Hong Kong | Eng

Follower
Following
fun20
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (3)
只此一次 無下次
鐵板世家
2024-05-27
平時好少寫食評,但今次真係完全唔掂。只此一次,下不為例!星期日下午經過,見到紅茶排哂隊,呢間野有位就入去食,點知中哂伏。。。叫餐時個男人勁串 態度又唔好,叫3個餐 寫都唔寫,又無反應 一句聲都無出,都唔知佢有無聽到,淨係講完一個餐 佢就大叫後面叫人落單。餐枱嗰張膠枱布 好油 好似抽油煙機嗰種痴笠笠,掂到都唔開胃。食物好快就上,叫咗個瑞士雞翼公仔麵,瑞士雞翼無味,慘過去超市買枝瑞士汁自己煮,似係個汁加水已經加到無味,只係上到色。屋企人叫咗午餐 肉硬 難咬,話有餐湯 無俾我地,叫咗凍鴛鴦 漏咗(懶叻唔寫低 靠大嗌既後果),上餐專係放係個幼兒前面,幼兒枱前清空唔係俾位放食物 係唔想佢手快打爛野 倒瀉野(不過呢啲都只係有經驗既侍應 餐廳先識),價錢唔平,連鎖餐廳價錢,呢個價錢不如加多少少食花園餐廳。拿拿林食完走人,兩個小朋友跟住屋企人去俾錢先,我執埋啲野跟住走,俾個男職員夾係我同小朋友中間,個職員要放餐具係門口,佢叫兩個小朋友出門口先,大嗰個10歲 叫佢出去先無問題,但點解會叫個2歲既出去先?金魚街咁多人,突然衝咗出去追唔切咁點?本身佢乖乖地企係屋企人身邊等緊。放餐具點解唔可以等一等先 或者讓開俾我帶佢地出去?俾個錢要幾耐?嫌小朋友阻住佢放嗰籃餐具 我都嫌佢阻住我出去。家庭式餐廳,連鎖店價錢,態度服務差,無下次!Blacklist!…Read More
2024-05-26
$60 (Tea)
都係太子嗰間好
GOLDEN PHOENIX RESTAURANT (D2 Place TWO)
2019-02-14
新年前去完太子金鳳,見到門口寫住D2開左分店,諗住近屋企,就去試下,但最後都係覺得寧願行遠少少去太子金鳳。兩個大人一個小朋友,叫左2個扒再另加白飯,承惠$233 (相同既餐,係太子金鳳食$200有找)。小朋友每次去太子金鳳都會食哂2個餐包同飲哂成碗白湯,但今次食左2啖之後話個飽好硬,碗湯唔好飲,爸爸話個包唔熱同有啲硬,似係就咁用微波爐翻叮,唔似太子金鳳咁用焗爐翻熱,碗白湯只係火腿湯,同太子差好遠。牛扒都幾淋,但無乜牛味。可能因為商場,唔可以大煙,冷氣開得勁同個鐵板唔係好熱,牛扒好快就凍冰冰。…Read More
蘇格蘭牛扒
2019-02-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Celebration
Anniversary
比較失望
Rayong Thai Noodle
2018-08-19
因某雜誌報道而去試一下,但比較失望。二人叫了 什錦麵 海南雞飯 泰式咖啡 同 青檸紅茶。海南雞飯同平時係餐廳食既差唔多,連埋一碗椰子雞湯,雞湯唔錯,起碼飲完唔口渴。羅勇什錦麵,個湯好大陣滷水味,但食落係無味,自己再落埋嗰4種調味料,都係得啲調味料既味,啲丸都好食既,個河粉就痴埋一舊舊,份量少,男人食唔夠飽。咖啡唔會話好甜,但唔香咖啡味,而青檸紅茶就好似係泰國飲既檸檬茶少甜版。食過一次唔會再食了。…Read More
服務差 食物差
祥景茶餐廳
2017-12-17
叫了碟牛河,等了15分鐘,見住旁邊既人都已經有牛河(啲人比我遲入座) ,叫佢幫我追,佢話叫我等等,5分鐘後見到有人已經牛河(又係比我遲入座),跟住我又問,佢又係答我就快,最後佢一堆牛河咁送出嚟,但又係未派到俾我,我已經黑面咁問,佢先話俾我先,聽完真係火都嚟,由入座時無乜人等到滿座,老公碟快餐都食完,我都未有得食。之後有個職員嚟解畫,話啲單無記時間又唔係電腦單,越早叫就放得越底,所以派左俾遲叫既先,咁我話呢個係你公司問題啦,越早叫既就越遲,跟住個職員就話呢個係老闆問題。牛河啲河粉碎濕濕,牛肉好un。快餐石班魚只得雪藏味,差。住海麗咁耐,呢間餐廳越做越差 ,由以前經常食,食到而家1個月都食唔到1次,真係唔會再幫襯。…Read More
2017-12-17
$44 (Lunch)
難得主題樂園內有唔錯既餐廳
Tuxedos Restaurant
2012-11-21
]因為生日當日可以免費入園,所以就同老公入去行下,順便睇下新既展館。一早食完早餐,入園左睇右睇,2點幾鐘先覺得肚餓,所以就去冰極餐廳食野。餐廳門口封住左,之後問個staff係咪已經off左,個staff話唔少遊客以為餐廳係展館,所以就攔住左。餐廳內有好多位,我地等都唔駛等 (之前一日打去book,佢就話預約已經full,要walk in),仲可以幫我地揀坐方枱定梳化,因為想坐得舒服d,就揀左坐梳化,梳化雖然遠少少,但都可以睇到d企鵝游黎游去。(方枱有兩排,除非坐到第一排,如果唔係第二排既係會俾第一排既位阻住)兩個人叫左3樣野食同一杯野飲 ( 呢到無免費水供應)1) 極光 $42 薄荷加雪碧,仲有椰果係入面,都幾好味 ( 普通一杯飲品都要30幾蚊,不如飲特飲 )2) 芝士焗薯條 (二人份量) $88 幾好味,特別係佢o岩o岩拎出黎個時,又熱又香,但係老公嫌佢有d喊, 我就只係覺得佢落鹽唔平均所致。 如果想試多d其他野食,兩個人叫標準就已經夠, 因為二人份量再加埋其他野食都食到我地好飽。3) 卡邦尼帶子意大利幼麵 (標準) $108 呢碟一拎出黎我同老公就呆左,似一碟米粉上面加左3隻帶子。 碟幼麵係好香煙肉味,但d帶子太乾身。4) 啖啖肉薄餅 (標準) $168 不過不失,係個底有少少燶,都唔錯,脆脆地。小朋友就會有一件企鵝圍裙送。其實好難得係主題樂園入面竟然有間算ok既餐廳,而且價錢其實唔算貴,平時出去外面既cafe食都已經係呢個價錢,仲有企鵝陪你食野。…Read More
芝士焗薯條
2012-11-20
$170 (Tea)
Celebration
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice