2020-05-05 508 浏览
继续在官也街小巷中发掘,经过门口挂住一只大龙虾🦞小店,主题接近都一样系包,不过系主打美式海鲜风格。铺头座位不多,基本上现场气氛岩企系到食,如果当日唔系Lunch time 时间,我谂一定会叫枝手工啤,现场仲即时睇到海鲜炒熟添。.🦞龙虾包 ($120*)🍟转套餐 (汽水+薯条)(+$22)🌭带子堡 ($56*).一场黎到梗要试招牌龙虾包,原来有分新鲜同雪藏龙虾两款,当日只有雪藏提供,价钱会比新鲜平,另外加22蚊跟餐有薯条汽水。现场所见烘热面包同时,会炒香龙虾同带子肉,夹好后加入特制酱就完成。店员见两个人share食亦贴心问要唔要帮手切半,呢点有加分👍。.食用建议先带子后龙虾,第一啖咬落带子堡有惊喜🤩,带子肉几大粒,而且有鲜味又嫩。第二款龙虾包,起初以为雪藏龙虾味道唔会咁出,点知食落有龙虾独有个种味,完全想像唔到肉质可以咁有弹性🤩。面包软熟又有点牛油香,一口既大细刚好咬齐面包同海鲜,配既酱汁几夹。.海鲜用料足,味道亦不错,不过份量偏细,三四口搞掂,食埋跟餐炸到香脆薯条岩岩饱。价钱有少贵,但都觉得值得去试一试。_⭐️有手套和纸巾提供⭐️ 抗疫有八折,以上所标价钱为折后价*

🦞龙虾包 ($120*)
🍟转套餐 (汽水+薯条)(+$22)
🌭带子堡 ($56*)

_
⭐️有手套和纸巾提供
⭐️ 抗疫有八折,以上所标价钱为折后价*
等候时间
5 分钟 (堂食)