2004-07-30 15 views
其實係呢度食晚餐已經係六月頭既事…我同男朋友黎,一入到去已經覺得個環境好舒服,waiters全部都好有禮貌,我仔細問menu內的items有乜材料,佢都妳細心咁答我,最後我地揀左兩個pasta,一個係lobster linguine,另一個係vegetarian linguine,前者白汁,後者紅汁,材料都豐富,份量睇起以唔多,但係食起黎就覺得好夠,略嫌汁較多,以會有少少”漏”。甜品方面,我地點左tiramisu同warm chocolate cake, tiramisu係比較軟身,唔似蛋糕那種,正合我意,但係無乜酒味, warm chocolate cake比較甜,好”朱古力”,外脆內軟,最好趁熱食,因為凍左差好遠。
其實係呢度食晚餐已經係六月頭既事…

(Non-member)
2004-01-05 16 views
嚟之前都預咗依間嘢貴,今日同友人來食lunch見有set,$150 for 2 courses叫了一個beef carpaccio唔好食,麻麻地,係半生熟果隻(個人鍾意全生),有mozzarella同parmesanasparagus risotto唔差,但個人覺得麻麻啦
嚟之前都預咗依間嘢貴,今日同友人來食lunch
見有set,$150 for 2 courses
叫了一個
beef carpaccio
asparagus risotto
唔差,但個人覺得麻麻啦
(Non-member)
2004-01-05 6 views
唔好意思,頭先打打下畀人捉走咗,現再續...set lunch 就唔太掂(喺依個價位),espresso普通咁啦(叫做唔cheap果隻)-------------------------------------------叫咗個pizza(from樓下baci pizza),好薄皮果隻,好似$138,個人覺得麻麻啦-----------------------------------------但有一樣嘢喺lunch相對真係"好抵",$65有5款(dinner好似貴一倍),揀咗1) panna cotta (2) tiramisu(3) pistachio ice cream(4) warm chocolate cake(5) creme brulee5樣嘢都真係"好掂",而且份量都好足下雖然唔係best in town,但以$65有如此高質素實在抵--------------------------------------------依度裝修ok啦,但細咗啲,同有啲舊服務尚可咁啦--------------------------------------------個人認為此店整體不
唔好意思,頭先打打下畀人捉走咗,現再續...
但有一樣嘢喺lunch相對真係"好抵",$65有5款(dinner好似貴一倍),揀咗:
(1) panna cotta
(2) tiramisu
(3) pistachio ice cream
(4) warm chocolate cake
(5) creme brulee
5樣嘢都真係"好掂",而且份量都好足下
依度裝修ok啦,但細咗啲,同有啲舊
服務尚可咁啦
個人認為此店整體不太掂,並不推介
但若果真想試試的話,就一定要叫個
dessert platter(尤其係lunch)
1999-12-30 3 views
是晚, 小弟又吹雞叫左幾個識食之人出黎飯局, 同地出黎梗係要食好少少啦, 聽講中環蘭桂坊的BACI 的pizza 正外dining 都唔錯, 橫掂大家無乜異議, 就去試一試啦~ BACI 有兩層,1/F 係食pizza,2/F 係dining. 我地一行六人先叫支酒先 開左支價值$350 的白酒(Danzante), 再叫兩客pizza 頂下肚先~ 不過又係送麵包先. 有幾款麵包俾你揀, 我地叫左pizza Margherita, 同pizze Formaggi~ 前者係最原始的pizza, 得d 芝士, 但係好好味~ 唔同pizza hut 果d, 餅底做得好薄, 用叉一"gat" 就碎, 食多幾件都唔" 滯" 食完無耐先再叫頭盤, 叫左四樣六個人分, 名單如下: 是日精選:scallop & mushroomcarpaccio di manzo: 生牛肉parmigiana melanzane: 應該係茄瓜cozze E vongole: 青口同蜆~ 是日精選係個mamager 推介~ 話有新鮮帶子到~ 仲話menu 一向都無 帶子黎做菜式, 不如試下, 真的唔錯. 生牛

是晚, 小弟又吹雞叫左幾個識食之人出黎飯局,
dining 都唔錯, 橫掂大家無乜異議, 就去試一試啦~
食完無耐先再叫頭盤, 叫左四樣六個人分, 名單如下:
是日精選:scallop & mushroom
carpaccio di manzo: 生牛肉
parmigiana melanzane: 應該係茄瓜
cozze E vongole: 青口同蜆~
帶子黎做菜式, 不如試下, 真的唔錯.
生牛肉唔錯~ 無渣, 但我最愛生牛肉面的菜同cheese, 仲有個酸汁~
都唔知用d 乜野溝出黎, 總之個汁囉黎撈沙律實正.
茄瓜一般, 同其他出面食果d 差唔多~ 可能我今日食得唔多.
蜆就.. 我就食唔到有沙, 但係MEG 姐就話食到沙, 就即刻complain~
之係論到另一個同行女性朋友瀨野喇~ 話好似咬玻璃. 唔通呢d 唔係來路蜆?
可能地無用生秀刀黎浸蜆呢.. 青口就肯定係來路貨架喇. 隻隻肥大~
頭盤清晒~ 再叫main course. 叫左五個, 又係六個人分.
1)fettuccine salmone: 三文魚菠菜麵卦~
2)porcini risotto: 意大利飯~
3)gnocchi gorgonzola: 用薯粉整出黎的pasta~
4)costoletta vitello: 牛仔肉
5)pappadelle porcini: 用d mushroom 扒蝴蝶粉~ 定係雲吞?
地標榜pasta 係house made, 個三文魚d 菠菜麵真係好彈牙~
個意大利飯用tomato 汁會, 濕左少少~ 無我在"RIVERSA" 食過果D 咁好
薯粉pasta 係一粒粒,d 味怪怪地, 食落去有點似食緊麵粉粒.
牛仔肉唔錯~ 差d 連骨俾我" 痠" 埋~ 真的好好味..
最後先食個porcini, 整體黎講, 幾好丫.~ 最後一人一個dessert,
我果個係tiramisu, 食完都飽囉~ 坐多陣吹下水, 埋單大約$2300
即係每人連tips$400, 咁四舊水試左咁多野食, 都ok 啦~
另~ 唔好諗住去呢d 廳會好拘謹, 分分鐘仲嘈過泉章居架!
不過都識合男女拍拖去呢, 之後杯麵走先, 我地再去milk bar 飲
過..