Hong Kong | Eng

Followers
Following
ukexchange_1year
Level 3Hong Kong
IG: foodxxe YouTube: ukexchange_1year
Overview
Reviews (63)
Photo (484)
海景少女心下午茶😍🤩
Lady Nara
2024-06-14
🇭🇰海景少女心下午茶🇭🇰🌟整體🌟✔️岩曬各位美女!望住海景同好朋友食tea加Chill talk 真係好正😻✔️有個搖搖椅打卡位❤️ 充滿花花真係好靚🌷🌸✔️英式三層下午茶就食得多 泰式就少啲見🤩✔️太多款式 講我覺得較為出色嘅🤪🍨食物🍨✔️最鐘意白玉丸子班蘭奶凍😜 班蘭味好出 滑溜溜的😚✔️Scone嘅質地都好特別😎 外面脆卜卜 但又唔會好乾🥰✔️ 泰式雞肉丸 入面有啲軟骨 好有口感😋✔️開心果珍珠奶綠雖然冇咩開心果味 但茶底好香 珍珠好有咬口😍回頭指數:4.7/5
食物質素:4.5/5
性價比:4.5/5環境:4.8/5人均消費:HKD 200⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:Lady Nara 地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖電話:2153 3730…Read More
🌴峇里風寵物友善嘅Cafe🐨
Be Leaf
2024-05-29
🌴峇里風寵物友善嘅Cafe🐨#foodxxe_觀塘#foodxxe_西式⭐️整體⭐️✔️所有食物 無論意粉/主菜/甜品 都好高質!❤️✔️峇里風 充滿花花 打卡一流 🥰✔️有加一🤫雙人枱較細🦐香煎大蝦手拆蟹肉黑松露意大利麵🦀 $128+68(套餐)✔️套餐包左嘅餐湯係蘑菇湯🥳 蘑菇味好出 香濃😋✔️ 大蝦同蟹肉都好足料!😍 好鐘意意粉嘅配料有多過一款🤩✔️重黑松露味🙂‍↔️岩曬黑松露控🤓🐷和風味噌燒特級豬梅扒配菠蘿蜜桃醬🐷 $158✔️未!食!過!咁!好!食!嘅!豬!扒!✔️ 豬扒厚切得黎 好Juicy嫰滑😍✔️菠蘿蜜桃醬十分開胃🫶🍮法式焦糖卡士達梳乎厘Pancake🍮 $128✔️呢款梳乎里Pancake比其他餐廳實淨 但就充滿蛋香 食到好滿足🤩✔️卡士達醬唔會太甜😻回頭指數:4.8/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.6/5環境:4.8/5人均消費:HKD 250📱搜尋:#Foodxxe_PekoPekoEatery💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:Be Leaf @beleaf_cafe 地址:觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖電話:2152 2893 #觀塘美食#峇里島 #beleaf#黑松露#意大利粉#意粉#觀塘cafe#大蝦#蟹肉#蝦#豬扒#菠蘿#蜜桃#疏乎厘#souffle#pancake#打卡餐廳#打卡#觀塘甜品#甜品#dessert#洛神花#洛神花茶#西柚#KT#blacktruffle…Read More
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎
🇭🇰無可挑剔嘅西日餐廳😍
Peko Peko Eatery (勝利道)
2024-03-31
