openrice

Follower
Following
s336990
Level 2Hong Kong
正在被lingling148呢件自我支持的分身變態+三無人士+老綜+精神病患+神棍騷擾中 因為三番四次打爛人地借『獨家素食』嚟騙財的神棍飯碗...... 呢啲五毫黨用令人厭惡的行為嚟曲線讓人對素食人士反感,又用追擊的方法嚟令人買佢怕唔同佢嘈,做到好似可以一言堂咁 如果佢講的嘢真係有理有人BUY,洗鬼咁樣咩~~~ 五毫黨嗰邊又因為辦事不力收唔到錢 邪教嗰邊又因為啲人唔信佢嗰套『獨家素食』而無人理 原本可以騙財洗大錢架嘛,依家搞到得嗰份老綜過活,梗係追實我呢個因為一篇留言就做到封晒佢財路『處處』同佢作對的我啦
Overview
Reviews (5)
Photo (1)
無常識,竟然在羅漢齋飯落蔥蒜
Kong Shing Restaurant
2021-08-18
無常識,竟然在羅漢齋飯落蔥蒜,主要是極重手。向收銀(疑似老闆)反映,回覆是要顧客額外order走蔥蒜!!!另外,杯水面頭有層油,膠匙羹灰灰地色,衞生環境不太行。對食物評論:腐竹非常硬丶豆腐無味,其實我懷疑根本無落盐,甚至不是廚師制作。事發時間是1600,廚師可能放飯中,由阿貓阿狗狗屎垃圾主理,將剩餘物資撈埋芡汁叮熱就拿出來。未吃過如此難食的飯,手殘都不可能做得如此差劣,要加上腦殘才有機會有如此效果。根本是垃圾級別!…Read More
2021-08-18
$48 (Tea)
檸檬撻
Crostini Bakery & Cafe
2015-08-24
行到累想搵位坐吓先入嚟呢間食叫咗個檸檬撻啲CREAM酸酸甜甜,檸檬餡又夠味,整體感覺好清新就算原本只係想搵位坐吓無咩食慾都好快食晒而且食完都唔覺膩下次再經過就試埋其他,全部餅嘅賣相都好精緻…Read More
檸檬撻
2015-08-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$19 (Tea)
好好味的PIZZA店
Pizzeria La Gondola
2012-01-24
因為團購才知道有這間餐廳位置喺天橋底,店面又非常細,真係有啲難找,好容易錯身而過如果唔係團購都唔會咁神心找到佢(仲要喺附近當眼處開咗間同類型的速賣店wor...)基於之前未聽過呢間餐廳,所以去攞貨的時候其實有啲擔心間店的水準但當PIZZA攞上手的時候(六塊PIZZA+3罐汽水)真係好好好香!用個盒盒住都聞到香味!雖然成個鐘先返到屋企,啲PIZZA都凍晒,但仲幾好味(比起大型連鎖店凍咗嚟計好味上好幾倍)真係要搵一日試吓堂食,熱辣辣一定更滋味我買的PIZZA為LA GONDOLA、CAPRICCIOSA、VEGETARIAN+三罐汽水,合共69PIZZA是超薄批底,咬落煙韌,啲香草葉真係好香我話咁快就食晒二件PIZZA,食完嗰刻我就諗早知買多幾張劵細食的話,二塊PIZZA+汽水,做午餐或晚餐都係唔錯的選擇…Read More
Like
megawell 間店的水準 ok.
2012-02-15
2012-01-20
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$23 (Other)
Dining Offer
Group-buy
平、靚、正
Light Vegetarian Restaurant
2011-08-10
當日行街行到攰攰地,剛好見到有間齋舖,又有酸齋外賣,於是買一份($10)外加一件蘿蔔糕(減價時段$2)即成圍12大元啲酸齋食落軟棉棉,非常新鮮,酸汁也調到酸甜度剛剛好,非常醒胃蘿蔔糕的製作水準也很高,口感一流,沒有粉、結、實,而且雖然是減價時段,但邊皮咬落還是脆的!以上兩樣拿上手時還有些熱!至於分量差不多可以夠我當一個晚餐(我屬於細食類)以現今的食材價格,可以用12元吃到這種貨色及份量,簡值是物超所值店員的服務態度也很好,我再三的向店員確認價錢時,她很有耐心,而且也沒因為我買得少問得多而不悅(我之前兩個客人都是買20元起跳的)…Read More
Like
lingling007 呢條s336990真係食素食到膠撚到無朋友,之前係某討論區講素食已經講左幾十頁,佢仲on撚99以為人地講緊食素唔係殺生,植物唔係生命,仲係發撚晒瘋咁,之後仲膠撚到特登開個新blog吐苦水,大字標題:"植物怎可能不是生命?怎麼不是生物?",然後長篇大論發表植物為何是生物既見解,膠撚到咁真係唔不停笑*佢都唔得,食素食素個腦咁撚傷殘都係第一次見,連佢身邊既人知佢食素都頂佢唔撚順知連佢食素都要扣佢帽子,真係有d同情佢.btw佢係精神有問題的,佢表哥已經係佢個blog度踢爆左佢成*日打*佢老母,拉過入精神科三次,睇黎佢精神病嚴重到食素都醫唔撚到.不過呢條s336990都算慈悲囉,淨係打*佢老母,無殺*佢老母,真係好撚神聖,好撚偉大呀!不過雖然呢條s336990無打*佢老母,不過學佢既膠論,殺細菌同殺人既罪都係一*樣,所以雖然佢只打不殺佢老母呢條s336990一樣係犯左殺生罪.不過可以唔殺咪唔殺囉,所以可以繼續放心打*你老母啦,唔撚打死咪得囉,打*老母好撚好玩架
2011-12-16
s336990 五毫黨用令人厭惡的行為曲線讓人對素食人士反感
2012-01-24
s336990 lingling007不停咁追擊我,係唔係因為我嗰篇嘢令人同意咗素食搞到呢啲五毫黨無啖好食所以發晒狂呀?
