2017-02-06 2037 浏览
食完午餐之后,我们就出发去揾大少嘅隐世小咖啡室,我地决定由新马路行大概20分钟去珍荣咖啡美食其实咖啡室系位于小巷入面,所以除非你一直都用google map领路,如果唔系,一定会错过巷口嘅入口点瓦煲牛腩肠粉 - 坐低之前我们都已经决定咗要点咩食,就是呢间咖啡室最出名嘅“瓦煲牛腩肠粉”,呢个牛腩口感非常细嫩,可以知道一定系用咗好多时间嚟来炖,瓦煲入面有牛腩、牛筋,牛筋非常入味,另一个主角“港式肠粉”,肠粉好嫩滑,不过可能因为是后放,唔系一齐炖,所以唔够入味,味道比较淡,不过,真系好值得一试落单后,店员阿姨问我地要唔要点啲饮品,当我地重谂紧嘅时候,阿姨俾咗一个提议,就是桑寄生圆肉蛋茶,阿姨话系自家制,所以大少决定一试味道不会太甜(因为喺香港,桑寄生蛋茶系甜品),桑寄生味不会太浓烈,热辣辣,好好饮
2017-01-08
庆祝纪念