🇭🇰無可挑剔嘅西日餐廳🇭🇰#foodxxe_何文田#foodxxe_旺角#foodxxe_太古#foodxxe_荃灣#foodxxe_cafe⭐️整體⭐️✔️款款都好高質 有誠意🥰✔️環境唔錯 坐得好舒服❤️✔️有加一🥗Love Strawberry 🥗 $118✔️相當開胃嘅沙律😍 即刻覺得自己健康左!✔️超fresh同岩曬鐘意食生果沙律嘅你😝🍝辣肉腸鮮茄肉丸意大利麵🍝 $129✔️蕃茄醬酸甜剛好 意大利粉掛汁😋✔️意粉軟硬適中 有咬口🤩🐠香煎三文魚配香草油🐠 $178✔️三文魚煎得香口 又唔會柴❤️✔️啖啖肉 性價比幾高😍🍫心太軟配自家製泰式奶茶雪糕🍫 $68✔️ 好!好!食! 真係流心 朱古力係「堅」朱古力!😻✔️雪糕好高質!唔會太甜⭐️回頭指數:4.7/5
食物質素:4.6/5
性價比:4.6/5環境:4.6/5人均消費:HKD 200📱搜尋:#Foodxxe_PekoPekoEatery💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:Peko Peko Eatery地址:何文田勝利道1-3號地舖電話:2688 2350#旺角美食#何文田美食#太古美食#荃灣美食#pekopekoeatery#西日#西日餐廳#cafe#香港cafe#香港美食#香港打卡#士多啤梨#草莓#沙律#沙拉#三文魚#肉醬意粉#心太軟#雪糕#泰奶#甜品#香港甜品#朱古力…Read More
心太軟配自家製雪糕
辣肉腸鮮茄肉丸意大利麵
花膠雞煲翅米線❤️
雞駅花膠雞米線專門店
2024-03-09
🇭🇰花膠雞煲翅米線🇭🇰#foodxxe_觀塘#foodxxe_港式#foodxxe_米線🌟整體🌟✔️超多款式!無論係湯底/配菜定小食🤩✔️ 即叫即整 熱辣辣🔥✔️冇加一!🐣花膠雞煲翅配米線🐣 $98✔️真材實料!湯底鮮甜好味🤩✔️好多花膠 超淋的😍✔️雞件好滑 唔似冰鮮雞😋💛金磚豆腐💛 $42✔️呢個好正!外面脆內裏軟滑🥰✔️調味又好夠!冇得頂😆🍗雞駅雞翼(原味)🍗 $42✔️淨係雞翼都有六款!建議可以試多幾款😍✔️炸得好香口 但又唔會好乾👍🏻回頭指數:4.6/5
食物質素:4.6/5
性價比:4.7/5環境:4.2/5人均消費:HKD 70📱搜尋:#Foodxxe_雞駅花膠雞米線專門店💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:雞駅花膠雞米線專門店地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室電話:9849 3567#觀塘美食#雞駅花膠雞米線專門店#雞駅#花膠雞#花雞#米線#香港米線#觀塘米線#豆腐#金磚豆腐#雞翼#炸雞#炸雞翼#小食#港式#薯條#炸薯條#香港美食#觀塘午餐#椰子雞…Read More
金磚豆腐
大大份超足料台菜🥳
Chan.Taiwan Cuisine (Amoy Street)
2024-02-27
🇭🇰大大份超足料台菜🇭🇰#foodxxe_灣仔#foodxxe_尖沙咀#foodxxe_台式🌟整體🌟✔️款式多 超足料 主食$58起🥰✔️慢慢睇落去會見到最吸引嘅地方😆✔️最特別係有原盅燉湯 岩曬我呢啲湯都怪😆✔️冇收加一🐮牛肉麵🐮 $78✔️大碗到我自己食唔曬🤣 ✔️牛肉十分入味加淋🤩✔️陽春麵有口感 有少少Q彈嘅感覺🥳✔️麵條掛湯 湯頭香濃配上酸菜頂瓜瓜🤫🐷台灣炸滷排骨飯🐷 $59✔️用上珍珠米 更顯台味🤩✔️排骨好大塊 夠曬味❤️ 不過同我想像中嘅炸排骨有啲出入 似係煎多過炸🍠雙色地瓜QQ 球🍠 $25✔️呢個最最最最吸引!!!好好食!!✔️外層炸到乾身 一滴油都冇😋😋✔️內面嘅餡又好豐富😍😍😍😍🥄人蔘蛹蟲草花膠烏雞湯🥄 $25✔️特價$25 即刻試試佢!✔️飲得出冇味精 好足料 火候十足😍✔️雞湯滋補鮮甜😋回頭指數:4.7/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.7/5環境:4.5/5人均消費:HKD 80📱搜尋:#Foodxxe_💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:饞。台式食堂地址:灣仔廈門街31號地舖電話:2818 6818#灣仔美食#尖沙咀美食#尖沙咀台灣菜#灣仔台灣菜#香港台灣菜#炸排骨#排骨#炸滷排骨#滷排骨#牛肉麵#陽春麵#烏雞#燉湯#花膠#蟲草#珍珠奶茶#地瓜球#地瓜#芋頭#酸菜#豆腐#滷水蛋#便當#奶茶#台式飲品 …Read More
雙色地瓜QQ球
和牛蘭王蛋飯|丼飯專門店🌟❤️
Wagyu Donburi
2024-02-14
🇭🇰和牛蘭王蛋飯|丼飯專門店🇭🇰#foodxxe_觀塘#foodxxe_日式🌟整體🌟✔️賣相望落款款有誠意 好吸引😍✔️熱辣辣上枱 相當美味🥰✔️環境簡濕乾淨 岩曬同朋友慢慢坐🩷‼️冇加一,做緊開張優惠85折‼️🐮招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯🐮 $128🌟和牛漢堡扒煎得香口 厚身有口感🤤🌟㨂左漢堡扒汁 撈飯一流😝🌟㨂左泡菜做配菜 微酸辣 十分開胃🤪🌟蘭王蛋配上香飯 越食越香😍🐷咖哩吉列豬扒飯🐷 $88🌟豬扒相當脆口 熱辣辣🔥🌟咖哩偏辣 配料豐富🥰🐣雞皮餃子🐣 $58🌟第一次食雞皮餃子!原來係幾特別😝✔️餃子皮變左做雞皮🥰 雞油滿滿 滋味十足/如果我住觀塘/係觀塘番工 呢度一定會變左我嘅飯堂🥰🤪回頭指數:4.6/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.8/5環境:4.6/5人均消費:HKD 100📱搜尋:#Foodxxe_牛霸王💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:牛霸王地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖電話:6333 4238#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘日本菜#丼飯#和牛#漢堡排#咖哩#吉列豬扒#豬扒#咖哩飯#咖哩控#蘭王蛋#蛋#雞皮餃子#餃子#薯餅#日本米#curry#牛#觀塘#綠色線美食…Read More
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
雞皮餃子
$120 (Dinner)
價格親民日式一人燒肉🌸
Sunsaibashi
2024-02-09
🇭🇰價格親民日式一人燒肉🇭🇰#foodxxe_觀塘#foodxxe_日式聽到新齋橋 @sunsaibashi 即刻聯想到大阪嘅心齋橋🌸聽落似係來佬野 心諗會唔會好貴😆睇完menu見到價錢咁親民 就去左試試😍/🌟整體🌟✔️價格親民 侍應姐姐親善🩷✔️日系裝修 座位闊落😆✔️每個餐都包左:湯+沙律+甜品+飲品🤩✔️ 冇加一!🐮牛小排+豬腩肉+雞腿肉🐮送牛舌🔥 $148✔️四款唔同嘅肉岩曬鐘意試曬唔同野嘅我😍✔️牛小排最出色!肥瘦剛好 有口感但唔會韌🤤✔️牛舌彈牙 🤩🐄西冷牛排🐄 $148✔️呢個又係另一番風味 牛肉較厚身 啖啖肉🥰✔️因為較厚身 容易控制熟成度😚/呢個一人燒肉 份量剛好 野食又好味 推介比今晚唔知食咩嘅你🤪回頭指數:4.5/5
食物質素:4.6/5
性價比:4.6/5環境:4.6/5人均消費:HKD 100📱搜尋:#Foodxxe_新齋橋💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:新齋橋地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓電話:8118 0011#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘燒肉#日式燒肉#燒肉#新齋橋#牛小排#西冷#豬腩肉#雞#bbq#japanesebbq#烤肉#糯米糍#雪米糍#沙律#沙拉#麵豉湯 …Read More
🥰足料熬製龍蝦湯|打卡餐廳🔥
Seoulmate (MONTEREY Place)
2023-12-24
🇭🇰足料熬製龍蝦湯|打卡餐廳🇭🇰#foodxxe_將軍澳#foodxxe_韓式 #foodxxe_打卡@seoulmatecafe 二訪呢間餐廳了🤤每次入到去都覺得好童真 開心😝 因為啲野食(上次食果個火山飯)/飲品賣相可愛之餘 裝修都好繽紛🤩今次我終於坐到搖搖凳🥳/⭐️整體⭐️✔️職員服務態度好 相當helpful❤️✔️野食特別 係fusion菜😋✔️有加一/🦪芝士泡菜焗生蠔(走泡菜)🦪 $128✔️omggg 芝士好多好濃❤️✔️生蠔新鮮 焗完微焦味十分可口 同時又唔會太乾評分:4.5/5🦞北海道雪場蟹海鮮煲(龍蝦湯)🦞 $238✔️湯頭好堅料!可以當湯飲!係用龍蝦頭黎煲嘅 飲得出龍蝦果種鮮甜❤️✔️有好多種海鮮 蝦、青口、蟹等等 相當滿足🤩✔️埋尾一定要煮埋個公仔麵 啲麵索曬啲湯 十分滋味🤤評分:4.6/5🧇黑芝麻麻糬窩夫配豆腐雪糕🧇 $88✔️精粹喺呢度‼️上面主食唔岩唔緊要!就咁黎食甜品/野飲都夠曬😋✔️黑芝麻味好出 窩夫脆口軟糯 果種微微嘅蛋香 仍然齒頰留香❤️✔️豆腐雪糕都好出色 絕對唔會係雀巢貨仔評分:4.9/5🍹飲品🍹🍠日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山🍠 $48✔️呢杯野賣相好靚!面果層奶蓋係酸酸嘅 係佢令到杯野好有層次!好好飲!🤣⚫️黑芝麻拿鐵(熱)⚫️ $46✔️呢個反而冇咩特別/住新界嘅朋友仔 去迪迪尼有啲遠 折衷黎下呢間餐廳 放低少少壓力吧!😝回頭指數:4.6/5
食物質素:4.6/5
性價比:4.2/5環境:4.6/5人均消費:HKD 200-300📱搜尋:#Foodxxe_SeoulMate💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:Seoulmate地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖電話:2577 6338#將軍澳美食#montereyplace#seoulmate#cafe關注組#hkfoodie#芝士#生蠔#泡菜#龍蝦#海鮮#火鍋#公仔麵#龍蝦湯#窩夫#麻糬窩夫#麻糬#黑芝麻#豆腐花#豆腐#雪糕#紫薯#奶蓋#雪山#鮮奶#黑芝麻鮮奶…Read More
黑芝麻麻糬窩夫
🍸人生必做:登上月球·酒吧🥃
J.moon
2023-11-25
🇭🇰人生必做:登上月球·酒吧🇭🇰#foodxxe_旺角#foodxxe_酒吧呢間 @j.moon.lounge 酒吧已經係我二訪嘅餐廳!無論係氣氛/環境/酒/野食/價錢 都相當吸引🥰 佢地用月球黎做主題 令我有種飛上月球嘅夢幻感 以及煩惱飛逝嘅感覺 似唔似李白:舉頭望明月 低頭思故鄉😚/🌟整體🌟✔️我坐果個位睇到 bar tender 整我果杯野飲 覺得佢地係好有熱誠 杯野都會好飲左🤩✔️環境氣氛 唔再多講 再加上職員有禮款待 都幾鐘意呢度🤪✔️有加一/🍸Cocktail 🍸🍍Leo🍍$ 128🥃Virgo 🥃 $128✔️老實講 我唔太識品酒 但兩杯酒都好吸晴 誠意十足🤪✔️Leo 相對地比較Fresh 酒味冇咁重😍❤️Snacks❤️🍟french fries with black truffle mayo🍟 $68✔️熱辣辣 好重黑松露味 最岩薯條控嘅我🫶🍗Fried Chicken Wings with Teriyaki Mayo🍗$72✔️微辣的🔥炸得好香口 擺到最後都仲係脆卜卜🤤🍳Main🍳🍝Tomato and XO Cream Sauce Spaghetti with Scallop🍝 $138✔️ 蕃茄同cream嘅配搭岩岩好 唔太酸唔太甜😻 唔知點解食落有少少明太子味 令到佢昇華左🤪✔️意粉相當掛汁 帶子嘅數量都好足🥳🍕J Moon Pizza🍕✔️呢個pizza 相當特別🤩 菠蘿pizza好普遍 但用梨做配料都真係罕見🥰 估唔到異常地夾!✔️批中間係厚而軟熟 批邊就有個大對比!超級脆口🤩✔️中間嘅蛋都令個薄餅層次高左 蛋料香濃 滋潤了個pizza回頭指數:4.7/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.4/5環境:4.8/5人均消費:HKD 300📱搜尋:#Foodxxe_JMOON💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:J.Moon地址:旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖電話:9545 5738#Jmoon#lounge#旺角美食#旺角好推介#alcohol#旺角好去處#油麻地美食#酒吧#黑松露#cocktail#drink#fries#薯條#炸雞#雞翼#friedchicken#spaghetti#意粉#蕃茄#帶子#scallops#pineapple#lychee#gin#rum#打卡餐廳…Read More
J.Moon Pizza
French Fries with Truffle Mayo
🩷無可挑剔嘅馬拉菜|款式多且吸引🤩
捌哥‧馬拉籽
2023-11-15
🇭🇰無可挑剔嘅馬拉菜|款式多且吸引🇭🇰#foodxxe_大圍#foodxxe_東南亞式#foodxxe_馬拉一見到佢地個menu 即刻有選擇困難症🔥因為樣樣都想叫 樣樣都好吸引🩷/🌟整體🌟✔️野食堅高質!好抵食!✔️張枱闊落 叫幾多都夠位擺😝✔️上菜速度好快 就算趕時間都可以黎食😆✔️冇加一!/🥘舊街白咖哩滲滲🥘 $84✔️椰奶味香濃!唔食辣都食到🤩如果食到辣 就可以加佢配上嘅辣椒油 即刻帶出左層次感🥵✔️配菜十分豐富 尤其係有煎香嘅三隻大蝦 相當惹味😋評分:4.8/5🥄細滲(肉骨茶)🥄 $106✔️呢個肉骨茶可以無限添飲!滋陰補腎😍 仲可以驅寒😋岩曬冬天飲飲佢✔️一路飲一路撈飯食 食材又豐富 有豬手、金菇、肥豬肉等 滿足滿足🤩評分:4.5/5🦑黃金奶油魷魚🦑 $128✔️熱辣辣 香脆而不油膩 抵讚👍🏻✔️蛋黃同奶油嘅配搭剛剛好 魷魚沾上醬汁 增加了風味🥰🍡馬拉沙嗲串燒(半打)🍡 $108✔️豬牛雞都齊曬🤪沙嗲醬鋪滿係串燒度 食到粒粒花生香🩷✔️串燒烤得微焦 香口!評分:4.7/5🍞咖央多士🍞 $33✔️有烘底而且係真脆脆的!✔️咖央醬好夠!好好味🤤評分:4.7/5/呢間餐廳真係值得去試試 寫緊post嘅我 都仲齒頰留香🤩/回頭指數:4.9/5
食物質素:4.9/5
性價比:4.7/5環境:4.6/5人均消費:HKD 150📱搜尋:#Foodxxe_ 捌哥馬拉籽 💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:捌哥‧馬拉籽 地址:大圍積存街14號兆苑地舖電話:2884 0886#捌哥馬拉籽#捌哥#大圍美食#新界美食#屯馬綫美食#屯馬綫#馬來西亞美食#馬拉菜#白咖哩#咖哩#辣椒#辣椒醬#肉骨茶#豬手#金菇#魷魚#蝦#串燒#沙嗲#鹹蛋黃#蛋黃#豬紅#咖央#馬拉茶#蘿蔔糕…Read More
+ 7
舊街白咖哩滲滲
估唔到係咁!台灣菜😋🧋
Doctor Beans
2023-11-08
🇭🇰估唔到係咁!台灣菜🇭🇰#foodxxe_觀塘#foodxxe_台式 呢間餐廳超有驚喜!另我眼期一亮 點解可以咁有創意架🤪@drbeans2012 /🌟整體🌟✔️性價比好高 食完十分滿足😋✔️佢地啲野食好大份 扮盤都幾有氣勢 張枱夠曬闊落😍✔️野食款式特別 好多都未係香港食過😝✔️呢間餐廳有好多花花裝飾 打卡一流🤩✔️冇加一/🍄香菇肉羹魚米套餐🍄 $94 +$32🧋✔️未係香港食過香菇肉羹!濃稠度岩岩好 配上紅醋相當開胃🥳✔️撈米粉都係很特別😍肉燥配上肉鬆零舍香口 米粉亦掛汁😚🧋阿華田珍珠豆漿🧋✔️佢黎到比左杯雪糕我 即刻呆左🤣心諗我冇叫雪糕wor😆 但原來係叫我飲兩啖豆漿先 之後先加個阿華田雪糕落豆漿到😝✔️呢個組合都幾少見 值得試試😚評分:4.8/5🐣麻油雞麵線🐣 $74+$38🧋✔️呢個超滋補!食材足料 好多舊肥美嘅雞肉😍 大大舊香菇😚✔️之後天氣轉涼 更加推介大家食佢 因為食完會勁暖胃🔥🧋鮮榨檸檬椰果🧋✔️唔想飲heavy 嘅豆漿/奶茶真係岩食飲佢😚酸甜酸甜 清爽解膩😍✔️一大jar黎 比你慢慢細細杯飲🥰呢個上菜形式都幾特別😋評分:4.7/5🍨嘎嘎脆刨冰🍨$99✔️超巨型 一定要搵兩三個人share食😍✔️冰底有黑糖味 唔會食食下就冇味唔想食😚✔️有刨冰之餘 仲有雪糕同芋圓 唔會好單調☺️評分:4.6/5/想試新野嘅大家 真心可以去朝下聖 佢地太有創意了🤩回頭指數:4.7/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.7/5環境:4.6/5人均消費:HKD 150📱搜尋:#Foodxxe_哈豆💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:哈豆地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室電話:3575 9455#觀塘美食#觀塘台灣菜觀塘甜品#綠色線美食#哈豆#台灣菜#甜品#刨冰#黑糖#芋圓#雪糕#麻油雞#麵線#椰果#檸檬#香菇肉羹#香菇#撈麵米粉#肉燥#肉鬆#魚肉#魚蛋#台灣美食#午餐#珍珠奶茶#阿華田#豆漿…Read More
阿華田豆漿
香菇肉羹魚米套餐
🌟超有feel+有超多款式野食嘅酒吧🍺
ShowTime Sports Bar
2023-10-28
