Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (12)
藍色手套浸在牛湯粉裡
Five Spice
2022-09-13
平日晚上八點幾,只有三、四枱客,有一女侍應戴着藍色手套推住餐車執枱,但上菜時竟然又是同一個人,還把戴住的藍色手套的手指浸在 我們叫的 5越湯河和海南雞飯贈送的冬瓜例湯內,唔知佢有冇換過對新手套先送餐呢🤔,湯已唔熱亦唔暖,更有少少變味,幸好食完這餐飯之後並沒有肚痛或肚痾 !本來食物不錯,海南雞飯的雞雖然係凍的,但雞滑、飯亦好食; 而 5越湯河的材料多亦好食,只是湯底有啲鹹。可能係夜晚八點幾,全餐廳好似只有男女侍應各一個,沒有什麼服務可言,如果唔改變服務態度和衞生問題,相信沒有下一次。…查看更多
2022-07-28
不要信 YouTuber ,中伏的週末 brunch
FUMI
2022-08-09
一開始侍應建議所有前菜先上一輪,沒有一款覺得想再次落單,已失望,之後的壽司、天婦羅、串燒、乾身炸雞、「無味、唔新鮮」的蟹腳,刺身等都 ~ 極失望,比較好食的只有茶杯蒸蛋吧!每人包一款主食,2人分別叫了銀鱈魚、A4和牛烏冬,從未食過咁「淋」的烏冬,本想退回,但男朋友話算了吧,食物質素如此,無得救!最後上了一個甜品拼盤(必須先付每位 200的訂金才會送), 雪糕冇得揀,因只有一款芒果& raspberry 味我個人認為去一間二百幾蚊起的放題就可以, 因為起碼選擇一定多啲、食物質數又差唔多,不值得比三倍的價錢去Fumi 但食唔飽,因為款式實在太少! 最後,重點來了,見到一個YouTuber 與一個女子來了,似皇帝出巡一樣,侍應 經理見到他們即打招呼並多謝他,終於明白廣告宣傳的效用!…查看更多
+ 1
2021-11-28
Lunch
甜品 $68 ,必吃
Beerliner German Bar & Restaurant (朗豪坊)
2022-07-30
餐廳氣氛很好,服務環境也不錯小食拼盤份量十足,亦好好食,可以試吓幾款不同的小食,如果可以冇咁鹹就更好 德國鹹豬手同酸菜薯蓉份量大, 侍應服務很好,會幫我哋去骨,又讓我們先拍照,豬手皮脆,咸香味唔錯,肉亦唔「鞋」,但可能已食了拼盤,再食德國鹹豬手的話份量就比較大,2人的話會食唔哂! 由於是平日的午飯時間,不可以飲啤酒,如能冇咁鹹就會更好本來已好飽,見到啲甜品 $68 都幾吸引,最後都係忍唔住叫咗個朱古力心太軟蛋糕,以為已經好飽會覺得「漏」食唔落,但點知加埋啲雪糕反而覺得好開胃!…查看更多
特色拼盤
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice