今餐系澳门之游既最后一餐, 食完就要返香港啦, 本来我地4点靓钟就坐船走, 但因为好想试吓非常有名既六记, 所以有酒店大堂 HEA 咗个靓钟过嚟.我地6点10分, 由十六蒲行过嚟, 谂住过到嚟都系搭4个字, 等佢一阵开门啫....点知去到, 人头涌涌, 好多人巳经坐系佢隔离舖位等紧, 而伙记们仲食紧饭, 我地就坐系伙记台隔离, 行慢步, 连位都无埋...几恐怖.因为大家都好期待, 所以连相都唔记得影.米通鲮鱼球 : 好味, 炸得好松脆, 唔会话有油益味, 正净云吞 x2 : 云吞7:3比例, 唔错, 最欣赏系个汤, 香浓而滑, 比起下午食既礼记, 过之而无不及.大肠并凤爪 : 好淋, 都入味, 但唔系话好正, 算OK啦豉椒炒蚬 :麻麻地, 蚬太细只, 个汁唔够惹味, 又偏咸, 唔算合格猪骨粥 : 3大旧猪骨, 但问题系, 你会食到粥还粥, 猪骨还猪骨分开煲既感觉...JUST OK虾子捞面 : 香口弹牙, 有虾子咸香, 比起祥记做得更好, 我上次系祥记食, 系苦既呢餐系澳门游, 我觉得排名第二既餐厅, 有机会会番啅, 对面系华轩食店(细龟), 见到细龟哥哥好似跳住舞咁炒, 又好劲镬气,

因为大家都好期待, 所以连相都唔记得影.

米通鲮鱼球 : 好味, 炸得好松脆, 唔会话有油益味, 正
大肠并凤爪 : 好淋, 都入味, 但唔系话好正, 算OK啦

呢餐系澳门游, 我觉得排名第二既餐厅, 有机会会番啅, 对面系华轩食店(细龟), 见到细龟哥哥好似跳住舞咁炒, 又好劲镬气, 下次嚟, 2间都要食晒.

4个人共食咗175.
2010-01-02