Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (5)
相片 (23)
坐唔舒服+冇招呼
Wong Lam Kee Chiu Chow Fish Ball Noodles
2024-04-08
廿幾年前已食,搬走后舊地重遊,感覺食物水準下降兼招呼差!我們一行三人,入去剛有張4人枱,坐底,餘下一個位放背包,叫阿姐寫野食~寫寫下,佢話等陣,去招呼另一枱客入坐!回來后,見到我放袋個位,不友善地叫我哋攞起,要坐人甘話,無法!全都圓凳,已經坐唔舒服,仲要抱住背囊食,各位自己唸!漏左個切腩撈,其他野食晒都未嚟,吹佢先俾碗湯,個撈仲要成10分鐘先到,其實D坐位甘矜貴,漏單呢D係唔可以發生,阻嘅,咪又係你鋪頭?食物~切腩還合格,面就和普通舖的一樣,而佢哋嘅招牌魚蛋,食出已經唔係以前嘅魚做了,冇咬口及彈牙感,是換人失傳,還是食材太貴,用不回?總括~冇特別出色的食物+零服務+唔舒適及價格略貴!…查看更多
$80 (Lunch)
網紅加持,飲品出色
泰·初夏
2024-02-06
看完網紅推介,見特飲類任飲,有興趣一試!那天星期日剛在東涌行完山,就過去會下佢,點知在open rice見有評論話上菜極慢,都有D驚,但諗住6點開食,未有甘忙卦!過程~到達剛六點,在入口收銀問定食邊個餐,我哋一行3人揀左B餐,之后去了洗手間,回來時双拼邊爐湯底,雞煲,和5-6碟肉類,已放滿枱面,我們連醬料等也未取,但怕一會人多,所以馬上再以Qcode下單其他食材,不用幾分钟也就上晒,之后就算坐滿了人客,加叫的也只略多幾分钟便上齊,這應該是管理人看到評語而作的改善吧!反而飲品還會等久一點!食物篇~B餐的牛肉是ok,A餐那個就不了,C餐多點海鮮,冇試,其他火鍋料也中規中鉅,冇驚喜或驚嚇!泰式串燒都在水準,特飲類比較喜歡椰汁飄香和榴槤特飲,泰式奶茶也不錯,但總體偏甜,另還有多款選擇,也相當唔錯,散叫都要2,3拾元一杯!建議~飲品可以加上少甜選擇,蔬菜不要弄得太碎,因為好似晚上賣淨的那種!整體二百多元,120分鐘,都是性價比唔錯的,可見她們每位員工也十分落力,經營不易,加油!…查看更多
2024-02-04
$270 (Dinner)
性比稍低,即係貴
TeaWood Taiwanese Cafe & Restaurant
2020-06-17
星期日晚餐,一行3人,有幾張这集團的贈券,在銅鑼灣世貿附近,就試佢一下,入去得3,4枱客,要求下坐窗邊位置,景觀不錯!打開Menu,大部分餐都80元以上,未計飲品,一般要加30,才有飯,甜品和一杯飲品,即係百一,二 另計加一!价錢和食物質素,環境招待等,應成正比!就看一下食物先:總結:環境可以,食物普通,价錢唔平!環境是不錯的,尤其坐窗邊位置,但人均近$200,如果並非有贈券,相信都唔會再幫襯了!sorry…查看更多
+ 7
$200 (Dinner)
十二分谷氣
Gold Garden Roasted Pig & Goose Restaurant
2019-08-02
在報紙睇到廣告,買点係皇帝蟹,2千多一圍,都唔敢期望,甘就十條友去食,諗住十個人食一圍,都夠食卦?点知??原本加果隻乳豬,点知係偽术,呢個餐叫隻豬要正价4百幾!好彩冇加到!先上一個小炒王,正常,及格跟住一個炸齋腐皮卷,只係素,及格再上一個燒味拼盆,味道未知,份量夠十二位?負20分粟米蛋花豆腐羹,普通正常,僅及格50分再来一個浸莱心,及格酸菜魚,呢個又唔辣,又唔酸,都唔知乜野魚,成條掃粉炸完放入湯,搞笑!最多只值10分!炸鷄,正常可以,65分以上全屬好普通好普通嘅小菜,甘都未知中計!到戲肉,皇帝蟹出埸,話4斤,甘多有多食啫,拿蟹腳剪,咦~空心嘅,再剪开,嘩~D肉嘅比例係2-3成,我地估應該係下价貨嘅水蟹種,!即叫伙計睇,問佢点?佢话整过一隻都係甘,仲話要另計!我們全部唔食放係度嘈,隔離左右都嘩嘩聲!甘都得?周旋左一輪,死都唔肯換,話蝕本,呢样果样,我问你甘叫D客蝕?重点黎係食蟹,我們話唔俾蟹錢,只俾番食左嘅錢,佢話請示,轉头送斤中蝦補數,費事煩我們算數!中蝦頂到皇帝蟹????一肚氣,奉勸各位咪去,我地嘅情況嘈到左右隔離都知,原來個個都係食呢個餐,但我地叫先,佢地睇到后圍圍轉呔!如果一早入黎睇下食評先,就唔會瀨野!你做招牌又好,做返人客信心又好,冇可能要客去為你的失誤,為你承擔!服務態度反而個别員工,D低層的比部長那些好好多,但点都絶冇下次!環境十分擠迫,枱頂枱!开飯~你們一定要登出呢個負食評,咪包庇呀!…查看更多
+ 7
2019-08-01
Dinner
价位普通,食物當然也普通
JOY Daikiya Japanese Restaurant
2018-12-29
boxing day,4圍塭放题食,一般都3舊以上,最后找到呢檔,1730-1930時段,85拆后連+1,$265。就試下,準時到,人多到唔知边度龍尾,亂的,之前在呢度订位,佢地馬上有人打來確認,所以都唔使点等,坐低,寫飛仔叫,先下刺身,再落D其他小食,頭輪就快,10分鐘内到!有個自助吧,甜品,飲品,熱葷等…到叫第二輪刺身就…死喇,3,4個字都唔泥,吹3,4次,那那林寫第三張,都未见第二張個刺身來,但已叫你埋單先!塭個類似經理嘅,直接去攞盆泥先有得食!刺身質量也普通,65分吧!小食只榴蓮炸彈有点特別,其他好一般!性价比只一般般!…查看更多
榴槤炸彈
雜錦刺身
2018-12-26
20 分鐘 (Dine In)
$260 (Dinner)
慶祝紀念
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice