Hong Kong | Eng

Follower
Following
MRino
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (24)
勁難食
Little Mario's Pizzeria (Life@KCC )
2021-09-25
今日和太太去食這間店,一入到去叫一杯咖啡和炸芝士,服務員話今日咖啡機壞咗,芝士條賣晒。試諗吓一間店舖下晝1:30鐘,可以話賣晒,請問這間店點樣預貨?唔緊要,叫一杯青檸梳打,一杯凍朱古力, +1個炸雞柳,一個意大利辣肉腸pizza,一個煙三文魚凱撒沙律。青檸梳打淡得了來,梳打水居然冇氣的,請問是青檸水還是青檸梳打?並且沒有青檸味。至於凍朱古力,我相信一般茶餐廳好飲過佢。辣味炸雞柳,沒有辣味,嗰啲肉質超粗糙,提供嘅醬汁,好似水一樣,稀如水一樣,請問點樣可以將醬汁掛在雞柳上?至於個煙三文魚沙律,那些炸麵包,我相信係過咗氣,完全一啲都唔脆口,至於個Pizza,好似食咗一斤鹽喺個口到一樣。而且面頭嗰啲汁,太多,太稀疏,係一攤水咁樣放喺個Pizza上高。如果大家想花錢食這間店,倒不如過對面新葵興花園食薩莉亞好過。最少人哋平,而且冇咁多鹽,對身體健康點。但係話說回頭,這些服務員,亦都未至於黑口黑面,服務態度還好。…Read More
Like
2021-09-12
Type of Meal
Lunch
真係瘋狂「小」佢塊面
Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
2021-09-25
完全唔明白點解咁多人會比like,是否全部都係買返嚟?在OpenRice見到這間店有咁多人讚好味,今日和太太走咗去食這間店,當然梗係要點選一些四川東西,擔擔面,棒棒雞,泡椒鳳爪,等等。先講擔擔麵,麵質,同公仔麵完全冇分別。但係佢嘅豌豆蓉,係真係幾好食,因為佢係起沙的。至於泡椒鳳爪,你可以去7–11買一包零食泡椒鳳爪,完全一樣。至於棒棒雞,係超大鑊。佢裏面用嘅油,係有油味,簡直令人作嘔。同服務生講完,他們把這個棒棒雞換成夫妻肺片,諗住OK啦,點知原來真係佢用嘅油,出咗事。所以一大浸味。另外,仲有鐘餃子,認真食完第一粒,真係好想搵佢老闆出嚟𢰦佢一鑊,裏面嘅餡料,味道和大國製造的cheap cheap媽媽腸冇分別。唔好以為呢一餐好平,佢都成三舊水有多。現在,我明白佢點解叫做瘋狂小面,係因為食完之後,真係會瘋狂地「小」佢老闆塊面…Read More
Ratings
唔好浪費金錢,和浪費生命中任何一餐的quota
Tea Master (Sai Yee Street)
2021-09-12
卡幫尼意粉,我在網上睇咗幾次,都冇見有洋蔥,但係這間店的卻有洋蔥出現。那是否一個新派的卡幫尼意粉?另外在這碟意粉裏面,搵到兩三個蛋殼,是否驚我鈣質唔夠?哈哈哈哈另外,佢叫得自己做茶王,相信佢對自己的奶茶或者茶膽,都一定有返咁上下信心。那當然便叫兩杯奶茶來飲,品質如何,你自己喺照片裏找出問題,最後發現太興燒味嘅奶茶,俾佢還要好飲。咁麻煩你唔好叫自己做茶王雞翼薯條,收我40幾蚊,三隻雞翼十幾條薯條,真的很抵食。正常人走去百佳,一睇便知道,你哋賺幾多錢。真係小本經營,生活困難。仲有那位服務員阿姐,佢真係好忙,我舉左好多次手,佢先至見到我想落單,除咗幫我哋落單,仲要不停係咁用手機,打訊息等工作和他的仔女和朋友討論不同的事項。阿姐!辛苦你了!不如你返屋企啦!如果在試業期間,俾人嘅印象都係咁差,真係諗吓,是否應該繼續開業。…Read More
2021-09-05
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice