最鍾意搵又平又好味既野食
訊息
正顯示第 110 篇(共 10 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
火锅
2024-01-30
是次消費
每人約$73 (午餐)
JAN 24

今天试了這里的一人火锅午餐,蔬菜任吃,牛肉份量挺大的,後加上一份牛五花,份量还挺多的。我坐一樓窗边望着東京街,環境很舒適。希望它也考虑加上外賣食物,和多人用的餐,加多些蔬菜款式,這间餐厅值得來试试啊。
JAN 24

琴晚一家四口去試吓食新開嘅鋪頭,一上到去侍應都好好禮貌問大家想食燒肉定火鍋?因為火鍋就放題任飲任食,而燒肉就套餐咁叫,所以我老公同大仔最終就揀咗試吓食燒肉先🤭環境裝修都好舒適又夠寬敞,用完QR code落單後就知道價錢,方便清晰!食物方面份量好足,我哋都食得好滿足😋我埋單後都有影下火鍋放題有咩供應比大家食,可以參考下!下次會再試吓食火鍋放題,疫情過後好多鋪執,但係好佩服有新鋪開張,希望佢哋可以生意興隆!likelikelike
這篇是 [非食評]
醬油
飲料
雪糕
OCT 22

嘩,啲嘢真係頂唔住。佢啲刺身全部都有腥味,底下啲水啦,全部都係黃色,有幾衛生,大家都知啦。加埋啲服務態度真係太差,個個服務員都神神地,一係就俾錯單,一係就幾錯嘢,上埋啲都唔係我哋台嘅嘢。同埋上菜速度又好慢,前半個鐘都,之後就一個幾鐘無食過嘢,最後半個鐘先嚟嘢,都唔知搞得啲乜。奉勸大家千其冇嚟,太中伏啦,點解呢間嘢都可以做落去?同埋我想講,只要唔係呢間鋪頭做出嚟嘢,味道都算正常,例如飲料啊醬油啊雪糕啊,如果覺得洗差唔多兩百蚊,食埋呢啲嘢係ok都可以去試下
3 推介
KujoUri
YuenLin
2022-06-29
JUL 22

6月29號嘅中午同另外一個朋友嚟食,一入到嚟靜到好似拍烏蠅咁 蝶蝶刺身係食得出超唔新鮮 食落去一pat pat 同無味。 廚房入面聽到啲員工好大聲打機。 個日返到屋企之後即刻覺得唔舒服,又屙又嘔,個小腸一陣又一陣拿住痛。 唔會有下次,畀錢買難受。
2 推介
or#tm67860180
火鍋放題
10分鐘 (堂食)
2017-06-01
是次消費
每人約$138 (晚餐)
JUN 17

前幾天同朋友去左旺角荷李活稻香食放題火鍋,正價時段每位$188元、價錢很合理食品種類繁多,昨晚九點多又同朋友再次去食、原來宵夜每位只需$138元,非常抵食、最重要係宵夜時段張火鍋紙上什麼都有、海鮮同肥牛特別新鮮、而且叫極都有,沒有呃人喔,飲品種類也很多,加上還有自助吧,非常值得推介wowyummyyummy
象拔蚌
象拔蚌
FEB 17

去咗稻香打邊爐,雖然食過N次,但好似冇乜影過相.任用嘅自助區每位收$14,有基本醬料如蒜蓉,蒜炸,辣椒,香蔥,唐芹同豉油等等,飲品方面有各式罐裝汽水,另有水機果汁,夏枯草,洛神花山楂紫貝天葵,豆漿,沙冰等等,仲有中式糖水如芝麻糊,紅豆沙等等.我哋叫咗個椰椰芝麻雞鍋餐,另外加咗幾款食物同任用自助區.象拔蚌,可以生食,亦可以放入鍋度涮一涮嚟食,鮮甜冇腥味.黑豚肉,薄切得嚟口感唔錯,肉質亦唔癡牙.安格斯肥牛,咀嚼起嚟冇渣.桂花蚌,我冇食到,不過睇樣似乎唔錯.廣島蠔,食落Creamy中帶啲爽口.墨魚滑,我事後...
2 推介
pipi22
脆肉鯇
脆肉鯇
鱔片
鱔片
2013-12-01
是次消費
每人約$160 (晚餐)
DEC 13

佐敦旺區 位置一流 6位卡位 (全窗邊) 坐得舒適 大家目標一致 收費的全不叫 限時2.5 hr 鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底 – 清清地 唔太夠味 肥牛 – 完全食唔到肉味 羊片 – 有少少羊酥味 好食 墨魚滑/三寶丸 – 新鮮足料有咬口 脆肉鯇 – 脆到爆 同中山食果d有得fight 好食 鱔片 – 薄 爽脆 好食 叫好多黎好少 海蝦/吊桶仔 – 新鮮 魚肉蟹棒 –30秒即食 魚皮/響聆 – 10秒即食 雞子 – 新鮮無怪味 飲品大部份任飲 任食黎講 整體質素偏高 位位~$160 抵食! 不過回想食過”新星””德興” 質...
4 推介
叉子燒餅
叉子燒餅
拔絲香蕉
拔絲香蕉
2分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$98 (晚餐)
JUN 13

2013年米芝蓮推介的平民餐廳之中,阿純山東餃子榜上有名。能得此名銜,食物要有質素,價格亦要親民。老闆阿純是山東人,來到香港,一心想做地道山東菜色,所以麵粉、調味料等素材,都要由山東進口,希望能原汁原味呈現山東老家的風味。 我們幫襯阿純,其實同米芝蓮推介無關,純粹因為喜歡它的菜色。早在去年,已經試過這間小店,除了喜歡各式餃子,更愛燒羊排。最近,約了一班朋友到太子樓上咖啡室,大玩桌上遊戲。玩樂過後,已經是晚上七點,於是大家來到阿純山東餃子用膳。 晚飯時候,這間裝修欠奉而又略為擠迫的小店,十分旺...
9 推介
Liz's taste
Lawrence Lau
2011-03-01
是次消費
每人約$160 (晚餐)
MAR 11

見到咁多人評,點可以唔去試試 特登渣車去試試,講真,好失望,非常一般 total食左$380,價錢中等,諗住格局如此但中等價錢,應該會好食 order左3文魚剌身,鰻魚飯,凍豆腐,仲有一樣,唔記得係乜 3文魚份量預左細,但細份應該精,但係無乜3文應該有0既肥香味,淡身左D 鰻魚飯好普通,無特別好食,但唔算難食,唔明可解有180幾個好評?!
SEP 10

平日二點去食,店內無乜客,叫了炸帶子拉麵.嚟到時漏左帶子,叫我等陣. 拉麵超難食(茶餐廳做拉麵質素)炸帶子個心是冰凍的,然後換左义燒俾我,义燒深黑色的(唔敢食).結果差不多成碗俾番佢(當然有俾錢啦)
Top