唔好再幫襯 Hung’s Cart Noodles (Wo Che Estate) 2024-03-29食完一個鐘之後肚痛,立即肚瀉!!千祈唔好食!食完會後悔 !!味道又唔係好食,個湯底明明叫沙嗲,但係無味道係清湯黎!d餸又求求其其咁!以後都唔會幫襯呢間嘢!!!!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唔好再幫襯 Hung’s Cart Noodles (Wo Che Estate) https://s.openrice.com/QrKT0Zc9I00檢舉 張貼 評分--味道--環境1服務1衛生--抵食用餐日期2024-03-28用餐途徑Delivery用餐時段Other
喜歡食蠔一定要去👍 Oyster Station (Jupiter Tower) 2021-12-18係香港搵專門食蠔既餐廳其實係十分之少周圍捐窿捐罅 比我發現到係天后呢間食蠔(不過提下大家最好book位 因為餐廳成日都好full)Menu都多豐富多選擇,有個10蚊一隻蠔set必叫!!!!)店員全部都好熱情同好Nice 會根據客人嘅口味作出推介,而其中一款係怪獸 海水味完全可以接受,口感豐富,肉質鮮甜 食完一隻要encore 食生蠔嘅禮儀,食完要反轉(店員教的平時其他餐廳都無講過)食生蠔當然唔少得配白酒 我就鍾無chardonnayMeatball🍡爽口彈牙好夠味 唔似有啲咬落去會散Crab Cake 配合魚子醬 完全係味覺享受 有小驚訝切開係成舊蟹肉,無加麵粉蜆肉扁意粉🍝 少少辣,而蜆又多又大隻 好好食,份量夠兩位share最後,食完好滿足下次會再去,店員服務好好,等餐又唔耐,環境又舒服😌…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享喜歡食蠔一定要去👍 Oyster Station (Jupiter Tower) https://s.openrice.com/QrKT0Spr100檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食生蠔Crab cake用餐日期2021-12-16用餐途徑Dine In用餐時段Dinner
鬧熱中可以休息下 Pause It 2021-07-17係旺角好多間網紅cafe多人到爆 排隊排到傻咁岩路過就試吓 因為唔洗等咁耐叫左個all day breakfast試吓都幾好食 同埋坐得幾舒服冷氣又夠涼 得閒想飲杯野都可以去呢度同朋友tea 下…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享鬧熱中可以休息下 Pause It https://s.openrice.com/QrKT0MdCz00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
試下係咪咁好食 Nine Phoenixes Rice Noodles 2021-07-17平時叫外賣就食得多某某連鎖店見人地話呢間同某某連鎖店有得比咁就試吓啦 個餐牌d餸其實差唔多都係叫左酸辣炸醬 魚肉春卷個湯幾好好夠辣 真係正過某某連鎖店黎緊會轉食呢間 唔食某某連鎖店…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享試下係咪咁好食 Nine Phoenixes Rice Noodles https://s.openrice.com/QrKT0FNCz00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
真係好好好食 BEP Vietnamese Kitchen 2021-07-17越式蕃茄蟹肉湯粉bun rieu呢個真係好好食 係我同事介紹比我個蕃茄湯好夠味 個湯好濃 好足料撈落個麵到真係一流d蕃茄又好食😋又有醬點 d菜好食又新鮮絕對要介紹身邊既朋友黎食…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享真係好好好食 BEP Vietnamese Kitchen https://s.openrice.com/QrKT04tCz00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食蕃茄蟹檬用餐途徑TakeAway
隱世cafe Platform 2021-07-11Tea time 黎左試吓 好多人話bagel好食咁就叫咗個cheese bagel and fruit yogurt薏米杯個bagel 即點即焗 好正個yogurt 都幾特別係薏米底同埋都坐得舒服😌…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享隱世cafe Platform https://s.openrice.com/QrKT03auz00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
超級好食既雪糕 Venchi (朗豪坊) 2021-07-11天氣又焗又熱 個人行一陣就熱到傻咗食返杯雪糕降下溫試左幾隻味 都係鍾意朱古力😂之前有榴連味 不過佢話最近無返貨所以暫停55蚊2球 68蚊3球我簡咗榛子味 橙味朱古力 50%特濃朱古力…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享超級好食既雪糕 Venchi (朗豪坊) https://s.openrice.com/QrKT0eLiz00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
好似去左泰國旅行 Thai Chef Thais Restaurant 2021-07-11今晚好想食泰國菜 就黎試下啦 平時成日路過今日終於有機會啦滿200蚊可以加1蚊有生蝦個汁好正宗沙嗲串燒(豬/牛/雞)好夠味馬拉盞炒通菜 好好食太陽蛋肉碎炒飯 超級好食加埋椰汁冰冇得頂…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好似去左泰國旅行 Thai Chef Thais Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0pbez00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
好好食既點心 Tasty Congee & Noodle Wantun Shop (New Town Plaza Phase I) 2021-07-05突然想食點心 不過附近無哂舊式既點心咁就點左正斗食啦流沙包 唔知係咪唔凍左無沙心😂😂咸水角都好好食粉果好好食個皮簿又好”煙un “燒賣都好食 無乜特別棉花雞 d料唔夠多😂蝦餃皮簿好食呀…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好好食既點心 Tasty Congee & Noodle Wantun Shop (New Town Plaza Phase I) https://s.openrice.com/QrKT0z1mV00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
見到好靚就入左去食嘢🤣 Starting Over Espresso 2021-07-04去完大館想搵間cafe坐下一出到黎見到呢間藍白色餐廳就覺得好靚入去坐低左😂杯mocha好飲叫左個Yogurt Bowl 都唔錯然後order左個all day breakfast 都好正…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享見到好靚就入左去食嘢🤣 Starting Over Espresso https://s.openrice.com/QrKT0rIuz00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑Dine In
好食好feel的餐廳 PANO 2021-07-04朋友生日帶佢黎呢到慶祝食下法國菜又有啲新意思因為個環境好靚!!不過個價錢真係略貴成個meun 都係英文 有set 同散叫頭盆叫左個帶子刺食因為餐廳冷氣凍叫左個Mushroom湯好重黑松露海膽飯!呢個超級推薦 好好食翻譯好似叫燒乳鴿? 呢個都超級好食Wagyu 都係五星級水準 超好食好滿足都好貴呀不過真係好好食…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好食好feel的餐廳 PANO https://s.openrice.com/QrKT06a8z00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生3抵食用餐途徑Dine In用餐時段Dinner慶祝紀念Birthday
星馬菜好正 CaN LaH 2021-06-20馬來西亞朋友帶我黎食全部係佢發板 呢個頭盤全部都係菜酸酸甜甜咁好開胃😝😝😝小黑杯先擺薯仔 雞蛋絲 醬汁加蝦 幾得意多寶魚加青檸酸酸地 條魚煎得脆好食!馬拉盞炒通菜 普通無乜特別…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享星馬菜好正 CaN LaH https://s.openrice.com/QrKT0dF8yW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑Dine In
同朋友食飯一定黎呢間 Fish Fran Restaurant (Yu Chau Street) 2021-06-16呢間好岩同一大班朋友黎食 座位又夠闊落之前食過已經覺得小菜好夠鑊氣 全部都覺得好好食清炒土豆絲 雞煲 d雞肉夠多 唔似其他鋪頭個d細細舊肉 骨又多 炒萵筍絲薑蔥魚春煲 呢個真係推介 次次黎親都必食炸饅頭炸大腸…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享同朋友食飯一定黎呢間 Fish Fran Restaurant (Yu Chau Street) https://s.openrice.com/QrKT0bzIUW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食麻辣魚春煲用餐途徑Dine In
滿足既dinner PizzaExpress (MOKO) 2021-06-10夜晚行到商港全部都係日式 西式成日食到厭叫到pizza就入去食個冷氣超涼好爽 跟著叫左二人餐茄汁肉丸好開胃夏威夷pizza 好大塊 兩個人都食唔哂 不過好好食😋卡邦尼意粉 不過不失檸檬茶無限任飲 👍…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享滿足既dinner PizzaExpress (MOKO) https://s.openrice.com/QrKT0zs6UW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑Dine In
Chill下都幾好既地方 JOMO Kitchen & Health Hub 2021-06-10住附近都未黎過 今日無啦啦想去食去到有得揀坐入面定outside Order咗兩款多人推薦既菜式Pulled Pork Burger 都幾得意 有隻太陽蛋切開個蛋汁流出嚟好正配埋番薯條好食Tomato Sauce Homemade pasta隻大蝦都唔錯 蕃茄汁好開胃…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Chill下都幾好既地方 JOMO Kitchen & Health Hub https://s.openrice.com/QrKT0ECGyW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食Dirty用餐途徑Dine In