約咗好耐嘅飯聚,終於今日齊人;一行6人再次嚟到帝苑酒店雅苑座環境依舊幽雅舒適;今次被安排坐中空花園位置👍🏻因爲有琴師加歌手嘅表演,講氣氛絕對一流🎉🎉🎉🎉6點半先開始,有時間梗係巡番round先啦再嚟睇下先⋯⋯⋯🤔跟住仲有
今次仲要有 帝苑 最出名嘅 ⋯⋯ 😍蝴蝶酥😋😋呀👍🏻👍🏻👍🏻夠鐘開始⋯⋯啲人一窩蜂去晒攞凍海鮮😰😰而我就唔同人爭喇⋯攞咗冷盤、刺身同壽司先👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻雖然刺身得6款,不過夠晒新鮮👍🏻冷盤凍肉夠多選擇😋最吸引我嘅係有火炙壽司😍😍竟然有😱😱😱鮑魚手卷必試⋯⋯鮑魚細細隻,味道口感十足。👍🏻食完頭盤,梗係試下啲熱嘢啦⋯⋯鮑魚鍋巴米餅加上燴鮑魚,感口好好,必食😋呢款中式菜又係另一必食之選花膠、鴨腳非常入味,花膠唔係花膠筒仔,有咬口架👍🏻👍🏻👍🏻可能今期以鮑魚為主題,好多款式都有鮑魚而呢款係每人送一客,又睇下有咩驚喜
酥皮焗鮑魚
酥皮鬆脆,
酥皮裡面嘅鮑魚唔會因爲焗酥皮而變得乾身,變硬;可以保存鮑魚應有嘅口感
如果呢個唔係每位一份,一定會供不應求一班人飲飲食食,有傾有講,時間過得真係特別快;甜品都未試得晒,差唔多到10點,又要期待下次聚餐,如果再嚟帝苑食 buffet ,又睇下再出現咩驚喜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻…Read More
The Greenery
2017-03-03