Hong Kong | Eng
繁
简
Eng
ประเทศอื่น
อัพเดทข้อมูลร้านอาหาร เพื่อธุรกิจ
สำรวจ

Following
ElaineN
Level 1Hong Kong
ภาพรวม
รีวิว (3)
รูปภาพ (9)
不錯的high tea 地方
Pacific Coffee
2012-07-20
或許是我太久沒有去過又一城了~ 那天經過的時候~ 居然發現入面可以high tea~ 除了是平常進餐的地方外, 現場劃定了一個地區, 只供點他們high tea set 的客人使用~我和友人兩決定一試~一個SET包括一些bite size 小食和兩杯咖啡~ 收費既HKD 199~ 有一個精美的架子, 上面放滿美食.感覺還真有點像去幫親貴價high tea 呢可見上面的小食都做得十分精緻~我點了最愛的Cappuccino我地小心翼翼地把小食放在碟子上, 影過相. 之後開始進食食物真的很不錯, 特別是蘑菇派~ 價錢除了是用在有一個特別的位置坐之外, 我也相信放在食物上~ 以這個價錢可以嘗到這些小食和咖啡~ 絕對不賴~以後就多了一個high tea 的好地方~…ดูเพิ่มเติม
รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice
ไลค์
High Tea
เวลารอ
15 นาที (Dine In)
山頂上的一所好餐廳
Bubba Gump Shrimp Co.
2012-07-19
尋晚生日, 老公帶左我上山頂睇夜景!! 仲帶左我上去呢一間餐廳度食飯添!!呢間餐廳入面既裝修好特別!! 有很多不同Setting, 感覺上有點像進入了迪士尼樂園 但行多幾步, 職員帶領我們到了落地玻璃前面的位子坐下!!!嘩~ 這裡可以看到對面岸的景象!!! 非常漂亮和有情調呀:)這裡用一個十分特別的方法來點菜, 就是這個指示牌~當然我們一開始也覺得很好玩, 不過之後拎左去Stop 好耐都冇人理我地果陣時, 覺得一的都唔方使喇~我地嗢野食之前, 嗌左兩杯野飲. 都係Waitress 介紹既~~ 都唔錯~~又要講下杯野飲, 個杯閃閃下, 開頭係好似好好玩, 飲左兩啖就開始覺得盞燈照住對眼其實好辛苦, 好快就山左佢=..=我地叫左一個洋蔥圈....好靚呀!! 但係好熱氣~叫左一個Sampler. 有好多款蝦, 喜歡他不同方法的炸~ 做出很多不同的效果, 好好味, 不過要提一提的是. 有部份既蝦其實唔係好新鮮. 雖然係炸左都食得出=..=但係有一點可以讚的反而係呢個sampler 入面既炸雞. 唔會因為新唔新鮮而有影響, 真係炸得好好食. 配合果個醬一齊食. 仲好味過的蝦添!!另外仲叫左一個pasta. 不過係食完兩個炸野之後再食..好heavy ar~~~ 完全認同我地兩個太傻仔. 下次黎應該叫一個sampler, 再試其他pasta/ rice..etc. overall 係山頂食飯. 呢個價錢. 呢個質素, 算係幾ok 既~ 下次都會黎~…ดูเพิ่มเติม
閃閃飲品
睇落好睇, 但係唔方便既指示牌
好味但太炸的洋蔥圈
Anniversary
放工同同事黎食飯飲野真係一級享受
Amici
2012-07-12
公司有同事生日, OT完之後想搵個地方HEA下傾下計, 有同事Suggest 黎呢間...地方係朗豪上面,,,,真係好靚...黑黑地,,藍色Lighting一大班人或者兩個人黎都有岩既位置...唔怕嘈到人....又唔怕人地太嘈我平時好少飲野...同事介紹我飲原味Magarita. 唔係太濃...又唔係太淡...對於唔係經常性飲酒既我黎講真係唔錯. 杯Magarita 好靚呀~ 我地一行人....5個人只係飲一Round, 只係得2個同事有嗌多一杯....冇趕人走既感覺....坐落十分舒服,,,下次想搵地方飲野坐下都會再黎呀:))PS: 我地黎到果時仲有人食緊Late Dinner,,,睇落的食物都唔錯...有機會都想試下 …ดูเพิ่มเติม
ไลค์
เมนูแนะนำ
同事推介之Magarita ~ 正~
Magarita
วันที่ไปกิน
2012-07-11
วิธีการกิน
ราคาต่อคน
$80 (Other)
เมือง
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice