老公見好耐無去紅磡,咁就去吓啦,之前係同一條街都食過其他食店,感覺都幾好,見呢間有肉骨茶就碌入去試吓啦,嗰時只係7:30其他食店都有幾枱客,但呢間就得一枱(其實嗰枱係老闆娘自己食飯咋),入到去心知不妙啦。。但係算啦,可能時間仲早姐,無任何招乎唔緊要,眼神接觸都無,心諗係咪今日唔做生意㗎?多口句“仲有野食㗎呵?“老闆娘串咀話有,拎住筷子指住身後道門張A4紙寫,落場3:00-6:00,又話如果唔係我地入嚟就唔做啦。。。。依依我我一陣又走咗去。。心諗“問吓姐?唔洗咁呀?“好啦到睇餐牌啦,一心想食肉骨茶,所以叫咗個細($128),仲有薄餅($20),芭蘭咖吔多($18)同桔仔酸($19)
份量少都算,味又唔係真係好,肉骨茶啲排骨係林,不過其他肉類就係韌嘅,多士薄餅都幾好。一定夠熱,杯桔仔酸就夠凍
對佢地服務都無要,人地又唔係賣笑,唔對你笑都算啦,識得自動拎兩隻碗比我地都過得去,但係大家如果真係要去嘅話,請將自己對其他食店服務態度嘅要求降到最低就好啦。:(環境。。。一入門口見到嗰面牆有裝飾之外,其他都係嗰啲同名人影嘅相同剪報,又寫咗幾張不負責任嘅紙,最經典都係同前一持食評一樣嘅剪報,大大幅標題寫“無笑面不開門“ 哈哈。。。
…Read More
Little Penang House
2012-08-19
Like
無
2012-08-18
$100 (Dinner)