🇭🇰超有feel+有超多款式野食嘅酒吧🇭🇰#foodxxe_尖沙咀#foodxxe_聚會#foodxxe_西式星期五真係唔可以冇酒精!所以最近不斷去唔同bar 飲番兩杯🤩試完呢間之後即刻想推介比大家🥳因為通常飲酒前我都想食番少少野/食住少少野飲😝而呢間酒吧係有超多款式嘅野食!價格仲要好抵😘/🌟整體🌟✔️超多款式嘅野食!港式避風塘午餐肉、日式拉麵、意大利粉、pizza🍕✔️happy hour 黎已經好抵🤩 點知坐坐下去到9點佢又出多個menu 可以70-80蚊有個意粉 啲小食都係$1x-3x❤️✔️好有feel🔥又多野挽 岩曬成班朋友黎🤩✔️冇加一/食左實在太多野了 以下落黎淨係講我比較印象深刻嘅🤩🍝香煎珍寶太子青醬忌廉意大利粉🍝 $128✔️帶子煎得微香 真jumbo size❤️鮮甜的✔️意大利粉相當掛汁 而青醬濃郁creamy 😋評分:4.6/5🍟松露薯條配黑松露醬🍟$58✔️薯條上面真係有黑松露 超有驚喜😍✔️脆而不膩 十分可口😘評分:4.5/5🍢$158 串燒組合🍢✔️即叫即燒🔥雞肉串十分嫰滑Juicy 想encore10串🤣✔️燒墨魚香腸都係十分吸引 講佢話係腸 我會話佢係丸 相當彈牙且食到粒粒墨魚🥳評分:4.6/5/想搵個地方成班人黎chill下 呢度真係必去之選😜尤其如果有人麻麻地飲酒 咁佢哋都可以黎到瘋狂食野😆/回頭指數:4.6/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.5/5環境:4.7/5人均消費:HKD 200📱搜尋:#Foodxxe_ShowTimeSportsBar 💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:ShowTime Sports Bar地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓電話:2388 9050#尖沙咀美食#尖沙咀酒吧#酒吧#香港酒吧#尖沙咀#ShowTimeSportsBar#諾士佛臺#西式美食#拉麵#串燒#cocktail#lychee#黑松露#薯條#truffle#trufflefries#油揚げ#意粉#青醬#帶子#午餐肉#避風塘#小食#香港小食#snack …Read More
串燒組合
珍寶帶子青醬忌廉意大利粉
黑松露薯條
🔥有驚喜嘅小店:黑松露🤤
昇麵館
2023-10-18
🇭🇰有驚喜嘅小店:黑松露🇭🇰#foodxxe_土瓜灣 #foodxxe_港或#foodxxe_麵食呢間小店有兩樣我覺得比較少見嘅野食!即刻令我眼前一亮😍/🍚蝦條雞翼腸蛋飯🍚 $46✔️食完夠曬滿足😍配料多之餘 款式都多🤩✔️雞翼最出色!上色且入味😍🍜車仔麵🍜✔️咖喱魷魚厚身彈牙 好鐘意🤩✔️佢地個河粉滑口 軟糯 😍🤩最特別係有黑松露丸🥰 黑松露味好出 估唔到食車仔麵都食到黑松露🥳🥛炸鮮奶🥛 $32✔️呢個小食好吸引!好耐冇食過佢啦😍✔️真 做到外脆內軟 甜甜地好岩當甜品(唔洗去隔離店食甜品lu~)/黑松露同炸鮮奶實在太吸引了🥰去開土瓜灣可以再去😚回頭指數:4.5/5
食物質素:4.5/5
性價比:4.6/5環境:4.4/5人均消費:HKD 50📱搜尋:#Foodxxe_ 昇麵館💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:昇麵館地址:土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖電話:2117 3182#土瓜灣美食#車仔麵#黑松露#昇麵館#九龍城美食#炸鮮奶#雞翼#蝦條#飯#蛋#煎蛋#腸仔#平民美食#美食#河粉#沙嗲#腩汁#魷魚#咖喱#curry#blacktruffles#truffle#碟頭飯#炸物#豆卜…Read More
黑松露丸
炸鮮奶
🥰健康又好味嘅Green Waffle😍
Green Waffle Diner (擺花街)
2023-10-18
