心血來潮想食放題於是早2日上openrice睇下有咩好介紹點知發現大部分既放題餐廳好評率都唔多好煩惱左好耐揀邊間.最後決定左揀吉壽試試我同朋友2個book左6點半大約6點9去到唔使等就即刻有得入地方比我想像中大好多但d位就尚算ok.唔僧會太逼.但講唔上寬敞不過都預左架啦之後開始點野食足足有8張紙既食物飲品你揀其實都叫幾多野食先黎一盤刺身!3文魚件件厚切!
而且都幾新鮮甜蝦都好正,但有d有頭,有d冇頭,好奇怪其他刺身都唔錯 eg.希靈魚,八爪魚,鮑片..都總算對得起價錢!之後d炸物,壽司都陸續黎到順帶一提:)d食物黎得都幾快.而且完全唔會漏單/俾少你寫10隻甜蝦佢真係俾10隻你,冇多冇少!加上侍應服務真係好!!有嗌必應收碟亦都好快!炸物其實全部都ok尤其炸蠔幾正炸粉唔太厚.個蠔仲好juicy!!但天婦羅就冇咁正外面個層炸皮略嫌厚左少少熟食方面!推介有機蕃薯仔串1串得2粒仔 份量岩岩好真係好甜好好食! 愛蕃薯之人必試!!但果個牛肉串就麻麻啦 太乾我個人好芝士所以覺得個芝士魚餅真係好正!!唔會偷工減料! D芝士真係會係你口爆出黎
但食太多就會膩.所以唔好食太多:)SALAD方面, 吉壽沙律我覺得麻麻,不過都算冇咩大問題係D味可能唔太MATCH:而SUSHI方面.果D芝士卷物都好正
除左軟殼蟹果個,淨係食到D炸粉~~總括而言!我覺得吉壽都算1個唔錯既CHOICE.以195呢個價錢.D質素真係唔錯架啦!希望大家寫食評時,都將$$列到其中一個因素去考慮因為你地既一個食評真係會影響到好多人:)…Read More
Kichi Jyu Japanese Restaurant
2011-10-23
Like
有機蕃薯仔串
刺身
2011-10-21
$195 (Dinner)