2018-08-06 295 views
同男朋友仔行完花園街喺附近揾野食,見到餐廳主打海南雞又剛好看到有座位就決定入呢間啦睇完一輪餐牌,清清地叫左一碗札肉海南雞湯河,但最後無河粉要轉米線🍜札肉海南雞湯米線沒什麼特別,札肉尚算厚身,口感較腍,但不知是否雞件浸在湯內關係或是大多數是雞胸,好鞋口好un,因我自己較喜歡肉質嫰滑的雞脾位,所以的確是有點失望。另加錢選擇特飲-水蜜桃鮮果冰紅茶,大大杯,味道不會太甜,杯內有不少蘋果、火龍果,非常解渴消暑~

2018-08-04
Type of Meal
Dinner
2018-06-06 206 views
旺角有太多美食, 尤其是在廣華醫院附近, 美食真是未能列舉了...對於我來說, 味皇是一間不太起眼的食店, 這次終於恨心的去試一下.早餐時段, 點了一碗炒蛋和泰式肉碎雙拼公仔麵配凍檸檬茶($33).等了大概5分鐘, 食物就順利送上來了.炒蛋炒的剛好, 泰式肉碎份量也不少, 配上麵, 也是非常美味的.凍檸檬茶因為下的冰比較多一些, 所以茶味比較偏淡, 但只要不是濃茶愛好者, 感覺還是不錯的.
等了大概5分鐘, 食物就順利送上來了.
凍檸茶
凍檸茶
炒蛋和泰式肉碎雙拼公仔麵
炒蛋和泰式肉碎雙拼公仔麵
2018-06-01
2018-02-25 235 views
星期日下午週圍都係人,見味皇唔洗等位,就入去試下啦。我地叫咗兩個下午茶餐,分喇係香芧豬扒同吉列魚柳。價錢係$38-$40咁上下。香芧豬扒煎得好香好入味,反而炒蛋就相對寡,始終唔係落牛奶炒係無咁香。牛油芝士烘得好脆口,非常好味,如果再厚身啲會更好味!茄汁豆係罐頭野,所以無特別評價。沙律都不錯,火箭菜夠新鮮,加沙律醬好好味~吉列魚柳炸得好香口,肉夠吉實,如果大塊啲更好!柚子蜜要加六蚊都幾貴,但原來黎到係咁大杯,都足料唔會好淡香,即刻抵返晒!

吉列魚柳炸得好香口,肉夠吉實,如果大塊啲更好!

2018-02-24
2018-01-31 144 views
食品味道一般🙄。蔬菜沙律的羅馬生菜已經變黃😒。再者,茶餐廳,茶餐廳;奶茶☕的質素最為要緊。這間味皇奶茶☕的味道比普通茶餐廳還差,茶不夠濃不夠香!熱奶茶不夠熱!職員的服務水準也是一般!幫襯的話一次就夠了,應該沒有下次!
食品味道一般🙄。
蔬菜沙律的羅馬生菜已經變黃😒。
職員的服務水準也是一般!
幫襯的話一次就夠了,應該沒有下次!
奶茶

炸雞髀配蔬菜沙律
2018-01-31
$30 (Tea)
服務態度超級差,落單前只不過問佐個黑色衫似係經理嘅大嬸喇沙辣唔辣,佢就黑曬面,大大聲聲串串貢咁講:「喇沙緊係辣架喇!」我好聲好氣問你一句姐,洗唔洗咁大反應呀,連格黎枱都望住曬。我比錢叫你嘅野食唔係黎受你氣,你做得侍應就預佐要答客人問題,你鬧返d客轉頭? 然後你串完我,落落下單都未落完就自己走佐去忙第二啲野,舉佐10分鐘手都冇人理當我地冇到。大嬸你本身落緊我地張單架,落單中途走佐去係咩玩法,舉手扮見唔到,究竟係咪做生意定趕客。service差到喊,根本冇當過d客係客,呼呼喝喝串串貢鐘意無視就無視,對味皇極度嫌惡,以後唔會再幫襯任何味皇嘅野。見openrice好多人都話旺角味皇態度惡劣,證明你地好需要反省下。
2018-01-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2018-01-15 143 views
有一個鐘時間,經過。見到外面個牌碗咖沙好吸引。所以食咗個我最喜愛的咖沙試試。呀姐d服務能態度很好。人個人給我坐卡位。算幾好味。但如果能濃味一点更好。湯又多一点,可能被d麵吸晒

2017-11-26 153 views
本身對味皇冇抱好大期望,因為好多分店以為水準一定吾好🙄去骨海南雞飯$55海南雞四圍都係 快餐店同味皇根本冇得比。呢到連雞翼都幫你去埋骨 暖身的食落一啲吾un 應該浸既時間>蒸飯係少左d 不過可以試埋其他小食鳳爪個人認為酸得滯咖哩牛腩等左好耐 辣過鳳爪😂

本身對味皇冇抱好大期望,因為好多分店以為水準一定吾好🙄
去骨海南雞飯$55
海南雞四圍都係 快餐店同味皇根本冇得比。
呢到連雞翼都幫你去埋骨 暖身的
食落一啲吾un 應該浸既時間>蒸
飯係少左d 不過可以試埋其他小食

鳳爪個人認為酸得滯

咖哩牛腩等左好耐 辣過鳳爪😂
  • 去骨海南雞
身為一間泰式專門店竟然無辣椒醬同埋海鮮醬,要辣椒醬比辣椒油。啲嘢全部都好無味,完全食出係間泰國嘢。呢啲都唔緊要,最差嘅d服務態度。講嘢惡到死,超大聲。「大聲不代表無禮貌嘅!」如果你覺得無問題,就去享受下佢哋的服務啦!

