openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (5)
燒肉皮好脆,
真好味燒味
2012-06-19
一早放工, 一個人, 冇野食, 平平地, 就試左E 間, "真好味燒味",真係好平同好低十蚊燒肉飯, 燒肉皮好脆,肉質嫩滑有汁,好正!不過豉油落多左少少,唔緊要。下次再黎幫襯時,醒目D,預早一定要叫「少色」。個老火湯都吾錯…查看更多
重來金兜記
Kam Dau Kee Seafood Restaurant
2012-06-19
公司係灣仔, 星期4放工同3位同事同板老一起來到灣仔金兜記海鮮菜館。由於老板都一起進食, 特地要求店家給我們安排清靜一d的位置,因此得到了安排一間細的私人房間。很久之前來過一次, 今次重來, 我和同事決定點一些新菜式試試這次我地點了: 鹵水豬仔腳 都不都錯, 值得一試即燒乳豬半隻 冇得頂呀!! 因為即燒關係,個皮好脆, 入口薄脆,,肉亦嫩, 非常出色 栗米石斑瑰不是睇少這碟菜式, 看似普通的, 原來係用新鮮海斑做的,魚片沒有過多油份,魚肉表層十分香脆, 全部人都話好好味,酥炸桶蠔 炸得好好﹐一D都唔油膩者者唐生菜煲 爽脆, 香口, 炒得很鮮味個人感受:第2次來間金兜記, 雖然位置不是繁忙的旺區, 但勝在店下有停車場, 加上乳豬同海鮮真的吃得出用心來做。我跟同事都會一起再去。…查看更多
+ 1
栗米石斑瑰 , 正
即燒乳豬
者者唐生菜煲
鹵水豬仔腳
酥炸桶蠔
2012-06-07
15 分鐘 (Dine In)
飄香清湯腩
飄香清湯腩
2012-06-10
點了的招牌菜 清湯腩,包括要了一個清湯腩飯、清湯腩河和一個豆腐煲豬手飯。先試牛腩,肉很腍,不太韧,能易入口已是合格,朋友反認為清湯腩不夠味,不過味道淡是清湯腩的特色,我覺得還可以,而且湯也是清的。另外的豆腐豬手,鹵水味道還算不錯,不會太咸或太甜,也容易入口。雖然這個清湯腩味道只一般,但分量卻不少。…查看更多
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice