Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (11)
有樣冇味😰失望
Ma Lat MUI
2022-07-18
今日去探索左一間太和新開嘅川味餐廳,店裡服務都算還好,餐牌都幾多選擇,有涼麵涼皮…鍾意食辣嘅我嗌咗水煮魚中辣,返到屋企一開蓋都幾香,入邊魚片份量算多嘅有寬粉,芽菜,萵筍等配菜。但係食左先發現個味超淡😓好似冇比鹽咁,所有野得一個辣字,大失望啦😰😰後尾我fd先同我講佢d去食都係超淡,冇鹽味,單單一個辣字…真系太失望啦..應該係唔會再去第二次啦😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓…查看更多
抵食超好味任食雞煲😍
M.L.L Private Kitchen (On Lok Building)
2022-05-24
我同我friend最鍾意去試啲雞煲,呢次搵到喺香港最好食嘅雞煲。佢哋啲餐牌有牛頸脊套餐同埋海鮮套餐仲有酸菜魚套餐,我同我friend揀嘅係海鮮套餐(凍蟹)配麻辣雞煲,同埋啲嘢飲任飲。嗌完餐冇幾耐就上咗我哋d凍蟹,啱啱開始我仲以為係好細啲蟹唔到竟然三只都咁大。我竟然覺得啲蟹有啲可愛🤣同埋入口好鮮甜。d雞煲就冇講啦,一上來就好大嘅香味,聞到都肚餓啦!從第一口開始食就一直停唔到落嚟,啲味道啱啱好,同埋佢可以無限加雞?!加一轉雞差唔多有半隻雞咁,唔似有啲雞煲店加雞淨係加幾舊😓食呢個雞煲仲想食兩碗飯添!講佢係香港第一好食雞煲都唔會誇張👍食完海鮮就可以叫服務員話轉火鍋,之後就係上我哋啲海鮮啦!但係我覺得加湯加少少就啱啱好如果加多嘅話就冇咩原本啲雞煲味。我想講佢哋啲海鮮真係好新鮮‼️啲蝦上嚟仲喺度郁緊🤩仲有鮑魚,蜆,花甲⋯⋯同埋佢哋有$100任飲啤酒!!喺香港來講已經算超抵㗎啦!…查看更多
凍蟹
招牌麻甩雞煲
海鮮
香港高质生腌
Chan Yee Hing Sheung Chiu Lau (Prince Edward Road West)
2022-05-19
一早就聽講過呢間鋪好多人讚,諗住放假嘅時候去試食下試下。一入去就給人一個好明亮舒適嘅環境。入邊有兩层,我同我frd被安排到坐一樓。一樓嘅環境非常之宽敞,仲有一個大型魚缸。我哋坐低唔知食咩嘅時候,服務員就會過嚟推介,服務員對飲食方面非常之专业,推介咗佢哋嘅招牌—“生腌膏蟹”同埋“生腌賴尿蝦”。膏蟹时价係$588一隻,賴尿蝦就係$288 三隻。我哋第一次嚟驚唔好食嘥錢所以揀咗賴尿蝦。但係諗唔到食嘅時候嗰啲汁系非常的好味,蒜味啱啱好,因為我鍾意食辣所以覺得有d唔夠辣,如果食唔到辣嘅可以去试下!超好味!同埋佢嘅芋頭炒飯都好好食!我同我friend食到仲想打包個返屋企食🤣間舖整体都OK但係就係個價錢有啲少少貴🧐適合間唔中去一次但係唔建议经常去。…查看更多
生腌賴尿蝦
2022-05-15
超抵食!
Sugar Ducks Dessert
2021-06-24
呢幾日天氣熱我嘅friend就介紹我屋企附近嘅糖老鴨,佢哋嘅環境都算還好餐牌都幾靚,有好多可以揀 單係窩夫就有3.4頁,我揀咗一個朱古力窩夫配曲奇雪糕。啱先出爐 熱辣辣嘅窩夫配上曲奇雪糕又熱又凍 個口感超獨特!食完一個窩夫餐就差唔多飽啦,係甜品入邊算超抵食㗎啦!…查看更多
+ 1
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice