2015-07-16 1900 浏览
呢间Shelter 意大利菜嘅餐厅, 系香港铜锣湾𠮶度都食过几次, 感觉都唔错, 所以今次同朋友黎到澳门, 到拣左黎呢间食晚饭!呢度嘅menu同setting同香港嘅差唔多, 都系好grand、好舒服, 而食物方面, 水准亦拍得住香港𠮶间咁正!我地叫左个白酒煮青口同埋有机三文鱼扒, 首先个青口鲜味十足, 一啲雪藏味都无, 选材用料真系好顶级, 配上微微嘅白酒, 将味道升华左一个层次!!而有机三文鱼扒同样出色, 厨师将鱼皮炸左, 表皮非常之香脆, 非常之有口感! 虽则呢件鱼块经过滚油处理, 但系鱼身亦保持到嫩滑, 个厨师嘅功架真系唔少野XD食完呢餐, 咁啱𠮶日新濠天地又有Ladies Night, 所以我地几位都决定饮番几杯, 先搭船返香港 (d shooters仲要系唔驶钱任饮架!!)
所以今次同朋友黎到澳门, 到拣左黎呢间食晚饭!
而食物方面, 水准亦拍得住香港𠮶间咁正!

我地叫左个白酒煮青口同埋有机三文鱼扒,
配上微微嘅白酒, 将味道升华左一个层次!!
食完呢餐, 咁啱𠮶日新濠天地又有Ladies Night,
2015-06-27