,可以入去試吓~🍜擔擔湯麵 (罐裝奶茶)$56 擔擔麵有濃厚花生味,食落唔會好咸,麵條都夠煙韌,配上湯一齊食,好有食慾。見到飲品寫罐裝奶茶幾特別,黎到發現係太興奶茶,幾得意🤣🥢擔擔湯麵+鮮蝦滑帶子蘆筍餃(豆漿)$88餃子皮薄滑溜,餡料豐富又夠特別,可以清楚食到每樣食材,唔係話整到爛雜既餡料,口味清新,食得出鮮味。💯💖最後都要讚下店員姐姐服務真係好好👍🏻,我哋話睇下餐牌先,佢都係介紹完講唔食唔緊要,仲要好好笑容😊真係有賓至如歸既感覺~

🍜擔擔湯麵 (罐裝奶茶)$56

🥢擔擔湯麵+鮮蝦滑帶子蘆筍餃(豆漿)$88

💯💖
2022-11-08
Type of Meal
Tea
晚上8 點到餐廳,係Megabox 醫肚。 見到有餃子, 門口張貼堂食限定套餐 dine - in special menu 就被吸引左。 決定8:45 再入到幫襯點知一坐低, 店員就好快把放係座位的dine in special 餐牌收走。 話呢個套餐係聽日先開始供應。 唔比我點。我當場打嗰突。 第一, 聽日先供應的Special 點解要係前一晚晚市要放一張 「不能點餐的餐牌」 係門口。 第二, 點解聽日先供應的餐牌可以咁殘。一坐低已經覺得間餐廳好唔誠實。 叫左餃子🥟,價錢較出面餃子店高。 $72 / 10 隻。以為有啲料到, 點知餃子大細同份量同灣仔碼頭差唔多。 賣相又係一pat pat 🫣酸辣湯上枱連最基本的匙羹都無比。 湯一啲都仲唔熱,暖到啱曬BB 仔食嗰種温度。我真係唔知佢哋趕收工, 定咁hea 。俾我哋嘅碗同匙羹仲要係污糟嘅。呢間野仲可以繼續生存係神蹟

我當場打嗰突。

第二, 點解聽日先供應的餐牌可以咁殘。

一坐低已經覺得間餐廳好唔誠實。
叫左餃子🥟,價錢較出面餃子店高。 $72 / 10 隻。

我真係唔知佢哋趕收工, 定咁hea 。
俾我哋嘅碗同匙羹仲要係污糟嘅。

呢間野仲可以繼續生存係神蹟

2022-08-26 457 views
呢間嘢啲嘢食超難食,服務差差差差,Aug 26 午餐時段,我叫咗個午市套餐,個餐有雪菜肉絲拉面加6粒蛋白菜餃子,二樣都係好難食,餃子皮及啲面都係啲淋bet bet。佢係用QR code 落單,其實落單時已經有疑問,問啲服務員,佢地跟本就唔想應你,又係不段咁叫你用QR code落單, 但落完單後,才見到紙餐牌上,有一個跟我已order的,一模一樣的餐,還多了一杯飲品,是$88,而我已order的餐是$91,貴幾蚊,食品一模一樣,但沒飲品。咁問返服務員,佢話落左單就唔能夠改嫁啦,佢好似好大恩賜咁話,佢私人請我飲杯豆漿啦😰又受氣,又浪費食午嘅quota,食咗啲咁難食嘅嘢😰
又受氣,又浪費食午嘅quota,食咗啲咁難食嘅嘢😰

2022-08-12 338 views
價錢中上 $88一個套餐,我點的是豬扒麵+餃子6隻+酸梅湯。先講講拉麵嘅麵質係好淋⋯ 豬扒正常⋯我心諗店名叫餃子駅,主打應該係餃子?! 餃子皮煙韌度ok的,味道都可以,但個餡啲肉有啲梅同淋(我點的是麻辣蝦豬肉餃)。最後付款時,比visa 店員說唔夠$100唔收,ok理解的,比$500紙幣,店員說唔夠散紙找?沒想到一間大店舖會發生這個問題,店員叫我比八達通,幸好最後找到一張$100紙幣。試一次就算,有點失望。

先講講拉麵嘅麵質係好淋⋯ 豬扒正常⋯

試一次就算,有點失望。

2022-08-12
$88 (Lunch)
2022-08-01 376 views
🔹️餃子駅🔹️一進店看到Meun封面寫著“戀上餃子由邂逅開始“,也幾浪漫的吧☺️打開就有餃子 小吃 湯麵類選擇採用優質日本麵粉,以純人手工新鮮現場製作不同款式的餃子,餃子款式加入了有很多創意元素,最為人認知的是,招牌海膽及蟹粉蟹肉餃。有適合素食者選擇的素菜餃。另外亦有牛肉 豬肉 三鮮 及芝士系列可供選擇🔹️拉絲芝士粟米餃 +$18有湯麵樣子平平無其,外皮表面又好像隨便煎了兩下,不是後脆有點失望🥺但吃下去有驚喜,有芝士拉絲不會太膩,配合粟米竟然有種清新的感覺🤪🔹️酥炸排骨湯麵排骨炸粉厚薄適中,肉嫩不柴,真的不錯🍜湯麵 是🤭出前一丁的感覺🤪
🔹️餃子駅🔹️