2017-08-24 98 views
Horrible place, do not got. Just left this place furious, please shut down already!Greeted badly, waiter took our order from afar didnt bother to come to us. Told us to throw away our drink, and started mopping our floor under us while we ate.I would rather eating poop off the floor then to step foot there ever again!
2017-07-04 115 views
喇沙專門店應該未食過喇沙,呢碗野非常似咖哩魚蛋味既米線,20蚊都比多佢,咖哩牛腩飯仲衰,牛腩碎上,薯仔仲要酸既,同個阿叔講,佢完全當冇野,一D都唔似馬來咖哩, 平,但都唔好咁差
2017-05-29 140 views
今日同朋友下午茶時間去咗旺角食,落單位伙記一邊同人講野,一邊落單,我講一個餐要講三次,都算!走果時只係問下可唔可以分開收錢,太道差到呢!唔可以唔係問題!我好聲好氣問下姐,係到發老脾!大力關收係機!我一句都無罵過你,返轉頭我要受你氣!本來我只係想打電話去寫字樓投訴,點知搵唔到投訴電話,唔怪得知個經理可以發客人脾氣啦!我唔會再嚟旺角食味皇!
2017-05-20 135 views
星期六午餐想搵個地方同老婆舒舒服服食個Lunch. 1:30去左味皇食,見倒舖面唔多人,搵卡位坐低左。坐低冇耐經理就走過黎要求要坐單邊,當時店面仍有好多雙人位掉空,要求無理不過我都算了,因為肚很餓。新黎的一對情侶其實都不滿安排,一兩分鐘後就離開,我亦都坐番過對面。第二次食物已到齊,我正想食的時候經理又來問候我,我問經理唔係又黎下話,完全沒想到經理會理直氣壯答係,同時亦做出右手撥動手勢示意快快快。其實好多茶餐廳都會有咁Ge情況,可以先知會客人繁忙時間有特別安排,而唔係每每都好似突發事件咁。如果餐廳將自己定位為「澳牛」的話,咁我呢幾十年見識太少啦。講到呢度你都有興趣一試的可以參考下面食評。- 招牌海南雞飯雞痴牙,飯硬到你食得出係隔夜。- 扎肉蝦球喇沙一般唔錯,不過會唔會肚痛就要過幾個鐘先知了。

- 招牌海南雞飯

雞痴牙,飯硬到你食得出係隔夜。

- 扎肉蝦球喇沙

一般唔錯,不過會唔會肚痛就要過幾個鐘先知了。
  • 招牌海南雞飯
2017-05-09 139 views
約左舊公司嘅茶水阿姐行街,行到附近先搵食,佢又食得唔多,咁我地又唔洗食咁豐富,唔好太貴就無問題,見到味皇門口有喇沙,好吸引咁,就入左去坐。睇睇下又想食其他,變成食常餐 - 香茅豬扒米,有烘麵包配炒蛋, 我方包要走牛油,原味,夾炒蛋食,最啱我~個豬扒好似油浸咁,煎得唔夠脆口、唔韌,有少少香茅咪,鹹度ok啦,米粉無特別。用心型碟盛住豬扒和方包拼炒蛋,雖然碟型ok, 但唔太夾啲食物,同埋碟有點過大,好阻地方,若有吸油紙墊下塊扒好啲囉食常餐好似是但一間都差唔多,所以無咩特別要求食呢度都ok, 因為價錢都差唔多

2017-04-16
$36 (Lunch)
2017-05-02 110 views
放工諗住求其食啲野,見到間野乾乾淨淨正正常常咁諗住試下啦,一入到去個貌似是頭婆既呀姐啲態度差到一個點,唔該佢寫野一句「講啦!」想叫個農夫包,佢即刻好掘咁講要等4-5個字,咁係咪即係唔想人叫,好吖,我有時間咪等下囉😒😒叫完野食諗住睇下個餐牌有咩好食都可下次黎食既時候叫下,佢即刻話叫完我幫你收左個餐牌佢🙄🙄我以爲啲野食要好食到點先可以令個態度差到咁都仲有人食,點知都係一樣咁難食,海南雞飯最基本既油飯都做到爛溶溶咁😡😡返工受完一日氣 食餐飯都要受氣係咩玩法想受氣就黎啦,一定有得受
想受氣就黎啦,一定有得受
2017-05-02
2017-04-02 116 views
今日係旺角食lunch,去左間茶餐廳食,,見到餐牌,就比張牛舌飯相吸引左,相中ge牛舌大到好似牛排咁,心諗應該5差掛,就入左去試一試!點知送來ge時候,發現和相片的大有不同,其實小弟都知道很多時圖片只供參考,但萬萬想不到如此大的分別,還以為是侍應下錯了單啊!其實究竟這食店有沒有違反了商品說明條例呢?其實餐廳係咪用錯了相?😑😑真心失望!$55價值不管太貴,但食落很一般,不竟也只是一間小茶餐廳仔,其實不大期望!但心裏仍有種被欺騙的感覺!