Hong Kong | Eng

Followers
Followings
jennyc0720
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (2)
Photo (5)
$1800差到吾知講乜好
養心殿台式養生鍋
2019-09-04
由於一鍋堂太多人,冇訂位至少等2~3個鐘,4人決定上養心殿食,平日聽到好好人話養心殿ok養心殿ok,又話高質藥膳湯底,今日我真係大開眼界,咩係ok服務差,ok食物質素低,又貴又吾值。坐低全場得個幾枱客,其他位置全部冇人坐,想問佢可吾可以換有得“埃“嘅櫈,點知佢話每張枱最多兩張,個下我真係下左出嚟,大佬丫!規矩死嘅人係生嘅,又冇人坐,成夜晚8點繁忙食飯時間咁多吉枱係度明顯冇booking啦,真係比鬼坐咩!食物:除左個麻辣鍋係有點味之外,其他野我真係吾知自己係咪去左街市大排檔食飯,美人鍋,除左飲到有少少准山味之外,我淨係飲到味精!300幾蚊一碟牛,你話份量少,吾緊要!最緊要係你要好食先得㗎,咁嘅質素同街市買滑牛有咩分別丫養心殿老闆??叫丸,我真係覺得自己食緊街市凍肉舖個d急凍丸,喂餐廳老細見點丫?收我呢個價,最低限度手打肉丸啦下話??? 叫響鈴,嘩,係丫,嚟到大大碌咁,好似好勁咁,但係未落湯浸已經吾係脆吾係硬,更加吾洗諗快速浸湯,入口,益嘅,放啖油入口,叫鍋“順“,一般吾係太差,但都係個句,價位108都食到嘅野,你收我呢個價?你冇錢交租都吾好咁搞人丫,今次生日飯,我真心真心好失望,好想叫救命,1800蚊一餐飯,你比價值180蚊嘅野我,真係lur口水cardto,我吾知自己入左間網吧定機舖,d服務人嘅先生小姐,長期拎住電話禁,最後送左碗糖水,係類似“咋咋“咁,入面有d mochi咁嘅野,喂,成餐飯都覺得自己食到一肚氣,仲要比d咁嘅糖水人食? 你格夜雪到硬清吾到貨你扔左佢啦,走嚟送比人你醜吾醜丫!真係博攞多幾個差評咩!好老實講我10年都吾出一次post,我係咪打手你地餐廳最清楚,吾係專登賣廣告,而係我周圍食火鍋,快樂小羊,一鍋堂真係好食好多,正好多,呢d先係路,呢間野真係返台灣做大排檔算。…Read More
pinkpink0703 不要再中伏了,呢間出名多打手。你睇下頭幾篇打手文就知。上年食過一次,又貴又難食,服務態度又差,仲要唔比收credit card 🙄 一年啦,竟然仲有得開分店,又話香港人好嘴刁🤷🏻‍♀️點會食得落架
2019-10-01
Birthday
開心驚喜生日飯
Happy Lamb Hot Pot
2019-02-13
♡開心驚喜生日飯♡見佢新開一開始訂左位之後先係度見到有負評, 都有DD擔心, 但味覺證明一切, 首先講場地, 面積十分大, 坐位寬敞, 服務黎講, 可能因為員工經驗唔夠唔太熟手, 但勝在笑容禮貌搭夠, 令人舒服, 可以接受 叫野食係用電話SCAN QR code落單嘅,但佢都有一大本menu提供比我地。首先我地叫左個涼菜拼盤, 有手拍青瓜,麻辣木耳, 有涼拌茄子, 手拍青瓜好開胃, 夠爽, 食得出唔系擺勁耐個種, 木耳都唔錯, 但就係辣既,茄子因為本人敏感~冇食到~今次我地揀牛羊拼盤, 上枱後賣相吸引, 份量十足2-3人都夠食, 事前部長有提及過一個牛羊拼盤裡面會有menu上唔同部位既羊, 但因為太肚餓關係冇理會到系咩部位, 只係知道 羊肉片 好.好.食~ 好嫩滑 >v< 要講湯底真系做得好好, 我地揀左有中藥材做底既 ”光陰湯”, 個人口味黎講有一陣好獨特既咸香, 唔會好似落哂味精咁食完好口渴, 原本想問侍應拎d豉油, 但部長話佢地主要係只吃湯底加羊肉原汁原味, 不需加其他醬料, 最後證實真係湯底就夠我地叫左個海鮮拼盤, 抵食, 有鮑魚, 海蝦, 鯇魚腩, 鱔片, 海鮮大部份都普通冇咩特別,不過佢個鯇魚腩係正嘅, 新鮮彈牙爽口, 咬落去魚油咇哂出黎 夠香, 另外叫左少少配菜, 簡單講下響鈴, 唔知係咪用乾淨油炸, 咬落多層薄身好香口, 食落唔”溜” 叫左一碟丸拼盤, 個人黎講, 丸拼盤就一般, 冇咩特別, 如果以CP值去計, 如果下次會改為叫多碟響鈴或者試其他今次好在有黎到試, 整體9分, 剛開業, 有改善空間, 一定會再同朋友黎食…Read More
+ 1
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice