2016-04-07 1110 views
久仰大名,特意在晚市六時開市前前往等侯。在繁忙時間,兩人也可以獨霸一張四人檯,而這裡的四人檯還要比街外的寬闊,實在意外,實在難得。甫坐下,老闆娘馬上熱情地介紹菜單,知道我們是首次光顧,更詳細介紹。縱使全店只有老闆娘和一位員工,但也不會因為忙碌而黑面,相反笑容滿面,完全感受到他們的熱情。先來一個竹笙翅,$34,味道沒什麼特別,其他材料尚算足夠,但竹笙很少,以$34來定價我覺得太貴了。糖醋皮蛋,$14,皮蛋的溏心十分漂亮!而糖醋就真的是白砂糖加紅浙醋,待糖在醋中溶化一點,用筷子移到溏心上,味道出奇地夾!其實自製並不難,難就難在要買到這樣溏心的皮蛋,實在需要點運氣主食有魯肉餃$47,八隻。表面灑上足量蝦子,魯肉餃"皮薄涵靚",另加生菜墊底,清清淡淡的一道菜。大雜麵,也就是車仔麵,有多種食材,豬腸煮得十分入味,我的最愛!蘿蔔清甜多汁,讚!還有牛栢葉,豆卜等材料。我們選了米粉,米粉很有咬口,一點也不碎,不散,和其實食店的米粉相比,真的比較好吃。老闆娘還特別為我們"分辣",因為我們怕小辣也很辣,太貼心了是日晚餐總數$194,頗貴,但在小店吃的是老闆娘的熱情與對食物的熱誠,這絕對值得一試的。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
久久以前已經聽過這家叫做車品品的小店,今次終於來到了。小店全是人手心血經營,在客人台上的每一道小食,均是店主收到單後立即新鮮製造。小店從來不做多餘的宣傳,賣的是口碑、賣的是人情味,還有就是店主們跟客人們談笑風生,在這個千篇一律的連鎖食肆中看不到的風彩,在這裡也一一呈現的~基於是下午茶時間,也是小店剛開門不久的時間,我們先來點了兩款小食跟兩杯飲品,下單是要先劃單,然後自己拿到去廚房前,有秩序地排好在廚櫃上就可以了,店主就會逐張單處理的啦~劃完單以後就看看周圍啦,原來這邊每張台也有一盒小小的辣醃菜甫,其實我也不知道把菜甫放在台上真正的原因,但我就是喜歡帶點辣而又爽口的菜甫,這樣子加在食物中能增加口感啦~!!「三溝」翅+魚肉+生菜 ($28)等了一陣了,我們點的「三溝」來了,「三溝」包括了翅、魚肉跟生菜,這碗感覺上跟碗仔翅有點相似,但........其實完全不是,這個「三溝」的用料十分豐富,加上味道比便利店的碗仔翅濃味很多倍,每一口均是滿滿的享受~!!而且...生菜多得很。沾上了翅的生菜很惹味的,加上生菜本身就很清甜,令人一吃便愛上。這個「三溝」一點也不膩,加入醋以後更是美味,酸酸甜甜十分討
「三溝」翅+魚肉+生菜 ($28)

而且...生菜多得很。沾上了翅的生菜很惹味的,加上生菜本身就很清甜,令人一吃便愛上。這個「三溝」一點也不膩,加入醋以後更是美味,酸酸甜甜十分討好,吃過之後令人感到十分滿足的,大愛~!! $28有這麼足料的小食,超值~!!
淨魯肉餃 ($29/4隻)

這個魯肉餃真的聞名不如一吃,四隻餃在面前的感覺有點震撼啦,餃上的蝦籽多得很,放入口的時候先是吃到甜甜的蝦籽,粒粒蝦籽像在跟每一個味蕾磨擦,口腔中完完全全的被這隻魯肉餃上蝦籽味道所佔領據著~
咬到餃中間就是魯肉啦,脂肪分佈平均,每一口均是香濃的魯肉味。一口把整隻魯肉餃送到咀裡,味道濃郁,口感豐富,叫人愛不釋口。
無糖"篤篤" ($20)

最後我倆還點了飲品,他的我不多寫了。我的...這杯是無糖"篤篤",其實就是羅漢果桂圓茶,可無限添水。沒想過是把半個羅漢果放到水中浸泡啦,味道很清甜滋潤。在這個天氣不穩定的時候喝就最好不過啦,止喉嚨痕、止咳一流。像我這種懶人,基本上只喝水喝茶就算,不會多喝含糖飲料,也很少會自製有益的飲品,其實來這邊喝也一樣啦,能支持小店,也能感受一下小店的人情味,物超所值~!!

Other Info. : 吃過以後都要大讚一下啦,用料大足,價錢超值,加上有錢也買不到的人情味,車品品實在是必定要光顧的小店之一。在這個講求速度的年代,要付出時間去輪候小食實在是奢侈得很的事,但這一家車品品,絕對是值得付出時間、付出金錢去光顧的一家小店。即使再忙,也是在這裡多吃一遍。
  • 無糖
  • 淨魯肉餃
  • 「三溝」翅+魚肉+生菜
2016-03-12 1762 views
與朋友參加了烹飪比賽,感覺很奇妙。大學舍堂生活精彩,期間參加了不同類型大大小小的比賽。與大家忙得出煙、日夜顛倒、走堂,即使黑眼圈盡現,也在所不辭,衝向具標。工作後,營營役役,工作佔據了大部分的時間。空餘時間也想去休息,竟然有空閒與朋友參加烹飪比賽,決心實不少。的確很享受整個預過程,等待結果的那種緊張,久違了的感覺。練習後,又與我家那口去找找美食。今夜,我們再去大角咀。車品品一直是我的心水,每次也有多人排隊,戰敗而去。今夜較早到達大角咀,而車品品晚上開7點,我們便決定去碰運氣。7點多到,有兩位在等候。應該不會輪候太久吧。。誰知,我們錯了。眼看大約有七張枱,入內應該還有數張的。但店家不準許搭枱,這而大大增輪候時間。最致命的是,車品品廚房只有一對手 (後來又多了一人幫忙),店面只有老闆娘一人,這才是等候時間長的主因呢!等等等。終於到我們了!自行畫單和交到廚房前枱排隊。今夜就試試魯肉餃、碗仔翅、無糖篤篤。無糖篤篤 $20是圓肉+半個羅漢果,可無限添加水。價錢看似頗貴,但只要試過便知老闆娘用料認真,對食材有深入的了解,才可把食材發揮!街市中優質的羅漢果也要數元,圓肉也下得慷慨,絕對物有所值。老闆
與朋友參加了烹飪比賽,感覺很奇妙。

練習後,又與我家那口去找找美食。今夜,我們再去大角咀。

等等等。終於到我們了!自行畫單和交到廚房前枱排隊。

今夜就試試魯肉餃、碗仔翅、無糖篤篤。

無糖篤篤 $20
是圓肉+半個羅漢果,可無限添加水。
街市中優質的羅漢果也要數元,圓肉也下得慷慨,絕對物有所值。
老闆娘事先煲過圓肉和羅漢果,令身材的味道盡出。
篤篤上枱後,先浸一會。一喝,羅漢果的味道充滿口腔,隨後便嚐到圓肉果。喝剩一小杯便再加水。
最後,必須把圓肉吃掉,因為真的很爽甜,圓肉味突出,好吃!

接著是舖滿了蝦籽的魯肉餃。
淨魯肉餃
淨魯肉餃:
對於蝦籽的印像是澳門的蝦籽麵,味道不算太突出,只記得訂價什高。
車品品的魯肉餃,蝦籽下得慷慨,只需$29。
蝦籽與餃同吃。一放進口便爆出了香濃的蝦籽香氣。
蝦籽味濃得來不會腥。一咬下餃子,便吃到了肉味突出的魯肉。
魯肉碎中帶少許脂肪,很好吃。不會過鬆化,不會過實。
調味亦剛好,沒有味精。
有份量頗多的生菜舖在底下。新鮮爽口。
個人認為舖了生菜,除增添色彩外,亦可防止蝦籽浸進湯內,可把所有蝦籽送到胃中!

碗仔翅有數款,今次選擇了簡單的上湯碗仔翅。
即管試試與外面的有何分別。
上湯碗仔翅
上湯碗仔翅:
一看便知材料下得什足。
最重要的是濃稠程度剛剛好!
外頭的很多也會下重重的生粉,令到碗仔翅看似份量什“足〞。
這碗仔翅不會有重重的胡椒粉味,反而能吃到清清的味道。
名符其實的上湯碗仔翅。
配上老闆娘特製的辣菜圃,又有不同的味道,但很匹配!

無容置疑,車品品是香港買少見少的良心店鋪。
如打算到訪的朋友,絕對要給點耐性。始終店面人手不多,要多多體諒。
能吃到好西,也不怕等等,享受味美的一餐吧!

2016-02-27
Type of Meal
Dinner
淨魯肉餃
上湯碗仔翅
2016-02-29 1892 views
豬仔講左好耐好耐要帶我食廢話唔多講 相機食先鮑魚 入味 個汁老闆娘話係用花膠酒等等既食材整出黎 碗仔翅 用大大隻既冬菇 口感十分味道調教岩岩好 重點係佢枱面有佢自制既辣菜蒲 口味層次成件事變得豐富左好多呢個餃 有甜梅菜 甜甜地幾過癮既大雜燴 真係好足料嫁 大腸 牛腩都好入味蘿蔔甜到核爆 不過個人感覺個湯甜左d 呢個麻到一個點既米線本人食開酸辣 所以唔多好呢碗野如果係麻辣者 岩哂你杯茶 必試 係呢到食野 老闆娘對食物既熱情 令我佩服呢到食既唔單單係食味道 係人情同熱情
豬仔講左好耐好耐要帶我食

如果係麻辣者 岩哂你杯茶 必試
係呢到食野 老闆娘對食物既熱情 令我佩服

呢到食既唔單單係食味道 係人情同熱情
2016-02-28 2116 views
一直一直一直想試~可惜每次經過看見人龍都會放棄~轉戰大角咀其他的餐廳~這天突然想起,,便來一試~到達時已經九點~~還是有四至五組人在等候,,身旁住在大角咀的先生,,說一直以為這小店叫"車晶晶"(笑)等了約一小時,,終於入座了~雖然人多,,但店員都非常有禮地帶位~加分!!店內其實很少,,但沒有要求客人併坐,,因此也吃得舒服,,睇過大家的介紹,,因此好快便選定食物~~三溝(生菜魚肉翅)店內有介紹,,出名的係碗仔翅同小食,車仔面係"兼賣"的=],好耐冇食過三溝了,,呢度的碗仔翅呢度真的不錯,,,沒有加大濃的芡,,不會大"杰",,用料十足,有粉絲,肉絲,冬菇絲,粉絲亦較平日吃的粗,,,有趣的係魚肉係用魚蛋切片~原來都幾好食,,果然名不虛傳~魯肉餃(4隻)外形像放大版的魚皮餃~用厚身水餃皮包著魯肉碎~~感覺它似來自台灣的XDD少少甜~如果餡料多一點點,,食落更加滿足呢~最欣賞係鋪面的蝦籽,,令餃子更香~~菜底入量十足而且爽口~~招徠大雜米線($59)可惜相片朦了送上來的被份量嚇一嚇~幸好沒有多叫一碗,,配料多到要夾走D 先見到面~有紅腸,,大腸,,牛腩,,雞翼尖,芝士腸,豆卜,魚蛋,,豬紅,,牛
這天突然想起,,便來一試~
到達時已經九點~~還是有四至五組人在等候,,
身旁住在大角咀的先生,,說一直以為這小店叫"車晶晶"(笑)
店內其實很少,,但沒有要求客人併坐,,因此也吃得舒服,,
睇過大家的介紹,,因此好快便選定食物~~
魯肉餃(4隻)
少少甜~如果餡料多一點點,,食落更加滿足呢~
魯肉餃(4隻)
招徠大雜米線($59)
有紅腸,,大腸,,牛腩,,雞翼尖,芝士腸,豆卜,魚蛋,,豬紅,,牛柏葉,,蘿蔔,生菜,,
份量十足,,豬紅同蘿蔔都好入味~~
因為我好辣,,但那位先生,,不吃,,詢問下店員很貼心地送上分開送上咖哩汁,,味道偏辣,,似平日魚蛋的咖哩汁~不過可能面腩汁多了點,,所以湯太甜,,下次再試可以走腩汁或者分上

玉竹秋梨茶($12)及忌廉($9)~
原本想點山楂金絲蜜棗茶,,可惜被告知沒有山楂了~/_\遺憾遺憾~
但玉竹秋梨茶的味道也不錯,,,似家中自己煲的~淡淡的梨味~很清甜呢~
玉竹秋梨茶($12)及忌廉($9)~
很喜歡這樣的小店,,,雖然等候較耐,,但下次還是再黎~~

2016-02-26
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
2016-02-03 1600 views
一直都好想食一碗比較正宗噶碗仔翅,於是今日我就search咗一間喺大角咀叫車品品噶鋪頭,雖然間店唔大,不過就排長龍,既然咁遠嚟到,點都要排啦~~碗仔翅,喺現做嘎,唔喺我之前食噶叮熱咗就送上嚟,所以會有啲慢,不過味道真係好正!入邊有粉絲啦,香菇,竹筍噶味道好濃郁,有少少酸好啱我口味!!車仔面我點咗一份雜錦噶,有魚蛋、牛腩、特別鐘意是牛百葉!!魚蛋好爽口彈牙,白蘿蔔都好鮮甜蝦子魯肉餃,蝦子都幾多嘎,而且餃子噶形狀幾特別,不過入面噶肉少咗啲蝦子撈麵,蝦子噶味道好重!
蝦子撈麵,蝦子噶味道好重!
2016-01-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2016-01-07 2150 views
星期六同朋友到奧海城睇戲,完場後時間尚早,走到大角咀的海濱公園逛逛。日落西山,到附近搵食,據聞大角咀有很多美食,想起出名但一直沒有機會嘗試的車品品!六點九前到達,還沒開舖就已出現人龍,慶幸人龍還短。七時多終於開舖,以為只有兩人一定要搭台,原來不論一至四人,都會獲安排四人台,有更多空間。食物選擇多不勝數,有車仔麵、碗仔翅、魯肉餃、粥、飯、菜、鮑魚、湯、甜品,點菜對有選擇困難的我真是頭疼。既然是第一次光顧,最後點了四款比較出名的食物。碗仔翅 - 非常足料,有肉絲、冬菇絲、木耳絲、粉絲,味道沒有太大驚喜,但濃稠適中,不會太重芡汁成了漿糊。干邑紅燒吉品鮑 - 以數十元的價錢就可品嘗到鮑魚,確是超值。雖然便價,但鮑魚煮得毫不馬虎,非常入味,軟硬適中,咬下去淋中帶有咬口。熱情的店員還提醒我們鮑汁可以留著點菜。 招徠大雜麵 - 非常足料,有牛栢業、蘿蔔、紅腸、雞翼尖、腸仔、牛腩、豬腸等等等,非常滿足!可能加入鹵水的關係,味道偏甜。魯肉餃 - 餃上灑滿香香的蝦籽,毫不吝嗇!餃子皮滑,厚薄適中,咬下去還帶著湯汁。腩肉與蝦籽的甜咸互相相輔相成,非常美味! 這小小的食店,提供各款的美食,令人驚喜!食

這小小的食店,提供各款的美食,令人驚喜!食店雖小,人手亦不足,但店員仍然非常熱情有衝勁,確是難得!
2015-11-28
  • 魯肉餃
2015-12-29 2014 views
大角咀埃華街既車品品好多年前已經幫襯過一次,車仔麵同碗仔翅都材料十足;每每經過大角咀車品品都勁多人排隊,今次好好彩,門前只得兩三人在等,所以等埋一份。好快被安排入座,一入店就是OPENKITCHEN有位姐仔忙於煮理車仔麵好多鮑魚呀 !!!!其實剛才先食完漢堡包,所以都係過下口癮想濕下口樓面姐姐好好人,雖然做到無停手,但服務依然一流,好好心機招呼食客,又好有禮貎講解,每款送上的食物和飲品都會講怎樣食最好。叫咗個竹笙碗仔翅,勝在多料, 肉絲, 冬菇絲、粉絲、木耳絲, 不過竹笙數量好有限每張檯都放咗樽辣菜脯,隨意任落,我只係落咗些少,但都幾辣㗎。見有好多張檯的食客也有吃鮑魚,我都叫咗隻試原隻鮑魚$48, 質素有番咁上下,有點彈牙有點嚼口,又夠入味 ~ 推介 !我連鮑汁一齊落晒去碗碗仔翅一齊食,真係好鬼正。識食應該要咁食仲試咗健康飲品篤篤: 羅漢果桂圓茶樓面姐姐話飲咗半杯可以叫佢地幫忙加添熱水,因為好夠味!
好快被安排入座,一入店就是OPENKITCHEN
有位姐仔忙於煮理車仔麵
好多鮑魚呀 !!!!

其實剛才先食完漢堡包,所以都係過下口癮想濕下口

魚肚碗仔翅
魚肉碗仔翅
辣菜脯

見有好多張檯的食客也有吃鮑魚,我都叫咗隻試
干邑紅燒吉品鮑
魚肚碗仔翅 加 干邑紅燒吉品鮑
篤篤 和 山楂金絲蜜棗茶
仲試咗健康飲品
篤篤
篤篤: 羅漢果桂圓茶

樓面姐姐話飲咗半杯可以叫佢地幫忙加添熱水,因為好夠味!

Other Info. : 雖然做到無停手,但招呼依然不爛,敫勤有禮!!!!
2015-12-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$67 (Last Night Supper)
魚肚碗仔翅
魚肉碗仔翅
辣菜脯
干邑紅燒吉品鮑
魚肚碗仔翅 加 干邑紅燒吉品鮑
篤篤 和 山楂金絲蜜棗茶
篤篤
2015-12-10 2042 views
儘管生意滔滔, 老闆娘依然很熱情今次點了蝦籽鲁肉餃湯麵, 蝦籽滿佈表面, 鹹鹹帶香的蝦籽入口後, 隨後帶甜魯肉跟上, 一傳一射, 送入口咽喉, 非常精彩! 麵稍稍淋左d, 唔係好有蛋味。碗仔翅勝在多料, 肉絲, 冬菇絲、粉絲、木耳絲, 如有乾摇柱絲就好, 味道平平啦, 食得碗仔翅就唔講味啦, 唔係漿糊芡汁, 又多料, 算不錯。老闆娘介紹今晚有鞋口 芝麻糊, 非常搞笑, 就叫了一 碗, 又幾好味, 入口有芝麻粒, 沒有打至勁幼, 所以鞋口??? 沒有太勁米漿, 不似其他的超糊狀, 不太甜, 只係幾細碗 , 不過寫明細碗
儘管生意滔滔, 老闆娘依然很熱情

麵稍稍淋左d, 唔係好有蛋味。
蝦籽鲁肉餃湯麵
碗仔翅
芝麻糊
2015-11-28
蝦籽鲁肉餃湯麵
芝麻糊
2015-10-26 2431 views
每次黎呢到食,都要排隊,因為真是好多人來呢到食,我食過他的碗仔翅,呢個我覺得無乜太大好食。魯肉餃,呢個就好似得呢到有得食,好食的。今次去淨系食車仔麵就算ha因為之前試過太多野食但偏偏未食過車仔麵,所以試下。我每次來呢到都1定飲金牛,好似飲習慣了,每次都一定要
全部,無麵底,乜都有d
他呢到d鹵水雞翼好正,仲有雞翼尖,記得要食haha
2015-09-20 2836 views
19/9 由於下午吃得太飽, 很晚才有胃口吃飯. 想吃一些輕型些的, 以免太夜吃東西睡不著. 成九點幾來到埃華街, 當時人客都是吃完飯預備回家的時候. 只有兩間店外還有人龍!! 一間是甜品鋪 (都好正常, 吃完飯才吃甜品) , 另一間就是車品品. 但我們仍然選擇等. 在這裡吃東西, 有幾個感覺. 1) 人手真的很不足. 有吉枱都無人得閒執枱.2) 老闆娘真的很熱情. 會介紹食物的特色和食法, 以及閒話家常. 3) 老闆很風趣. (請細看店內menu的溫馨提示)食物方面, 相信之前的其他食評都影過了, 因為選擇也並不多. 不過還是要談一談的, 不然就不能刊登了~碗仔翅: 好多料, 湯底好thick, 食完都好飽. (老公又話會為左個碗仔翅而再來)大雜麵: 通常你只會話menu相片同實物不同, 是因為實物細碗左, 少料左. 但今次我想講, 實物同相片不符, 係因為實物太大碗同太多料啦!!  有好多不同類的餸. 但大腸同牛腩略為鹹左D, 牛柏葉有少少"un". 鮑魚: 無錯, 是原隻鮑魚, $48一隻. 食落好似出面高級酒樓賣緊好貴果D咁. 肉夠"諗"夠厚. 篤篤: 羅漢果桂圓茶, 好夠味,

在這裡吃東西, 有幾個感覺.
1) 人手真的很不足. 有吉枱都無人得閒執枱.
3) 老闆很風趣. (請細看店內menu的溫馨提示)

篤篤: 羅漢果桂圓茶, 好夠味, 甜甜地, 好有益咁. 飲到一半仲可以加熱水, 再出味, 再飲. 老闆娘說可以加好多次水都仲好有味. 抵飲.
兩人share共$209, 即每人$105。(主要貴在隻鮑魚)
2015-09-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$105 (Last Night Supper)
2015-09-03 2692 views
難得放假 排隊食車仔麵雖然排左45分鐘 但係值既開頭以為2個人要搭枱 出奇地唔洗原先只係想食車仔麵 但見到餐牌既野食好吸引花膠湯 只係星期二 三先供應 咁岩尋晚係星期三有機會試試 好足料 唔咸岩岩好吉品鮑 好彈牙 個汁小小甜 唔太"杰"身同"漿"住個嘴推介 個湯底係腩汁底 同平時食個啲唔同 好入味佢有咖哩汁底 或者係咖哩加腩汁p.s.店舖唔大同唔多員工 得一個姨姨走哂成場 佢仲好細心話俾我地知點食 慢工出細貨 又唔會好快趕人走 繁忙時間仲可以二人坐四人枱
難得放假 排隊食車仔麵

Dinner
花膠湯 吉品鮑
  • 吉品鮑
2015-08-10 2604 views
呢間鋪頭真係誠意十足,老闆娘好好人.好識照顧人.即使全場得佢一個跑全場都好,佢都無黑面無講其他野.我地叫左好多野食,吉品鮑算係鎮山之寶!入味!彈牙,即使係細細隻都可以有溏心呢樣真係非常難得!另外佢個牛腩都係好值得讚既一道菜式!入味,軟身!可以持續好耐!真係唔錯!整體黎講呢間係好好既誠意自家店,不過要預多少少時間排隊就係真既!
我地叫左好多野食,吉品鮑算係鎮山之寶!
入味!彈牙,即使係細細隻都可以有溏心呢樣真係非常難得!
吉品鮑

Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
吉品鮑
2015-07-12 3003 views
終於黎試車品品,排左45分鐘左右店員好有禮貌,係座位窄左d先叫個鮑魚,78蚊2隻,,干邑幾香 竹笙翅,$34,,好足料,同大碗魯肉餃,,$4x,8粒,,蝦籽好多,個餃有d甜甜地,,啲菜點啲鮑魚汁,好正!仲有一個廣島蠔皇醬油撈麵,,唔記得影,,但味道係唔錯!埋單$426,,,食物係唔錯,,但total價錢就貴左d,, 4個人呢個價錢係唔飽架,, 之後過埋對面burgerman
終於黎試車品品,排左45分鐘左右
店員好有禮貌,係座位窄左d

先叫個鮑魚,78蚊2隻,,干邑幾香

竹笙翅,$34,,好足料,同大碗

仲有一個廣島蠔皇醬油撈麵,,唔記得影,,但味道係唔錯!

2015-07-11
  • 魯肉餃
2015-07-02 3195 views
出左名要等,7:30pm到,排隊入座:等45分鐘;落單後,鮑魚上枱:等10分鐘;魚肉翅:再等14分鐘;飲品:再等12分鐘;餃及麵:再等21分鐘,食完埋單走,共花了2小時15分鐘。標明"慢煮",值唔值得等真係見仁見智!廚房1人,落單傳菜埋單另1人,後來才多一個男人幫下手!彬彬有禮跟食客落單、講解烹煮需時及不停介紹隻貓,你就唔好意思吹佢!-干邑紅燒.吉品鮑:同一隻湯匙咁上下大,一口食得哂。煮得入味,腍中有咬口。干邑汁唔好嘥,用黎點菜或麵食 -魚肉翅兩溝:料十足,包括魚肉、雞絲、冬菇絲、粉絲、木耳絲... 湯底不太杰,好味 一個人食哂,一定好飽-山楂金絲蜜棗茶:甜中帶酸酸地,夠濃味,夠凍,較細杯,要飲兩杯先夠-魯肉餃:唐生菜底,不少。灑上蝦子的魯肉餃,皮薄,餡多,加上熱力散發著蝦子的香味,令餃子更可口-招徠大雜麵:免傷腦筋,點一個!呢個車仔麵真係唔講得少,上枱時完全見不到麵,只見到超過十樣餸,每樣餸都用適當的煮法處理:滷、烚、燴... 好味!老闆娘見我哋食左一半餸時,問洗唔洗加湯,真細心

一個人食哂,一定好飽

干邑紅燒·吉品鮑-2隻-
魚肉翅兩溝