🔹️拉絲芝士粟米餃 +$18有湯麵
拉絲芝士粟米餃

🔹️酥炸排骨湯麵
排骨炸粉厚薄適中,肉嫩不柴,真的不錯
酥炸排骨湯麵

酥炸排骨湯麵

🍜湯麵 是🤭出前一丁的感覺🤪
都係我既錯, 星期日帶左阿仔去九龍灣學單車, 學完後黎左megabox 搵野食, 阿仔已經餓到發哂脾氣, 老婆又話想食茶木, 就拿拿臨衝左入去。點餐時已發現有d 唔對路, 不過都照點左面, 餃子同炸豬扒。坐坐下先發現呢個餐廳同茶木係拍埋一齊, 但其實係兩間餐廳黎, 不過野食都合理, 最奇怪係一間餃子店黎講, 最好味既居然係炸豬扒。服務和環境還算可以, 不過價錢都幾貴, 人均消費都差不多80蚊

炸豬扒
跟餐+18蚊的面
2022-06-05
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
炸豬扒
2022-05-16 403 views
一到週末megabox就會好多人, 因為要去宜家傢俬買點東西, 所以順便到餃子駅吃午餐。點了兩個堂食限定套餐$78 ~ 昆布粟米湯麵 + 醬油手拍小黃瓜 + 韭菜豬肉餃 + 大蔥牛肉餃 + 熱豆漿 + 酸梅湯。 ▫️昆布粟米湯麵🍜 ~ 湯底有點似淡淡的豉油味, 湯麵的質地煙韌彈牙。 ▫️醬油手拍小黃瓜🥒 ~ 清爽好味, 蒜香味夠濃郁。 ▫️韭菜豬肉餃🥟 ~ 韭菜味好香, 餃子清清地。 ▫️大蔥牛肉餃🥟 ~ 大蔥牛肉餡料夠惹味, 今次兩款都是蒸的,下次可以試煎餃。 ▫️熱豆漿🥛 + 酸梅湯🥤 ~ 兩杯味道都夠濃。 整體味道不錯, 店員們的服務亦很親切友善。

▫️醬油手拍小黃瓜🥒 ~ 清爽好味, 蒜香味夠濃郁。

▫️韭菜豬肉餃🥟 ~ 韭菜味好香, 餃子清清地。

▫️熱豆漿🥛 + 酸梅湯🥤 ~ 兩杯味道都夠濃。

整體味道不錯, 店員們的服務亦很親切友善。

醬油手拍小黃瓜

2022-05-15
Type of Meal
Lunch
醬油手拍小黃瓜
  • 堂食限定套餐$78~昆布粟米湯麵+醬油手拍小黃瓜+韭菜豬肉餃+大蔥牛肉餃+熱豆漿+酸梅湯
2022-01-26 451 views
今日同180先生去準備過年既野。我地走左去九龍灣睇下,終於買左佢既心頭好。買完去左醫肚,就見到呢間餃子駅。先黎小食,叫醬油皮蛋。佢個醬油都唔錯幾開胃。我叫左酸辣湯套餐,有酸辣湯+韮菜豬肉餃。個酸辣湯有d似我地平時食既碗仔翅咁加左d辣油。食完d辣味仲有回辣。至於餃子味道就好似普通既餃子咁,冇咩特別。180先生叫左豬扒麵。d豬扒剛剛炸起,比較香脆。湯麵就普通左d.我地叫左泡菜豬肉餃。佢d泡菜唔算辣。對我黎講剛剛好。呢間都不過不失。。都可以嘗試下。
今日同180先生去準備過年既野。

我地走左去九龍灣睇下,終於買左佢既心頭好。

買完去左醫肚,就見到呢間餃子駅。

先黎小食,叫醬油皮蛋。

佢個醬油都唔錯幾開胃。

我叫左酸辣湯套餐,有酸辣湯+韮菜豬肉餃。

至於餃子味道就好似普通既餃子咁,冇咩特別。

180先生叫左豬扒麵。
d豬扒剛剛炸起,比較香脆。湯麵就普通左d.

我地叫左泡菜豬肉餃。
佢d泡菜唔算辣。對我黎講剛剛好。

呢間都不過不失。。都可以嘗試下。