2019-03-13 321 浏览
6時,賭場有冇得著,夠鐘又要happy,尋bar。路過另一面綠雲石,中國掛氈的酒店大堂,升降機旁富藝術花花裝置就尋得著, 可說是中國藝術展品區。問一問經理有無現場音樂,只有播的輕的那種。想找别的,破軍見好高級典雅,想留低, 再找,已不夠時間,因為我們在舊區訂枱食飯。歡樂時光買一送一,送餅乾條、炸蓮藕片脆落落,香草加香料腰果,用令閃閃的銀器皿盛着,黑雲石枱,高樓底配發射星球型吊燈,光暗適中,不同花紋牆紙,厚厚落地窗簾 布……,高拱圓型椅背,絲绒配黄色皮椅子,再加血紅色綑黑色喱士邊咕臣,枱上燭光在高级白色暗花覆轉碗型磁器,掩映透出。Sparkling wine 第三款 葡萄牙入口nino franco…$62, 琥珀顏色 ,唔甜,無乜香味,經理招待我們,此酒约十幾度酒精,第二杯揀回第一款意大利汽酒,香些,帶白色,泡泡靚靚!紅葡萄酒第一款葡萄牙入口encosta do…$62,深紅,倒出來有果香味,air就無,唔dry;第二杯揀回澳門啤酒配合小食, 啤酒一般。兩種酒杯都好靚唔同型狀, 雖然酒就一般,勝在環境高貴華麗寧靜。飲完兩杯後, 身輕飄飄,哼著一代妖姬白光的醉在你懷中……眼波帶醉 慢慢流
6時,賭場有冇得著,夠鐘又要happy,尋bar。

歡樂時光買一送一,送餅乾條、炸蓮藕片脆落落,香草加香料腰果

飲完兩杯後, 身輕飄飄,哼著一代妖姬白光的醉在你懷中……

眼波帶醉 慢慢流動
櫻桃小嘴 火般殷紅
細語耳邊 輕輕相送
美酒情意 一般濃
今晚讓我放鬆
醉在你的懷中 醉在你的懷中

故有“憨湘雲醉眠芍藥裀”,今有“ 妖夢姬飄醉話廊香”
葡萄牙sparkling wine ,紅酒
2019-03-11
$80 (其他)