Hong Kong | Eng

Followers
Following
名字古怪的小矮人
Level 3Hong Kong
email: rumplestiltskin.hk@gmail.com IG: ruplegold Part time 戲精嘅食食食分享~
Overview
Reviews (57)
Photo (512)
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之月爐.端燒
Tsuki Robatayaki
2025-09-20
月爐.端燒📌旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖運動過後想獎勵自己莫過於係食一餐好嘅見呢間白布街嘅日本菜好似幾好就試試😙A5和牛壽喜鍋 $238和牛份量唔少而且油花分佈均勻、入口即溶🤩黑松露牛油焗雜菌 $68焗得好香令人食唔停口🍄三文魚燒飯糰 $36外脆內軟 有三文魚同三文魚籽口感層次豐富🍘刺身三點 $148有三文魚、甜蝦同油甘魚刺身夠新鮮又厚切😍巨峰提子/青蘋果乳酸梳打 各$28飲品方面我哋叫咗飲落fresh解膩嘅乳酸梳打整體cp值高亦好多人嚟建議book位下次會想主力叫刺身😚⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 4.5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #旺角美食 #旺角美食推介 #旺角好去處 #旺角餐廳 #香港美食 …Read More
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之B li Bar la
BliBarla
2025-09-15
 B Li Bar La📌尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖收工可以去呢間特色串燒店價錢算係幾抵有好多款都係$10@1串🤑~~~$10@1串~~~鹽燒五花肉 蜜糖燒菠蘿汁燒油豆腐 香燒翠玉瓜香燒娃娃菜 蒜蓉燒冬菇 鹽燒五花肉 汁燒金菇五花肉捲 ~~~$10@1串~~~~~~$15@1串~~~鹽燒雞膝軟骨 燒滷水豬大腸 鹽燒豬頸肉 ~~~$15@1串~~~鹽燒雞中翼兩隻 $20汁燒虎皮魚卷 $20夠茜汁燒牛肋肉 $28汁燒白鱔 $38味淋魚乾(份) $38蒜蓉燒原條茄子 $38味道算唔錯起碼鹽燒/汁燒係各有風味而唔係有d串燒店你無論食咩都係同一種味🫠飲品方面係大大杯嘅😍鴨屎香檸檬茶 $38熱情挑逗 $38冇諗過喺香港仲可以食到CP值咁高仲要喺尖沙咀🤩⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 4.5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳 #香港美食 #特色串燒店…Read More
+ 7
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之銀座炎蔵燒肉
Ginza Enzo Yakiniku
2025-09-07
銀座炎蔵燒肉📌荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓302號舖喺附近做運動時同學仔推介呢間貴但真心好食嘅燒肉今次終於食到🤩炎蔵和牛「極致」6點拼盤 $588和牛內腿肉和牛龜之甲和牛芯芯和牛貝身(腹牛柳)和牛友三角和牛上等肋肉特別鍾意芯芯肉質細軟不過每款都夠鮮夠薄記得唔好掛住傾計咁薄好快熟老實講靚牛唔洗點太多調味用dd粉紅岩鹽去提高肉味濃香就very good😛紫菜飯 $32需要食飯除咗因為我最近做運動更加因為淨係食燒肉會太滯啦🤣食燒肉飲返杯梳打飲品絕對係更加分🥰⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 4/5…Read More
炎蔵和牛[極致]6點拼盤
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之8Five2 Restobar
8Five2 Restobar
2025-08-20
8Five2 Restobar📌尖沙咀天文臺道8號地下2號舖最近on diet一陣子真係口淡淡決定呢一餐唔食雞胸一於整返餐異國風味墨西哥菜💃🏼牛油果蕃茄墨西哥辣椒沙律 $138辣辣地好開胃而且都幾多牛油果🥑墨西哥風情食肉獸薄餅 $178係薄嗰種餅底好脆而且都算大個配料好足全部都係肉🤭至尊牛排卷餅 $168本身想叫牛肉卷餅但見比多$8有Rib-Eye做餡雖然個Burrito得兩件但超巨型食落口感豐富加埋醬汁風味更出😋我唔飲酒都叫返杯mocktail Big Bang $88入面係芒果熱情果菠蘿比較fresh🍹男朋友話要啤啤佢叫咗杯Hoegaarden NH$98最好笑係佢以為呢個價錢係一杯大杯少少嘅glass嚟到原來咁大杯佢覺得好抵不過差d飲唔曬🤣呢間都幾旺場建議book定位係正餐食物好食又可以飲返2杯嘅好地方😎⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳 #8five2restobar #尖沙咀美食 #墨西哥菜 #酒吧餐廳 #異國風情 #mexicanfood #墨西哥菜 #調酒…Read More
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人 之別忘了
Don't Forget
2025-08-14
 別忘了📌香港太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖爸爸就快生日同佢預祝生日想帶佢食餐夠本始終老人家唔鍾意食太貴最後決定同佢食別忘了近近地唔洗搭車出市區時間成本已經慳咗先⏳️睇完menu爸爸話經佢精密計算$318一位嘅Set B 120分鐘係CP值最高ok 你生日你話事啦🤣入座後用QR code落單肉、飲品、台式小食而出面就有自助吧拎菜同埋丸鴛鴦湯底我哋揀咗椰子湯同豬骨湯因為怕熱氣唔食麻辣湯底喇🤣但食落其實好ok 猶其我on diet冇用火鍋醬料d肉一淥完直接原汁原味咁食🤩Set B 套餐嘅肉包括澳洲M7牛胸腹澳洲M7大米龍日本鹿兒島茶美豚梅肉澳洲250日穀飼卡樂Beef精選牛板腱西班牙粟飼豬梅片羊肉卷老實講選擇已經夠多而且全部都好新鮮 食兩轉都值回票價😌另外欣賞佢嘅台式小食唔會因為任食而是是但但鹽酥雞咬落好多肉汁另外我比較鍾意佢個金錢肚煮到好入味好淋又唔痴牙🤩當然呢到一大亮點係台式飲品任飲啦不過我都係飲2杯就夠🤣平時同爸爸出街食成日會比佢話唔抵呢間算係佢同時滿意價錢+食物質素嘅餐廳👍🏻⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #太和美食 #太和美食推介 #太和好去處 #太和餐廳 #DontForgetHK #別忘了 #樹窿 #不一樣嘅餐廳 #不一樣嘅火鍋店 #台式火鍋 #太和 #荃灣 #天水圍 #許願鳥 #別忘鳥…Read More
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之茜廊餐廳 (上水匯)
Sidewalk Cafe Restaurant (Spot)
2025-07-02
茜廊餐廳📌上水石湖墟龍琛路48號上水匯5樓503號舖男朋友話想食返童年回憶嘅茜廊ok 收到你~等咗幾分鐘有位但之後都幾多人排曬隊入到去裝修新咗靚咗比以前印象中坐得舒服👍🏻男朋友叫嘅黑椒汁鐵板西冷牛扒配薯菜 $148跟餐有蒜蓉包同忌廉湯蒜蓉包夠脆而且蒜蓉味夠重西冷牛扒唔錯平民價錢CP值高🙌🏻而我就叫咗煙三文魚刁草薄餅 $108餐湯加錢upgrade做酥皮忌廉湯 +$10忌廉湯本身已經夠creamy加埋酥皮真係好match🥰個pizza比想像中豐富除咗煙三文魚個餅底仲有滿滿芝士同醬汁😍我哋都係飲凍檸茶難得地凍飲唔洗加$3而且比一般餐廳大杯d😛⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #上水美食 #上水美食推介 #上水好去處 #上水餐廳 #茜廊餐廳 #SidewalkCafé #上水 #上水匯 #西式 #扒類意粉 #西餐廳 #咖啡…Read More
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之Tivoli 意大利餐廳
