2013-07-02 1071 浏览
个个都话,去澳门要食翅.其实鱼翅度度都有,点解要去澳门?为左探究一下,决定试下最多人O个间环境劲细劲多人劲迫,食得好唔舒服,加上我地身形又霸气,真系好想走佬去第二间但系坐低左又怕丑就算啦唔记得叫边款,但材料系有花胶,海参的份量大约有饭碗1.5碗左右热辣辣食一口,都几咸,也有重的胡椒味.煮得不会太杰,海参弹牙,但份量不多,花胶也是细细的.鱼翅就真系极小,食4口才会品尝到小小.汤的份量占左7成.大约85蚊左右.感觉上同酒楼的质素有一点距离,因为靓翅要用好多材料去煮,也要用好耐时间去煮.这里的感觉系一分钱一分货,味道其实很像碗仔翅,咁点解唔直接食碗仔翅仲抵.其实计番也不便宜,佢咁少材料卖我85蚊,如果我去酒楼食靓翅,足料既话收我3百蚊一位,而且质素高很多我想这里系捉人贪平的心理吧
个个都话,去澳门要食翅.

其实鱼翅度度都有,点解要去澳门?

为左探究一下,决定试下最多人O个间

但系坐低左又怕丑就算啦

唔记得叫边款,但材料系有花胶,海参的

份量大约有饭碗1.5碗左右

我想这里系捉人贪平的心理吧