2022-12-17 247 瀏覽
下午茶經常都去小泉居!以前有個豬扒包,宜家改左改左火腿芝士包,我 覺得以前 嘅豬扒包比較好食!炸薯條厚切又炸得熱,配埋一齊簡直完美!最重要佢可以嗌珍珠奶茶又可以嗌熱咖啡,兩樣飲品都非常好飲!特別熱咖啡係即磨非常香!
今日同屋企人去澳門旅行,喺新葡京附近諗住搵間平價少少嘅嘢食,行咗好耐見到呢一間cafe,cafe門口全間店舖有落地玻璃,睇落乾淨舒服,就諗住入嚟坐下及食杯野。估唔到呢間cafe除咗飲嘢之外,佢仲有好多唔同嘅中式或西式嘅飯或者意粉, (有啲指定食品可以以半價配飲品)我見咁抵我就叫了1份黑椒汁雞扒意粉 同埋一個凍既茉香奶茶 。我點都估唔到一間咁cafe店舖入邊嘅黑椒汁雞扒意大利粉原來係咁大碟。 而且仲有2件雞扒,我一個男人都差啲食唔曬 。至於佢嗰個芋香奶茶香味一流,飲完一杯唔夠喉,仲想再叫多杯 。如果大家大家有機會去呢一間cafe記得留肚因為佢嘅嘢食又真係幾好味。

1974 瀏覽

1934 瀏覽