Tivoli Ristorante italiano
2025-06-11
Tivoli 意大利餐廳📌佐敦柯士甸道130號地舖細個爸爸會帶我去鋸扒慶祝生日大個女今次到我帶爸爸去預祝父親節!呢間Tivoli 意大利餐廳1979年就開業至今😍裝修keep住係懷舊味道紅蠟燭、紅餐巾爸爸睇到就開始同我講舊時🤣爸爸同我都揀咗燒牛柳 $168跟餐有牛油餐包、是日餐湯、餐飲咖啡/茶餐包未搽牛油都聞到好香😛~ 小插曲 ~咖啡到爸爸飲咗2啖佢先醒起已經夜晚佢怕飲完會眼光光我就建議佢不如飲我杯鮮果樂園但佢要控制飲食成個小朋友咁想飲又唔敢飲😆最後我話佢飲dd剩低我再執佢口水尾我另外再叫多杯夏日傾情🤪~ 小插曲 ~燒牛柳份量唔少燒到啱啱好唔會太熟搞到好韌🤩啖啖牛柳鮮嫩juicy伴碟薯菜唔馬虎調味做得恰到好處🤏🏻鮮果樂園 $60係由橙汁同菠蘿汁配雜果嘅飲品可以解膩爸爸鍾意不過佢飲2啖就要比我飲😅夏日傾情 $60士多啤梨punch酸酸甜甜都唔錯🍓呢到都幾多人食明明同一條街有d餐廳拍緊烏蠅🙈幾十年老字號果然唔係浪得虛名我哋入座冇耐就full曬咁滯建議book定位!⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 5/5服務: 5/5抵食: 4.5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩…Read More
燒牛柳
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之越男仔
De Viet Son
2025-06-09
 越男仔📌旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖做完運動好餓又唔想食太heavy拉埋男朋友陪我食越南嘢旺角越男仔就喺我做運動嘅附近🤭加上係價錢相宜又有心機嘅越南小店~所以最近呢到成為我飯堂😋招牌去骨海南雞配黃薑飯 $92跟餐小食我揀牙車快沙律+手撕雞檬紙卷飲品係凍香茅薑蜜 (+$29)生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒配紅蕃茄湯檬粉 $109跟餐小食男朋友揀咗無骨黑糖鳳爪沙律+椒鹽脆蛋魚柳飲品係凍椰香漏漏啡 (+$33)做完運動最好補充蛋白質同埋碳水化合物雞飯is the best💓但老實講我平時喺屋企食烚雞胸白飯真係好悶呢到嘅海南雞香口嫩滑仲要起埋骨啱我呢d懶人😂黃薑飯粒粒分明比白飯更開胃!沙律係手撕雞同冇沙律醬嘅菜只係加少少越式酸汁做調味手撕雞檬紙卷口感豐富🤤男朋友本身仲想叫多d小食但發現跟餐小食都幾多椒鹽脆蛋魚柳香脆係吸引不過我忍口冇食男朋友初初以為係生牛肉+烤牛肉or豬頸肉+豬扒嚟到呆咗原來係齊曬4樣一次過滿足曬食牛同豬大滿足🤩香茅薑蜜係新鮮自家香茅同薑味重但又甜甜地衝擊味覺而椰香漏漏啡比平時咖啡易入口又香😍⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #旺角美食 #旺角美食推介 #旺角好去處 #旺角餐廳 #旺角 #devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 #香港越南餐廳 #香港越南菜 #香港越南美食 #香港越南粉 #香港越南粉旺角…Read More
招牌去骨海南雞配黃薑飯
Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人之斗滾
Pot Of Soup (Liberty Mansion)
2025-06-08
