Hong Kong | Eng

Follower
Following
dorispo
Level 1Hong Kong
最中意食野..大胃王是也!
Overview
Reviews (4)
Photo (16)
撐好食小店
Mr. Pizza
2015-03-12
距離認識mrpizza應該有一年半多,真心想讚下,無退步過。更有新菜式,今日見到d24榴槤芝士pizza, 已經雙眼發光,配搭好似好奇怪,但試完包愛上。另外餐湯日日唔同,飲過菠菜湯,真係好足料,不過今日係蘑菇忌廉湯,唔係只有幾粒蘑菇片,而係用蘑菇碎去煲,濃濃蘑菇香味,不得不試!!!千層麵係每次必點的,不能錯過的招牌菜。試過就知~~~pizza好足料,芝士可以拉扯不斷,起其他地方未試過順帶一提,點餐時,問過老闆榴槤pizza 係咩味,老闆話:中意榴槤就應該會中意食,結帳時,老闆很親切問,覺得榴槤pizza味道如何?果真無介紹錯,真的很讚,元朗人不能錯過,唔駛成日食雞煲同壽司,可以黎試下,真心推介小店 …Read More
+ 4
榴槤芝士pizza
蜜蜂雞翼
菠菜雲吞
招牌千層麵
2015-03-12
$112 (Dinner)
買錯團購, 冇下次, 唔駛錢都唔會再去!!!!!
Thai Buffet
2014-01-17
字有D多, 但我真係好有心打, 因為我真係唔想大家中伏!!!!!!望見諒見BEECXXXY 團購$118(加一: $19), 影到咁吸引, 價錢又唔係貴就打算試下, 買前都有黎OPENRICE 睇下. 好壞一半半, 因為見話要食前兩日BOOK, 咁因為諗時決定, 15號打去問可唔可以BOOK 16號5點, 個女人一聽就話OK, 冇問題.. 咁就決定一博,  咁就賴左野!!!!4:50 上到去, 因為落場中, 起門口坐起度等, 因為已經同家姐有共識, 話唔好有咁大期望. 先唔會有失望....所以都抱住平常心去試下, 咁5點入得座, 當時全場得我地兩個人, 已經開始懷疑....因為平日所以冇人食??咁我地仲好樂觀咁去諗, 冇人咁一定唔會漏單啦...不過相對可能D野食冇咁新鮮...但問題就開始出現!!拎D紙出黎睇....野食選擇少得可憐, 同團購網上寫係有出入, 呢樣都算....之後多左兩台人起附近, 加埋我地兩姊妹都唔夠10個人, 第1 ROUND, 想食會食GE都畫左1, 剌身要左三文魚 6 ,甜蝦 20, 象拔蚌 4, 我諗大家食剌食一定會覺得我畫得少, 但眼見後面果台第2盤剌身都到左, 我地果D都冇出現,我地食完牛油粟米炒蜆剌身都仲未有影, 我地仲要係第1台入座....原來得3台人都可以漏單, 我真係冇野好講...只好再入紙叫多次, 今次好快就黎左, 象拔蚌, 一放入口, 有怪味, 好臭, 吐都吐唔切,  三文魚望落一D光澤都冇, 好似放左好耐, 甜蝦得11隻, 我地先兩個人, 要20隻好過份嗎?? 隻蝦一啖都食到, 一口都放幾隻啦...間野已經冇咩人食...仲要咁孤寒...咁早D閂門啦!!可能大家覺得我好奇怪, 點解D餐牌會影晒相, 而D食物唔影相...因為我真係唔覺得D野食可以見得人, 你係睇到都唔想食, 我地第1次食放題係坐起度傾偈而唔係食野..因為真係冇樣得....牛油粟米:起屋企自己整仲過, 佢連牛油都慳, 咩味都冇, 算! 有好幾粒粟米係黑色, 已經爛..我唔知佢D貨係放幾耐, 粟米都可以變黑, 真係......唉酸辣鳳爪沙律:  只得個辣, 食左啖都要勁飲凍野, 辣到條利好痺..蟹子沙律: 青瓜絲, 小量蟹子, 一小條蚯蚓般的沙律醬, 都係果句, 寧願起屋企自己整好過火焰壽司系列: 我唔知佢點樣令佢火焰, 佢一放低我地已經食..但全部都係凍冰冰, 連火焰果陣香味都冇..真係好好奇佢點樣火焰仲有炸泰式魚餅蝦餅ETC....但真係唔想再講, 成餐飯除左剌身漏單而Encore, 第2樣就係可樂, 可樂唔係罐裝, 佢用機裝再加冰, 我倒晒d冰得半杯, 所以先Encore, 如果要我揀呢餐最好食ge, 我覺得係飛天炒通菜, 同最後ge芒果布甸, 大家睇到呢度係咪覺得好出奇.哈哈但真係真心, 佢個通菜炒得好香, 個味幾好,如果真係咁不幸食到唔知食咩, 就叫通菜試下啦~~~芒果布甸都係出奇之作, 因為好多時都會食到冇味溝得太多水好稀, 但呢度令我好驚喜就係出奇地濃味, 真係可以試下....食過咁多次放題, 今次係第1次有失望ge感覺, 每次都會食到超飽最後比人趕先走, 今次係食唔飽就已經想走......大家自行決定~祝君好運!…Read More
+ 3
飛天炒通菜
芒果布甸
2014-01-16
$137 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy
9點半後6折
Kanamizu Sushi
2010-02-24
琴日唱完K..都9點..就諗住試下元朗呢間金水..(因為其他幾間分店都試過)9點半就入得,, 一坐低已經聞到有陣酸"叔"味..我坐近魚缸..唔知有冇關係?但我同家姐兩位都覺得好臭..但都入左去..諗住求求其其食完就走,,火炎蟹棒........都有D蟹味,,相對尖咀果間差D火炎三文.........冇味三文魚SUSHI....唔新鮮, D飯好冰..帶子& 帆立貝SUSHI........都係唔新鮮....但舊飯暖GE...辣味三文魚SUSHI....三文魚冇口感..一PAT GE感覺..冇咩辣味芥辣8爪魚SUSHI.....D芥辣好多..8爪魚好少...好攻鼻...軟殼蟹手卷......凍GE...飯超多..最低果幾啖得飯..隻蟹腳好短...前菜:辣咪鏍肉 ...... 有D梅...似出面10蚊幾包撈撈果D味..唔似分店食果隻味仲有其他...不過呢D比較差...折後兩人食左$175..下次請我都唔會去呢間...D野食好唔新鮮(不過唔知係咪因為夜晚關係啦...但野食真係差...D飯又凍又熱..)…Read More
2010-02-23
$90 (Last Night Supper)
一般般
Essence
2009-01-12
:)今日1家4口去食自助晚餐...每位$188+1冷盤都係沙律,菜,通粉果d..都有煙3文魚ge..熱盤真係冇咩好食..烏冬,炒飯,魚,咖哩牛腩,炒薯仔,有得切羊架,同西冷,煮麵食,,刺身有三文魚,魷魚,sushi賣相唔多好...味道亦一般般..魷魚刺身太厚太厚...好似食緊橡皮..甜品總類相對地就算多...都有10款以上...但味道就真係...得兩3款好食..未坐爆但都算多人...野食雖然會refill....但refill ge野係一樣..所以總類唔多...但環境同服務都ok..但就唔會食第2次...…Read More
Ratings
$206 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice