2019-10-21 1746 浏览
.《南屏雅叙》❤️奶汁红荳冰 💲1️⃣7️⃣我觉得系澳门饮既红荳冰同香港的分别,香港的红荳冰比较重奶味,以澳门的红荳冰比较重红荳味,另外佢既杯都系冰过,冰上加冰,爽!.❤️牛奶红茶 💲1️⃣5️⃣澳门的奶茶同香港的奶茶分别唔系太大,但同样佢既杯都系冰过,爽!.❤️南屏三文治 💲2️⃣7️⃣''南屏三文治''=蛋火腿叉烧三文治,佢每一份都好整齐好有层次,加上佢好足料,佢既叉烧好入味,但我觉得叉烧比较少,但蛋同火腿都足料☺️.❤️沙翁💲6️⃣香港真系好少会有得食沙翁,我自己好中意食沙翁,味道上要岩岩好,唔系太甜,但可能唔系新鲜出炉,所以佢做唔到外脆的感觉.呢间冰室系澳门的士司机介绍,但我觉当中既菜式不是好特别,但胜在食环境同平价🤣可以去试下!*可以由港澳码头接驳巴士(去十六浦)系酒店对面再行入一条街😚如果唔系系十月初五街行到好入先到.地址:新马路十月初五街85-85A号地下评分5🌟为最高;💫为半粒特色:🌟🌟味道:🌟🌟🌟性价比:🌟🌟🌟🌟上菜时间:🌟🌟🌟🌟💫(就算多人都系5分钟就有野食)环境:🌟🌟🌟🌟(旧式既冰室,香港已经愈来愈少)#TMS澳门 #TMS香港 #TMS平民之食 #吃货 #沙翁#红豆冰#南屏雅叙 #三文治 #南屏三文
《南屏雅叙》
评分5🌟为最高;💫为半粒
特色:🌟🌟
味道:🌟🌟🌟
性价比:🌟🌟🌟🌟
上菜时间:🌟🌟🌟🌟💫(就算多人都系5分钟就有野食)
环境:🌟🌟🌟🌟(旧式既冰室,香港已经愈来愈少)

#TMS澳门 #TMS香港 #TMS平民之食 #吃货 #沙翁#红豆冰#南屏雅叙 #三文治 #南屏三文治#奶茶 #冰室#回忆#澳门#十月初五街#Hkfoodie#澳门美食 #饮饮食食 #TMS推荐 #吃货 #foodiehk #怀旧