 斗滾📌佐敦佐敦道26E號寶輝閣2樓最近我學緊游水四式男朋友話今日要帶我食斗滾四式🤣第一式任食雞煲 (仲可以加牛腩🐮)我哋都不約而同覺得呢到唔會得雞煲醬味而係食到雞嘅嫩滑感~我就偏好雞煲醬味嘅牛腩好香口😍第二式海鮮盛宴 按人頭計有鮑魚、扇貝、海蝦等等夠新鮮度之餘中間仲烏冬吸盡所有海鮮精華😙第三式滋補火鍋因為頭先已經食過雞煲所以叫個清d嘅冬瓜花膠瑤柱鍋💓自助吧有唔同蔬菜、丸類等等火鍋配料飲品同甜品亦係任拎唔嬲😆第四式打卡送任食手切牛頸脊+黑豚肉簡單步驟就有牛頸脊食落滑溜而黑豚肉肉味濃郁食完可以無限任叫🤪食完斗滾四式先有力練游水四式🤣staff好有heart係咁全場走落任食手切牛頸脊+黑豚肉見你差不多食曬又會主動問洗唔洗再加另外想講座位好張枱夠大成間餐廳都闊落平時最怕放題勁逼勁細張枱係整體CP值極高嘅一站式放題👍🏻⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 5/5服務: 5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #佐敦美食 #佐敦美食推介 #佐敦好去處 #佐敦餐廳 #佐敦放題 #尖沙咀放題 #香港放題…Read More
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之神戶屋日韓放題
Kobe Fusion Restaurant
2025-05-26
 神戶屋日韓放題📌旺角西洋菜南街1N號兆萬中心8樓最近減肥有d成效男朋友話獎勵我食放題!本身想食雞煲但真心唔想前功盡廢退一步想要牛乳湯底不過當日賣曬唔緊要仲有清清地豆腐麵豉湯底打邊爐💗湯底唔會好鹹而且多豆腐同菜如果冇on diet見到隔離枱食重慶麻辣仲正😈upgrade做生蠔海膽任食係男朋友要求升級CP值極高!淨係新鮮刺身船同生蠔海膽已經回本💯減緊肥嘅我主要食海量嘅菜同肉加埋少少壽司(澱粉質點都要食)仲有食親放題必叫嘅一口牛😻雖然飲品同甜品都係任食任飲但我係咁易淺嘗就算haha🙈上菜速度一如以往地快食放題最怕呆等呢方面要讚👍🏻⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #旺角美食 #旺角美食推介 #旺角好去處 #旺角餐廳 #旺角放題 #神戶屋 #神戶屋日韓放題 #兆萬放題 #香港放題…Read More
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之The Grill Room
The Grill Room (The Humphreys)
2025-05-17
The Grill Room📌尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓2樓本身想Anniversary食好d而嚟點知男朋友突然公司有事所以我哋只係食咗沙律同主菜就急急腳走人🙈巴馬火腿南瓜籽楓糖紅菜頭沙律 $78夠colorful未食已經覺得開胃紅菜頭嘅甜中和巴馬火腿嘅鹹nice match😛香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 $268三文魚肉以檸檬牛油汁吊一吊味😆唔會太搶保留返鮮味菠菜苗夠嫩加上枝豆平衡返成道菜~燴蕃茄牛面肉扁意大利麵 $168牛面肉勁軟淋淋好入味、蕃茄酸甜香令人食指大動🤤見到隔離位食心太軟好吸引但如果我自己一個人食又好冇癮呢到整體都唔錯之後會再同男朋友食多次😙⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 5/5抵食: 4/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀西餐…Read More
+ 7
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之Terrace in seaside (
Terrace in seaside (又一城)
2025-05-09
Terrace in seaside (又一城)📌九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖今日約咗去又一城做spa所以喺網上買定窩夫餐coupon$124.2 有一個主食+一個甜品+一杯飲品韓式烤牛肉奶油闊條麵牛肉份量尚可個闊條麵夠厚身掛到汁🤤柑橘窩夫伴雪糕香脆窩夫配合新鮮柑橘同cream仲有雪糕算係不錯😍凍菊花茶冇糖,比較苦唔推介😅⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 3.5/5環境: 4/5服務: 3/5抵食: 3/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #九龍塘美食 #九龍塘美食推介 #九龍塘好去處 #九龍塘餐廳 #九龍塘西餐 #窩夫 #九龍塘甜品…Read More
