2023-11-22 2806 views
今日食午飯,一坐低未叫點心已經有點心送上。餐廳係用QR code落單,我用QR code入去查閱訂單發覺已經點咗一大堆食物,跟住要同幾個服務員查詢,最後發現我張枱個QR code同隔籬嗰張枱係一樣嘅。咁搞完一輪佢俾咗一個新QR code我,完全落唔到單。又搞咗一輪,服務員喺我要求吓先肯幫我手動入機落單。最後都冇食飽,因為落唔到單,費事再加單。成個過程好浪費時間及令人崩潰😠😠😠
2023-11-22
$180 (Lunch)
2023-10-28 2419 views
蝦無味,點心唔熱。價錢超貴。其實因為太早,圍方好多食肆未開,無得選擇至入嚟。其實熱是好基本。連即叫都唔熱,還收到咁貴。好難再叫人嚟。品質比一般的酒樓還要差。還要掃描點餐。一定唔會再嚟。
2023-10-05 2105 views
冇人帶位,問佢位置,求其指都指!食飯寸野,特飲隻杯爛昨,求其幫我用張布冚住就算!埋單收錢,碌完我咭,行開完,走所嚟就同我講碌多次!咁你碌唔到,係咪應該要講俾客人知!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻勁差差差差差
冇人帶位,問佢位置,求其指都指!
食飯寸野,特飲隻杯爛昨,求其幫我用張布冚住就算!
埋單收錢,碌完我咭,行開完,走所嚟就同我講碌多次!
咁你碌唔到,係咪應該要講俾客人知!
👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
勁差
差差差差
2023-09-09 2863 views
星期六中午十二點半喺網上攞咗張飛, 接近兩點去到食肆門口 ,等咗十幾分鐘有位入內。冇侍應帶位🤔,門口畀張紙仔嚟,寫住個枱號,自己行入去再搵自己張枱。坐低第一個感覺係凍🥶,好大冷氣,非常凍,記得帶外套。 店舖內部分位置有落地大玻璃🤩,望見大圍出面嘅景,都幾開揚光猛,裝修精緻 ,座位就迫夾些,同埋比較嘈吵😞。我哋三個人,嗌咗四樣嘢,大約15分鐘就上菜,有椒鹽九肚魚,方魚瑤柱肉碎粥, 蟹肉花膠羹 和 打冷拼盤。 花膠蟹肉羹最好味,同埋份量都足💗,真係有相當數量蟹肉同花膠響入面,椒鹽九肚魚炸得脆同埋唔油膩, 魚肉嫩滑😋, 方魚瑤柱肉碎粥就搵唔到瑤柱喇😂。3個人兩大一細食咗575蚊,cp值一般😏,但勝在冇限時,如果同朋友要傾計,可以傾耐少少🤭,其他食肆午餐時間通常都有時限。
打冷拼盤

方魚瑤柱肉碎粥

椒鹽九肚魚

打冷拼盤
方魚瑤柱肉碎粥
椒鹽九肚魚
2023-09-09 2037 views
新地標大围围方商場潮庭其他食店門口很多人排隊。终于找到去最上面的潮庭。不用排隊。@炸子雞@海皇美極粉絲煲:唔錯。(同鵝滷宮完全一樣)@@推荐:鹽燒小黄鱼. 肉質新鮮。金黃色的脆皮。大大條。2條。@釀豆腐煲:罗卜丝火候唔夠。吃落硬身。@煎蠔烙:𧐢仔感覺唔過鮮味。部長侍應生服務有待改善。座位逼夾。餸菜上枱時冇人幫手。求其擺。無形中格局降低.
新地標大围围方商場潮庭
其他食店門口很多人排隊。终于找到去最上面的潮庭。不用排隊。

@炸子雞
@海皇美極粉絲煲:唔錯。(同鵝滷宮完全一樣)
@釀豆腐煲:罗卜丝火候唔夠。吃落硬身。
@煎蠔烙:𧐢仔感覺唔過鮮味。

部長侍應生服務有待改善。
座位逼夾。餸菜上枱時冇人幫手。求其擺。
無形中格局降低.

2023-08-22 1382 views
一行六人來吃晚飯,同事介紹桶蠔,說是美國桶蠔,餐牌上沒有,後來發現其實系台山桶蠔 違反商品說明條例。同事上菜時 ,直接把水倒在客人的身上 ,說明同事不細心 ,欠缺經驗!後來 ,加單點了沙茶牛肉河粉,同事說沒有河粉會幫我們取消 ,叫我們再點其他菜 ,買單的時候 ,才發現沙茶牛肉河粉仍再收據上,說明同事欠缺溝通。相比起其他分店 ,有待改進。 不用再幫襯!用hang seng enjoy card, 有9折, 又要用實體卡,不能用paywave!