酸齋、蘿蔔糕
2011-08-02
TakeAway
$12 (Other)
貨不對版
Pizza Bird Pizza and Chicken
2011-07-07
放咗工打算返阿媽屋企,諗住買定嘢食/叫定外賣唔洗阿媽煮,於是打電去大角咀嗰間問佢黃大仙送唔送點知個服務員答話速遞就要消費起碼800元或以上先得(係港幣800唔係日圓800!)於是就近近地去牛頭角嗰間度外賣自取(間嘢的店面好有70-80年代的平價餐館FEEL)初時唔知原來咁近,所以我喺電話度同佢講話半個鐘頭後嚟攞(雖然佢地話10-15分鐘攞得),後來去到時就問佢地可唔可以改返喺電話度佢地答嗰個10~15分鐘,佢地話OK但我前前後後差唔多等咗半個鐘先攞得(我仲要出咗去散步成十幾廿分鐘!)呢單自己約咗時間在先,唔可以怪佢地但食物嗰邊真係唔掂!我ORDER素食批、長通粉(都係素嘅)同蒜蓉包點知攞度返阿媽屋企打開一看,個長通粉額外送多咗啲火腿片!個批有陣肉醬味!!!佢地想我點食呀!!!打電話去同佢地反映個服務員就例牌話廚房搞錯,之但係我無特別要求加減啲咩,全部都係按佢地個餐牌ORDER咁都搞錯!?仲要係寫明素食嘅食品額外加咗肉落去咁錯法,真係點都接受唔到為咗唔好浪費,我唯有照食,呢刻真係好彩屋企人唔係素食…Read More
Like
View previous comments(2)
qewi 邊個有精神病大家心照啦,之前已經有網友踢爆你係第個區自爆有精神病啦.不過你死撐話人地屈你姐.哎呀!唔記得左你係唔知自己有精神病哥喎!仲係好嚴重個隻.所以你成日炳你老母,你老母已經捉過你入幾次院,你都仲唔知自己有病都仲係唔肯食藥,自以為食素就好番晒,所以你老母又再受害俾你狂炳.係你個表哥阿陳生前幾日睇唔過眼係你個blog度爆晒你做d好事出黎.哎呀!慘嘞你無睇到無刪除佢d留言tim,快d去刪啦,唔係會有更加多人知道你係個成日喪打老母既精神病患者.不過你又會自以為是話你表哥係我分身.哎呀!我又唔記得你係唔知自己有精神病tim.所以自以為人地係講緊食素唔係殺生,自以為人地講緊植物唔係生物,自己發神經周圍咁去pm人,又自以為係人地去pm你先,無證無據人地都係估我有分身,你又自以為人地已經踢爆左我有分身,自以為自己贏左.自以為唔夠人講分身就夠人講.依家又自以為我係三無人士,長期失學失業無社交攞綜援,.都未見過一個自以為是得咁徹底既人,食素食成咁都係第一次見.簡直極品.哎呀!係喎,我又唔記得左你係唔知自己有病,其實我都好明白你係想用素食去醫精神病,不過講真嚴重成咁唔食藥又點得呢?,所以我好同情你之餘,更加更加之同情你老母,佢至係最大既受害者.你老母真係好好,俾著我係佢一早已經趕你出門口,所以雖然你精神有問題.但係有呢個對你百般容易關懷老母係你福氣.
2012-01-24
qewi 阿大慈大悲既打老母素食者,你唔係自知理虧又點解要刪除我d留言呢?咁咪更加此地無銀.你表哥爆你打老母d野出黎勸你好快d刪啦,唔係盞更多人知你有精神病.阿好唔虛偽,大仁大義既打老母素食者,真係服晒你,仲係要咁冒目企硬以為人地講緊植物唔係生物,素食唔係殺生,好野!好一個打老母既慈悲素食者.我自己屋企都種好多植物架.,日日都有淋水,又點會漠視植物既生命呢?不過我對佢地一d感情都無.因為佢地一d感情都無.肉食者最多咪企硬話人係肉食動物,點似得你咁膠企硬話植物意識同動物一樣.無證無據人地只係話懷疑係分身你又自以為真係,自以為已經贏左,如果咁諗會令你舒服d既咪咁諗囉,精神自瀆係你強項黎既,所以你表哥都係我分身黎架,係我老屈你架,係香討超個十幾個人笑你膠既人包括版主在內都係我呢個三無綜援人士既分身黎架,打老母唔係錯事黎架,快d去打多d啦.
2012-01-24
qewi 開頭自以為人地講緊植物非生物,之後人地只係話懷疑我係分身,佢就好開心咁自以為人地已經踢爆左我分身,自以為自己贏左,而家又自以為我係三無綜援人士,去令到自己感覺舒服d,條友精神自瀆已經到左出神入化境界,唔寫個服字都唔得.
2011-07-03
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$98 (Other)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice