2024-05-21 0 views
CHIMAC (德福廣場2期),位於九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli501B7號舖。 餐廳是一間人氣炸雞店, 以韓式料理為主。晚餐 ~ 韓國全州口味醬油豬手蛋蓋飯$50、 韓式牛肉炒粉絲$50、 韓式魚糕串$12、 粒粒蜜桃汁$8。    ▪️韓國全州口味醬油豬手蛋蓋飯 ~ 醬油豬手唔夠腍, 醬汁味香濃, 蛋蓋飯綿滑。 ▪️韓式牛肉炒粉絲 ~ 韓式炒粉絲口感煙韌, 牛肉惹味。 ▪️韓式魚糕串 ~ 魚糕唔夠熱。 ▪️粒粒蜜桃汁 ~ 香甜的蜜桃味,配上粒粒蜜桃肉幾好。 整體價錢合理, 下次一定要試下炸雞。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

韓國全州口味醬油豬手蛋蓋飯

▪️韓式牛肉炒粉絲 ~ 韓式炒粉絲口感煙韌, 牛肉惹味。
韓式牛肉炒粉

▪️韓式魚糕串 ~ 魚糕唔夠熱。

▪️粒粒蜜桃汁 ~ 香甜的蜜桃味,配上粒粒蜜桃肉幾好。

韓式魚糕串

整體價錢合理, 下次一定要試下炸雞

2024-05-20
韓式牛肉炒粉
  • 韓國全州口味醬油豬手蛋蓋飯$50、韓式牛肉炒粉絲$50、韓式魚糕串$12、粒粒蜜桃汁$8
2023-08-02 1778 views
是日food court 搵食,晚餐時段人山人海。food court 選擇多,每樣都想試,想食🤤,行了一圈,選擇加了韓國炸雞作小食,開心share。餐牌上有好多款唔同味道嘅炸雞,唔同款式味道套餐有唔同價錢,最後選擇一份經典炸雞套餐🍗🐔:🌀經典甜辣無骨炸雞腿肉(6件)炸雞好細件,雖然係淡淡肉,但想像中份量還要細。甜辣味道唔突出。🌀前菜(酸蘿蔔)不過不失。🌀炸薯條🍟與炸雞放左一起令薯條腍左,有啲失望,稍稍隔開都好過先放薯條後放炸雞在面。套餐包野飲,🥤可樂與炸雞及薯條係最好嘅配搭。

🌀經典甜辣無骨炸雞腿肉(6件)

🌀前菜(酸蘿蔔)
不過不失。

🌀炸薯條🍟

套餐包野飲,🥤可樂與炸雞及薯條係最好嘅配搭。

經典甜辣炸雞腿肉(6件)
2023-07-12
5 Minutes (Dine In)
經典甜辣炸雞腿肉(6件)
  • 經典甜辣炸雞炸雞腿肉(6件)
2023-07-26 826 views
今日又要趁仔上興趣班,食個快飯,見到FoodCourt呢間韓國菜店,櫥窗的食物幾吸引,就選擇響度食。韓式炒牛肉飯+ 前菜+可樂芽菜夠爽,泡菜酸酸辣辣好開胃,紅蘿蔔絲切得幼、爽脆,牛肉算多,肉質唔韌,有牛肉味,炒牛肉嘅燒汁都幾香,配埋紫菜碎,成個牛肉飯都幾好味。
今日又要趁仔上興趣班,
食個快飯,見到FoodCourt呢間韓國菜店,
櫥窗的食物幾吸引,就選擇響度食。

韓式炒牛肉飯+ 前菜+可樂
芽菜夠爽,泡菜酸酸辣辣好開胃,
紅蘿蔔絲切得幼、爽脆,
牛肉算多,肉質唔韌,有牛肉味,
炒牛肉嘅燒汁都幾香,
配埋紫菜碎,成個牛肉飯都幾好味。
韓式炒牛肉飯
韓式炒牛肉飯
2023-07-01 942 views
📍CHIMAC (德福廣場) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli501B7號舖Chimac -招牌辣味炸雞 炸雞腿肉6件 $65炸雞超多粉 唔知食粉定食雞 而且個粉偏向甜味 搞到好易膩 完全唔符合「辣味」炸雞呢個名有d失望-炸薯條薯條份量亦好少 夾雜在炸雞入面 得個幾條 而且亦唔夠熱 似放左好耐咁-酸蘿蔔附送嘅酸蘿蔔都ok 夠脆 可以解膩 但唔係好酸 -可樂我要求換成無糖可樂 但店員話套餐係指定原味可樂 咁都算 但上到黎 我罐可樂係唔凍的 但我個frd個罐就係凍嘅
📍CHIMAC (德福廣場) (九龍灣)

-招牌辣味炸雞 炸雞腿肉6件 $65
有d失望

-炸薯條

-酸蘿蔔
附送嘅酸蘿蔔都ok 夠脆 可以解膩 但唔係好酸

-可樂
2023-07-01
5 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
2023-05-25 959 views
超級伏,本身仲諗住6件雞會食唔晒。點知原來份量勁細,而且勁多粉!搞唔掂喎大佬!食到成口都係糖粉😵‍💫蜜糖牛油炸雞,淨係得個甜😓食左兩個就唔想食。另外,加左18蚊食個年糕。不過不失啦~

另外,加左18蚊食個年糕。不過不失啦~
蜂蜜牛油炸雞
2023-05-20 681 views
趕時間、又想食性價比高嘅韓國菜。所以我選擇咗chimac。food court 環境唔錯,好企理。而間餐廳第一次試,有飯同埋炸雞套餐。本來想叫炸雞套餐,不過諗諗吓都係食飯算🤣🤣叫咗份牛肉拌飯同一罐Zero 。牛肉拌飯,份量適中,面上有其他配料。海苔、蘿蔔絲、泡菜同埋芽菜。飯粒,亦都好爽口。加埋泡菜有少少辣,再配上芽菜。中和返味道,口感一流。如果唔係好食得辣嘅話,可以去呢度試吓。不過我覺得可以再加啲辣醬會更加好食。加埋一罐無糖zero,勁滿足!
趕時間、又想食性價比高嘅韓國菜。所以我選擇咗chimac。

food court 環境唔錯,好企理。

而間餐廳第一次試,有飯同埋炸雞套餐。

本來想叫炸雞套餐,不過諗諗吓都係食飯算🤣🤣

叫咗份牛肉拌飯同一罐Zero 。

加埋一罐無糖zero,勁滿足!

2023-05-18 417 views
.【速食韓式午餐】.邪惡炸雞🍗🐓雖然吸晴|但喉嚨痛就唔好👎🏻對身體作對|#CHIMAC .原本諗住試韓式炒粉絲🍝但竟然話冇曬 | 下午差唔多3點去食都了解到foodcourt 唔係樣樣有😢🥺😟早知道行遠少少🤏🏽去📍企業廣場分店好~~~穩陣少少|點個拌飯試吓先.🍱 韓式炒牛肉飯 #koreanstylebeefbibimbap🥤 西瓜🍉梳打 #watermelonsoda🫙 前菜|醃蘿蔔 🤯無泡菜.Standard 內容物|芽菜|紅蘿蔔🥕絲|絲瓜絲|紫菜碎||洋蔥🧅牛肉🐂加青蔥|但竟然冇太陽蛋🍳 🤯.醬汁份量啱啱好 都可以😌將食材攪拌均勻|月光短米暖暖哋|好好咬口如果係中午速食|都係唔錯嘅選擇.見其他post食評原來一大班朋友去食炸雞 🍗|而其他分店佈置都唔錯👍🏻|食既除咗係炸雞|氣氛也是其中一環.———————————————————————-總結報告🉐📃性價比:7.0/10 😬|food court|韓國菜|—————————————————————📬 CHIMAC |九龍灣|德福廣場二期|📍:九龍灣德福廣場二期5樓501B號鋪Foodeli S8號鋪💈 營業時間:Mon-Sun 1
【速食韓式午餐】
💈 營業時間:Mon-Sun 11:30-22:00
☎️:N/A
#CHIMAC
2023-04-26 618 views
📍 CHIMAC🇭🇰 九龍灣德福廣場二期5樓501B號舖 Foodeli S8號舖思鄉了😞 好想食韓國野 特別係炸雞所以就去左九龍灣嘅Foodcourt試下一直經過都會想試嘅炸雞 價錢睇落又幾平😋 蜂蜜焦糖炸雞 (6件 包一罐汽水) $69攞餐嘅時候勁失望...勁細舊 勁少嘅感覺一開頭食左一塊炸粉先🤣同西多士一樣味😂😂😂因為佢用個隻糖漿就係食西多個種 同埋係炸雖然舊雞細 但都幾滑不過薯條就完全唔好食 勁淋總結 未必會再食
📍 CHIMAC

思鄉了😞 好想食韓國野 特別係炸雞

😋 蜂蜜焦糖炸雞 (6件 包一罐汽水) $69

攞餐嘅時候勁失望...
勁細舊 勁少嘅感覺
不過薯條就完全唔好食 勁淋

總結 未必會再食
2023-04-24
2022-12-27 2112 views
個日係午餐時間嚟食見到food court 有好多人排緊隊🙁就心血來潮想試下呢一間😆➿韓國全州口味醬油豬手飯 $60豬手差唔多有四件😆啖啖肉😌食落去佢唔會好肥膩 肥瘦適中配料有泡菜芽菜絲同埋紫菜😚撈飯來講一流☺️🥹➿水原道炒牛肉飯 $56牛肉都有好幾件佈滿在¼個碗😳呢一個就豐富啲有埋一隻溫泉蛋🍳成個飯食晒都唔會覺得好滯🤪牛肉炒得好香 唔會好油膩不過多啲醬汁就會更好🤗➿菠蘿炸雞食落去酸酸地甜甜地好開胃😋唔會食到最後好膩 同平時嗰啲有分別🧐炸皮嘅厚度適中 唔好太多粉😝我哋嗌咗全隻雞所以有啲會有骨😗但係整體來講真係好抵食🥰😚對比出面嘅韓國餐廳 佢呢一度嘅性價比真係一百分👍🏼‼️
個日係午餐時間嚟食

Lunch
韓國全州口味醬油豬手飯
水原道炒牛肉飯
2022-12-20 1327 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 九龍灣 - Chimac ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 我係炸雞fans 💖 超愛食炸雞日日食都唔會厭😁今次試咗間韓式炸雞品牌 Chimac 11 月適逢世界盃開鑼 特意安排一位曾參選世界先生的 OPPA 裸男擔任足球美肌男推廣多款派對🎉炸雞🍗套餐仲有多款男神卡或年曆卡換領🔹二人特攻炸雞盒套餐🔹炸雞🍗:可以揀12 件 $158 有骨炸雞 / 10 件 $178無骨炸雞🍗原味加一款自選口味我就揀咗火山醬味本身都驚好辣 點知食落唔會食落係有種辛辣感 帶少少酸甜味 好開胃而原味都幾有驚喜㗎~超香脆 由於係用雞髀肉 所以好嫩滑我揀咗無骨 真係啖啖肉呀小食:揀咗薯條 + 紫菜卷紫菜卷外層炸過 用紫菜包住滿滿粉絲帶少少辣 迷你飯:揀咗牛肉飯 + 泡菜豬肉飯飯嘅份量都幾多 建議可以多啲汁就好💖飲品:可以喺罐裝飲品入面自選2罐今次買完之後仲送年曆卡店員提醒我哋裝CHIMAC APP可以換到男神卡背面仲有coupon 下次嚟買嘢可以用◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍Chimac 炸雞 九龍灣常悅道9號企業廣場地下1號舖喜歡我嘅分享:請follow, like and

我係炸雞fans 💖 超愛食炸雞

🍗原味加一款自選口味
我就揀咗火山醬味
本身都驚好辣 點知食落唔會
食落係有種辛辣感 帶少少酸甜味 好開胃
而原味都幾有驚喜㗎~
超香脆

可以喺罐裝飲品入面自選2罐

今次買完之後仲送年曆卡
店員提醒我哋裝CHIMAC APP可以換到男神卡
背面仲有coupon 下次嚟買嘢可以用

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍Chimac 炸雞
九龍灣常悅道9號企業廣場地下1號舖

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee九龍灣
🔎發掘同類美食:#ee快餐

#Chimac炸雞 #足球 #足球盛事 #足球狂熱 #football #koreanfood #koreanbbq #foodie #hkfoodie #party #gathering
2022-12-09 1038 views
喺九龍灣想食炸雞,諗起一間連鎖店CHIMAC,就點了一個二人特工炸雞盒,$178 有很多嘢食,包括十件炸雞,五件原味,另外五件我選了蜂蜜焦糖有骨炸雞,雞肉嫩滑皮又脆,加了蜜糖很嘢味😋 真係比其他連鎖店的炸雞好味,沒有油膩感覺,套餐另外可選韓式粉絲及韓式牛肉飯,每款份量啱啱好,牛肉多汁有牛味👍小食我們點了炸紫菜卷及魚糕串,每款也有四件, 紫菜卷入口軟軟的,魚糕串有點像吃魚蛋粉的魚片,魚的味道比魚片濃,食完夠晒飽肚☺️飲品我情有獨鍾,兩罐都點了忌廉鮮奶,食完炸雞飲佢真係好滿足❤️

2022-11-28 747 views
A very failed takeaway … We are looking for some Korean food from those delivery apps While there are not much choices near my home and we decided this We have choosen a set for four person However… we didn’t expect those snacks are so tiny while they are not tasty as well… The Korean rice cake is super overcook It’s soft with no texture at all while the sauce isn’t good as well.And the chickens … they are like dipped into different sauce after cooked, hardly can tell the differences between the
A very failed takeaway …

And the chickens … they are like dipped into different sauce after cooked, hardly can tell the differences between them , just the main different is the bit of sauce on top (besides of the black garlic sauce chicken)
While they are not juicy (which supposed to be)

And I will never try their food again…
I can’t find anything good …
2022-11-27 723 views
嗌咗個69蚊嘅蔥蒜醬油炸雞,內附前菜(醃蘿蔔)、炸薯條、無糖雪碧成個餐最好食就係罐雪碧🫠首先個餐上到嚟嗰陣已經涼晒,一啲都唔熱。啲炸薯條lum過M記薯條,仲要畀炸雞啲醬沾污晒,完全食唔落。之後入正題:佢個炸雞皮一啲都唔脆,畀啲醬汁整到lum晒皮,個口感就好似咕嚕肉噉。個醬汁調味都係咕嚕肉,但就係調味失敗嘅咕嚕肉,陣味一啲都唔韓式,反而似港式,而且有陣好難食嘅甜味。勸大家可以避開呢間,KFC炸雞都好食過佢十倍

成個餐最好食就係罐雪碧🫠

勸大家可以避開呢間,KFC炸雞都好食過佢十倍
2022-11-14 672 views
尋日行完街打算食埋先返屋企,因為行到攰攰地,想簡單食就算,所以係德福food court 搵食。其實有好幾間都岩心水,但見呢間餐牌個炸雞樣唔錯喎。不如試吓啦⋯⋯🫣哎呀,早知上OpenRice 睇吓先啦⋯⋯😏講真🧐好似貨不對版喎⋯⋯都唔係雞鎚,係雞肉炸喎薯條都係得幾條😔,個紫菜飯😖,真係得紫菜加白飯⋯⋯算😭當係我選擇錯如果真係想留食客,我諗真係要認真考慮點樣進步啲啦⋯⋯即咁,如果貴得黎味道好正又另一回事。唉😮‍💨早知就⋯⋯

哎呀,早知上OpenRice 睇吓先啦⋯⋯😏

講真🧐好似貨不對版喎⋯⋯都唔係雞鎚,係雞肉炸喎

如果真係想留食客,我諗真係要認真考慮點樣進步啲啦⋯⋯

即咁,如果貴得黎味道好正又另一回事。唉😮‍💨早知就⋯⋯
2022-11-08 551 views
$48一碗炸醬麵,見佢話推介咪試下,點知係一碗$48炸醬麵公仔麵。仲要得半隻烚蛋,幾條青瓜絲,重點係一pat公仔麵。。。完全唔抵食,味道方面亦都完全同韓國炸醬麵扯唔上關係😡😡。
完全唔抵食,味道方面亦都完全同韓國炸醬麵扯唔上關係😡😡。