相比起其他分店 ,有待改進。 不用再幫襯!

2023-08-20 937 views
唔知係咪因為新開業,完全沒有服務可言‼️拎完飛入座嘅時候,完全冇人帶位,要自行向待應查詢,待應亦都要諗下枱號先得,入坐後無人問需要咩茶,加水就更加唔洗講我地有小朋友,BB櫈亦都要自己攞食物方面無乜特別,都係咁上下龍蝦湯餃子,無乜味。牛肉腸粉,個皮有啲厚。沙律明蝦角,唔錯。另外落單用QR Code,在場有好多公公婆婆,表示完全唔方便。買單嘅時候,同待應講埋單,佢話好,不過完全冇反應,我哋等咗大約10分鐘都冇人過嚟,最後自己行去收銀處埋單無下次了
唔知係咪因為新開業,完全沒有服務可言‼️

我地有小朋友,BB櫈亦都要自己攞

食物方面無乜特別,都係咁上下
龍蝦湯餃子,無乜味。
牛肉腸粉,個皮有啲厚。
沙律明蝦角,唔錯

無下次了
2023-08-08 1286 views
新開張近屋企就試下,裝修靚,座位舒適,但冷氣開得很大,點了乳鵒,滷鵝肝腎雙併,煎蠔餅,欖菜肉碎炒飯,蛋白杏仁茶(落單時巳吩咐後叫上),食物質素可以,但職員服務態度甚差,負責執檯的職員想收魚露,但蠔餅未食完叫佢唔好收,佢就用凶你的語氣講“咩呀”,就放低返!蛋白杏仁茶係未完食主菜,未叫上已經上了,我們拒絕上,但到了差不多完食主菜叫上時,等了大半個鐘,催了疑似部長3次都唔到,唔想再浪費時間,堆單走人, 一句“唔好意思”都冇堆完單走時,又聽到另一檯因菜太耐未到要cut單咁既服務,令原本好好既食飯氣氛破壞了!
堆完單走時,又聽到另一檯因菜太耐未到要cut單
咁既服務,令原本好好既食飯氣氛破壞了!
2023-08-07 1238 views
難得大圍開新商場就來試一試這個潮庭~在大圍的3樓角落位他與另一間 美中鴨子形成一個L字位兩間餐廳是分享用廁所的我在朝廷飲食時紙巾是用美中鴨子的😂這裏的食物實在高質簡簡單單一個魚蛋粉絲煲感覺是混合了比較多的魚肉有魚味 真的很好吃另外食了沙嗲牛肉河粉、咕嚕肉、砂煲雞樣嘢好食甜品來說壽包同埋紅棗糕也簡單好吃推薦大圍的這間潮庭因為他比美心集團的其他餐廳都要好食大圍這陣子其他餐廳實在太多人排隊了這時間早點來也可以拿到位置
難得大圍開新商場
就來試一試這個潮庭~
在大圍的3樓角落位

這裏的食物實在高質
簡簡單單一個魚蛋粉絲煲
感覺是混合了比較多的魚肉
有魚味 真的很好吃

另外食了沙嗲牛肉河粉、咕嚕肉、砂煲雞
樣嘢好食

因為他比美心集團的其他餐廳都要好食
大圍這陣子其他餐廳實在太多人排隊了
這時間早點來也可以拿到位置
2023-08-03 777 views
見圍方商場新開走去試潮庭,見到裡面滿人,點了個蠔仔粥,上檯後裡面發現有膠紙係粥入面,【準備影相佢即收走】到再上第二樣魚蛋粉,河粉唔熟,魚蛋霉,一咬落去散,街邊魚蛋粉仲彈牙過佢,到個兩面黃只有一面煎,另一面係油淋淋,個服務員仲要態度差,向佢反應仲話又係嗰張檯【麻煩客】,聽到都一把火,唔會再有下次幫襯
魚蛋粉同兩面黃
2023-08-03
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-07-26 1052 views
環境好靚,地方唔算大,今次坐窗口位…風景如畫,可以望到成個大圍同埋八爪魚天橋食物都幾好;似北京樓食咗腸粉,蝦餃燒賣, Lap嗰集,菜心水晶包都幾好味仲有個楊枝甘露雪糕都幾好食會再幫襯
環境好靚,
地方唔算大,
今次坐窗口位…
風景如畫,可以望到成個大圍同埋八爪魚天橋
食物都幾好;似北京樓
食咗腸粉,蝦餃燒賣, Lap嗰集,菜心
水晶包都幾好味
仲有個楊枝甘露雪糕都幾好食
會再幫襯

2023-07-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)