+ 4
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之去滾
A Smoking Affair
2025-05-02
去滾📌銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓鴛鴦戲水湯底 $258麻辣鮮淮山鴨血鍋甘筍粟米白蘿蔔豬骨湯鴨血鍋辣得過癮但更驚喜係豬骨湯好清甜😍美國手切牛頸脊 M $228美國頂級靚肥牛 M $198兩款牛紅卜卜一睇就知都好新鮮&靚我自己比較鍾意牛頸脊夠肉味同有咬口男朋友就偏好肥牛夠柔嫩😆牛B子手打牛丸 $68@4粒沙嗲牛肉洋蔥餃 $68@4隻手工潮汕魚皮餃 $38@6隻以上3款手工製作嘅餃/丸都貼心地有個麻雀牌仔列明要淥幾耐🀄🤣牛丸牛肉量好足夠彈牙洋蔥餃皮薄見餡咬落爆汁魚皮餃個皮有煙煙韌而且有魚肉嘅鮮味🤤娃娃菜 $48伊府麵 $42放入豬骨湯煮成湯麵連湯食埋又得鍾意辣又怕太鴨血鍋嘅話放一放入鴨血鍋一陣撈起唔連湯都已經有辣湯汁掛麵🌶竹蔗馬蹄水 $88@1樽夠曬潤燥解渴裝修係港式懷舊風打卡位都唔少而且坐得舒服闊落特別推薦帶外國朋友嚟試😛⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 5/5服務: 5/5抵食: 4/5…Read More
Ratings
Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人之貓啡
CATFE
2025-04-14
貓啡📌旺角彌敦道577號高氏大樓4樓入去前要先除鞋同埋噴手消毒都係保障返貓貓嘅健康🥰店內有榻榻米區同一般枱男朋友唔太慣蹺腳/跪坐所以坐返木枱☝🏻如果坐榻榻米就可以同貓貓近距離如圖😆貓啡安格斯牛肉漢堡配薯角 $118半熔芝士包住入面嘅肉汁好juicy薯角放耐咗都仲暖同埋夠脆😉溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $98撈埋蛋汁好creamy呢個份量啱啱好生椰拿鐵 $58男朋友話夠香濃😚草莓牛奶冰沙 $48飲落好smooth又解膩🍓呢間貓cafe特別在於:佢哋會接收浪浪或者棄貓再喺店內安排領養🤩我本身養開貓見呢到所有貓都好乾淨企理(☝🏻左下角係我隻大髀 居然有幸比貓店員i住瞓)摸落滑溜溜而且大多唔抗拒親人貓同貓之間又好fd痴到實一實感受到員工係真心錫d貓🥰⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 5/5服務: 5/5 抵食: 4.5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩…Read More
人生第一次比人當乞兒😤
PHI Coffee & Pancake (雅蘭中心)
2025-03-28
喺網上買咗coupon本身想開開心心食個梳乎厘😐接近3pm去到等咗幾分鐘入座叫主食、飲品同時叫定甜品後上當時staff話20分鐘後上結果冇因為我個意大利飯由嚟到再到我慢慢食完都仲未有大約3點半左右再三問都係話就到直情講到3分鐘後到🤨唔知幾多個3分鐘後我再問staff居然話我個餐有3件只可以比住2件我先再爭論發現其實我張coupon係得2件我問咁即係可以比曬2件我啦另一個staff話唔可以原因竟然係呢一輪本身係預整12件但唔知點解宜家只有11件所以要比住1件我先另外嗰件唔知要等幾耐(maybe又要一個鐘🤫)我聽到呢到即刻忍唔住火都嚟埋點解我等咗成個鐘都只配比住1件我先即係我一直禮貌問唔發火就恰我?🔥🔥我咁講完又話比曬2件我貴公司員工完全係欺善怕惡👍🏻成肚火食完埋單補返加1服務費staff話可以free嗰$12服務費我等咗1個鐘free $12完全係一個侮辱性「賠償」真係成世人第一次比人當乞兒😤…Read More
+ 2
2025-03-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Tea)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice