Hong Kong | Eng

Following
電波貓
Level 1Hong Kong
電波貓一隻
Overview
Reviews (1)
Photo (1)
2000円放題的分享
2000円料理放題專門店
2012-12-26
e間餐廳好sosad...d sosad位一個接一個,中間冇斷過咁濟...是咁的。話說有一天1830左右爸爸話請我食放題,之後我等係話好嫁...咁咪問爸食邊間佢話想食下某日食唔到既2000円間放題。事不而遲,出發~~~到步後係1900左右,岩岩過左時段...貴左10$ 不過呀爸請既就唔理la~因為平日唔洗等位就入得。第一個sosad位~職員同我講:「1904分入座,咁就任食2小時,最後落單時間係90分鐘之後(即2034)。咁就食到2100完。」下...職員先生你係咪計錯數呀...不過算,e d小小既sosad位就算第二個sosas位~我地仲點查緊枱上面既野,例如:餐具齊唔齊,乾唔乾淨,茶(即筷子,豉油碟) 我見到隻筷子有豉油....職員們你地係咪冇洗...叫佢換過,ok 接受第三個sosa位~(e個位係最sosad!!!)係第二個sosas位度其實仲有個小插曲我地仲點查緊枱上面既野,例如:餐具齊唔齊,乾唔乾淨<既時間,有位職員就送左d野食上桌面炸蠔(2),燒八爪魚丸(1) ,下...我點菜紙都未拎起你就送野食尼?即時o左嘴,之後我當然話我冇點過波,麻煩你拎走之後佢話:「下唔係你咩...」 之後就走左...之後好唔好彩俾我聽到佢同岩岩帶我地入位既職員先生講:「佢唔認數喎...」心諗,搞錯,咁話你既客人都得既...之後我都認為冇野,之後岩岩帶我地入位既職員先生竟然拎紙點菜俾我睇,話:e度你寫左2 喎。我呆左...睇左陣,我同佢講:「我冇點過呀,我岩岩先坐低,仲有呀,你張點菜紙上半俾人撕左(上半係有枱號同人數),咁你點知e張點菜紙一定係我寫呢?」過左幾秒之後坐我地旁邊既2位客人就話:「呀,可能係我地嫁」咁成件事都告一段落。心諗,態度咁差,仲要同客人頂撞。好la,終於寫左幾張點菜紙要交上,當然係剌身先la好快就送到上桌面第4個sosad位~見到有個大碗裝住d冰,上面再加d假草,木柵,再插多支假樹,砌到好靚咁...我第一個反應,你d假草,木柵,假樹,乾唔乾淨...其實d冰我都唔係幾接受到,因為你由整既過程,到送到我桌面都唔洗5分鐘,d剌身本身都放係雪櫃,咁你冰得5分鐘,有乜用?送到我桌面都3分鐘秒殺la,姐係前後8分鐘剌身係冰上面,想保住剌身唔好變熱?雪凍隻碟都得姐?咁樣又唔乾淨,又唔環保(死la佢地會唔會重用d假草,木柵,假樹)以上只係大菌食細菌,細菌當補品既問題,不過請欣賞以下既圖片~咩尼?點食?用筷子都整唔走d藍藍黑黑既野...有咩講?劣囉!結果夾番落隻冰碗度,叫佢收走之後又好唔好彩咁俾我見到個處理剌身既師傅...吾...我諗大家都知道所有處理食物既人 或 煮果個,都要帶帽,防止d頭髮掉落d食物度,但係處理剌身既職員帽就有帶,不過佢d頭仲係髮遮住左半邊面,咁有帽尼有咩用?重點係剌身,剌身一定要乾淨!!唔可以有任何污染,佢搞咁多花巧野只係浪費同唔衛生。-------------講左咁多sosad野,係時候講番d我覺得e間野凸出既地方第一:佢比其他放題店既剌身大塊(不過e個用數量就可以解決到既問題,有唔同既只係咬落去既感覺會唔同)第二:清酒煮蜆會加埋火爐上,我相信其他鍋類都會一樣------------------------------可能以上只係我唔好運遇見既問題,大家想唔想”中伏”就由大家自己決定~----------------------大家都應該會有一個問題想問,就係惠顧日期係10月30日,但係e家己經12月中,點解我e家先寫分享?因為...係朋友令我記番起e件事,這個放題經驗令我我不吐不快sosad野講完,放享下我食放題既經驗我相信有一個問題大家都會經常食放題會遇到,就係一小時之後d食物遲遲都未尼,好多時都係,岩岩入坐d食物交紙後3分鐘就到,特別係剌身(因為簡單掛?)但係一小時後自己果枱好似俾人放置咁,咁d野唔尼,又寫過張紙,結果尼到果陣尼2份咁因為唔想浪費,就要自己食哂佢,搞到自己食左好多同類既野,其他野就食唔到,好可惜。所以大家落單既時間可以注意下,唔好一口氣寫太多數量,咁就算真係尼2份,就都係食多一件同埋要同職員溝通多d,叫佢追單(雖然我知冇用)減少尼2份既情況同一大班朋友食既話,唔好抱住”我唔食,其他人都會食嫁la”既心態去落單,問清楚人地係咪想食先好落多一件本人e家寫單都係1 1 1咁寫,廢事食唔哂 或 尼2件 出事,每樣野試下先係放題,唔係死食一樣野分享到e度,第一次寫分享,請多多包涵 / 支持…Read More
Like
Ratings
因為衛生差 ,所以冇
2012-10-30
$160 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice