kli21

kli21

我是 kli21
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
大蝦蟹膏蟹肉湯河 及 肝醬燒牛肉米捲
大蝦蟹膏蟹肉湯河 及 肝醬燒牛肉米捲
大蝦蟹膏蟹肉湯河
0分鐘 (堂食)
2018-12-25
是次消費
每人約$70 (午餐)
JAN 19

去黃埔睇電力老鼠,跟住周圍搵野食,無意之中搵到依間,因為本身鍾意食越南菜,所以抱坐不妨一試嘅心態入去鋪頭,點知非常有驚喜! 鋪頭雖小——只係得八個位,全部都係BAR檯位設計,可能主力係做外賣。中午岩岩開鋪好好彩唔駛排,即刻有得坐。 選擇唔多——河粉、法包同埋少量小食,唔駛心大心細諗黎諗去咁耐 今次嗌左招牌既大蝦蟹膏蟹肉湯河同埋肝醬燒牛肉米捲,兩樣都非常Yummy! 特別highlight大蝦同蟹膏,湯底亦好清
忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯
忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯
15分鐘 (堂食)
2018-12-16
是次消費
每人約$120 (晚餐)
DEC 18

心血來潮想食漢堡扒,雖然香港無乜漢堡扒專門店,好彩記得依間蛋包飯嘅其中一道招牌菜係自家製漢堡扒,坐言起行即刻去解下癮tongue 一嚟係星期日,二嚟聖誕節隔離利東街打卡位效應,比想像中多人排隊shocked 好彩前面排左3~4檯都入得好快,等左15分鐘就入得,負責安排入座既姨姨仲好有禮貌balloon 今次叫左牛肉汁+白汁嘅蛋包飯再加漢堡扒,雖然主角漢堡扒就梗係好好味,但係第一次試白汁都好有驚喜! 個汁嘅湯底有心機整,入口嗒落有層次;平時去到通常係揀咖哩同牛肉汁,下次就要心大心細諗下先喇ghost
北京烤鴨Pizza
北京烤鴨Pizza
0分鐘 (堂食)
2018-11-12
生日
是次消費
每人約$150 (晚餐)
NOV 18

兩個女仔想搵間舒服西餐廳Girl's talk,估唔到響鰂魚涌既一角會有一間咁別緻既Cafe 試左北京填鴨Pizza,幾有特色,值得一試,本身餅底都好香好味,下次都想試下其他口味mad 意粉叫左大路既茄汁肉丸意粉,中規中距 野飲Menu選擇唔多,但都有唔少特色野,揀左好鍾意而出面又唔係成日有既雜果賓治 最後響Openrice訂檯時無特別提到有咩remarks,不過店員留意到我地其實係慶祝生日,響最後上甜品蛋糕既時候好貼心咁插埋蠟燭,非常驚喜flower
這篇是 [非食評]
60分鐘 (堂食)
2016-04-24
APR 16

恭喜台風旺角店一週年~! 今日落大雨但係依然好多人排,因為有限定蟹蝦湯底menu之餘仲有特價添! 湯底依然非常濃郁而又唔會咸死你,隻溏心蛋依然水準一流嗚呀🤗 另外麵廠仲特登為佢地整左一隻特別既拉麵,幼過佢地平時用開個種,D汁更加容易掛身,同埋個人黎講鍾意食幼麵多D~w 雖然已經好耐無黎,但依然keep到水準,佢地幾位日本人店長店員響到果然就有保證~
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JUL 14

第一次寫食評,請各位多多指教m(__)m 今次試寫既係又一城GREYHOUND。 又一城既GREYHOUND不嬲都出名排長龍。 最近響太古城開左新分店, 諗住依邊會少D人啦,點知都係好多人排隊! 好彩係個FD黎拎位先,遲到既我一去到就有得入去食,哈哈。 個晚我地剩係叫左兩個主菜:一個辣牛肉沙律同黑色既水牛芝士漢堡包。 最鍾意食酸酸辣辣既泰國菜,個沙律真係好醒胃。 水牛芝士漢堡包應該係依間鋪頭既限定MENU, 個牛肉漢堡真係好JUICY~而黎到GREYHOUND點可以唔食甜品! 之所以剩係叫兩個主菜...
2014
Top