🇭🇰健康又好味嘅Green Waffle🇭🇰#foodxxe_中環 #foodxxe_銅鑼灣#foodxxe_西式#foodxxe_甜品呢間 @greenwaffledinerhk 成日search openrice 都見到😝所以都想食佢好耐了 😍估唔到甜品係好好食!/🌟整體🌟✔️菜式好食 同時又健康 岩曬為食但又想keep fit 嘅我🥰✔️坐得舒服 環境寬落🤩✔️有加一/🍝5-course dinner🍝 $248🥄Daily Soup🥄✔️食得出係真材實料!濃厚得黎 食到啖啖薯蓉味 一定唔係麵粉湯😍🍟French Fries🍟✔️熱辣辣的🔥香脆而零油感😍✔️佢地提供多種醬料/調味粉🫙隱藏食法:可以自己加曬佢地 整做dirty fries 🌟🐣Chicken Linguine with Fermented Chilli Tomato Sauce🍅✔️主菜吸引!調味剛好 意大利粉相當掛汁😚✔️意粉有口感 十分彈牙😋✔️配菜好足夠 特別係蔬菜 唔需要擔心食意粉 吸收唔夠纖維🤪評分:4.7/5🍓Strawberry Waffle🍓✔️個樣平平無奇 但意外地 好味!✔️整叫整即 Waffle外面脆口 裏面軟熟😍✔️每啖都有啖芳香 越食越吸引😘☕️可以無限添加coffee☕️🥞Fresh Fruit Pancake🥞 $118✔️同樣地賣相一黎 但味道好好😛✔️佢唔似麥當勞嘅pancake 咁成塊都軟淋淋 佢表面係微脆的🤪✔️生果都係新鮮嘅😗/我最鐘意呢間餐廳嘅意粉同甜品 想食好西 但又想健康嘅 就岩曬啦😻…Read More
士多啤梨大黃醬窩夫配自選雪糕
Fresh  fruit  pancake
🌷夢幻世界🌸
Say, I love you
2023-10-18
🇭🇰點都要進入夢幻世界一次🇭🇰#foodxxe_銅鑼灣#foodxxe_西式呢間嘅裝修係充滿花花 攪到我少女心爆棚🥰🌸🌹🌺 @sayiloveyouhk /🌟整體🌟✔️佢係一間共融餐廳 聽到佢哋嘅餐廳理念之後 突然見到光環🤩✔️真係好岩打卡!又有花花籠 又有花花牆壁🌷🌸🌹仲有兔兔挽🐇🐰✔️有加一/🍔菠蘿照燒雞黑漢堡+薯條🍔 $148+22✔️黑馬馬 好型格😙✔️雞排嘅燒汁好上口 配上菠蘿好解膩😋✔️薯條係即炸 香脆可口😍評分:4.5/5🐻小熊菠蘿荔枝牛奶🐻 $68✔️小熊熊好QQ 飲落食到綿綿嘅果肉😍✔️好少食到荔枝配菠蘿嘅飲品 估唔到咁夾🥰評分:4.6/5🍫朱古力熔岩石山🍫 $108✔️呢個最好食!佢地餐廳係主打微甜嘅!我鐘意😍✔️一切個多士即刻流曬啲朱古力出黎😋✔️多士脆卜卜 但因為有醬 所以唔會好乾🤩評分:4.7/5/呢間比較岩食tea ❤️叫個甜品/野飲 再打下卡🫶回頭指數:4.6/5
食物質素:4.6/5
性價比:4.4/5環境:4.7/5人均消費:HKD 200📱搜尋:#Foodxxe_就是偏偏喜歡你💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬餐廳名:就是偏偏喜歡你地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖電話:6226 8800#銅鑼灣美食#打卡美食#打卡#少女#花花世界#粉紅色#朱古力#心太軟#流心蛋糕#朱古力控#多士#甜品#漢堡包#漢堡#薯條#黑松露#荔枝#菠蘿#牛奶#熊仔#芝士#cheese#burger#就是偏偏喜酒你#共融餐廳#沙律…Read More
朱古力熔岩石山
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice