Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

相片 (4)
小菜好味又抵食
Tao Heung
2017-02-24
講你都唔信,稻香經常做特價,朋友又話抵食,但我一次都未食過佢哋啲特價晚飯小菜,今日終於有機會來試吓......這間位於工廠區,星期四 6:40pm重有好多位, 兩個人,每人整碗精選燉湯 $18, 今日係唔知咩菇燉雞,ok好味。另外有菜膽雞燉翅, 但我哋唔會叫翅食囉。清蒸中青斑 $58, 好大條,蒸到都啱啱好, 蔥絲好多 呢個價錢,自己去街市都買唔到。薑蔥廣島蠔 $68, 味道很好,炸漿皮夠薄,但衰在唔夠熱,要扣分。臘味鬆爆菠菜 $65, 佢重連埋啲冬菇粒一齊炒,無諗過咁大碟,又夠香,正!老公本來重要點半隻燒鵝, 好彩比我阻止佢,唔夠至再加, 如果唔係,一定食唔晒,又要打包。更值得一讚的是,這間分店的職員,由經理到傳菜亞姐,都非常有禮貌,比較其他分店的,這間服務好好多。總結, 抵食夾大件,味道唔錯,服務態度很滿意。…查看更多
清蒸中青斑
臘味鬆爆菠菜
2017-02-23
$140 (Dinner)
亞萊泰...咪亞萊,咪泰
Aroi Thai (Phase 3, Amoy Plaza)
2016-12-02
店名就話明,食好味泰國嘢,但下午茶餐牌只見好似茶餐廳嘢食,見新開,來試試佢。我叫了個喇沙,完全唔係嗰回事,湯底味度唔夠,好浠,完全唔係嗰回事。老公叫了個㗎咖喱牛腩飯,賣相比快餐店,茶餐廳還差,牛腩鞋十十,咖哩味一般(好彩!).…查看更多
無第二次囉
Kushi One
2011-06-13
團購的.1月買, 2月想食打去book位. 6月先有得位比我.食物種類比一般日式放題少.什麼紙上燒只是gimmick野, 有人燒埋比我食重好啦.大部份的食物都無咩味道, :(值得一讚的是一班waitress, 好nice好有禮貌.:)紙上燒拼盤今日無咗龍蝦, 用隻鮑魚仔代替.兩個人, 只得3片牛肉. 幾好食, 但原來無得再叫的.:(豬,魚 無味, 好硬. 雞,,粟米,冬菇, 南瓜 就一般:(哩d食唔好食既就任食囉.刺身只得7款, 好一般.天婦羅, d炸粉唔多似平日食嗰d, 好似厚咗d, 少少似中式炸粉. 蝦比較細隻, 海苔幾得意, 魷魚同多春魚都可以.壽司, 離哂大譜,只得3款 得加洲卷, 吞拿魚xx卷, 重有一款唔得咩卷.咁都叫有壽司食串燒, 全場最好食就係燒粟米.串燒牛就硬咗d, :(串燒墨魚就好一般.燒雞翼, 味道幾好, 但乾咗d. 炸蠔都好實吓.:( 清酒煮大蜆, 蜆裏好以一泡水咁, 無咩味. :( 沙律, 飲品, 湯就自己攞. 蟹籽沙律只得少之又少的蟹籽, 飲品有菊花茶, 綠茶蜜桃茶等, 可以淡番d至於d湯就太淡了. 甜品有四款. 比想像中好:)有Tiramisu, 忌廉泡芙, 雪糕糯米磁, 瑞士卷以團購價連原價加一) = $178, 這個價錢可以有好多選擇.如果正價$388, 真的有人食咩????$178我都唔會再去囉.…查看更多
燒粟米
2011-06-12
$178 (Dinner)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice